çalışan bayanım hafta içi yemeğe gelenlere....

deryainci

bebek geldi :))))
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
2.027
16
158
45
inanın çok daraldımm
eşimin kuzeni cuma akşamı bize eşi ile beraber oturmaya gelecekti
tabi ertesi gün haftasonu süper buraya kadar problem yokkCADIARZU
sonra bir aradılar dayı ve halalrda bizde geliyoruz hep beraber gelelim ama çarşamba akşamı uygunuz !!!!!!!!!!!!!!!!!! tabi biz uygun değiliz diyemedik
ben bu aralar mesai kalıyorum 9 dan önce evde olamıyorum.... pazartesi akşamı zeytinyağlı yemekleri yaptım gece yattığımda saat 1 di.... dün akşam börekti tatlıydı salataydı ne varsa yaptım toz aldım... yattığımda gece 2 yi buldu...
bana günah değil mi? çok sinir oldum gidelimde aradan çıksınlar die 8 kişi yemeğe geliyorlar bu evi yeni aldık görcekler ya düşünmüyorlar :umursamaz:
inanın sinirimden, yorgunluğumdan ve bu akşamın da geç bitecek olmasını da düşünrek neredeyse ağlayacağım...:2:
birde hiç muhabetleri olmaz sürekli gelsin yemekler gitsin çaylar börekler
habire yesinler ben buna takmazdım ama sinirlerim yorgunlutan gerildi
yazmka rahatmak istedim ama kendimi durdurmalıyım yoksa bu konu çokkkk uzarakannehirakannehirakannehir

daha dün bu konulardan şikayetci olan bi arkadasımla konustuk aynı konuyu

bende hayır diyemeyenlerdendim ama baktımki sonu gelmicek söylüyorum artık

arkadasım keske cumaya bekleriz çarşamba başkası gelecek fln deseydiniz

Ben de çalışıyorum ve allahtan 5 te evde oluyorum...
Ama yine de hafta içi bana misafir gelmez çok çünkü biliyorlar çalıştığımı yada gelen olursa çaya gelir...
Onlar anlamıyorlarsa sizin hayır diyebilmeniz lazım...
Başka yolu yok bunun...

vallaha alın benden de o kadar ben de pek bişey diyemem gelecek olana. elimden geleni yapmayaçalışırım sonunda da helak olurum hele bir de anlamazlar ya durumunu daha hiç oturmamışsınıdr kızım şunu getir hadi kızım bunu da getir çay yap, getir götür olmadı kahve derken gözün yatakta kalır..hele gelen akraban olup bayan olup da elini işe sürmediği zaman ben iice deliriyorum yahu bir işin ucundan tut hiç değilse. amann bu işler hep böyle yapacak bişey yok evlilik bu işte evlenen kadın erkek de bir değişiklik yok

Acaba pratik birseyler yapsaniz?
Yada disaridan pizza lahmacun filan soyleseniz?
Cok mu ayip olur?

Ben de çalışıyorum ve allahtan 5 te evde oluyorum...
Ama yine de hafta içi bana misafir gelmez çok çünkü biliyorlar çalıştığımı yada gelen olursa çaya gelir...
Onlar anlamıyorlarsa sizin hayır diyebilmeniz lazım...
Başka yolu yok bunun...

Keşke biraz düşünce olsa insanlarda

vallaha alın benden de o kadar ben de pek bişey diyemem gelecek olana. elimden geleni yapmayaçalışırım sonunda da helak olurum hele bir de anlamazlar ya durumunu daha hiç oturmamışsınıdr kızım şunu getir hadi kızım bunu da getir çay yap, getir götür olmadı kahve derken gözün yatakta kalır..hele gelen akraban olup bayan olup da elini işe sürmediği zaman ben iice deliriyorum yahu bir işin ucundan tut hiç değilse. amann bu işler hep böyle yapacak bişey yok evlilik bu işte evlenen kadın erkek de bir değişiklik yok

evet resmen daha gelmeden helak oldum akşam olsun istemiyorum....
cocukta var 2 tane canavarlar resmen....alsanaalsanasmile
misafiri severim kalabalığı severim ama zamanı var herşeyin poffffffffffff

Acaba pratik birseyler yapsaniz?
Yada disaridan pizza lahmacun filan soyleseniz?
Cok mu ayip olur?

