• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıp yeni düzen kurmak

Çocuklara olan bir adam yani hatun gel bir konuşalım sen neden boşanmak istiyorsun demek yerine bu ev bana mirastan para düşerek alındı ona göre pay yaparız konuşması yapmak çok saçma olmuş ilk etapta.
Bir de konuda anlattığınıza uzak kalıyor şu durum yani sizi çok kıskanıyor çok kısıtlıyorsa sizi çok seviyor üstünüze çok düşüyor demektir, ama şu hareketi sanki bu anı bekliyor gibi bir şey olmuş yani
O durumda değiliz artık
Sadece kavgaya dönüşüyor bu tarz konuşmalar
Bende kararlı bir tondan girdim konuşmaya sanırım
Oda farkında bir şeylerin olmadığının
Kavga gürültü hep var onunda bunaldığını görüyorum

Çocuklarınız ne hissedecek peki küçükler mi
Önce bi çift terapisi mi alsanız eşinizle konuşun rahatsız olduğunuz yönlerini belki düzeltmek için çabalar gerçekten düzeltmek için elinizden geleni yapın
Yani boşanıp çok pişman olan tanıdıklarım var boşanınca herşey güzel olmuyor çocukların tüm sorumluluğunu tek üstlenmek zor herşeyi tek yapacaksınız

Bugün konuştum
Dediğiniz gibi olacağını tahmin ediyorum zaten
Ama çocukların velayeti konusunda sıkıntı yapıyor
Dedim onları veremem birini zaten yaşı küçük bana verecek hakim
mal paylaşımı konusunda hiç sorun çıkarmayacağımı kimseye kimsenin hakkı geçmesin diye söyledim ama evi alirken bir kısmı ona kalan mirasla alinmisti onu dile getirdi çok zoruma gitti dedim hiç sorun değil kimin hakkı neyse onu alsın
Bilemiyorum avukat tutmayalim kendimiz anlaşıp halledelim bir de o masrafımız olmasın dedim
Kendi yeğeni avukat benim avukat sorunum olmaz dedi
Ne kadar anlayış göstererek halletmeye çalışsam da sorun çıkacak eminim
Boşanma aşamasında illaki sorunlar çıkıyor.
Bunlara karşı güçlü durmak zorundasın.

Çocukları bırak git demekle kadını evliliğe mecbur bırakacağını sanan erkekler var. Çünkü biliyor ki onları bırakıp bir yere gitmeyeceksiniz.
Bahsettiğiniz tarzda biriyle avukatsız boşanmanız zor olur. Siz avukata para vermeyelim diye düşünüyorsunuz ama ilk konuşmada çocukları bırak girit tavrında olan koca, işler ciddiye binince daha da çirkinleşecek muhtemelen. O yüzden bir avukat lazım size.

Ben de bir yıl önce boşanma kararımı kendisine açıkladım iki çocuğumla zaten aileme geçmiştim.Bastan çocukların velayetini almak ile beni tehdit etti.Bakti vermiyorum ve kararlıyım istemese de anlaşmalı ya tamam dedi masraf olmasın bana diye..Ama sonra zoruma gidiyor ayrılmayalım diyerek imzalamak istemiyorum dedi.Ben de artık ya bosaniriz ya da çekişmeliye gider dedim eninde sonunda olacak ama avukata vereceğim para çocukların rızkı vicdanın rahat edecekse hemen açıyorum davayı dedim..Baktı ki pes etmiyorum anlaşmayı kabul etti ve imzaladı..Şimdi tatildeyim döndüğümde dilekçeyi vereceğim..bu bir yılda okadar stresli günler yaşadım ki kusur bulamayınca cirkeflesmeye bile kalkıştı..İyi insan olması önemli değilmiş bunu anladım bosanirken herkes bir şekilde kötü yani..Allah sizin ve benim gibi bu yolda olanları ferahlatsin işini kolaylaştırsin inşallah..

