çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çocukların 2 yaşına kadar anne ile büyümesine taraftarım ben, kendim çalışıyorum ama ücretsiz izin imkanım var. inşallah birgün anne olursam kullanır, bir süre kendim bakarım diyorum. ama kariyer uğruna kimselere bırakmam demenize pek katılmadım. yanlış anlamayın bu arada sakın kötü niyetli değil, sadece fikrimi beyan etmek istedim Çocuğa bir süre sonra anne de yetmiyor, eğer özel pedagojik eğitimler almadıysak, onun dünyasına inip eğitici öğretici oyunlar oynamakta yetersiz kalıyoruz. 4-5 yaşında kreş ihtiyacı doğuyor çocukların. zaten okula bir başladılar mı, annelere ve babalara olan manevi doyumsuzlukları da azalıyor. daha çok özlüyor, naz yapıyor belki ama bizlere bağımlı olmaktan çıkıyorlar. ergenlikle birlikte mesafe daha da açlılıyor ve bir daha da kapanmıyor. üniveriste falan derken evlenip gidiyorlar. Aslında onlarla tam anlamıyla geçirebildiğimiz 3-5 yıl, ama bazen iş yaşantımızdan bu 3-5 yılı düşünmeden tümüyle vazgeçiyoruz. Oysa onlar kendi hayatlarını kurarken, bizlerin de eşimizden ve ailemizden bağımsız kendimize ait bir hayatımızın olması çok önemli. Gün gelip, cüzdanınıza para koyacak birinin olmadığını düşünün, ve yaşınızın bir işe başlamak için çok geç olduğunu...

ben bayanların, makul çalışma saatlerinde ve çalışmalarına değecek bir maaş almaları koşuluyla iş gücü olarak ekonomiye katkı sağlamalarının teşvik edilmesi gerektiğine inanıyorum. Sosyal anlamda bir ev hanımı da kendini geliştirebilir yoksa, bunun için çalışmak şart değil...bir sürü kurs eğitim vs imkanı var. kadın 1000 lira kazanıp 700ünü bakıcıya verecekse pek de anlamı yok çalışmasının. Çalışmayan eşler için de, beylerin bireysel emeklilik yaptırması taraftarıyım, sosyal güvence hayatta çok önemli. zaman ne getirecek bilemeyiz.

bu arada evladınızı da Allah bağışlasın, eşinizle birlikte sağlıklı bir ömür diliyorum

Bende cocugun anneye en elzem ihtiyaci oldugu sürece onun yaninda olmasi taraftariyim, bu sürec zaten 3 yildir ondan sonra cocuk anaokuluna gider bagimsizlasmaya baslar. Ben almanyadim burda anaokul yasi 3, bende senin gibi bir ömürü cocuklarimiza adayalim demiyorum tabiki. onun bize muhtac oldugu dönemleri kastedettim zaten oglum henüz 1, bucuk yasinda.

Diger yandan maddi olarak kendini güvencede hissetmek hayati tabiki garanti altina almak lazim, gerci hicbiseyin garantisi yok hayatta ama :)
diger dediginde haklisin yani ayda 10000 tl calis yarisini bakiciyi yarisina temizlikciye yarisinida kiyafete harca, hakikaten gereksiz bir caba.
ama iyibir egitimi olan kadin tabiki calismali. bi kere milli sermayaye yazik , o kadar oku mastir yap "evde otur" , bu yönden de yazik tabi.

Bence çalışan kadın genel olarak ülkemizde ev hanımlarında farkı olduğunu düşünmüyorum istisnalar hariç.Çalışan kadın nın eve gelincede vazifeleri bitmiyor yemek yap,temizlik vs çocuk büyüt bunları gene hep kadınlar yapıyor .Çevremdeki çalışan kadınlarla ev hanımlarına bakıyorumda biri sabahın 6 sında kalkıyo akşam 7 de işten geliyo 10 da yatıto yani ailesiyle geçirdiği zaman dilimi 3 saat bu yani sonuç 1.500 milyar maaş .Ama yok benim 3-4 milyarlık kazancım var diyen kadnlara diyeceğim yok .Yani bence o kadar yorgunluğa,fedakarlığa değmiyor kazanılan para sonuç olarak benim görüşüm böyle

3-4 milyarlık kazancı olup maaş kartı kocasında duran ve kocasından harçlık alan 2 arkadaşım var.
ben onların fedakarlığına da değmediğini düşünüyorum.
burda amaç erkek kadından para istemek zorunda kalmasın,erkek egosu tatmin olsun,kadın da yerini bilsin
bana göre benim param,senin paran olmamalı bir evde.yeri gelir ben eşimden para isterim,yeri gelir o benden ister.
adam hanımın parasını yerken utanmıyor,ama para istemeye utanıyor.

