çalışan bayanlar benım gıbı mısınız

Evet çalışan bayan olmanın en zor yanı bebişinden ayrı kalmak.Bende az önce bakıcımızı aradım oğluşumunda sesi geliyordu gözlerim doldu.Çok özlüyorum işteyken ve çalışmak zorunda olmaktan bu hayat şartlarından nefret ediyorum

ben de çalışan anneyim..
ev gezmesini zaten pek sevmem,çalışmasam da gitmem..oğlumdan uzak kalmak olarak görmüyorum kendimi..onunla beraber olduğumda kaliteli vakit geçirdiğimi, düşünüyorum..bazen vicdana zabı çeksem de çalışan anne olmayı seviyorum..ilerde oğluma daha faydalı olacak bir şey yapıp çalışıyorum...
iş dışındaki zamanım oğlumla kocamın zaten..oğlumla her istediğimi yapıyorum,gezip tozuyorum..dışarda olmayı severim,oğlumd abenim gibi...

çalışan anne olmak zor ama avantajı evde olmaktan daha çok diye düşünüyorum,daha zor ama faydası çok bence...

Evet çalışan bayan olmanın en zor yanı bebişinden ayrı kalmak.Bende az önce bakıcımızı aradım oğluşumunda sesi geliyordu gözlerim doldu.Çok özlüyorum işteyken ve çalışmak zorunda olmaktan bu hayat şartlarından nefret ediyorum

aynen canım bende annemı aradım kızıma o bakıyor sesı geldıkce içim gitti :5:

ben de çalışan anneyim..
ev gezmesini zaten pek sevmem,çalışmasam da gitmem..oğlumdan uzak kalmak olarak görmüyorum kendimi..onunla beraber olduğumda kaliteli vakit geçirdiğimi, düşünüyorum..bazen vicdana zabı çeksem de çalışan anne olmayı seviyorum..ilerde oğluma daha faydalı olacak bir şey yapıp çalışıyorum...
iş dışındaki zamanım oğlumla kocamın zaten..oğlumla her istediğimi yapıyorum,gezip tozuyorum..dışarda olmayı severim,oğlumd abenim gibi...

çalışan anne olmak zor ama avantajı evde olmaktan daha çok diye düşünüyorum,daha zor ama faydası çok bence...

valla faydalı olur mu olmaz mı bılmıyorum ama canım benım mecburıyetten calıstıgım kesın

mecbur olmasam ınan bır sn düşünmem bebegıme koşarım

valla faydalı olur mu olmaz mı bılmıyorum ama canım benım mecburıyetten calıstıgım kesın

mecbur olmasam ınan bır sn düşünmem bebegıme koşarım

ben hep şöyle düşünüyorum;(oğlum 2,5 yaşına geldi),bebekkken de böyle düşünmeye gayret ettim hep;3 yaşından sonra zaten kreşe,anaokuluna gitmeye başlıoyrlar,sen de işten ayrıldığınla kalıyosun..yani bir nevi onlar da kendi hayatlarını kurmaya başlıyolar..:)evet dayanması zor oluyo,özlem çok oluyo,hastalığı oluyo vs.ama geççiyor hepsi...
gelecekleri için çalışmalıyız diye düşünüyorum..bir şeyi almka istediklerinde ,bir okula gitmke istediklerinde ,iyi ki çalışıyorum diyeceğğiz..şimdi bile diyorum..

iyi madem ev gezmelerini çok seviyorsun bırak işi yarın da kocan dövünce ağlarsın param yok boşanamıyorum diye. :)

çalışan anne olmanın tek zor yanı birkaç saat çocuklarımdan ayrı kalmak yoksa ev gezmesinden mahrum kalıyorum diye hiç üzülmedim..

ayrıca uzmanlar hep şöyle der; çocuklarınızla çok vakit geçirmek yerine kaliteli vakit geçirin..bize düşen görev eve gidince yavrularımıza fazla zaman ayırmak,onlarla oynamak,ilgilenmek..