Çocuklarınız ne hissedecek peki küçükler mi
Önce bi çift terapisi mi alsanız eşinizle konuşun rahatsız olduğunuz yönlerini belki düzeltmek için çabalar gerçekten düzeltmek için elinizden geleni yapın
Yani boşanıp çok pişman olan tanıdıklarım var boşanınca herşey güzel olmuyor çocukların tüm sorumluluğunu tek üstlenmek zor herşeyi tek yapacaksınız
Çocuklar konusunda bana yardımcı olacağını düşünüyorum
Ama inanın o kadar yoruldum ki
Kendini haklı çıkartacak bir sebep illa ki bulur
Daha fazla yıpranmak istemiyorum bir an önce huzurlu bir hayata geçiş yapmak istiyorum
Çocuklar küçük tabi ama anlayıp üzüleceklerdir tabi zamanla alisirlar diye düşünüyorum

Çocukları bırak git demekle kadını evliliğe mecbur bırakacağını sanan erkekler var. Çünkü biliyor ki onları bırakıp bir yere gitmeyeceksiniz.
Bahsettiğiniz tarzda biriyle avukatsız boşanmanız zor olur. Siz avukata para vermeyelim diye düşünüyorsunuz ama ilk konuşmada çocukları bırak girit tavrında olan koca, işler ciddiye binince daha da çirkinleşecek muhtemelen. O yüzden bir avukat lazım size.
Maalesef bende öyle düşünüyorum
İlk etapta böyle bir yola girmeyi düşündüm ama olmayacak belli ki
Çirkinleşmek istemiyorum aileler işin içine girince olay daha da başkalaşacak zaten hızlıca halletsek ne güzel olacak

Ben de bir yıl önce boşanma kararımı kendisine açıkladım iki çocuğumla zaten aileme geçmiştim.Bastan çocukların velayetini almak ile beni tehdit etti.Bakti vermiyorum ve kararlıyım istemese de anlaşmalı ya tamam dedi masraf olmasın bana diye..Ama sonra zoruma gidiyor ayrılmayalım diyerek imzalamak istemiyorum dedi.Ben de artık ya bosaniriz ya da çekişmeliye gider dedim eninde sonunda olacak ama avukata vereceğim para çocukların rızkı vicdanın rahat edecekse hemen açıyorum davayı dedim..Baktı ki pes etmiyorum anlaşmayı kabul etti ve imzaladı..Şimdi tatildeyim döndüğümde dilekçeyi vereceğim..bu bir yılda okadar stresli günler yaşadım ki kusur bulamayınca cirkeflesmeye bile kalkıştı..İyi insan olması önemli değilmiş bunu anladım bosanirken herkes bir şekilde kötü yani..Allah sizin ve benim gibi bu yolda olanları ferahlatsin işini kolaylaştırsin inşallah..
Teşekkür ederim Allah yardımcınız olsun sizin de
Sizin boşanma sebebiniz nedir çok özel değilse
Bu kararı nasıl aldınız

Çocuklar konusunda bana yardımcı olacağını düşünüyorum
Ama inanın o kadar yoruldum ki
Kendini haklı çıkartacak bir sebep illa ki bulur
Daha fazla yıpranmak istemiyorum bir an önce huzurlu bir hayata geçiş yapmak istiyorum
Çocuklar küçük tabi ama anlayıp üzüleceklerdir tabi zamanla alisirlar diye düşünüyorum
Kararınız kesinse bi avukat bulun zaten anlaşmalı boşanma için çok para almıyorlar
Avukatsız olmaz ve anlaşmaya çalışın dava demek 3 yıl uğraşmanız psikolojik olarak çok yıpranmanız demek

Ev onun üzerinde ama evliyken alındığı için ortak sayılır zaten
Araba benim üzerimde
Bakın burada bunun peşine düşmesi gereken de sizsiniz. Avukatlar daha iyi anlatır işin hukuki boyutunu ama sizde miras kısmı da var. Öyle evliyken alınmış diyerek ortak sayılır gibi basit bir şekilde bölünmüyor mallar eğer anlaşma sağlanmazsa. Malın üzerinde olduğu kişi daha avantajlı oluyor, diğer taraf uğraşıyor daha çok. Boşanan iki yakınımda gördüğüm bu. Bu konuda da yine bir avukatın danışmanlığı şart.

Evinize aile konutu şerhi koydurun ne olur olmaz.Tecrübelerime göre eşinizin tavırları bana fırtına öncesi sessizlik gibi geldi.Süreç çirkinleşebilir.
İnsallah öyle olmaz
Daha önce de söyledim benim psikolojim hiç kaldırmaz bunları ne yaparım bilmiyorum keşke iyi niyet gösterse

Sizin ve çocuklarınızın yaşları kaç?
Ortak sadece bir ev var başka da bir şey yok anladığım kadarıyla, bölünse siz ev alabilecek misiniz mesela?
Yoksa aile evi mi kira mı?

Nafaka konusu da var , bence bir avukatla devam etmeniz daha iyi olur , velayet falan almaz zaten endişeniz olmasın bence , yerse yapıyor .