genelde burda okuduğum yorumlarda,bnm yorumlarımda dahil olmak üzere yanlış anlaşılmalar olmuş herkes kendi düşüncesini söylemekte özgürdür diye düşünüyorum.. kimseye hakaret etmedikten sonra kırıcı konuşmadıktan snra herkes fikrini rahatlıkla dile gtrebilir ... bende herhangi bi engel (bebek-hastalık vs...) olmadığı taktrde kadınların kesinlikle çalısmasından yanayım hem toplumda statü kazanması, hem kendini daha iyi geliştrebilmesi hemde ekonomk özgürlüğü açısından...

mesajımı gördünmü bilmiyorum?kurumsal bir şirkette santral memurluğundan sadece güvendikleri için üst düzey yönetici yapıp 35 çalışan emrime verdiler diyosun ve ev kadınlarını sadece dizi tekrarı konuşuyomuş gibi algılıyosun...

mademki bu şirket çok kurumsal nasıl santral memurluğundan üst düzey yöneticiliğe geldin, hem de üniversite mezunu olmadan, ki(ablam 8 yıldır çalışıyor, hem de yüksek lisansı olan bir mühendis,maaşta iyileştirme dışında bir iyilik yapmadılar,ve baya kurumsal hepinizin mutlaka adını duymuş olduğu bir firmada) burdaki kadınlarımızın çoğunluğu da lise mezunu,ne yapmaları gerektiğini söyle de,ev hanımlığını bırakıp onlarda üst düzey yönetici adayı olup evde dizi tekrarı izlemekten,o küçük sıkıcı dünyalarından kurtulsunlar...

Bende cocugun anneye en elzem ihtiyaci oldugu sürece onun yaninda olmasi taraftariyim, bu sürec zaten 3 yildir ondan sonra cocuk anaokuluna gider bagimsizlasmaya baslar. Ben almanyadim burda anaokul yasi 3, bende senin gibi bir ömürü cocuklarimiza adayalim demiyorum tabiki. onun bize muhtac oldugu dönemleri kastedettim zaten oglum henüz 1, bucuk yasinda.

Diger yandan maddi olarak kendini güvencede hissetmek hayati tabiki garanti altina almak lazim, gerci hicbiseyin garantisi yok hayatta ama :)
diger dediginde haklisin yani ayda 10000 tl calis yarisini bakiciyi yarisina temizlikciye yarisinida kiyafete harca, hakikaten gereksiz bir caba.
ama iyibir egitimi olan kadin tabiki calismali. bi kere milli sermayaye yazik , o kadar oku mastir yap "evde otur" , bu yönden de yazik tabi.

evet... o kadar okudum, yüksek mühendis oldum, çalışmasam vatana ihanet olur herhalde :1::1::1: sizin oğlunuzun da en sevimli zamanları şimdi. :nazar::nazar::nazar: yanında olabilmeniz büyük nimet. maddi zorluklar yüzünden çalışan kadınların çoğu ücretsiz izin kullanamıyorlar ne yazık ki... aslında devletin bu konuyla ilgili farklı bir düzenleme yapması lazım. biz de ev almıştık, kredi ödüyoruz şimdi. çocuğumuz olursa inşallah, belki de istediğim kadar ücretsiz izin kullanamayacağım çünkü kredi ödememiz yüklü bir meblada... ben 3bin civarı kazanıyorum, birden o parayı yok saymak kolay değil...

almanyanın koşulları daha rahattır belki, hem kazanç hem de sosyal güvence açısından. türkiyedeki bayanların büyük kısmı biraz daha şanssız oluyor. hem iş hem de eş bakımından...

konuya başlamadan kadının elbette çalışması taraftarıyım.ben çalışmayı deli gibi istiyorum.ekonomik özgürlükten ziyade yok olmuş hissediyorum.başarısız görüyorum kendimi.ancak ben çalışan bir annenin çocuğuyum.çok zorlu bir dönemden geçtim.ablam büyüttü desem yeridir.bu nedenle annemdan daha çok ablamla yakınızdır.küçükken annemi sırf üzmek için ablama anne derdim okadar yani.annem çok ağladı.hep kendimi 1-0 yenik hissettim diğer çocukların karşısında.onların anneleri vardı savunurdu benimki yoktu.okuldan gelirdim ev bomboş bi sıcak yemek yoktu kendim bişeyler hazırlardım.ısıtırdım.geç saatte gelirlerdi.ben çok akşam ağladım evde döne döne.şimdi bi bebeğim olacak.nasıl davranmalıyım arada kaldım.şuan çalışmıyorum.çok istiyorum çalışmayı kızım doğduktan sonra nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum.çalışma hayatını biliyor ve çok seviyorum.ama çalışan bi annenin çocuğu olmak ne demek onuda biliyorum.karar veremiyorum.

