• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlar evin bütçesini nasıl yapıyorsunuz

soguk_kis_gunu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2014
508
112
43
çalışan bayan arkadaşlar, çalıştığınızın tümünü aile bütçesine mi verirsiniz, yani tüm paralar ortak mı, yoksa bir kısım kendinize ayırıyor musunuz?

E heralde kendimede ayırıyorum
Üstbaş saç makyaj gezme tozma bunları nasıl yapıcaz ?
Maaşımın yarısı eve yarısı bana gidiyor

biz ortak yaptık herşeyi, kuaföre de gidilecekse ortak hesap kartını kullanıyorum, bizde para ayırmaca yok

her evin gelir ve gideri farklıdır. Biri kira öder biri ödemez, birinin çocuğu okula gider; birinin gitmez..
Biri çok gezer biri evde oturur..
Sen ana olarak nerelere harcama yapıyorsun mesela?

Su an calismiyorum ama calistigim kisa donemde, benim maasimi biriktiriyor, esiminkini harciyorduk. Tabii o an uzerimde para yoksa maasimdan harcadigim da oluyordu.ama genel olarak biz boyle bi yola basvurmustuk

şu an ücretsiz izindeyim, maaşım yok
ama iki aydır 3 öğrencye evde özel ders veriyorum
çalışırken eşimin ve benim maaşım ortak havuzda toplanırdı (ki yine aynı, öğrencilerimden aldığım para orta havuza giriyor)
önce kredi ödemelerimizi, aylık yapacağımız birikimi ayırırız
sonra da kendimize eşit miktarda harçlık
şu an evde olduğumdan, ihtiyaç duymadığım için daha az alıyorum (kendi isteğimle)
kalan parayla da evi çeker çeviririz
bu işi genelde ben yaparım
alışverişe genelde birlikte çıkarız ama, zamanını ve gideceğim marketi ben seçerim
çünkü indirimleri vs ben daha iyi takip eder, önemserim:anneadayı:

olduğu gibi eşime veriyorum maaşı..bende belli miktarda harçlık ve kredi kartım var..
ihtiyacım kadar o bana veriyo..tüm ödemelerden ev masraflarından o sorumlu oyüzden..
maaşı verdiğim için herşeyi ona yaptırıyorum hiç bi sorumluluğu üstlenmiyorum..
evet, herkese tuhaf gelebilir..ama eşimin egosu öyle tatmin oluyo napiimm..
ve para ondayken ilginçtir daha rahat harcıyorum..
bende olsa daha tedirgin harcardım..

Benim maaşımı biriktiriyoruz.
Kocamın maaşının bir kısmı faturalara ve harçlıklara gidiyor artanı yine birikim.
Çok şükür halimize...

sizdede ne cimrilik var sanki babanızın evindede yiodunuz parayı tabi hesaplar ortak olcak

çalışan bayan arkadaşlar, çalıştığınızın tümünü aile bütçesine mi verirsiniz, yani tüm paralar ortak mı, yoksa bir kısım kendinize ayırıyor musunuz?

Eşim maaşından harcama yapacak kadar çekiyor, ben de maaşımın tamamını çekip evde tutuyorum. Kendi ihtiyacım olduğunda eşimden para istemiyorum,ama yetmediğim yerde o da bana katkı sağlıyor. Market alışverişlerinde eşim ödüyor.Onun da ihtiyacı olduğunda benimkinden almasını söylesem de daha hiç almadı :) Bunun yanısıra ikimiz de maaşımızdan belli bir kısım birikim yapıyoruz.

BİR EV,YAŞAM ALANI ORTAK Kullanıyorsa,harcamalarıda elbette ortak karşılacak
ihtiyaç dorultusunda da gerekli harcama yine ortak yapılır
ben karşıyım ayrı,ya da saklanan paraya

dpnot:ha eşin baskıcı,her şeye alıma-satıma karışan bir tipse.paranı oldugu gibi dışarda yiyorsa,kuruş vermem o da ayrı.yani görecelidir

BİR EV,YAŞAM ALANI ORTAK Kullanıyorsa,harcamalarıda elbette ortak karşılacak
ihtiyaç dorultusunda da gerekli harcama yine ortak yapılır
ben karşıyım ayrı,ya da saklanan paraya

dpnot:ha eşin baskıcı,her şeye alıma-satıma karışan bir tipse.paranı oldugu gibi dışarda yiyorsa,kuruş vermem o da ayrı.yani görecelidir
ayneenenn öyleeeeeeeeeeeeee

Back
X