Çalışan bayana tavsiye

işten gelince yemekleri yap.
cumartesi günü 9-2 yse sabahtan camasir makineyi çalışır ki öğleden sora asin.. yada evinizde balkonuz varsa. akşamdan çamaşirlari yıkayin gece asin..
öğleden sora evi temizle süpürebilirsin.. wc banyoyu temizleyebilirsin.
pazar günü hiç bişey yapmıyorum o gün kocama ayırıyorum.
herşeyi cumartesi yapın.
haftaiçi yemek bulaşık oluyor ben makineye dolduruyorum bulaşıklarimi.
sorasi ve kelam:) bende çocuk yok ama çocuk olunca daha zor olacagi biliyorum.

Temizlige yardimci alirsaniz agir bir yukten kurtulursunuz, haftasonu da keyfinize gore cumartesiyi ya da pazari kendinize ayirin, diger gun de pazar market alisverisinizi ve haftaici icin pratik yemekliginizi hazirlarsiniz.
Ben calismadigim halde ispanagi bol alir tek seferde yikayip buzluga atarim. Kiyma alip topluca kofte yapip atarim, bakliyatlari da haslayip buzluga atabilirsiniz, aksam gelince cikar pisir ye cok kolay oluyor.

Bende çalışan bir bayanım 7 aylık evliyim benim rutinim şu şekilde belki yardımcı olabilirim diye belirteyim

Cumartesi 1 gibi çıkıyorum eve gidip öğle yemeğimizi yedikten sonra evi çekip siliyorum lavaboları banyoyu ince ayrıntılı temizliyorum balkonu yıkayıp yıkanan çamaşırlarımı asıyorum. Pazar günü eşimle bana ait ne yapmak istiyorsak onu yapıyoruz pazar akşam çamaşırlar kuruduysa alırım yoksa hafta içine kalırHafta içi bir gün çamaşırları ütülüyorum kaldırıyorum tv karşısında daha zevkli oluyor 2 günde 1 kere duşa kabini temizliyorum üstten klozeti aynı şekilde buralarda elim hep üzerlerinde duş aldıkça lavaboya girdikçe hallediyorum zor gelmiyor o şekilde2 günde 1 kere yemek yaparım 2 gün yeriz genelde pilav makarna en basitleri oluyor diğerlerinde de 1 gün geç yiyorsak diğer güne zaten hazır olmuş oluyor bir güne de kahvaltılık türü basit şeyleri seçiyoruz yine o akşam dinlenmiş oluyorum o akşam da işte lavaboları dolan bulaşık makinesini falan boşaltıyorumSabahları işe gitmeden önce salonun falan üzerinde geçiyorum şu şekilde toplanmamış çamaşır havlu falan varsa eşim uyanana kadar bir yandan tostumu yerim ya da sütümü içerim bir yandan onları hallederim dağınıklıkla önce başa çıkmak gerek Mutfağım amerikan o yüzden yemekten sonra hemen tezgahı toparlar makineye atarım bulaşıkları fırını muhakkak silerim

Böyle bir plana oturttum aylık yemek listesi de oluşturdum her gün ne pişireceğim derdi olmuyor ona göre alışverişimi yapıyorum haftalık direk yemeklere girişiyorumYemek yaptığım akşamlar bile en fazla işim 9 gibi bitmiş olur elim hızlıdır tabi herkesin böyle olacak diye bir kaide yok en fazla 7 gibi evdeyim öyle söyleyeyim geri kalan zaman eşimle bana aittir

Haftalık poğaça yapar dolaba kaldırırım sabahları eşim işe giderken götürür buzluğumda kurabiye hazır sarılmış börekler poğaça bulunur, sıkılmış kızartmaya hazır köfteyi de aynı şekilde buzluğa kaldırırım. Dereotu maydanoz gibi şeyleri de doğrayıp buzluğa koyarım yemeklere hamur işlerine eklemek güzel bunlar kolaylık oluyor öneririm