Son düzenleme:
çalışan anne olmanın tek zor yanı birkaç saat çocuklarımdan ayrı kalmak yoksa ev gezmesinden mahrum kalıyorum diye hiç üzülmedim..

ayrıca uzmanlar hep şöyle der; çocuklarınızla çok vakit geçirmek yerine kaliteli vakit geçirin..bize düşen görev eve gidince yavrularımıza fazla zaman ayırmak,onlarla oynamak,ilgilenmek..

bende öyle yapmak ıstıyrum eve gıdıyorum kızımla oynıyım onunla ilgilenıyım ıstıyorum ama onunda uyku saatıne denk gelıyor hıc vakıt olmuyor bunları yapmaya

iyi madem ev gezmelerini çok seviyorsun bırak işi yarın da kocan dövünce ağlarsın param yok boşanamıyorum diye. :)

iyide burda ev gezmelerı sadece bır ornek bankada işim oluyor izin al hastane de işim oluyor izin al annen hastalanıyor baban hastalanıyor acıl bır işin oluyor izin al bunlarda var ayrıca kocam dan dayak yersem işim olmasada ayrılırım evlere temızlıge gıderım apartman sılerım gene bır bogazıma bakarım yanı sorun o degıl

bende öyle yapmak ıstıyrum eve gıdıyorum kızımla oynıyım onunla ilgilenıyım ıstıyorum ama onunda uyku saatıne denk gelıyor hıc vakıt olmuyor bunları yapmaya

bebeğiniz küçük sanırım,kaç aylık?
bir de şanslısınız anneniz bakıyor bebeğiniz,ben bakıcılarla sürünüyorum:)kaç tane değiştirdim Allah bilir...şimdiki de ameliyat oldu,annemle kv sırayla bakıyolar,ne düzen akldı ne bişey..

ben hep şöyle düşünüyorum;(oğlum 2,5 yaşına geldi),bebekkken de böyle düşünmeye gayret ettim hep;3 yaşından sonra zaten kreşe,anaokuluna gitmeye başlıoyrlar,sen de işten ayrıldığınla kalıyosun..yani bir nevi onlar da kendi hayatlarını kurmaya başlıyolar..:)evet dayanması zor oluyo,özlem çok oluyo,hastalığı oluyo vs.ama geççiyor hepsi...
gelecekleri için çalışmalıyız diye düşünüyorum..bir şeyi almka istediklerinde ,bir okula gitmke istediklerinde ,iyi ki çalışıyorum diyeceğğiz..şimdi bile diyorum..

tabı canım bende dısarda oyle dıyorum hep o bır gun buyuycek ve kendı hayatına daldıgında ben senın ıcın işimi gücümü bıraktım gıbı sacma bır cumle kurmak ıstemıyorum ama genede calısmayan evde cocuklarıyla olan hanımlara özendım bırden annem yuzunden tum mahalle baska bır ılceye gezmeye gıtmısler kızımıda goturmus duyunca sadece bır an özendım ben nerdeyım kızımla onlar nerde dıye

bebeğiniz küçük sanırım,kaç aylık?
bir de şanslısınız anneniz bakıyor bebeğiniz,ben bakıcılarla sürünüyorum:)kaç tane değiştirdim Allah bilir...şimdiki de ameliyat oldu,annemle kv sırayla bakıyolar,ne düzen akldı ne bişey..

ewet canım 11 aylık daha annem baktıgı ıcın gercekten şanslıyım

Aslında en güzeli çocuklar 3 yaşına gelene kadar annenin evde olması.
Ama hayat şartları böyle gerektiriyorsa;(ki hayat şartlarından kastım sadece maddiyat değil,kariyerde bunun içinde )atlatılabilir bir zaman bence.
Hafta sonlarını doyasıya bebeğinizle geçirirsiniz,akşamları 2 saat kaliteli vakit geçirirsiniz yeterli olur.
3 yaşından sonra kreş,anaokulu ,sonrada ilkokula başlayacaklar .
Benim çocuklarım ilkokulda okuyorlar ve bütün gün onlarda evde yok zaten.
İşten ayrılsam ,yine akşama kadar göremiycem çocuklarımı,enazından onların geleceği için yatırım yapıyorum çalışırken.