canım yaptım herşeyi ama bittim de bu yüzden sinirlerim bozulu
eve gidince yetişmez die salatarı bile hazırladım düşün yani sulanmasın die eve gidince karıştırcam masaya koycam
pizzadan falan anlamazlar
bu yaptıklarımı bile beyenmeyip konuşacaklarını düşünüyorum
derlerse zıkkımın peki diorum içimden ama üzülürüm

işte böle konuşup biraz içimi soğutmak istedim
yorgunluktan sinirlerim harap olmuş resmen hırsımdan kendimi yemek üzereydim:enbuyukkk:

bende ilk evlendigim zamanlarda 8 ay önce yani ( ay cok olmus gibi geldi)kaydirigubbakcemile3 çalısıyordum bi cumartesileri eşimle izinliydik sabah kalk temizlik yap sonrada akşam için hazırlık yap akşam misaifr gelsin oturup yemek bile yiyeme evlendik ilk 8 hafta cumartesileri misafir geldi her hafta daha sonraları planımız var dedik artık çünkü normal zamanda gelmeyen aramayan insanlardı devamlı cumartesileri gelmek isteyenler

Ellerinize saglik eminim cok lezzetli olmuslardir cok ozenmissiniz.
Eger elestirirlerse sizin de onlara gittiginizde elestirme hakkiniz dogar:)

bende ilk evlendigim zamanlarda 8 ay önce yani ( ay cok olmus gibi geldi)kaydirigubbakcemile3 çalısıyordum bi cumartesileri eşimle izinliydik sabah kalk temizlik yap sonrada akşam için hazırlık yap akşam misaifr gelsin oturup yemek bile yiyeme evlendik ilk 8 hafta cumartesileri misafir geldi her hafta daha sonraları planımız var dedik artık çünkü normal zamanda gelmeyen aramayan insanlardı devamlı cumartesileri gelmek isteyenler

canım benimde 9 ay oldu bitiyor..
ilk zamanlar oldu gerçekten kendine zamanın kalmıyor gelen gidene yetişmek için
ama hiç niri beni bukadar sinir etmemişti.
bunu bana birkere daha yapmışlardı o zamanda böyle omuştum
bundan sonra hafta içi arayan olursa onlar gelelim demenden ben bir yere gideceğimi söyleyeceğim
onlar ilk sölerse ben kabul edememzllik yapamıyorum

Valla bu olmuş artık ama bundan sonrası için kibarca "Sizi cumartesi ağırlayalım, bu hafta çok geç çıkıyorum, dokuzda evde oluyorum akşamları." deyin. Bunda ayıp olacak birşey yok.
Bir de merake ttim yemekleri önceden hazırlasanız bile 9'da çıkıyorsanız nasıl yetişeceksiniz yemeğe?

Ellerinize saglik eminim cok lezzetli olmuslardir cok ozenmissiniz.
Eger elestirirlerse sizin de onlara gittiginizde elestirme hakkiniz dogar:)

teşekkür ederim
inanınki müzik açtım eğlenerek yaptım söylenerek yaparsam güzel olmaz die
elimden ne geliyorsa yaptım.... gözüme hala az geliyor ama benden de bukadar yani

Valla bu olmuş artık ama bundan sonrası için kibarca "Sizi cumartesi ağırlayalım, bu hafta çok geç çıkıyorum, dokuzda evde oluyorum akşamları." deyin. Bunda ayıp olacak birşey yok.
Bir de merake ttim yemekleri önceden hazırlasanız bile 9'da çıkıyorsanız nasıl yetişeceksiniz yemeğe?

normalde 5,30 da çıkıyorum bu hafta 2 gün aksilik gibi mesaiye kaldım
bugün 6 da gelecekler ve ben yetişmiş olacağım
mesai gibi bir durumum da olursa eşim masayı kurup servie başlar atık sempatiksalakcinni inanın bunu demeyi çok isterdim ama diyemiyorum gelene gelme

bende 11 aylık evliyim daha misafir ağırlamaya alışamadım çalıştığım için sanırım geçen aöf sınavı zamanı eşimin akrabaları gelecekmiş aradı eşim yarın akşam gelecekler diye sinir oldum resmen sınavımın olduğunu bilmiyor musun diye ders mi çalışayım yemek mi yapayım hizmet mi akannehir tartıştık akşam eve geldi benim surat mahkeme duvarı gibi aradı durumu anlattı bir sonra ki hafta geldiler sempatiksalakcinni

normalde 5,30 da çıkıyorum bu hafta 2 gün aksilik gibi mesaiye kaldım
bugün 6 da gelecekler ve ben yetişmiş olacağım
mesai gibi bir durumum da olursa eşim masayı kurup servie başlar atık sempatiksalakcinni inanın bunu demeyi çok isterdim ama diyemiyorum gelene gelme

