çalışan bayaanlar, eşiniz maaş kartınızı alıyor mu yoksa sizde mi duruyor.

tubams

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
141
2
26
Nevşehir
eşim maaş kartımı asla istemez bende verme gönüllüsü değilim.
aslında bu konuyu pek önemsemiyordum taki etrafımdaki insanların tepkilerini görünceye kadar.
herkes bana kadınlar çok şanslısın flan diyor.hele bi arkadaşım dedi ki ben eimden kartımı istsem beni boşar dedi.
hatta bir arkadaşım boşandı bile.
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz sizde nasıldır bu durum?

bunu yapanlar birde kendilerine erkek diyorlar . şimdiki erkeklerde erkekliğin e si kalmamış birde boşanıyorlarmış . allahım ya . kusura bakmayın ama kadınlar saf .ne demek maaş kartımı eşime vericekmişim ne münasabet . henüz evli değilim ama erkek arkadaşım bir kere bile hesap ödetmez . uçk biletimi bile alır . ayrı şehirlerde yaşıyoruz . ne bileyim ben telefon açtığımda telefonu meşgule verir tekrar arar bana yazmasın diye . böle adama adam derim ben . bir kere daha ne kadar şanslı bir kadın olduğumu anladım çok şükür . kaçırmayayım ben bu adamı . ayrıca bende çalışıyorum maaşımda iyi yani istediğimi alır giyerim . ama yinede beni düşünür sağolsun . birde şunlara bak . karısının parasını elinden alıp erkeklik taslarlar . erkeklik sadece yatakda olmaz .

etrafımda böyle kadınlardan o kadar çok varki bende ne kaddar şanslı olduğumu bir kez daha anlıyorum.bencede kaçırma canım sen o kişiyi.

etrafımda böyle kadınlardan o kadar çok varki bende ne kaddar şanslı olduğumu bir kez daha anlıyorum.bencede kaçırma canım sen o kişiyi.

benimkide bana çalışma otur evinde rahat rahat ne uğraşıyorsun der . birde benim kartımı alıcak koca bozuntusu öle mi . ben vermeyincede beni boşayacakmış . allahım sen bu erkeklerden kızlarımızı koru . nedir bu ya . evlilik mi ortaklık mı belli değil . bu kadar yüzsüzlük olmaz .

Çok şanslısınız bayanlar.Ben eşimle kart yüzünden tartışmıştım bir kere.Veee kartımı verdi bana.Ama olur olmaz zamanlarda karda kışta para lazım bahanesiyle beni pes ettirdi.Kredi kartı,kira,kreş,faturalar vb.iişleri hep eşim hallettiği için zaten kartımı vermek zorundaydım.E tabi ki kucağımda bebekle para çekmeye gidemiyorum her zaman.Borçlar azalıp maddi durumumuz biraz düzeldiğinden beri kartım bende.Bu bile insanı nasıl rahatlatıyormuş anlatamam.Ara sıra internetten kendi hesabına falan havale yapsa da sorun yok.O da biliyor benim tutumlu olduğumu.Artık sadece belli ödemeler için kartımı kullanıyor.

benim kartım bende eşimin kartı kendinde durur ama karttan çeker eşim parasını getirir bana verir :) hesaplar bende olduğu için ben toplarım paraları. zaten aynı firmada muhasebedeyim biliyo zaten maaşın benden geçtiğini vermese ona ulaşmadan el koyarım

bence çalışan bayanların en büyük sorunlarından biri bu kart olayı...erkeklerde maalesef pek gurur falan kalmamış..benimkartım bende,bizde sorun yaşadık ama ben kararlı olunca pek yapacak bir şey kalmadı...ancak etrafımdaki arkadaşlarımın %90 ının kartı eşinde...ve inanın çoğu bundan ciddi anlamda şikayetçi ama maalesef erkeklerde zerre anlayış yok...ya da kadınlar bir şekilde mecbur kalıyor...ancak benim fikrim iyi gün var kötü gün var,bir şekilde çok ciddi bir kavga yaşadın vb ne bileyim ortada kldın(bir arkadaşım bizzat yaşadığı için yazıyorum) ne yapacaksın,ortada kalakalırsın...

benim nacizane fikrim kartınızı vermeyin arkadaşlar eşlerinize,gereken parayı elbette paylaşacağız,her zaman eşimize destek olalım ama bazı bayanlar üşeniyor,uğraşmak istemiyor,ilk günlerde iyi niyetten vb. kart veriliyor,ama sonra almak nerdeyse imkansız hale geliyor..

Bu ay kartımı kendi ellerimle sevgili kocacığıma verdim Çünkü para çekip faturalarla uğraşmak istemedim , ertesi gün eşim şöyle dedi karıcım ev kredisini kredi kartlarını faturaları yatırdım elimizde bu ay 800 lira kaldı yarısı senin yarısı benim kabul mü dedi, bende hemen kabul ettim tabi.. Eşim işi gereği çoğu zaman kahvaltıyı bile dışarıda yapıyor öğle yemeği sigarası vs derken her ay benden fazla harcama yapar. Benim evim işyerine yakın öğlenleri eve geliyorum sigaram da yok eeee mutfak masraflarını da çoğu zaman eve geldikten sonra kocamı arayım aaa kocacım şu yokmuş bu yokmuş diye ona sipariş ediyorum Yani bu ay değişik bir yöntem denedik bana mantıklı geldi böyle de :) deneye deneye doğru yolu bulucaz bakalım. Bi ara bütün paralar bende toplanıyordu eşime hafta hafta harçlık veriyordum ama bir süre sonra isyan etti arkadaş ortamında birşeyler ısmarlanıyormuş falan da parası bitiverince kalıveriyormuş kart olmayınca ... Önemli olan huzur ...