Son düzenleme:
tabı canım bende dısarda oyle dıyorum hep o bır gun buyuycek ve kendı hayatına daldıgında ben senın ıcın işimi gücümü bıraktım gıbı sacma bır cumle kurmak ıstemıyorum ama genede calısmayan evde cocuklarıyla olan hanımlara özendım bırden annem yuzunden tum mahalle baska bır ılceye gezmeye gıtmısler kızımıda goturmus duyunca sadece bır an özendım ben nerdeyım kızımla onlar nerde dıye

ah canım onlar oluyo maalesef.:)bazı arkadaşlar yazdıklarınızdan dolayı,sadece gezmeye gitmeden mahrum kaldığınız için yazdığınızı düşünmüş ama öyle değilmiş işte..:)
ben de bazen işyerindeyken,çalışmayan arkadaşlarım evde toplanıyolar veya gezilere falan gidiyolar,insan özeniyo tabii,hele işyerinde bunalmışsam o anda..olsun boşver bak,hayatta ne oalcağı belli değil,kimseye muhtaç olmadan kendi paranın kazanmak en iyisi...
sen haftasonu bebeğini al şöyle bi yürüyüşe çık,bebeğine 1-2 parça oyuncak kıyafet al,kendine gelirsin,çalışmanın daha iyi olduğunu görürsün..

uyku saati için de;büyüdkçe geç yatmaya başlıyolar merak etme,biz de 7-8 gibi başladık9:30 -10 gibiyiz şu anda..:)

çalıştığım için hem bebegımden hemde ev gezmelerınden mahrum kalıyorum şuan kendımı cok mutsuz hıssedıyorum

Ev gezmesi ben zaten pek sevmem fakat çalıştıgınız için bence hiç kendinizi kötü hissetmeyin..Çalışan anne olmayı hep çok istedim.Oğlum 2,5 yaşında deliler gibi iş arıyorum fakat insanın bu zamanda kafasına göre iş bulması o kadar zor ki....Şuan istediğim gibi iş bulsam hiç düşünmeden çalışırım..Bir kadının elindeki evlattan,aileden vs...en önemli sermayesi çalışıyor olmasıdır bence..Ve....son olarak hep gözlemlediğim,evde oturan bir anne olarak, çalışan kadın evladıyla kesinlikle daha kaliteli zaman geçiriyor..İlişkiler laçkalaşmıyor....

Bende çalışan anneyim, hiç bir zaman çalıştığım için oflayıp puflamadım, belkide gerek kalmadı çocuğuma annem baktığı için çok şükür.

Ev gezmelerini hiç ama hiç aklıma getirmedim. Banka işlerini de genelde internetten vs. hallediyoruz, iş yerimiz şükür hastalık vs. gibi durumlarda sıkıntı çıkartmıyor.

Bende arkadaşlara katılıyorum, 24 saat bebeğin yanında olmaktan ziyade, azda olsa kaliteli ve verimli zaman geçirmek önemli olan.

Zaten çocuk belli bir yaşa geldikten sonra kendi çevresi, kendi hayatı, kendi sorumlulukları vs. oluyor.

Mesela benim kızım 3 yaş 9 ayllıkken 5 yaş grubu anaokuluna gitti, bu sene 4 yaş 9 aylıkken de 6 yaş grubu anaokuluna gidiyor, sabahtan akşama kadar okulda, çok ilgili bir anne olmama rağmen okulda öğrendiklerini asla evde ben veremezdim çocuğuma.

E ilk 3 yılı baz alarak işten çıkmış yada çalışmamış olsaydım eğer, kızımı okula gönderme ihtiyacı duymazdım nasıl olsa evdeyim diye. Okul öncesi eğitime başladığında da evde tek başıma oturup eşim ve kızımın gelmesini beklerdim gün boyu.

Son düzenleme:
Bende çalışıyorum
Tek yaşadığım halde
Çok yoruluyorum bazen.
Temizlik yemek vs...
Birde evli olup çoluk çocuk çalıştığımı düşünemiyorum.

ALLAH çalışan annelere güç versin sabır versin inşallah... :119:

çocuğum olduğunda ücretli ücretsiz rapor yıllık izin herşeyi kullanıcam 2,5 yaşına falan getiricem kısmetse, o süredede zaten şark görevimiz biticek batıya dönücez, bu arada yasemincim 2 şark kesinleşmiş :(

Back
X