çalışan bayanlar bakabilir mi ?

Bizim tek kredi kartımız var eşimde duruyo alınacakları o alıyo iş dönüşü, ben alışverişlerimi genelde netten yaparım kart bende olmasa da numarasi vs ezberimde, birsey aldığım zaman söylüyorum şunu aldım kart limiti şu kadar kaldı diye, haberi olmasa belki kasada kalacak nakit olmıcak üzerinde, haber verip alıyorum, ama anneme yüklediğim kontör falan sohbet dışı

arkadaşlar alışveriş yaparken eşlerinize haber veriyor musunuz .Meblağ olarak 65-100 arası alışverişler. eşiniz sizin kredi kartınızı kime nereye ne harcadığınızı kontrol ediyor mu ? dün eşim böyle bir terbiyesizlik yaptı . babanneme 20 tl ye kontör atmıştım. kimin faturasını ödedin diye bana hesap sordu. sonra açtı diğer hacamalarımı inceledi. yaptığının doğru olmadığını telefonumu vermesini söyledim. verdi ama dünden beri triplerde yine. bende bu kadar maddi konularda sıkıştırmasaydın kontör de yolladım diyebilirdim, bende şunları aldım bak nasıl diye sana gösterip fikrini almak isterdim dedim. artık para konularında midem bulanıyor. herşeyi batıyor konu para olunca. hesapları ayırdık sözde ama gözü her fırsatta incelemede. sıf bu yüzden bankamatikte başımda bekliyor ne kadar parası kalmış ,elime iş cebi almamı fırsat bilip bakıyor. haftasonu aile terapistine gideceğiz .yoksa çok daha fena kavga edecektim. ama tuttum kendimi. belki söylememem babannem kontör attım diye hata olabilir ama senin afranı tafranı çekmek istemedim dedim. bende isterdim aldığımı göstereyim söyleyim ,fikrini alayım dedim. ona bozuldu sözde.
Cidden çok çirkin bir halin içine düşmüşsünüz. Para kirlidir ve girdiği her ortamı kirletir. Bu yüzden ne bir arkadaşımla nede eşimle aramıza para denen şeyin girmesine asla müsade etmem. Para kirletir, bir daha da zor temizlenir kiri. Bende çalışan bir bayanım. Eşimin çalıştığıda benim çalıştığımda ortak paramızdır. Senin paran, benim param diye bir ayrımımız asla olmadı. Ama herhangi meblada birşey alırken yada aldıktan sonra eşime mutlaka haber veririm. O da bana haber verir. Bunuda bütçemizi ayarlamak için yaparız. Mesela onun harcadığı meblaya göre (mesela biraz yüksekse) ya ben alacağım bir şeyi iptal ederim yada alacağım birşeyin daha ucuzuna kaçarım. Oda aynı şekilde hareket ederki, ayın sonunu getirebilelim.
Para denen pislik için sakın huzurunuzu kaçırmayın, size tavsiyem budur.

Biz de 1 kuruş harcasak bile birbirimize söyleriz. Çünkü aylık bütçe yapıyoruz. Ne alırsak excell tablosuna yazıyoruz. Yoksa kredi kartları bizi şoka sokuyor:kızgın: Ama sizin eşinizdeki durum farklı. Ailesine ev alma derdinden sizin 20 liranız göze batmıştır. Önce o problemlerin çözülmesi lazım.

Maaşları alınca ödenecek borçlar vs ödenir ben kendime ayırırım bi miktar. Nereye harcadığımı öyle herzaman söylemem 20-30 söylemem. Bugn bende yükleme yaptım kardeşime söylememe gerek yok bence özellikle de gizlemem ama.... Muhabbet esnasında söylenebilir lakin hesap sorma bana tuhaf geliyor. Eşlerin ayrı ayrı takılması da tuhaf bence o zaman bi bütçe oluşturmak zor olur.

ben teyzem ödeyemeyince 150 küsür tel faturasını öderim.
anneme her ay 30 tl kontör atarım,
hatta bazen eşimin babasınada.
daha 1 kez haberi olmadı.önemsemez.söyleme gereği duymam.konusu geçerse derim...
Damlacım ayrıca senin diğer konun ne oldu.
bu konuyu açtığına göre hallolmamış.

ben eşimle aynı yerde çalışıyorum maaş alınca birleştiririz borçlarımıza veririz sonra kendimize 1 ay yetecek kadar harçlık alırız.
eşim ne alıp nereye harcadığımı bilmez ekstrem gelmiş mi ona bile bakmaz
ama tabi ben kendisine aldıktan sonra veya harcadıktan sonra söylerim birşey demez

ben çalışmadığım halde hesap vermiyorum, sen neden 20 tl için hesap veresin ki?
çalıştığım dönemde de maaşlar bende toplanırdı. ödemeleri yaptıktan sonra kalan para da harçlığım olurdu kartım olmadığı için.
bu arada bence eşin maaşını senden çok seviyor C carmina000

Esimle beraber alisveris yapiyoruz, alınacak 1 liraysa bile beraber karar veriyoruz ancak dışarıda sosyal hayatımızda harcadığınız ufak tefek harcamalar için birbirimize haber vermiyoruz. Yani arkadaşına yemek ısmarlamasini bana sormaz ya da söylemez aklına gelmediği sürece. İkimizde cok para harcamayı sevmiyoruz :))

Eşlerin büyük harcamalardan birbirlerini haberdar etmesi taraftarıyım, benim param hesap vermem anlayışı bana göre değil.

Fakat sizin eşiniz tam bir kan emici lütfen bu tabirimi bağışlayın. Biraz fırsat verseniz nefes aldırmaz size. Bir de ikinizin parasıyla ailesine ev mi alacakmış doğru mu okudum?