kimse kusura bakmasın ama tamam evliyiz tama ortak bir bütçemiz var tamam ... ama kartımı veripte durmadan harçlık isteyemem bizim hesapları eşim tutar gelen giden ondadır ben maaşı çeker kendime alacağımı alırım gerisini eşime veririrm o bakar gerisini o bilir bütün harcamalar o öder benimde kafam rahat arada şakasına takılır kartı versen diye güler geçeriz :) oldu tamam bekle derim ki eşim bilir ben eşimden çok harcarım ay sonuna doğru sorar paran varmı vereyim diye canım yaa kıyamaz ki ben onun harcamasının 2 katı harcarım nerdeyse
ama diiyor su kredi (evin kredisi) bitsin kuruş alamam senden nasıl istiyorsan öyle harca diyeee :) ki eski tip bir adamdır benim maşımdan kullanmayı hiç istemiyor ama yapcak bişey yok

evlendiğimizden bu yana kartım bende fakat kartın bende olması hiçbir şeyi değiştirmiyor çünkü aylık bütçemizi yapıyoruz tasarrufumuzu ayırıyoruz. geriye kalan tüm ödemeleri eşim yapıyor harcama durumumuza göre harçlığımızı da alıyoruz içinden ben hemen hemen hiç harcama yapmıyorum zaten küçük yerdeyiz. kartta kalan tüm parayı eşimin hesabına atıyorum. tasarruf hesabı ise bende duruyor. kredi kartı da eşimde tek kart kullanıyoruz. almak isteğim şeyi de sanal kartla hallediyorum. zaten hiç de karışmaz eşim. ama 10 liralık bile bişey alacak olsak haber veririz birbirimize, ikimiz de huzurluyuz çok şükür.

Eşimin kartı da kendi kartım da bende ama sonuçta tek maaşla bütün ödemelerin altından kalkamıyoruz. Ödemeler de hep ya otomatik hesaptan ya da internet üzerinden yapılıyor. Ama eşim harcamalarıma tabii ki asla karışmaz. En sıkışık zamanlarımızda bile "Bunu niye aldın?" dediğini duymadım. Ben de öyle savurgan değilim zaten.
Yine de buradan özellikle bebeği olan/olacak arkadaşlara sesleniyorum: Eşinizin kıymetinizi bilmesi için kısa bir süreliğine de olsa ücretsiz izin alın derim. Biz öyle sıkışıktık ki ben alamadım. Ama çok isterdim.
Gerçekten eşinin parasına göz diken ve özellikle de para vermeyince çirkinleşen erkeklere sinir oluyorum. Evi geçindirmek erkeğin görevi, bizim değil. Dinen bizim erkeğe verdiğimiz veya ev harcamalarına verdiğimiz her kuruş "sadaka" dır.

benim kartım bende eşimin kartıda eşimde durur ihtiyaç olduğunda çekeriz ama paralar bende olur kasa benim yani :)) istedigimi alır giyer gezerim sesini çıkartmaz alıp giyiceksin tabi hem çalışıyosun hemde insanın dostu düşmanı vardır onlara karşı güzel görünmen lazım der zaten bende çok abartmam neticede ayağını yorganına göre uzatmak lazım

ben çalışmıyorum, ev hanımıyım, eşimin maaş kartı hep bende - ona her ay sadece benzin ve sigara parası veririm- kendime ait bir banka Hesabı açtırdım, her ay eşimin parasını çekip kendi Hesabıma yatırıyorum .

Ben çalışmamama rağmen eşim maaşını alır ve bana verir. Ki çalışsam kendi maaşını kendine harca derdi eminim

benim parayla ilgili sıkıntım var.çok harcamıyorum ama bozuk para biriktirmeye bayılıyorum.eşim de buna engel olmaya çalışıyo.kartı bi sürelğine ona verdim.fazla harcadın az harcadın demez ama bozuk para takıntım fenaaaa

Benim eşim almadı kaartımı ama ben verdim bi evde iki kişi ayrı ayrı ekonomiyle ilgilense bereket olmaz diye düşünüyorum. Yani ben de ilgilenebilirdim yalnız ama bu sorumluluk da kolay değil. O yüzden eşime verdim sağolsun bütün masraflarımız borçlarımız o yatırıyor. Ben de ihtiyacım kadarını alıyorum o kadar

Bizde de herkesin maaş kartı kendinde durur, fakat eşimin maaşını harcarız benim hesaba dokunulmuyor birikiyor..

Bızde de herkesın hem banka kartı hem kredı kartı kendınde tabıkı ama sonucda butce ortak kımın eksıgı kalmıssa fazlası olan otekıne para yollar. Ikımızde abartmayız ama bu gune kadar esım aldıgım hıc bır seye karısmamıstır zaten fıyatı yuksek bır sey alınacaksa da ortak karar ıle alınır. EEE hayat musterek...

Benim maaş kartım bende durur ama maaşlar yattığında benim gidip çekme şansım olmadığından eşime kendi isteğimle veririm o çeker getirir hesabımızı kitabımızı beraber yaparız. Genelde durum budur ama parayı getirdiğinde kartımı da anında verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…