çalışan bayanlar maaşınızı ne yapıyorsunuz??

işten ayrılamam ki, ne zorluklarla ne sınavlardan geçerek meslek sahibi oldum.
eşime açık açık söylesem çok mu ters teper ya da evde benden daha fazla ev düzeni bekler mi die düşünüyorum. şimdi az da olsa ucundan tutuyor ev işlerinin.ama genelde evde tekim iş harici. o genelde çalışıyor. bi de beni telefonda anneme şikayet etmiş. bana kahvaltı hazrlamıyor kızın diye. büyük nankörlükler etti.hazrladığım da çok oldu. hazrlayamadığım da oldu geç kalktığımzda.ben herşeye mecburum sanki...
ya ben büyütüyorum ama ben kendimi çok zorluyorum biçok şeye adapte olmaya. bir de kıymeti yok gibi olunca isyan edesm geliyor artık...

bızım borçlarımız varken cebıme 1 lıra kalmıodu inan gocunmuodumda çünkü ne alındıysa ıkımıze alındı sonucta.
sizinde borçlarınız bitmeden yapıcak cok fazla bıseyınız yok.
daha snrasında zaten maaşınız sızındır.
şuan kendı maaşımı kendım çekiyorum lazım oldukca.
çok mu var borçlarınızın bıtmesıne

Valla ben evlendiğimden beri borç ödüyorum daha bişey anlamadım.

(Düğünümüzü kendimiz yapmıştık)

Bayanın da çalıştığı bir evlilikte benim param senin paran olmaz olamaz olursa eğer o evlilikte "biz" kavramı oluşmaz, aile bütünlüğü sağlanamaz bence... 7 aydır evliyim çok az bir borçla düğünden çıktık borcumuz biter bitmez de ev sahibi olduk çok şükür Allah herkese nasip etsin... Şimdi benim maaşım krediye gidiyor eşim evi geçindiriyor maaşımdan kalan ve eşimden aldığım paraylada birikim bile yapıyorum ufak tefek.. Bugüne kadar o ne aldıysa benim haberim oldu ben ne aldıysam onun haberi oldu bunu görevmiş gibi değil, farkında olmadan konuşarak hallettik mesele az önce aradı netten bir kampanya görmüş bir kaç kıyafet almak istiyordu bunu söyledi bana bende sen bilirsin beğendiysen al dedim çünkü yarın birgün benimde almak istediğim birşey olabilir birbirinizi idare etmeyi öğrendikten sonra gerisi mühim değil...

Valla ben evlendiğimden beri borç ödüyorum daha bişey anlamadım.

(Düğünümüzü kendimiz yapmıştık)

borç ödemek zoruma gitmiyor ki eve katkı yapmak da ama eşim maddi şeyleri dile getirince sinirlerm bozuluyor artık. hiç görünmüyor sanki emeklerm. taynle geldm buraya zaten . şu an çalıştığım yerden nefret ediyorum geldiğim yerle bura arasnda dünya farkı var. hala da hem şikayet ediyor hem de ben aldım modunda

wallahi 4 5 ay daha rahat para yüzü görmeyiz. ama bu kadar borcu beraber öderken ben aldm demesi var yaaa....yüzsün borç içinde de görsn bakalım. maaşını zaten hep geç veriyorlar. ama çok ağırına gtmeden kendimi suçlu konumuna düşürmeden nasıl söyliicem. benm katkımı farketsn istiyorum bunun içinde katkım olmadığı dönemi görsün istiyorum.

ben de bu yıla kadr hep borç ödedim cebim harçlıksız kalmadı ama bol bol harcamadım da
ücretsiz izne ayrıldığımda eşim normalden daha çok verdi para :) ezik olmayayım diye sanırım :)
ortaktır bizim maaşlar, kartlar bir yerde durur kim müsaitse o çeker maaşları
borçlar hesaplanır ödenir harçlıklar alınır öyledir
gerektiğinde haber veririz para aldık diye
ama 3 4 aydır ben bi miktar fazla istiyorum özel harcamalarım var diyorum eşim birşey demiyor demez de sağolsun
ama ben hiçbir zaman bu benim maaşım demedim herşeyimiz ortaktır
sonuçta ben hayatı paylaşıyorum maaşımı hayli hayli paylaşırım evime kocama yavruma harcanıyor

nerdeyim canım senin diğer konularını da biliyorum
sen orda olduğun için sıkılıyorsun tepki gösteriyorsun eşine sürekli
yeni de evlisin kendini doldurma güzelim istediğin kadr ihtiyacın olduğu kadar söyle eşine harca alın terin sonuçta o
o sana şunu aldım bunu aldım deyince sen de söyle şunu aldım bunu aldım emin ol hoşlanmıcak
o zaman dersin sen böyle yapınca bak ben de bu şekilde hissediyorum diye
nacizane tavsiye

farklı dönemlerde maaşlarımızı alıyoruz
maaşım kiraya ve o dönemde ki faturalara anca yetiyor zaten
eşimin maaşıyla da kalan ödemeler ve elimize ne kalırsa işte

işimiz en büyük güvencemiz, benim eşimde bazen 4-4 lük ev hanımlığı bekliyor ama yetişemiyorum mecbur yardım ediyor , annesiyel kıyaslıyor sanırım ama annesi hiç çalışmamış tabiki yetişiyor her işe , beni yetişememkle suçladığımda ay başında öyle demiyorsun ama diyorum bende eşime veririm maaşımın borçlardan kalan kısm ını zaten o kadar az kalıyor ki para yetmediği yerde kendisi bulup buluşturuyor harçlıksız bırakmıyor , ama başıma kaksa sürekli para kaçırsa vermezdim

arkadaşım eşin ş şikayet huyundan bi vazgeçse , insanın yapacağı varsa da yapmaz sürekli şikayet edilince

ama eşiniz ynlış konusuo belkide farkında degıl sizı kırdıgının.
düzgün bir dille neler hıssettıgınızı soyleyebılırsınız.
maaşımı vermiycem demenız hos bır laf olmaz.
az daha idare edın 4 5 ay cok kısa bır zaman

bende eve harcıyorum hep, zaten eşim olunca harcıyor bugun sabah kira gunu geliyor dedi bende çantamdakini çıkardım verdim biliyorum ki parası yok. biz böyle çok mutluyuz kendi lüksüm için çalışmak anlamsız hayatın yükünü birlikte çekmek çok daha güzel.