erkeklerin bakış açısına gelince.yetiştirilme tarzına ve kişiliğine bağlı.çalışıyorsun diye el üstünde tutmuyorlar.yada evdesin diye yermiyorlar.işlerine nasıl gelirse öyle.bazı erkek karısını evde görmek ister bazı erkek banka cüzdanını kendi cebinde.ama çevreme bakarsak kendinden başarılı kadınla yapamıyor erkekler eşitlik bile istemiyorlar.(genelleme yapıyorum fakat ben sadece gözlemlediğimden bahsediyorum) eşim mesela diyo gece gündüz saçma sapan bir çalışma düzeni var eve gelince sen olmazsan ev bomboş.bir kursa yazılmıştım kurs bitene kadar başımın etini yedi.kursta arıo rahat vermio.bi aklı diyo istersen çalış ama bi yandanda ev bomboş keydiley sen çalışırsan ben naparım evde ses nefes bişey olsun istiyorum dio.(kesinlikle hizmet hörmetle alakalı değil.eşim çoğu zaman kendi işini kendi görürü.çayını demler yemek yapar vss)

bide erkekler (çevremdekiler)kadın hm çalışsın hem çocuk doğursun hem temizliğini kendisi yapsın hemde benimle ilgilensin istiyor.kadının kendine zamanı kalmıyor.ve asla memnun olmuyorlar.çünkü kadın hepsine yetişemiyor.yaptığı şeylerin çoğu yarım yamalak oluyor.ama erkek kadının çalıştığını görmüyor.bi sofra toplamak ağarına gidiyor.(he yapanda var bu arada ama zaman sonra dayanamıyor.yapmıyor.evde sende erkeksin bende olayı oluyor.kendilerini erkek gibi hissetmiyorlar.

Ben şunu da anlamış değilim ben çalışan bir kadın olarak bol bol dizi izlerim, kitap da okurum
Dizi izlemenin nesi var anlayamadım:ssz:

Ben şunu da anlamış değilim ben çalışan bir kadın olarak bol bol dizi izlerim, kitap da okurum

ya dizi islemek için ev hanımı olmaya gerek yokki:)) zatn akşamları diziler:) he bu arada bende ev hanımıyım ama bi behzat ç. yi izlerim.zevk meselesi.dizileri ev kadınları için yapmıyorlar.

ben de her hafta mutlaka kuzey güney,adını feriha koydum...şimdilerde suskunlar ve eve düşen yıldırım izliyorum,acaip kafa dağıtıyo,çok da memnunum halimden:)bu benden bişey götürmüyoki,kendimi hiç de aşağılanmış hissetmiyorum...ki genel kültür konusunda aşık atamayacağım kişinin çok fazla olduğunu sanmıyorum kitap,sinema,müzik falan kastediliyosa...
evlenince de (eğer yapacağım iş bu kadar rahat olmasaydı çalışmazdım)
çalışmasaydım evhanımı halimle bile sadece yemek yapacağımı ve örgü öreceğimi sanmıyorum.evhanımlarını fazla hafife alıyorlar, çok huzur verici,iş hayatının karmaşasından uzak,çocuklarını kendileri yetiştirme lüksüne sahipler,kendini geliştirmeye en açık meslek...çok güzel valla.

ben de her hafta mutlaka kuzey güney,adını feriha koydum...şimdilerde suskunlar ve eve düşen yıldırım izliyorum,acaip kafa dağıtıyo,çok da memnunum halimden:)bu benden bişey götürmüyoki,kendimi hiç de aşağılanmış hissetmiyorum...ki genel kültür konusunda aşık atamayacağım kişinin çok fazla olduğunu sanmıyorum kitap,sinema,müzik falan kastediliyosa...
evlenince de (eğer yapacağım iş bu kadar rahat olmasaydı çalışmazdım)
çalışmasaydım evhanımı halimle bile sadece yemek yapacağımı ve örgü öreceğimi sanmıyorum.evhanımlarını fazla hafife alıyorlar, çok huzur verici,iş hayatının karmaşasından uzak,çocuklarını kendileri yetiştirme lüksüne sahipler,kendini geliştirmeye en açık meslek...çok güzel valla.

