Hiçbir yakın akrabası hayatta olmayan beyaz yakalı çalışan biriyim. Kızıma 3 yıldır 50 yaşlarında bir bayan bakıyor. İşe ihtiyacı vardı, kızıma bakıcılık teklif ettim, hiç şartları doğru düzgün konuşmadık. Sigortayı sordum, zaten emekli olamıycam gerek yok diye geçiştirdi. 2 yıl geçti, oğlu üzerinden sigortalıydı, oğlu işten çıktı. Ben onu işten çıkarmayı düşünüyordum. 1 yıllık sözleşme ve sigorta yapalım dedim, istemedi. O sırada ablam 1 yıldır kanser hastası, Ablamın yabancı bakıcısına sigorta yaptırdık. İtirazlar etti bana sigorta yapmıyorsunuz bu ne haksızlık diye velvele yaptı. Teşvikli sigortası olan diğer bakıcımız işten ayrıldı. Ablama yeni bakıcı bulana kadar ben baktım ve karın fıtığı oldum.10 gün önce aneliyat oldum. İyileşme sürecinde eşim akşam çalıştığı için bir de dizimde kapsül yırtılması oldu. Çocuk bakıcımız işe başlayalı 3 Yıl oldu kıdem tazminatı vermeyi önerdim. Bu arada maaşı brüt asgari ücret üzerinden alıyordu. Kızına işe girdiğinden beri burs veriyorum. Kocasınada geçen yıl 4 ay şöför maaşı verdim. Daha ne yapayım. Avukat bile çocuk bakıcılığının sigortaya ihtiyacı yok dedi. Bu arada 2 senelik yıllık iznini de vermemişim. Artık hiç bir duygum kalmadı. Ben ve ablam çok hastalandık bu süreçte. Eşimden zaten gayrıresmi olarak ayrıyım, hiçbir sorumluluğu en son dakikaya kadar kabul etmez. Ne diyorsunuz sizce bu durum( lardan) nasıl kurtulurum?