Anlıyorum, bence konuşma hiç, dediğin gibi ters tepeblir, eşinin yapısnı en iyi sen bilirsin canım
Ne yap biliyor musun.. Kendi ihtiyaçlarını çekinmeden harca, gerekenden esirgeme..
Annem öyle yapmış zamnında. Babam yakasına yapışmıyormuş ama maaşına da koyacak yer buluyormuş.
Annemde bir kısmıyla ihtiyaçları için harcıyormuş çekinmeden

eşiniz yanlış konuşuo evet ama belkide kırıldıgınızın farkında degıl.
duzgun bır dılle bu konuyu konusabılırsınız.
maaşımı vermıcem demenız hıc hos olmaz bana kalırsa
zaten borçlar varken öyle bır luksunuz olmadıgını dusunuorum.
hersey ortak sonuc ıtıbarıyle 4 5 ay cok bır zman degıl zaten
biraz daha sabredin.

eşinin ben aldım ben yaptım demesi kıymet bilmemesi hoş değil ama belki de senin bu sözlerinden kırıldığını bilmiyordur.bence maaşı eve harcamamak yerine eşinle konuş kırıldığını üzüldüğünü güzel bir dille ifade et.borçlar bittikten sonra da küçük bir miktar bile olsa her ay kenara para at biriktir derim bence her kadın bunu yapmalı

Bak onu benim eşim demez. Ne alırsak alalım ben katkıda bulunmasam bile senin sayende der. Bişey alıp insanlar tebrik ettiğinde eşim olmasaydı alamazdım der. Minnettarlığı her zaman vardır. Böyle olunca borç ödemek hiç ama hiç dokunmuyor. Halbuki maaşınız olmasa nasıl zorlanacak haberi yok. Bence çalışmadığınız yada maaşınız olmadığı zaman neler olabileceğini ona göstermelisiniz. Kendinize birşey alın ve kartla taksite bölün. Maaş yattığı anda hesaptan çekilsin ve eve artık para veremeyin. Nacizane fikrim.

Faturaları ödüyorum, evin masraflarını karşılıyorum, kredi kartını, oğlumun masraflarını, giyecek alışverişini ben yapıyorum. O kira ödeyor sadece. Eşm maaşımın tamamını bilmiyor paylaşmıyorum oğlum için yatırım yapıyorum biraz da kendim için.

Evin tüm giderlerini eşim öder,ben çocuklarımın kolej parasını ödüyorum.Geriye kaç lira kalıyor sormadı hiç.Bende bir tarafta birikim yapıyorum özel harcamalarım dışında.
Ortada borç varsa tabii ki eve yardımcı olmalısınız.
Bozulduğunuz konuyu bize anlattığınız gibi eşinizede anlatın.Onun bu tavrının sizi üzdüğünü söyleyin.

Benim maaş kartım eşimde...Maaşım yattığı zaman eşim çeker borçlarımızı öder...Şu an kredide ödediğimiz için yatırım yapamıyoruz zar zor geliyor ay sonu.Maaşımın eşimde olmasından hiç rahatsızlık duymadım ben...Kesinlikle onun maaşıyla yaşıyormuşuz havası olmaz evimizde.Aylık alışveriş yaparız beraber onun dışında şahsi harcamalarımı kredi kartından yaparım ne aldığımı ne kadar harcama yaptığımı sormaz bile.Alışverişe çıktığımızda o bana bir şey almaya çalışır bende ona Şimdi düşündümde eşim önce ben diyen memnuniyetsiz biri olsaydı maaşımı vermezdim sanırım...

iyi yapıyorsunz.ne kadr aldığımız bilmemesi lazım belki de . hemen herşeyi önlerine seirnce kıymeti kalmıyor sanırım.
zoruma giden bi de evde biçok şeyi benden beklemesi. eve de el süresim gelmiyor. ben başlarsam ev işine yardm et dersem eder ama bu mecburiyet hissi var ya, insanı herşeyden soğutuyor.en yakınm, ablamn eşi de ablam ev hanımı olmasına rağmen her h.sonu evi baştan aşağı süpürür, ablama yardm eder.eşim evde yaptığı yardmları da dillendiriyor sonradan. bana bi hediye alsa da dillendiriyo.görgüsüz giib geliyor bana artık. maaşı da çok iyi.

maaş yetişse bişler yapıcazda yetişmiyoki
benimde maaş kartım eşimde ama bi kısmınıda ben elden alıyorum prim gibi bir kısmını o kısmıyla kredi kartımı ödüyorum birde kendime bırakıyorum birazını yemek ve yol için, bazen eşimden tavkiye ettiğimde oluyor
ama istediğim şeyi alırım üstüme başıma fakat nakitle değil kartla alırım ya onun ya benim bi şekilde ödenir gider
birde biz yatırımı kredi kartıyla yapıyoruz zaten, BES var benim kredi kartımdan her ay düzenli kesiliyor o yüzden sen ödedin ben ödedim muhbbeti olmuyor hiç
önemli olan iki taraf arasında iyi niyet aslında

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…