elbette iki durumun da avantajları dezavantajları var.ben şu anda dezavantajını yaşıyorum.bebeğimi 4. ayında ek gıdaya başlattım işe başlayacağım için kendisi de zamanında çalışan bir bayan olduğu için çocuklarının her anında yanında bulunamayan kayınvalidem kendi çocuklarına kendisi bakamayan babanne torun büyütmeye başladı.kamudayım . meslekteki özel durumumdan dolayı ne yazıkki ücretsiz izin de alamıyorum .çalışıyorum diye kazancım ii diye diğer hanımlardan fazla harcayamıyorum vaktim yok saçlarım kestirememekten belime kadar uzadı.kocama süsleneyim diye aldığım makyaj malzemeleri bi kere kullanamadan bayatladı kurudu . aylar olmuş ki internet dışında geze geze alışveriş yapamadım.hoş param da yok :) cüzdanımda 15 lira gidip gidip geliyor benimle beraber işe :) bi eve ne kadar para girerse o kadarda gidiyor. bundan daha fazla kazanıo olsam giderim de ona göre olacak çok farketmiyecek . ama hayatta şunu öğrendim ki eş filan boş kendi tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. o yüzden mecburum çalışmaya.eyvallahsız olmak güzel. babası yanımızda olmasa olamasa bile bebeğime gerekli maddiyatı sağlayabilecek olmak güzel.sabah 8 işbaşı öğlen 12 de yemeğe çıkmadan eve bebek emzirmeye kaçıyorum.sonra 1 de yeniden dönmem lazım işe.akşam gelince ayak üstü bi yemek .şöyle hünkar beğendi karnıyarık neydi nasıldı unuttuk çoktan .bi de geceleri çok mu uykun var aşkım diye sözde imayla soran bi koca...yaşamak değil beni bu telaş öldürecek diyor ya şair işte o hesaptan akıp geçiyor hayatım.

kızlar yorumlaır çok okuyamadım kusura bakmayın,ama konu ilgimi çekti,yazayım dedim.
1,5 yaşında oğlum var,şu an işyerindeyim.ve eşim...ben evde vakit geçiremeyen ve çalışmayı çok seven bir insanım,tekstil sektöründe ihracat pazarlama satış yapıyorum.oğlumu çok seviyorum,benim için herşeyden öncelikli o var.eşime de hala aşığım..hepsinin dengesi o kadar zor ki..işten geldikten sonra oğlum yatana kadar tüm zamanım onun..sonrası eşimle bana kalıyor,ev işini en sona bırakıyorum,eşimle sorun oluyor mu evet ama napalım,hepsine yetişemiyorum,sürekli eksik olma hali...
bazen oğlumla uyuyakalıyorum..2-3 ayda bir yurtdışına çıkıyorum,oğlum baba ve babaannesiyle kalıyor,çok şükür sorun olmuyor.
herkes bir düzen tutturuyor işte...

Çalışan kadının işi elbette daha zor hem iş hem evle ilgilenmek zor gerçekten ki ben hala ikisini tam anlamıyla yürütemiyorum Allahtan eşim bu konuda yanımda.
Farkı aslında kadının çalışması/çalışmaması koymuyor bana göre eş koyuyor...
bir çok çalışan arkadaşım varki evin tüm sorumluluğuda üstünde.Ama benim eşim öyle değil dün yine karnım ağrıyordu beraber işten geldik uzan sen deditek başına yemeği yaptı sofrayı kurdu kaldırdı bulaşığı makinaya dizdi :54:
ben biliyorum ki çalışmasamda eşim karnım ağrıdığında arar uzan iş yapma ben yemek sipariş etcem alırsın onu ye akşamda ben gelince hallederim yemek yapmakla uğraşma derdi...
ki zaman zaman hastalandığımda evde kaldıysam benzerini yapmıştır...

