Çalışan Bayanlar fikirlerinizi almak istiyorum...

Bende öyleyim işte senağlama bi düzen bulamadım kendime işten eve gitmem 19 30 saat 8 15 20 gibi eşim geliyor hiç bir şey yetiştiremiyorum. 3 aylık evliyim 2 gün istediğim gibi olsa sonra düzen kalmıyor mesela şimdi çamaşırlarım birikti toz almam evimi süpürmem falan gerek ama akşam dışarıda işim var eve gitmem geç saat oluyor işlerimi yapamıyorum ve üzülüyorum vaktimi bazen dışarıda geçiriyorum acaba bu yüzdende olabilir mi kızlar yani misal yakın arkadaşlarımız var evli onlar çağırıyor gidiyoruz yada alışverişe takılıyorum bunlarda sebeptir dimi

Dert etme canım böyle şeyleri çokda kasma, kendine vakit ayır ben bunların çok yararını gördüm evlendiğimde evde dört dolanıyordum ama birtürlü istediğim düzen oturmuyordu. Şimdi eve gidip işim bitince günbatımında balkona oturup çay içiyorum :sm_cool: yavaş yavaş pratiklk kazanıyorsun, bir sıkıntın olursa biz hep burdayız elimizden geldiğince yardımcı oluruz sana öpüldün opuyorumnanaktan

İnşallah herşey yolunda gider, benim için ve hepimiz için. Yardımlarınız için çok teşekkürler.. a.s.

Bende öyleyim işte senağlama bi düzen bulamadım kendime işten eve gitmem 19 30 saat 8 15 20 gibi eşim geliyor hiç bir şey yetiştiremiyorum. 3 aylık evliyim 2 gün istediğim gibi olsa sonra düzen kalmıyor mesela şimdi çamaşırlarım birikti toz almam evimi süpürmem falan gerek ama akşam dışarıda işim var eve gitmem geç saat oluyor işlerimi yapamıyorum ve üzülüyorum vaktimi bazen dışarıda geçiriyorum acaba bu yüzdende olabilir mi kızlar yani misal yakın arkadaşlarımız var evli onlar çağırıyor gidiyoruz yada alışverişe takılıyorum bunlarda sebeptir dimi

:teselli: Yazık canım benimm taze gelinsin sende..Benim de ihmalkar yanım var biraz ama inşallah düzeni oturtabiliriz. Bir an geleceğimi gördüm yazını okuyunca yasakkelime

aynı şeyleri bende zaman zaman düsünüyorum:delphin: sagolsun annem bu yaşıma kadar elimi sıcak sudan soguk suya sokmadı..

bazen eve gidiyorum bırakın yemek hazırlamıyı yemek yemeye halim olmuyo :1closedeyes:
annem her seferinde ahhh ahh evlenince ne yapıcan cok merak ediyorum diye laf sokuyo
teyzemde her seferinde hiiic mrk etme kendi evi olunca işinede yetişir evinede seni beni bile geceer diyo
baakalım hangisi haklı çıkıcak:roflol:
keşke maddi imkanlarımız el versede evlendikten sonra çalışmasam
hiç çalışmak istemiyorum açıkcası:umursamaz:
tamamen evime ve eşime ayırmak isterim zamanımı
3 - 4 sene evliligimin keyfini çıkarıp sonra bebe yapıp bebe mi büyütmek isterim

canım ben evlendiğimde bu sorunuda yaşamıştım evlendiğimde biraz acemiydimde hergün kayınvalidemlere giderdik ne yemek yapıyımda öğreniyim durumu olurdu nede evimi temizliyebilirdim sabahın köründe çıkardım gece 10da 11de eve gelirdik eşinle konuş ben eve geç geliyorum bazı işlerime yetişemiyorum bazı işlerde bana yardımcı olablirmisin de mesela yemek hazırlanıyorsa o salatayı yapsın yada sofrayı kursun, giysileri konusunda düzenli olsun yada herhangi birşey konusunda çaymı içti bardağını bırakmasın mutfağa götürsün yada ne biliyim aldığı birşeyi tekrar yerine koysun etrafı düzenli tutmak için evde dört dolanmazsın, aklıma bunlar geldi canım seni evde ney yoruyorsa bunu eşinle konuş umarım yardımcı olabilmişimdir.:1hug:

valla arkadaşlar ben hergün 6 da kalkıyorum iş yerim başka şehirde git gel 4 saati buluyor bide istanbul trafiği berbat.Akşam 8 de atıyorum kendimi eve.Allah ne verdiyse çorbaydı salataydı.Bazen hazır yemek oluyor dünyalar benim oluyor.Eşimde 9 gibi eve geliyor yemek yiyip mutlaka çayımızı demliyoruz.hafta sonları temizlik yapıyorum yetiyor iki kişiyiz zaten.Ama çok şükür diyorum yinede buna birde çocuk karışırsa ne olur bilemem ama evliliği doğru insan olsun yeterki her bayana şiddetle tavsiye ederim.Hayat kahrı tek başına çekilmiyor.

