- Konu Sahibi esraylmz03
-
Peki ne zaman hangi temizlik yapılacak ya da yemeği nasıl hallediyorsunuz kızlar bi fikir verin
Gündüz yaptıklarını akşama sıkıştırmaya çalışacaksın kısaca işe başlayıncaOf ne zor ya gözüm korktu valla
Evin büyük büyük mü, eşin yardımcı olmayı sever mi sana, bilmiyorum ama biz eşimle birlikte yapıyoruz temizlik işlerini. Şimdi kızım var, anneler sırayla bende oldukları için yemek - temizlik derdim olmuyor, sadece pazar günleri derin temizlik yapıyoruz eşimle ama kızımdan önce şöyle bir plan oturtmuştum ben..
Salı - Perşembe akşamları ( evi süpürme, lavaboları klozeti temizleme )
Pazar günleri dip köşe temizlik, balkonlar, banyo-tuvalet
Ayrıca pazar günleri azar azar 3 çeşit yemek yapardım, hafta içi hazır yemeğim olurdu, geldiğimde de yanına ya makarna ya da pilav yapardım. Buzluğumda mutlaka haşlanmış nohut, kuru fasulye , pişirilmiş börek, poğaça bulunur acil bir misafir için.
Kendine en baştan bi program oluşturursan düzene oturtursan sıkıntı yaşamazsın.
nohut kuru fasulye bende koyuyorum da poğaçalar bozulmuyo mu kendin yaptığın poğaçalar mı hazır mı? annem börek koyardı da ben yapıyorum hemen bitiyor yiyoruz hemen
kendi yaptığım poğaçalar canım. Poğaçalar ve böreklere inan hiçbişey olmuyor canım. Hatta kek bile koyuyorum. pişirilmiş tazeyken koyarsan aynen taze taze yiyorsun... Ben kendim için kullanmıyorum onları, sadece misafire kullanıyorum. Hatta hamileyken buzluğu ıspanaklı patatesli böreklerle doldurdum. Doğumdan sonra gelene gidene hiç ikramsız kalmadım, çayın yanına ikram edilecek bişeyler hep vardı buzlukta.
Bir gün komple süpürge,banyo herhangi çok yorgun olmadığın bir akşam,yine aynı başka gün toz al vs.ben öyle yapıyorum.Peki ne zaman hangi temizlik yapılacak ya da yemeği nasıl hallediyorsunuz kızlar bi fikir verin
Yemeklerini akşamdan yap
Evini de kalkınca şöyle bi kaba taslak düzenle
Izin gününde dip köşe girisirsin
Bi şekilde düzen alır
Bide bnm çocuk var düşün artık :)
bende yapayım çok saol canım fikrin için peki kaplaramı koyuyosun poşete mi iyice çözülünce mi ısıtıyosun börekleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?