çalışan bayanla ilgili belki şöyle bir farklılık olabilir kadında o eve para getirdiği takdirde eve alınacaklarda yapılacak ay sonu hesaplamalarında vs aktif rol oynayabiliyor.başkda bir farkı yoktur sanmıyorum

evet... o kadar okudum, yüksek mühendis oldum, çalışmasam vatana ihanet olur herhalde :1::1::1: sizin oğlunuzun da en sevimli zamanları şimdi. :nazar::nazar::nazar: yanında olabilmeniz büyük nimet. maddi zorluklar yüzünden çalışan kadınların çoğu ücretsiz izin kullanamıyorlar ne yazık ki... aslında devletin bu konuyla ilgili farklı bir düzenleme yapması lazım. biz de ev almıştık, kredi ödüyoruz şimdi. çocuğumuz olursa inşallah, belki de istediğim kadar ücretsiz izin kullanamayacağım çünkü kredi ödememiz yüklü bir meblada... ben 3bin civarı kazanıyorum, birden o parayı yok saymak kolay değil...

almanyanın koşulları daha rahattır belki, hem kazanç hem de sosyal güvence açısından. türkiyedeki bayanların büyük kısmı biraz daha şanssız oluyor. hem iş hem de eş bakımından...

İşi anladım da eşi anlamadım .
Niye Türkiyedekiler eş bakımından daha şanşsız olsun ki.
Erkek nihayetinde.
Kimyaları her yerde farklı farklı.
Yani Almanyada da cinsine çatmak mümkün...:52:

Benim de annem çalışan bi bayandı ve kardeşlerime ben küçücükken bana emanet ederlerdi çünkü ancak ben okula gitmeyip onlarla ilgilenebilirdim...Sonuçta stres ve sıkıntı annemin hayatını zorluklarla devam ettirmesine sebep oldu....O zorlukları gördüğüm için ben de evde oturup oğlumla kızım vs doya doya vakit geçirmek ve onları kendim yetiştirmek istiyorum...Çocuğum okuldan gelince pasta börek kokan bi eve girsin istiyorum...Çalışan arkadaşlar asla yanlış anlamasın bunlar benim çocuklukta etkilendiğim şeyler...Ayrıca evlat yetiştirmeyi gözümde çok büyütüyorum çok büyük sorumluluk ve ben bunu bakıcılara yada babaanneye vs bırakmak istemiyorum..Bizzat eğitimini ben vermek istiyorum çocuğumun..Ama bir yanım da çalışmak istiyor o da ayrı bi konu...:6:

en iyisi bekar ve çalışan bi bayan olduğum günlerimdi. kendi bekar evimde ohhh mis keyfimce yaşayıp paramı cüzdanın dibini görene kadar harcayabildiğim günler ..:)

walla bu çalışma olayı tamamen karakterle alakalı,ben evde vakit geçiremiyorum,sıkılıyorum bunalıyorum kendimi yararsız hissediyorum..
hafta sonu oğlum uyuyunca bile sıkılıyorum..gerçi o biraz da yapacak iş çok ama nasılsa yetişmez ,elimi sürmesem mi acaba krizinden:)
ben çalışmasam oğlum için de iyi olmaz,ben bunalımlara girince o da çok etkileniyo,en iyisi verimli zaman geçirmek bence,çok zaman değil....

walla bu çalışma olayı tamamen karakterle alakalı,ben evde vakit geçiremiyorum,sıkılıyorum bunalıyorum kendimi yararsız hissediyorum..
hafta sonu oğlum uyuyunca bile sıkılıyorum..gerçi o biraz da yapacak iş çok ama nasılsa yetişmez ,elimi sürmesem mi acaba krizinden:)
ben çalışmasam oğlum için de iyi olmaz,ben bunalımlara girince o da çok etkileniyo,en iyisi verimli zaman geçirmek bence,çok zaman değil....

umarım şu verimli zaman geçirmek bizim sığındığımız bir avuntu söyleminden öte bişeydir.öyle diyerek kendimizi mi kandırıyoruz yoksa diyorum bazen vicdanımızı mı rahatlatıyoruz

biz anneyiz kokumuz bile çok şey demek o yavrular için anneyle geçen verimsiz zaman var mıdır acaba diye düşünmeden edemedim

Univ. Ogrenciligimden beri calisiyorum. O kadar alismisimki hep yogun ve yogunlukta duzenli olmaya izinli oldugum zamanlarda toparlayamiyorum, sacmaliyorum, en kotusu bazen vesveselere kapiliorum.

Calismanin verdigi maddi guc tartisilmaz zaten ancak insani gercekten cok canli tutuyor. Sabah giyinip, suslenip gune baslama zamani organize etme harika.

işi anladım da eşi anlamadım .
Niye türkiyedekiler eş bakımından daha şanşsız olsun ki.
Erkek nihayetinde.
Kimyaları her yerde farklı farklı.
Yani almanyada da cinsine çatmak mümkün...:52:

aynen bende o ayrımı anlamış değilimmm
almanyada yada başka bi ülkede olunca erkekler daha farklı mı oluyooo hayallam ilginçç yaniii

Back
X