Ne kadar iğrenç bir anlayış ya köle mi sanıyor sizi

Ne alaka ya benim cebimdekinin hesabını nasıl sorabilir ki??

Evli değilim nişanlıyım ama bir şey alacagım zaman askm bu hafta şuraya gidelim bunu bunu alıcam derim hatta alırken bir şey gözüme takılır sevdiğim insanlarada alırım kalkıpta ne gerek var niye alıyosun filan hiç demedi demez de ama derse de " hayırdır sen mi alıyorsun? para senin cebinden mi çıkıyor? para benim istediğimi alırım" da derim yani.

Büyük meblağalarda bir şey alacaksam kendime bile alsam önce ona danışırım birlikte karar veririm ama 50-100 tlnin hesabını da veremem.

Sende parayı saçıp savuruyorsan adam haklı ama dengeliysen bu konuda sen haklısın.

arkadaşlar alışveriş yaparken eşlerinize haber veriyor musunuz .Meblağ olarak 65-100 arası alışverişler. eşiniz sizin kredi kartınızı kime nereye ne harcadığınızı kontrol ediyor mu ? dün eşim böyle bir terbiyesizlik yaptı . babanneme 20 tl ye kontör atmıştım. kimin faturasını ödedin diye bana hesap sordu. sonra açtı diğer hacamalarımı inceledi. yaptığının doğru olmadığını telefonumu vermesini söyledim. verdi ama dünden beri triplerde yine. bende bu kadar maddi konularda sıkıştırmasaydın kontör de yolladım diyebilirdim, bende şunları aldım bak nasıl diye sana gösterip fikrini almak isterdim dedim. artık para konularında midem bulanıyor. herşeyi batıyor konu para olunca. hesapları ayırdık sözde ama gözü her fırsatta incelemede. sıf bu yüzden bankamatikte başımda bekliyor ne kadar parası kalmış ,elime iş cebi almamı fırsat bilip bakıyor. haftasonu aile terapistine gideceğiz .yoksa çok daha fena kavga edecektim. ama tuttum kendimi. belki söylememem babannem kontör attım diye hata olabilir ama senin afranı tafranı çekmek istemedim dedim. bende isterdim aldığımı göstereyim söyleyim ,fikrini alayım dedim. ona bozuldu sözde.
Çok saçma biz eşimle aldigimiz maaşi ortaya koyariz hepsinin hesabini yapariz toplam faturalar market alişverisi 1.000 tl tuttuysa 500 ondan 500 benden gider . Kredi parasini ayirir . Geri kalani kenara koyar. 200 kendine haşlik 200 bana verir. Bana asla sormaz sen ne yaptin vs 5 senelik evliyiz bir kere para lafi söz konusu bile olmadi, bazen kardesine haslik verir kontor alir . Yani babannen sonucta. Cok garip bu sekilde hesap sormasi yeri geliyo ben bile yegenime kontor aliyorum ya da kucuk yegenim araba istiyor aliyorum. Sende sor o zaman esine bakalim sonucta sende calisan değilmisin ?

İnşallah
Normal olmayan onun yaptıkları zaten
Konunda değinmediğinden insanlar bilmiyor 'haliyle saklama söyle 20 yse 20 ' deniyor
Ama senin eşin höt zöt evin erkeği benim deyip maaş kartına el koyan, daha yeni eline almışken ipin ucunu kaçırma
Bi ev alalım ailem otursun, onların eski ev değerlencek satılmasın kiraya veririz diyen cinin teki
Sana kendi maaşın hak değil ama onlara gelin maaşı hak valla kafaya gel
:super::KK9:

Beraber evin masrafları karşılanır sonra herkes kslan parasını harcar ben alışveriş yaparım kıyafet yada market şunu bunu aldım demem bunun hesabını niye vereyim öalışıyorum yoruluyorum hakkım değil mi istediğim gibi harcamak tani ölçülü şekilde. Onundışında çok büyük pahalı biley alınacaksa tabi anlatılır söylenir

20 lira için kimseye hesap vermem. Saçmalık, başka birşey değil!

Tabi her şeyi söyleriz birbirimize mecburuz hesap için zaten.

İlla çalışmak gerekmiyor ben şimdi çalışmıyorum ama eşim parayı ne yaptın demez zaten aylık harcamamız filan hep hesabını ikimiz yaparız ama kişisel harcamalarıma asla karışmaz

bence eşler birbirlerine hesap vermek zorunda amaaaaaaaaa;
böyle eften püften şeylerle ilgili değil. misal kredi çekip ailesine ya da başka birisine verse eşlerden biri diğerine haber vermeli..
zira para ortaktır. ikisi de çalışsa da çalışmasa da ortaktır. ama bir ahbaba kontör yüklemeyi, bir hediye almayı söylemek zorunda değildir bence. misal eşim annesine bir altın bilezik hediye alsa bana söylemek zorunda değil. ya da ben anneme bir koltuk takımı alsam söylemeliyim demem. bunlar çok normal şeyler.
bu yüzden eşiniz çok ayıp etmiş.. madem konu açıldı tribe girdi hiç alttan alma bu sorunu halledin.. yani haklı olduğunuzu savunun..

Sizinki de abartıymiş bana göre
Koltuk Takımı ,bilezik normal ha:KK57:

Ne calisiyorken ne de simdi harcama kontrolü yapmadik. Zaten gereksiz bir harcama yaparsam sıkıntısini ben cekecegim koskoca insanlariz bu kadarcik sorumluluk duygusuna da sahibiz yani.

Back
X