çalışan bayanım hafta içi yemeğe gelenlere....

bazılarının kafasına dank ettırmek gerekıyor bazı seylerı ne yazıkki...
ben cok tepkı veremyorum aslında ,yıne elımden gelenı yapıyrum amaesım cok fen valakaydirigubbakcemile3
saate falan bakar sureklı ,, :)
hanı mısafırler genelde kalkalım kalkalım der kalkmazlar ya 2 saat,,,ıste esım
kalkalım mı hatun falan dıye konussa mısafırler kendı aralarında artık cok gec olmus ve kalkmak bımıyorlarsa hemen onlardan once kalkar kapıyı acar ayakkabıları cıkarır:)
bu da bı yontem mecburen kalkıyorlar:)

çalışırken fln neyse de hastalık durumunda ziyaret etmeye gelip 2 saat laklak yapıp ikram yiyip ay varsa 1 bardak daha çay alayım aman ne güzel olmuş ikram var mı daha diyenlere acayip uyuz oluyorum. allah razı olsun zor günde gelmişsin ama çaya mı geldin hastayı mı ziyarete geldin.bak durumuna otur yarım saat kalk. geçen sene annem ameliyat olmuştu ve tam sınav zamanıma denk geldi. allah razı olsun geldiler ama dozunu da kaçıran çok oldu. tek başımayım anneme mi bakayım onlara ikram mı hazırlayayım sınava mı çalışayım bilemedim. şimdi ananem rahatsız allahtan tatildeyiz ben mutfağa giriyorum annem ananemin başında. bi de abuk sabuk muhabbetler yok mu hastanın başında deliye döndürüyor beni.

eskiden bize de yemeğe gelen çok olurdu annem sinirinden ölürdü ,, hatta babamın öğretmen arkadaşları lokanta gibi kullanmaya başladılar bir ara , babamla çok kavgaları oldu bu yüzden,, şimdi aynı şehirde kimi başka okulda kimi emekli oldu,, bir tanesi de bayramda falan arayıp iyi bayramlar demez, zamanında yediler içtiler kar sayarlar onu.. .bazı insanlar çok düşüncesiz oluyor..

Canim neden birdaha haftaici gelmek istenyenlere "bir yere söz verdik" tarzinda dogru olmayan, hatta direkt yalan olan bir aciklama yapmak zorunda hissediyorsun ki kendini?
Bence dogruluktan vazgecme, haftaici cok yogun calisiyorum müsait degilim malesef, haftasonu buyrun gelin tarzinda, dogru olani söylemelisin.
Dogruyu söylemezsen, haftaici misafir istemedigini anlatamazsin onlara. Her seferinde "baska yere sözümüz vardi" diyemezsinki gelmek isteyen misafirlere. Sonunda anlarlar yalan söyledigini ve bence bu yogun oldugunu bu nedenle haftasonu gelmelerini rica ettigini söylemekten cok daha ayip birsey.
Evine misafir kabul etmiyor, yalan söylüyor diyecekler.
Acik acik söyle, hic öyle cekinme. Ev senin evin, misafiri agirlayacak olanda sensin, sen karar vereceksin tabi ne zaman geleceklerine.

Misafiri gercekten cok severim ama düsüncesizini hic sevmem kimse kusura bakmasin.
Hele bide yemege kusur buluyorlarmis. Ben kendi cevremde böyle birseyi ne gördüm ne de duydum. Yapilan yemege kusur bulup begenmemek, yok karpuzda olsa cocuklar severdi demek! Ne ayip ya!
Calisanida calismayanida genelde anlayislidir. Hatta calisan birine haftaici misafirlige gidipte gece 12lere kalanlari ayiplarlar. En gec 9 tas catlasa 9.30da evli evine köylü köyüne döner.

Misafiri gercekten cok severim ama düsüncesizini hic sevmem kimse kusura bakmasin.
Hele bide yemege kusur buluyorlarmis. Ben kendi cevremde böyle birseyi ne gördüm ne de duydum. Yapilan yemege kusur bulup begenmemek, yok karpuzda olsa cocuklar severdi demek! Ne ayip ya!
Calisanida calismayanida genelde anlayislidir. Hatta calisan birine haftaici misafirlige gidipte gece 12lere kalanlari ayiplarlar. En gec 9 tas catlasa 9.30da evli evine köylü köyüne döner.

bırak 9 da kalkanı,,,,, bıze anca o saatte gelıyorlar.neymiş çalışıyorlarmıs,,,,ancak yemek yıyıp cıkıyorlarmıs..e kardesım otur oturdugun yerde o zaman...benneyaptımki

benim annem eşimin ailesi daha istemeye geldiğinde demişti kızım çalışıyor öyle sürekli yemek davetleri veremez diye :)

ben de söyledim ben çalışıyorum öyle her zaman müsait olmam hafta sonu ancak habersiz de kimseyi kabul etmem diye mecburen uyum sağladılar zaten daha çok arkadaşlar geliyor bize onlara da merasim yapmak gerekmiyor herkes kendi servisini yapar ikram denilen de kuruyemiş cips ya da hazır alınan iki parça şey onu da gelen getirir

ben zaten anlamıyorum misafir çok güzel bişi tamam da millet yeme içmeye mi geliyor beni görüp sohbet etmeye mi zaten misafir olunca eşim de ben de hizmet etmekten sohbete vakit bulamıyoruz ki o yüzden arkadaşlarla relaks bi sistem ayarladık büyüklere yapacak bişi yok tabi onlar öyle görmüş onları da kısıtladım ben

Acaba pratik birseyler yapsaniz?
Yada disaridan pizza lahmacun filan soyleseniz?
Cok mu ayip olur?