Kızlar benim evde en büyük sıkıntım ütü.Nefret ediyorum renkliydi beyazdı haftasonu bir birikiyor iki kişi bukadar kumaşı nasıl kirletir inanın ben bile hayret ediyorum.Tam bir günümü alıyor işkence gibi.Ben düzeni çok severim ama çalışınca insan herşeye dikkat edemiyor malesef.evin düzenli olması için mutlaka aldığını yerine koymak şart koymayınca iki kişi bile olsan ev harman dalına dönüveriyor

Bende yeni evliyim çalışıyorum yemeğimi bir gün önceden yapıyorum tezmiliğe ayda 2 kez yardımcı almayı hedefliyordum fakat zaman bulamamaktan alamadım hala, kendimn yapıyorum ama çok yoruluyrum...

kızlar bişi sorucam, eve yardımcı alırsak hanı yatılı olursa evdekı mahremıyetı baskasıyla paylasmıs gıbı bır rahatsızlık oluyor mu?
sonucta o da bır ınsan, mutlaka bazı ozel seylere sahıt olur dıye dusunuyorum
cok rahatsız edici...

Son düzenleme:
ben bile eve geliyorum yemek hazır, ona rağmen resmen dağılıyorum geldiğimde. koltuklarda sızıyorum. sabahın köründe kalkıyorum.

annem kızıyor " evde biraz iş yap da alışırsın" diye, halamla yengemler falan "boşver yapmasın, nasıl olsa hayatı boyunca yapacak evlenince, öğrenir" diyor....

kara kara düşünüyorum şimdiden...

evli değilim ama bence fikirlerim şunlar,
bikere mutlaka ev dağınık bırakılmıcak herkes aldığnı yerine koyacak,bardak tabak çamaşırlar hemen makinaya,kıyafetler dolaba vs. bölece temel bir düzen sağlanacak,yeni evlilerse eğer çok fazla büyük bir ev olmasa da olur, çalıştıklarını ve temizliğin kolay olup olmıcağını hesap ederek ev tutulacak.bunlar oturtulursa zaten herşey parça parça yapılabilir, haftasonu ise daha genel bir temizlik ve imkan varsa 15de bir falanda bir yardımcı alınabilirse çok daha iyi olur.

evli değilim ama bence fikirlerim şunlar,
bikere mutlaka ev dağınık bırakılmıcak herkes aldığnı yerine koyacak,bardak tabak çamaşırlar hemen makinaya,kıyafetler dolaba vs. bölece temel bir düzen sağlanacak,yeni evlilerse eğer çok fazla büyük bir ev olmasa da olur, çalıştıklarını ve temizliğin kolay olup olmıcağını hesap ederek ev tutulacak.bunlar oturtulursa zaten herşey parça parça yapılabilir, haftasonu ise daha genel bir temizlik ve imkan varsa 15de bir falanda bir yardımcı alınabilirse çok daha iyi olur.

doğru, evi rahat toplamak için fazla dağıtmamak gerek. ama bir akşam tembellik yaptın mı ipin ucu kaçar tahminimce :1no2:

hadi evi böyle topladın. yemek ne olacak... ben nişanlıma " haftasonu yapar buzluğa, dolaba koyarım, hafta içi ısıtır yeriz" dedim. paşazade hazretleri hergün yeni pişmiş yemek istermiş.... erkek de kadına yardımcı olmalı. ne bileyim haftada bir-iki o yapsın yemek :icecream: kokuşuk çoraplarını oraya buraya atmasın, kendi yaydığını kendi toplasın :tomato:

doğru, evi rahat toplamak için fazla dağıtmamak gerek. ama bir akşam tembellik yaptın mı ipin ucu kaçar tahminimce :1no2:

hadi evi böyle topladın. yemek ne olacak... ben nişanlıma " haftasonu yapar buzluğa, dolaba koyarım, hafta içi ısıtır yeriz" dedim. paşazade hazretleri hergün yeni pişmiş yemek istermiş.... erkek de kadına yardımcı olmalı. ne bileyim haftada bir-iki o yapsın yemek :icecream: kokuşuk çoraplarını oraya buraya atmasın, kendi yaydığını kendi toplasın :tomato:

hımm evet yemek işini unuttuk :utangac: valla güzelim mecbur beyfendi razı olacak bikaç çeşit yemek birden yapılacak mutfağa girince. köfte börek vs yapılıp buzluğa atılabilir yada dolma vs. lokantamı burası deseydin :delphin:

hımm evet yemek işini unuttuk :utangac: valla güzelim mecbur beyfendi razı olacak bikaç çeşit yemek birden yapılacak mutfağa girince. köfte börek vs yapılıp buzluğa atılabilir yada dolma vs. lokantamı burası deseydin :delphin:

hergün taze yemek istiyorsan arada sen yemek yaparsın dedim ben de :delphin: arada yaparmış, ama arada ayda bir . bir ara ev işlerinde sana yardım ederim diyordu. sonra elimi sürmem demeye başladı. ben de hele bir sürme elini cıngar çıkartırım dedim.. bakalım evlenince görüciiizzz alsanaalsanasmile

hergün taze yemek istiyorsan arada sen yemek yaparsın dedim ben de :delphin: arada yaparmış, ama arada ayda bir . bir ara ev işlerinde sana yardım ederim diyordu. sonra elimi sürmem demeye başladı. ben de hele bir sürme elini cıngar çıkartırım dedim.. bakalım evlenince görüciiizzz alsanaalsanasmile

:delphin: tabi canım biz nasıl erkekler gibi çalışıp para kazanıyorsak onlarda bizim gibi ev işlerinde rol sahibi olacaklar,yapabildikleri kadar tabi. tek başımıza hangi birine yetişelim ama bazısı da varki yeterki ayak altında olmasın o bile yardımdır yani kaydirigubbakcemile3

Ben de yazayım bari...

Üç yıla yakındır evliyim,evlendiğimde çalışmıyordum,

Herşey normaldi,yemek,temizlik v.s hem o zaman eşimin ailesinin oturduğu şehirde oturuyoduk,

Haftasonları onlara gidiyoduk,istediğim zor yemekleri bile eşimin babannesine ya da kaynanama yaptırıyodum,mantı gibi...
aklinialirimsmile
Şimdi taşındık başka şehirdeyiz ve çalışıyorum,

Eşimle aynı yerde çalışıyoruz,yakınımızda lokantalar falan var,

Hatta kendi iş yerimizin lokantası da var ama hala açılmadı,dört gözle onu bekliyorum,:Saruboceq:

Önceleri iş yerinde arkadaşlarla beraber yapılması kolay makarna,hazır köfte falan
yapıyoduk,kızarmış tavuk falan sipariş ediyoduk,

Şimdi hazır yemek yemekten bıktığım için evden yemek getiriyoruz,

Sabah 7.45 kalkış,kahvaltı hazzırlarım yeriz,bulaşıkları makinaya hoopp atarım,

Yatak falan toplamıyorum malesef,

Eve 6.30 gibi geliyoruz,hafta sonundan mutlaka yemek ayarlamışımdır onları ısıtıp yanına yeşillik,yoğurt v.b. koyar yeriz,

Yemeğim yoksa ya patates kızartırım,ya kaynanamın yapıp yolladığı erişte,mantı gibi şeyleri dolaptan alır ayarlarım hemen,

O da yoksa bi çorbayla o günü geçiştiririm napayım...

Bu arada eşim yardım etmek istese de istemem,ardından her yeri bi daha elden geçirmem gerekir melesef...
:lepi:
Bazen eşim beni bırakıp tekrar gidiyo işe,o zaman da boş vaktim varsa izleyecek dizim

falan yoksa,yemek yaparım,yıkanacak yeşillikler falan onları ayarlar atarım temiz temiz dolaba,

Banyo tuvalet temizliğini de banyoya girerken hemen on dakkada hallederim,

Hafta sonu evi süpürür silerim,bu arada bir gün tatilim var sadece,

Ütü neredeyse hiç yapmam,çamaşırları toplar toplamaz düzenlice katlar koyarım,

Ütü gerektirmez,eşim de zaten hiç gömlek falan giymez,kışın kazak kot,yazın t-shirt,

Yazın genelde biraz ütüm olur,onu da araya sıkıştırırım,

Yazın cam,halı koltuk silmeye,genel temizliğe de kadın çağırırım,

ışte böyleeeeeee....