Ben olsam evin kullanım hakkını isterim, çocukların düzeni bozulmaz en azından.

Mutsuz olmanız boşanmak için gayet yeterli bir sebep , ayrıca baskı kıskançlıkta varmış bonus olarak ,hakkınızda hayırlısı olsun.

Bakın burada bunun peşine düşmesi gereken de sizsiniz. Avukatlar daha iyi anlatır işin hukuki boyutunu ama sizde miras kısmı da var. Öyle evliyken alınmış diyerek ortak sayılır gibi basit bir şekilde bölünmüyor mallar eğer anlaşma sağlanmazsa. Malın üzerinde olduğu kişi daha avantajlı oluyor, diğer taraf uğraşıyor daha çok. Boşanan iki yakınımda gördüğüm bu. Bu konuda da yine bir avukatın danışmanlığı şart.
Haklısınız sanırım beni zor günler bekliyor
Onun avukat yakınları da var her türlü işi çevirebilir

Haklısınız sanırım beni zor günler bekliyor
Onun avukat yakınları da var her türlü işi çevirebilir
O yüzde siz de doğru olanı yapıp avukat tutun bence hersey usulüne uygun gitsin ki en azından onu dert etmezsiniz

Teşekkür ederim Allah yardımcınız olsun sizin de
Sizin boşanma sebebiniz nedir çok özel değilse
Bu kararı nasıl aldınız
Aslında tek bir sebep yok..16 yıllık evlilikte birikmislikler,bikkinliklar,geçmişte yasanan olaylar,değersiz hissettirmesi, bencil olup aslin da bizi dusunuyormus gibi kararlar alması yani birike birike dağ olmuş..Artık değişmeyeceğini kabul etmem ile kararı almam inanın olayların akışında tek bir an yani.Zamaninda bırakmam için çok sebep vardı ama nasip buguneymis inşallah..

Sizin ve çocuklarınızın yaşları kaç?
Ortak sadece bir ev var başka da bir şey yok anladığım kadarıyla, bölünse siz ev alabilecek misiniz mesela?
Yoksa aile evi mi kira mı?

Nafaka konusu da var , bence bir avukatla devam etmeniz daha iyi olur , velayet falan almaz zaten endişeniz olmasın bence , yerse yapıyor .

Ben olsam evin kullanım hakkını isterim, çocukların düzeni bozulmaz en azından.

Mutsuz olmanız boşanmak için gayet yeterli bir sebep , ayrıca baskı kıskançlıkta varmış bonus olarak ,hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben 30 çocuklar 8 ve 3
Evi birlikte aldık ikimizde çalışıyoruz
Satarsak ikimize ayrı ev etmeyebilir ama daha küçük bir ev birazda borçlanarak alabiliriz
Bu evde oturmak belki işimi kolaylaştırır ama farklı bir yerde yeni bir hayat kurmak istiyorum komşular vs çok zor olur benim için

Aslında tek bir sebep yok..16 yıllık evlilikte birikmislikler,bikkinliklar,geçmişte yasanan olaylar,değersiz hissettirmesi, bencil olup aslin da bizi dusunuyormus gibi kararlar alması yani birike birike dağ olmuş..Artık değişmeyeceğini kabul etmem ile kararı almam inanın olayların akışında tek bir an yani.Zamaninda bırakmam için çok sebep vardı ama nasip buguneymis inşallah..
Hakkınızda hayırlısı olsun
Bu kararı almak zor uygulayabilmek daha zor
Ama gelecek güzel günleri düşünmek lazım her şey gönlünüzce olsun

Ben 30 çocuklar 8 ve 3
Evi birlikte aldık ikimizde çalışıyoruz
Satarsak ikimize ayrı ev etmeyebilir ama daha küçük bir ev birazda borçlanarak alabiliriz
Bu evde oturmak belki işimi kolaylaştırır ama farklı bir yerde yeni bir hayat kurmak istiyorum komşular vs çok zor olur benim için

Anladım, ama hala çoğul konuşuyor olmanız beni düşündürüyor açıkçası o yüzden muhakkak yolunuza avukatla devam edin diyorum ben.

Boşandığınız zaman siz ve iki çocuk , o tek tabanca olarak yoluna devam edecek.
İstisnalar hariç tabii ama hayal kırıklığına uğramanızı asla istemem, o yüzden ayrıntı verip canınızı sıkmak istemiyorum şimdi ,maddi haklarınız için lütfen bir avukata danışın.

Back
X