Son düzenleme:
Valla en buyuk yardimcim buzluk ve mikrodalga firin. Hafta sonlari biber dolmasi patlican dolmasi kofte gibi seyler hazirlayip buzluga koyuyorum yemek olmadigi gunlerde mikrodalgada isitip yiyoruz sadece corbasini yapiyorum o da tarhana gibi hemen olacak seyler. Bunun haricinde pazar gunleri corba yemek pilav seklinde iki gun goturecek kadar yapiyorum hafta basinda onu yiyoruz, hafta ortasinda buzluktakilerden secip menu olusturuyoruz, e bi gun makarna yapsan bi gun de balik yapsan tekrar hafta sonu geliyor zaten. Ben baligi da hafta sonu temizleyip tuzlayip pismeye hazir sekilde firin posetlerine koyup oyle donduruyorum hafta ici isten gelince sadece firina atip salatasini yapmak kaliyor.
Camasiri ise persembe ve cumalari yikamaya calisiyorum makineyi tam ben aksam eve geldigimde bitmis olacak saatte programliyorum. Hafta sonu utuluyorum. Fakat esinin en azindan supurmeye yardim etmesi sart sen de pesinden silersin.
bu saydigim isleri bi gunde bitirmeyr calis bi gunu ise ne olursa olsun birbirinize ayirin hicbir temizlik sizin mutlulugunuzdan onemli degil kocislerinizi ihmal etmeyin kizlar :)

Hafta da bir mutlaka eşimin yardımıyla hallediyoruz. Bazı zamanlar hafta içi akşam yapıyoruz hafta sonu bize kalıyor. 2 kişiyiz, ev yeni çok kirlenmiyor.
Dağınıklıkla bir şekilde başa çıkılıyor.

Bence asıl mesele yemek.

Bir gün önce yapmak daha mantıklı. Biz tek çeşit yeriz genelde ; çorba salata, bir çeşit yemek salata, balık salata v.s.

Çamaşır as, kurut, topla, kaldır. Ben bu rutini hiç sevmiyorum. Giyinme odamız olduğu için yatak odası her daim toplu ve düzenli kalıyor ama giyinme odasının bazı zamanlar hali vahim olabiliyor. Kurutmalık o odada. Kurutmalıktan çorap alıp giyindiğim zamanlar oluyor.

Rutin temizlik anlayışım ; makina, vileda, toz almak.

Mutfağa detaylı girsem başka hiçbir şeye vaktim kalmıyor. Klozet banyo temizliği ise hafta içi akşamları yapıyorum ben.

Temizliği , temiz ve ferah bir evde yaşamayı çok seviyorum ama asla eşimle kendi vaktimizden hunharca çalmam bunun için.

Bu tamamen yaşayarak kendine ait kuracağın sistemle ilgili. Mesela biri işten gelince yemek yapar ama ben bekleyemem o kadar yemek hazır olacak. Yani herkes için farklıdır.
ama çocuk olmadığı için çalışan çocuklu annelerden bir adım öndesin. En azından her gün taze ve seçici yemek yapmak zorunda değilsin.

hoşgeldin sefilliğe.ne yaparsan yap yetişemeyeceksin canım.o yüzden takma kafana.eşin yardımcı olur birde iki haftada kadın alırsan bir nebze rahatlarsın.oda bir nebze.üzgünüm ama dost acı sölermiş.yapcağın basit kafanı yorma akışına bırak.

Haftada 1 gun izinle diger gunler de aksama kadar calismakla anan aglayacak tatlim:) is gunleri aksamlari bikac bisey yap pazar gununu kocana ve kendine ayir gezin iste bilemedim:)

Buraya düzenlerini yazan bayanları gerçekten yürekten kutluyorum. Ben okurken kendimi triatlon sporcusu izliyor gibi hissettim. Haftaici onca tempo bütün gün işte ol sabah erken kalk üstüne gelince yemek yap hatta işten gelirken alışverişini yap, ctesi yarım gün çalış pazar temizlik yap... Vs vs gerçekten merak ediyorum mesela saçını ne ara fönlüyor ya da ojesini değiştirecek?? Ya da ne biliimm eşiyle kahve keyfi yapicak?? Bunlar nasıl olabiliyor, ya da bu kosturmacada takatleri tükenmiyor psikolojileri bozulmuyor mu? Allah yardımcıları olsun ve bu fedakarliklarinin kıymetini bilen eş ve evlat versin hepsine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…