- 20 Aralık 2017
- 9.840
- 32.125
- 548
- Konu Sahibi slvlovehmt
-
İnşallah çıkar da kullanabilirsin.Bunun için uğraşan memur anneler var,hatta şuanki bakan hanımla görüşüldü,Zehra hanımla,işçilere özel sektöre bu hak verildi,657 için yönetmelik yayınlanmadı o yüzden memurlar kullanamıyor. Uzun vadede ben de kullanmayı düşünüyorum takipteyim. İstanbul milletvekili Sare hanım da destekçi,nisan ayında tekrar görüşülecek hatta.
İnşallah çıkar da kullanabilirsin.
Ben 4a li olarak çalışacağım zaten ama memurlara da veriliyor diye biliyordum.Yanlış hatırlamıyorsam bu hak işçilere verildi. Yani devlet memurları emsal gösterip bu şekilde yarı zamanlı çalışamıyor.
Yaaa gerçekten mi ilkokula kadar yarım gün yaniBen o şekilde çalışıyorum sorunuz nedir
Emin olun kimse istemez.Yonetmeligin cikmasi bekleniyor,memurlar icin. Yarim gun ama yarim maas ve prim gun sayisi. Onu da hesaba katmak lazim.
Eğer böyle bir imkân varsa neden kullanmayalım ki ayrıca çalıştığınız kadar sigorta ve prim alacaksınız herşeyiniz tam olmuyor yani bi yerden fedakarlık yapmak zorundayız.Emin olun kimse istemez.
Herkes yarım çalışayım ama her şeyim tam olsun diyor.
Tabiki haklısınız ben sizin için söylemedim zaten, yanlış anlamayın lütfen.Eğer böyle bir imkân varsa neden kullanmayalım ki ayrıca çalıştığınız kadar sigorta ve prim alacaksınız herşeyiniz tam olmuyor yani bi yerden fedakarlık yapmak zorundayız.
Ne iş yapıyorsunuZ tam olarak cidden? Hangi kurumdasınız?Ben o şekilde çalışıyorum sorunuz nedir
Millet bırak ücretsiz izni bebeği var diye maaş dolduracak şekilde sadece öğleden sonra günde 3 saat hazırlanan programa itiraz ediyor .Dyk ve ekdersimi full istiyorum diye idareye gidiyor. 2-3 ay sonrasinda da bakıcısı lastik patlatiyor öğretmenler odasında bebek bakarken buluyoruz kendimiziTabiki haklısınız ben sizin için söylemedim zaten, yanlış anlamayın lütfen.
Çevremde pek çok kişi var bunu yapan.
Biz kadınlar olarak birlik olmalıyız ki yeterli haklarımızı alabilelim.
Lafta herkes hak istiyor ama üç kuruş ücret kesintisi söz konusu olduğunda birçok insan yan çiziyor. Sonra böyle bu işin ardına gerçekten düşmek isteyen 1-2 kişi kalıveriyor ortada ve kimse tarafından ciddiye alınmıyor.
Sorun yokTabiki haklısınız ben sizin için söylemedim zaten, yanlış anlamayın lütfen.
Çevremde pek çok kişi var bunu yapan.
Biz kadınlar olarak birlik olmalıyız ki yeterli haklarımızı alabilelim.
Lafta herkes hak istiyor ama üç kuruş ücret kesintisi söz konusu olduğunda birçok insan yan çiziyor. Sonra böyle bu işin ardına gerçekten düşmek isteyen 1-2 kişi kalıveriyor ortada ve kimse tarafından ciddiye alınmıyor.
Daha beteri de programlar hazırlanırken sürekli bebeği mazeret gösterip her istediğini yaptırırken ( 2 gün boşalttıran var ) , haftaiçi az ekdersle çalışmayı hamallık görüp haftasonu dyk için kavga çıkaranlar var.Millet bırak ücretsiz izni bebeği var diye maaş dolduracak şekilde sadece öğleden sonra günde 3 saat hazırlanan programa itiraz ediyor .Dyk ve ekdersimi full istiyorum diye idareye gidiyor. 2-3 ay sonrasinda da bakıcısı lastik patlatiyor öğretmenler odasında bebek bakarken buluyoruz kendimizi
Herkes çalışır :) Çoğu kişi yarım gün çalışmayı tercih etmez. Çünkü yarım maaş, yarım prim oluyor. Emeklilik de öteleniyor maaş da yarıya düşüyor.Öyle bi konuşma yapılmıştı bi kaç yil önce bende hatirliyorum ama yürürlüğe girmemiştir kesin yoksa kim çalışacak herkesin çocuğu var
Inşallah darısı başımıza:)çoğunluk yok öyle bir şey demiş ama evet var nedir ne değildir bilmiyorum ama bizim firmadaki (özel firma) abla ikiz bebekleri 3 yaşına gelene kadar yarım gün yarım maaşla çalıştı. aynı şekil de eltimin kapı komşusu da(özel bankanın çağrı merkezi) şuan yarım gün yarım maaşla çalışıyor. ilerde bende çocuğum olursa aynı şekilde çalışmayı düşünüyorum :)
Bu maddeyi bende sormustum bizim bakanlık kabul etmediği için yarım gun çalısmadan yararlanmıstıminsan kaynaklatı biriminizi arayıp sorun en net bilgiyi o verir çünkü burda sizin hangi bakanlıga baglı bi meslek grubunda oldugunuzu bile bilmiyoruzMerhaba bayanlar eğer anne baba çalışıyorsa ikisinden biri çocuk ilk okula başlayana kadar yarim gün çalışabilir diye bir madde var? Sanirim 4a yı da kapsıyor. Konu hakkinda ayrıntılı bilginiz var mı? Daha doğrusu uygulanabilirliği mevcut mu ? Bu şekilde çalışan var mi ? Bilen bana yazabilirse çok memnum olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?