Çalisan bayanlar.... ilk okula kadar kısmî çalışma hakkında ¿¿

İnşallah çıkar da kullanabilirsin.

Devlet memurlarina iki yila kadar ucretsiz izin var ama işçi statüsünde olanlar dogum izninden sonra maksimum 6 aya kadar yarım gün süt izni kullaniyorlar. Özellikle ışçi statüsünde çalışanlar için şu ilkokula kadar yarım gün iznini kullanabilen var mi diye sormuştum ama sanırım kimse de yok. Yasalar uygulanabilir olmadikça ne anlamı var ya. Inşaallah güzel bir düzenleme yapıp hem memur hemde işçi anneleri üzmezler. Zira ıkinci çocuğumu 6 aylıkken bırakıp işe gitmek istemiyorm ben

Ben o şekilde çalışıyorum sorunuz nedir
Yaaa gerçekten mi ilkokula kadar yarım gün yani
Merak ettiğim o kadar çok şey var ki aslinda
Mesela hangi kurumda hangi statü çalışıyorsunuz bunu ozelden yazarsaniz daha iyi olur.
Önce sizin kuruma talebinizi iletmeniz gerekiyormuş mesela kabul edilmeme durumu var mi bunun?

Emin olun kimse istemez.
Herkes yarım çalışayım ama her şeyim tam olsun diyor.
Eğer böyle bir imkân varsa neden kullanmayalım ki ayrıca çalıştığınız kadar sigorta ve prim alacaksınız herşeyiniz tam olmuyor yani bi yerden fedakarlık yapmak zorundayız.

Eğer böyle bir imkân varsa neden kullanmayalım ki ayrıca çalıştığınız kadar sigorta ve prim alacaksınız herşeyiniz tam olmuyor yani bi yerden fedakarlık yapmak zorundayız.
Tabiki haklısınız ben sizin için söylemedim zaten, yanlış anlamayın lütfen.
Çevremde pek çok kişi var bunu yapan.
Biz kadınlar olarak birlik olmalıyız ki yeterli haklarımızı alabilelim.
Lafta herkes hak istiyor ama üç kuruş ücret kesintisi söz konusu olduğunda birçok insan yan çiziyor. Sonra böyle bu işin ardına gerçekten düşmek isteyen 1-2 kişi kalıveriyor ortada ve kimse tarafından ciddiye alınmıyor.

Öyle bi konuşma yapılmıştı bi kaç yil önce bende hatirliyorum ama yürürlüğe girmemiştir kesin yoksa kim çalışacak herkesin çocuğu var

Millet bırak ücretsiz izni bebeği var diye maaş dolduracak şekilde sadece öğleden sonra günde 3 saat hazırlanan programa itiraz ediyor .Dyk ve ekdersimi full istiyorum diye idareye gidiyor. 2-3 ay sonrasinda da bakıcısı lastik patlatiyor öğretmenler odasında bebek bakarken buluyoruz kendimizi

Sorun yok Bilemeyiz belki onlarinda ödemesi gereken kredi borcu falan vardır malum günümüz sorunlarindan biri.

çoğunluk yok öyle bir şey demiş ama evet var nedir ne değildir bilmiyorum ama bizim firmadaki (özel firma) abla ikiz bebekleri 3 yaşına gelene kadar yarım gün yarım maaşla çalıştı. aynı şekil de eltimin kapı komşusu da(özel bankanın çağrı merkezi) şuan yarım gün yarım maaşla çalışıyor. ilerde bende çocuğum olursa aynı şekilde çalışmayı düşünüyorum :)

benim bi arkadasim taseron olarak calosiyordu.dogum yapti.sonra yarim gun calismaya basladi.
yarim gun yari maaş aliyosun
cocuk ilkokula gidene kadar yapabiliyosun

Daha beteri de programlar hazırlanırken sürekli bebeği mazeret gösterip her istediğini yaptırırken ( 2 gün boşalttıran var ) , haftaiçi az ekdersle çalışmayı hamallık görüp haftasonu dyk için kavga çıkaranlar var.
Okulda benim kadar hatta benden az dersi olan neredeyse herkesin boş günü varken bil bakalım hiç boş günü olmayıp üstüne bir de bebeği olan saf kim

Öyle bi konuşma yapılmıştı bi kaç yil önce bende hatirliyorum ama yürürlüğe girmemiştir kesin yoksa kim çalışacak herkesin çocuğu var
Herkes çalışır :) Çoğu kişi yarım gün çalışmayı tercih etmez. Çünkü yarım maaş, yarım prim oluyor. Emeklilik de öteleniyor maaş da yarıya düşüyor.

Inşallah darısı başımıza:)

Bu maddeyi bende sormustum bizim bakanlık kabul etmediği için yarım gun çalısmadan yararlanmıstıminsan kaynaklatı biriminizi arayıp sorun en net bilgiyi o verir çünkü burda sizin hangi bakanlıga baglı bi meslek grubunda oldugunuzu bile bilmiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…