Hiç ayıp olmaz,
ki ben böyle yapıyorum..

Eşim benden daha patavatsız,
"Hafta içi misafirliğe gelen yemeğini de getirsin yanında" diyor :roflol:

Canim bizimde memlekete gittigimizde anneanemlerde kaliriz genelde. Butun koydeki akrabalar hic isleri yokmus gibi biz gittigimizde yemek saati 7 de gelirler. Aksi gibi ellerinide biseye surmezler yer icer kalkarlar... Bunu boyle cok kotu bir sekilde aliskanlik haline getirmislerdi her gun her gun ama. INAN KI yemekten ayrica kurmasi o sofrayi kaldirmasi en az 15 kisi coluk cocuk bulasik o kadar yoruyor ki... yedikten sonrada bir kac saat sonrada kalkar giderlerdi... sirf yemege gelmis gibi:)) bizde bir gun yemegi 5 te yedik sonra geldiler tabi:D ortada yemek yok biz bugun erken yedik dedik sok oldular tabi bir daha oyle her gun her gun gelmediler.... Boyle sivri akillilar heryerde var .... Ben boyle misafirde gelse valla kusura bakmayin calisiyorum biliyorsunuz gecte cikiyorum der bir yumurta kirar basit ne yemek yapiliyorsa onu yaparim peynir zeytin cay vs....eger zaten restorant saniyorlarsa evini soylenirler vs bir daha gelmezler oyle:))) eger makul insanlarsa zaten efdersin ama bir isin ucundan tutarlar ve yardimcida olurlar sikayet de etmezler.Dayim teyzem vs oldumu evde allah ne verdiyse onu yeriz ozellikle boyle son anda gelmislerse....Gayette mutlu ayrilirlar evden... sorun etmezler... Kimse kimseden bu sekilde servis beklememeli...

Ben valla cok cadiyimdir kimse alinmasin zaten oyle 4 dortluk yemekte yapamam kimse benden de bisi beklemiyo yani:D Evime gelcek arkadaslarima soylerim misafirlere hangi gun bosum calismiyorum o gunlerden secin iste derim.. yoksa gelirlerse cat kapi bir icki yabanci arkadaslarima veya aksam yemegine ne yapiyosam onu ikram ederim meyve vs fln bizim turklere cay iste bu. hazir biseyler belki.. Bunuda begenmeyen gelmesin kardesim temizlige fln hic bulasmam sonucta benim evim evimi teftisemi geliyorsunuz bana mi begenmeyen gelmesin aha iste kapi orda bak dumduz gidince eslik etmemize gerek yok isteyen carpip gidebilir:D

Karpuz kismina cok fena takildim kizlar simdi:DDD karpuzda olsa iyi olurmus ay cok patavatsizim ben ondan hic bi turk beni almadi herhalde yabanci biriyle evlendim hahahah:D Ah karpuzu da yaninda getirseydiniz keske bende cok severdim oysaki derdim kesin derdim:DDD

Son düzenleme:
Bayanlarr simdiye kadar yazilan yazilaari teker teker okudumm .bayanssulusmile

Calisan bayanlar olsun olmasin bizler misafire cok deger milletizzkaydirigubbakcemile5
BENDE CALISIYORUMM DIYELILMKI YENI EVLENDINIZZ
Ben yeni evlendigimde tebrik ve ev gormeye gelen misafirlere bir gelin mevlidi yaptikk hafta sonu hepsi bir arada cikti .hem ben yorulmamis oldum hemde en guzel sekilde misafirlerimi agirladimm .ee tek tuk gelen sonradan oldu ama her hafta sonu misafirim gelmedi cok rahat gecti zemuszemus
sonra yengem dogum yapti o da bebek mevlidi okuttu ayni insanlar geldi ve gitti memnun sekildee .o yuzden butur toplu gelecek misafirlere evde ya bir davet yada bir mevlit okutun fazla yorulmazsiniz boylee bir gunde hepsi cikara.s.

Elbette misafire deger veren bir milletiz misafir agirlamakda dinen cok sevap birsey ustelik sosyal iliskilerimiz acisindan da cok gerekli... Ama gelen misafirinizin size deger vermedigi an bu ziyaret bitmistir benim icin olmamasi makbul gecer....

Back
X