Allahtan şimdilik çocuk yok,idare ediyorum...

Yine de yatış saati 11-12 yi buluyor malesef...

akannehirkaydirigubbakcemile4

:delphin: tabi canım biz nasıl erkekler gibi çalışıp para kazanıyorsak onlarda bizim gibi ev işlerinde rol sahibi olacaklar,yapabildikleri kadar tabi. tek başımıza hangi birine yetişelim ama bazısı da varki yeterki ayak altında olmasın o bile yardımdır yani kaydirigubbakcemile3

evet evet.. ama bence bazı erkekler bilerek beceriksizlik yapıyor. kadın ona bir daha iş yaptırmasın da rahat rahat yatsın diye :roflol:

bende 5,5 aylık evliyim ve çalışıyorum.
bekarken işten gelir hazır yemeğe konar,ev işi filan da yapmazdım.
ama şimdi öyle değil tabii..
sabah 8:40 da kalkarım.hemen üzerimi giyinip işe gelirim.kahvaltımı işte yaparım.eşimde sabah 6 da gidiyor işe,o da işyerinde yapar kahvaltısını. akşam 7:05 de ben 7:15 eşim evde oluruz. hemen mutfağa girer yemeğe girişirim.eşimde sofrayı hazırlar.bazende eşim yapar yemeği.ama sadece menemen ve biftek kızartması yapabilir o kadar. yemekten sonra sofrayı toplarım ve kirlileri makineye atarım. sonra eşimle tv izleriz,tavla oynarız.meyve,kahve yada kuruyemiş getiririm. hafta içi yemek ve mutfak temizleme dışında temizlik yapmam.zaten dağınıklık olmaz.eşimde toplar zaten,odada bardak falan bırakmaz yatarken.işimde 8,30 gibi biter ve dinlenirim.
cumartesileride 1 e kadar çalışırım.1 i 5 geçe evdeyim.(işim arka sokağımda) önce alışveriş yaparım ve eve geçerim.bütün evi süpürürüm,silerim.tozları alırım.cumartesileri sabah işe giderken banyoya ve klozete çamaşır suyu dökerim.eve geçtiğimde de yıkarım mis gibi.sonra banyo yapıp yemeğe geçerim.cumartesileri daha uğraştırıcı özel yemekler yaparım.en sevdiğim akşamda cumartesi akşamı ve gecesidir.süslenirim.eşimle tavla oynarız.film izleriz.
pazarlarıda hafta içi atmadıysam çamaşır atarım.o yıkanırken bende hafta içi için dolapta beklemeye müsait yemekler hazırlarım.(genelde sulu yemek)eşimde çamaşırları asar.onlar kuruyunca ütümü yaparım.tabii aralarda da kanepeye uzanır eşimle tv izleriz. işte böyleeee.
ama borçlarımız bittiğinde çalışmak istemiyorum. ve evimle daha bol ilgilenmek,bol bol kitap okumak istiyorum.

valla şekerim işten yorgun argın çıkıyorsun kafamçokkarıştı
bi eve girion bi dünyaa çamaşır bulaşık evb toprlaması falan filan
yıkanan ları as varsa öbür yıkamadamn kalanları topla ütülee
evi toparlamaya çalış...
sonra eşin gelme saati yakşalmışi hatta gelmiştir. a.s.
ne yiycez die en sevmediğiniz cümle kurulur.
mutfakta kalırsınız saatlerce.:delphin:
sonra kociş rahat bırakmaz :asigim:
gir duş al ve 24-01 gibi yat sabah kalk ölü gibi
kıçın koltuk tanımaz yani :kahve:

Aynen öyle çok kötü bir durum değilmi

ya bende tam bu konuyu bugün buraya açacaktım :) kıslar bende nişanlıyım ve bir aya kadar evleniorum.. sonrada çalışmaya başlıcam fakat işyerimden en erken 8 en geç 9.30 da çıkcam işyeri ve ev birbirine yakın fakat 2 haftada bir sadece tatil yapcam eşimde benden erken çıkcak hafta içi .. nasıl bi düzen kurmalıyım sizce işin içinden çıkamıorumda

Back
X