Anladım, 6'da da çıksanız çok kolay değil. Diyemiyorum diye birşey yok. Bu ayıp ya da saygısızlık değil. Tatlı dille güzelce söyleyebilirsin. "Cumartesi gelirseniz daha iyi ağırlarım, geç saate kadar otururuz uzun uzun." dersin. Karşındaki de eşek değilse buna kırılıp gücenmez zaten. Ben de haftaiçi misafir ağırlarım zaman zaman ama geç çıkmadığım bir haftaya denk getiririm, birgün önceden hazırlarım mümkün olan şeyleri, gelenler de sekizde filan gelir. Ama o bile çok yoruyor. Sonuçta akşama kadar evde olmayan birinden akşam yemeği beklemek senin bunu kibarca haftasonuna ertelemenden çok çok çok daha ayıp.

bende 11 aylık evliyim daha misafir ağırlamaya alışamadım çalıştığım için sanırım geçen aöf sınavı zamanı eşimin akrabaları gelecekmiş aradı eşim yarın akşam gelecekler diye sinir oldum resmen sınavımın olduğunu bilmiyor musun diye ders mi çalışayım yemek mi yapayım hizmet mi akannehir tartıştık akşam eve geldi benim surat mahkeme duvarı gibi aradı durumu anlattı bir sonra ki hafta geldiler sempatiksalakcinni

bende bu sabah söylendim... ama hiç birşey diemedi eşimde görüyor nasıl yorulduğumu ama huzursuzluk oldu tabi

Anladım, 6'da da çıksanız çok kolay değil. Diyemiyorum diye birşey yok. Bu ayıp ya da saygısızlık değil. Tatlı dille güzelce söyleyebilirsin. "Cumartesi gelirseniz daha iyi ağırlarım, geç saate kadar otururuz uzun uzun." dersin. Karşındaki de eşek değilse buna kırılıp gücenmez zaten. Ben de haftaiçi misafir ağırlarım zaman zaman ama geç çıkmadığım bir haftaya denk getiririm, birgün önceden hazırlarım mümkün olan şeyleri, gelenler de sekizde filan gelir. Ama o bile çok yoruyor. Sonuçta akşama kadar evde olmayan birinden akşam yemeği beklemek senin bunu kibarca haftasonuna ertelemenden çok çok çok daha ayıp.

doğru diorsunuz ama bu sefer yapamadım
dediğim gibi arayan olduğunda ben onlardan önce davranıp bir bahane bulacağım
gündüzde gelseler akşamda gelseler fark etmezzz ki gece 12 den önce kalmazlar öle alışmışlar ve hiç konuşam muhabete olmaz çin işlkencesi gi bi tv seyredilir ve sürekli çay içilir
aaaaaaaaaaaaaaaaadelikafadulden

aslında karsı tarafın dusunmesı lazım
bu ınsanlar calısıyorhafta ıcı yemeklı gıtmek ezıyet halıne gelır dıye
ama karsındakı bu kadar zarıf dusunmuyorsa sız de dusunmeyın
ya en basından ıslerınızın yogunlugu sebebıyle yetısemeyecegınızı ve hafta sonu uygun olacagınızı soyleyın
ya da calısan bayan masası olarak pılav ana yemek ve mesrubattan olusan basıt bır masa kurun
tatlınız da hazır olsun

ılk evlendıgımız zaman aynı muameleye ben maruz kalmıstım ama baktık kı bıtıyoruz
cuma, cumartesı ve pazar aksamları yemeklı mısafır kabul ettık uygun bır dılle soyleyerek
gecen yıl yenı evıme tasınınca da aynı sey oldu bır de kucuk bebegım var
hazır ıkramlarla gecıstırdım cunku hem ıs, hem ev hem bebek yetısmem ımkansızdı

bana kimse gelmez zaten gelselerde eşimle otururlar çünkü ben geç gidiyorum evekaydirigubbakcemile3 ben genelde böyle durumların ilk ve son olmasına dikkat ederim. yani olmuş bikere artık sık dişini bugünü de hallet bidaha da böyle bişey olmasına izin verme. akşamda çok yoruluyorum işte sürekli mesaiye kalıyoruz, çok zorlanıyorum yemek yapacak bile gücüm olmuyor eve varınca v.s gibi konuş, tutma kendini ara ara söyle böyle bence,

Back
X