- 5 Temmuz 2011
- 5.344
- 6.214
- 198
- Konu Sahibi kulkedisi30
-
bende çok birikim yapamıyorum ama kenara atıyorum 3 -5 kuruşBizde herkesin kartı ve birikimi kendine.
Faturalar, bedelli kredisi, ev kredisinin yarısı eşimde. Market, ev kredisinin diğer yarısı ve kendi çektiğim kredi bende. Herkes de kendininkini biriktiriyor isterse ama genelde öyle bir birikim olmuyor
tatile gitmek istememiştim. sıcağı sevmiyorum. zorla gidince vermek gelmedi içimdentüm paralar bende gibi bir şey,
eşimin maaşı yattığı gibi kredi kartını öder, hesabında biraz para bırakır, kalanı bana gönderir.
ben aile birikimini yönetirim. onun dışında çok ayırdığımız bütçeler yok, ortaya karışık diyelim.
ancak bütçeler ayrı ise tatil masraflarına dahil olmanızı istemesi çok kötü gelmedi benim kulağıma nedense.
keşke güvenebilseydim ama bir kere yıktı güvenimi. kartım ondaydı ve hesapta yatan paranın yarısı yoktu. sorduğumda cevap vermedi. (Ailesinin faturalarını ödediğini söyledi sonra) bende birdaha güvenemedim.Canım biz aldığımız maaşı ortak havuzda topluyoruz.Kira,kreş,yüzme ücreti (kızımızın),faturalar,bina temizliği,elden aldığımız bir kısım borç var onu aylık olarak ödüyoruz.Kalan paradan eşime ve bana eşit miktarda pay ediyoruz.(parası biten diğerinden istemekte özgür):))
Hımm anlaşıldı şimdi durum.keşke güvenebilseydim ama bir kere yıktı güvenimi. kartım ondaydı ve hesapta yatan paranın yarısı yoktu. sorduğumda cevap vermedi. (Ailesinin faturalarını ödediğini söyledi sonra) bende birdaha güvenemedim.
geliri düzenli olmadığı için herşeyi ödeyemezmiş. zaten birikimde yapmıyor gerek görmüyor herhaldeEsiniz evin masraflarini karsilasa sizde birikim yapsaniz daha mantikli olur sanki.
Bir dert değil sadece fikir edinmek istiyorum. Çalışan bayanlar maaşlarınızı nasıl harcıyorsunuz kartınız sizde mi eşinizde mi? harcamaları nasıl yapıyorsunuz?
Benim eşim serbest çalışıyor ben memurum maaş kartım bende. ve onun gelir ve giderini bilmiyorum. (Maddi güvensizlik oluştu ona karşı daha önce)
o market pazar elekrik su ve aidatları ödüyor
bende kredi, bakıcı arabamın vergi sigorta benzin vs.
kendi masraflarımı ödüyorum. az biraz birikim yapıyorum
çocuklarınkini de ortak karşılıyoruz.
ev arkadaşı gibiyiz yani. geçen tatildeki otel parasının yarısını benden istedi canım sıkıldı doğal olarak. sizler maaşı nasıl harcıyorsunuz? belki bir fikir olur.
Kendi harcamam için gerekli olanı alıyorum bakıcıyı ödüyorum diğer tüm ödemeleri eşim yapıyo ben geri kalanını birikim yapdığımız hesaba aktarıyorum ortak biriktiriyoruz yaniBir dert değil sadece fikir edinmek istiyorum. Çalışan bayanlar maaşlarınızı nasıl harcıyorsunuz kartınız sizde mi eşinizde mi? harcamaları nasıl yapıyorsunuz?
Benim eşim serbest çalışıyor ben memurum maaş kartım bende. ve onun gelir ve giderini bilmiyorum. (Maddi güvensizlik oluştu ona karşı daha önce)
ev arkadaşı gibiyiz yani. geçen tatildeki otel parasının yarısını benden istedi canım sıkıldı doğal olarak. sizler maaşı nasıl harcıyorsunuz? belki bir fikir olur.
birikim aslında önemli eşimde serbest meslek eline bi ay az bi ay fazla geçer az olduğunda birikimden kullanır masrafları karşılarız fazla geçtiğinde birikime ekleriz mantıklı olanda o zatengeliri düzenli olmadığı için herşeyi ödeyemezmiş. zaten birikimde yapmıyor gerek görmüyor herhalde
Bir dert değil sadece fikir edinmek istiyorum. Çalışan bayanlar maaşlarınızı nasıl harcıyorsunuz kartınız sizde mi eşinizde mi? harcamaları nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?