Çalışan bayanlar

senin maaşın benim harcamam diye bişey yok bizde.
Maaş alınır ya bende toplanır kiraydı. krediydi. kartlardı ödenir.
yada eşim halleder bu şekilde.

Ortak hesabimiz.
Odemeleri esim halleder. Hic bilmiyorum kimin hesabindan ne yatiyor.
Ben sadece kartimda kalani harcarim.
Bazen disardayken arar, parayi fazla bulup harcama hepsini fatura kesilmemis daha diye benim olayim kalani harcamak, kalmadiysa esimdekini harcamak

herşeyimiz ortak.gelir kaydedilir giderler düşülür klanı ile geçinilir.senin benim param 17 yıllık evliliğimizde hiç olmadı istememde şahsen.ne istersem alır ne istersem yer içerim valla babamın evinde babam maaşıma el koyardı kalanda annem züğürt gezerdim.evlendimde rahatladım.

bütün paralar bende toplanıyor tüm masrafları ben hallediyorum. eşim sen idare et dedi başından beri böyle:) birbirimize güveniyoruz ben finansal işleri daha çok sevdiğim için bana devretmişti baştan

Biz de yillardir kredi odedigimiz icin borclara gidiyordu para.ortak hesaba yatiriyorduk,odemeleri o yapiyordu. Artk kendi maasimi kendim harciyorum,ev ve cocuklarin masraflari vs herseyi esim oduyor

Benim maaş kartım eşimde.
İkimizde özel sektördeyiz, benim maaşım eşimden biraz daha yüksektir hatta.
Eşimin neye ne kadar para harcadığını bilirim o yüzden sorun olmuyor bizde.
Mutfak alışverişi vs eşim yapar, ay başında ilk benim maaşım yattığı için önce kira, fatura ve site aidatlarını yatırır.
Onun maaşı yatınca kalan kredi taksitlerimizi ve kredi kartımızı yatırır.
Ben kredi kartlarımı kapattırdım, eşimin kredi kartını kullanıyorum dolayısıyla ne harcadığımızı ikimizde görüyoruz.
Ay başında ve sonunda kalan paramızdan harçlık ayırırız kendimize.
Ona rağmen ben hep eşimi para için tırtıklarım :)
Bütün kıyafet, parfüm, kuaför vs harcamalarımı da eşim karşılar kendi harçlığımdan vermem.
Kendi harçlığımdan artan paramla da altın yapar koyarım kenara, bazen küçük altın bazen büyük altın ne kadar param kalırsa.

valla benım esım devlet memuru bende ozel sektorde bankacıyım acıkcası esımle benım aramla senın paran benım param yoktur hatta benım maasımın oldugu ınternet bankacılıgını o kullanır bende onunkını bılırım para lazım olunca hangımızde varsa ortak havuz hesabı gıbı hesaba aktarırı kullanırız genelde araba kredısı,kredı kartı vs o oder ben daha dusuk butcelı seylerı cocugun kresını market alısverısını vs oderım benım maasımdan para kalırsa yada onunkınden kenara atarız.

Bu aramızda sorun değil alıştık zaten.
Dediğim gibi oluşan güvensizliği yok etmem çok zor. Durumumdan artik şikayetçi değilim. Sadece sizler neler yapıyorsunuz öğrenmek istedim. Cevaplariniz için teşekkür ererim

tatıl ıcın yarısını senden ıstemesı bana kotu gelmedı sahsen

En kolay hesap bende gibi esimin tum maasi neredeyse kredilere gidiyor.
Kartlarını cektigim krediyle ödedim o yuzden kartlari almıştım. Birini geri aldi kullaniyor sanırım ama konuştum onu da.(ben de guvensizlik sonucu el koydum) onun bir hatasi bizi ikiyil daha fazla borca surukledi. Benim hesapta bildigim para bitmisti. Bu da canimi cok sıktı. Bu yuzden hesaplari kontrol altinda tutma ihtiyaci duyuyorum
Ben de krediyi ve taksitleri oduyorum. ev masrafları kimde para varsa o sekilde.
Tatili ben odedim mesela ama yarisini vericem dedi biyerden alacagi var. Istemedim karti kapatiriz dedim alacaginla.
Bu konu da ki saf benim fazla calisiyorum fazla kazanıyorum masraflari fazla ustleniyorum :) ama esim farkında suan elinden bisey gelmese de toparlamaya çalışıyor. Bu da onemli sanirim :)

bizde sen ben yok.. hersey ortak.
birbirimizin harcamasindan ikimizinde haberi olur. danisip alir satariz...
zaten aylik eve aldigimiz bütce var onun disina cikilmaz. o bütcede iki arabanin benzin parasi
harciklar mutfak gideri belirlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…