• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şu an çalışıyorum, evlenince ev hanımı olmak istiyorum :21:

Süslencem püslencem eşimi mutlu edicem, çocuğumu doyasıya büyütücem, mis kokulu yemekler yapıcam, arkadaşlarımla vakit geçiricem, ingilizce öğrenicem, yapıcam, edicem. (İnşaAllah)

Valla kiminin hayali kariyer, para, rütbe..

Benimkiler de bunlar işte.

Süslencem püslencem eşimi mutlu edicem, çocuğumu doyasıya büyütücem, mis kokulu yemekler yapıcam, arkadaşlarımla vakit geçiricem, ingilizce öğrenicem, yapıcam, edicem. (İnşaAllah)

Güzel bir hayal ama bunlar için eşittir bol para
Allah gönlünüze göre versin

Daha okurken ömrüm çürüdü ki halen de bitmedi, evliyken çalışır halimi düşünemiyorum bile.

Müstakbel koca, paramın tasarruf hakkını bana bırakacaksa ne ala:27: Ama bazen burada "evlendikten sonra ailesinin kıymetini anlayan, varını yoğunu önlerine dökme heveslisi kocaları" gördükçe acaba diyorum, acaba ilerde kime yedirmek için didiniyorum?

Yükseği de sayarsak toplamda bir 22-23 sene muhtelif okullarda çalışıp didinmiş olacağım Allah nasip ederse. Buna karşılık "Maaş kartın bende duracak" diyen bir adama eş olursam sanırım katil olurum:27:

Son düzenleme:
valla ne iş yaptığına bağlı olarak değişir o canım .çok kariyerli bir işin vardır mesela parası bol örneğin bir mühendisindir çok iyi bir üniversiteden mezun iki üç dil bilen e haliyle çok iyi bir iş bulursun parası iyi olur o zaman erkeğe eyvallah etmezsin ki öyle çevremdekiler.şuda bir geçek kadınlarda çok para kazanınca değişiyor tıpkı erkekler gibi.ben kendimden biliyorum işim çok iyiydi mesela eskiden çok kazanıyordum e yaşta okadar para kazanılınca insan şımarıyor haliyle .herkesde böyledir bence.o yüzden erkekler zaten kendinden çok para kazanan kadınlarla evlenmek istemiyor evlenseler bile ezilirler bunun bedeline katlanıyorlar .
ama normal bir işte çalşıp koştır koştur evine gelip erkeğini mutlu etmeye çalışan ,saçını süpürge eden yinede yaranamayan kadınlarımız var ki sayısı çok fazla .büyük şehirlerde genelde böyle .dışarda çalış üç kuruş için didin yine kzandığını gönlünce yiyeme ,hadi tamam herşeye katlanılır da bide üstüne nankörlük gör bu tarz evlilikler var artık .artık erkekler maaşşına göre eş seçiyor evet ütopik geliyor ama genelden bahsediyorum ben .çalışmayan kadın da aynı şekilde eziliyor yani sonuç olarak çalışıp ezileceğime çalışmayıp ezilmeyi tercih ederdim heralde.ama gönül ister ki kimse birşey için ezilmesin tabi.

hemşire emeklisi bir annenin ve polis emeklisi bir babanın kızıyım, annem yıllarca çalıştı, babam ne maaşını istedi nede maaş kartını, %70 evde annemin sözü geçerdi, çünkü bayanlar bence her konuda daha mantıklık fikirler üretiyorlar.

bende çalışan bir bayanım, evde de %70 mantık doğrultusunda benim sözüm geçer. eşim değil maaş kartımı istemek, kendine yetecek kadar para alıp kalan bütün parayı bana verir, ben de eşime geri verir ve şuraya şu parayı yatır, buraya bu parayı yatır derim, kalanıda bende kalır biriktiririz.

evde iş konusunda da destek istersem olur, ama istemezsem aklına maalesef gelmez.

duvar silinecekse, ben bezini yıkarım eşime sildiririm gibi.

ne harcadığıma karışır nede biriktirdiğime, özel ihtiyaçları olursa telefon değiştirmek gibi mesela 1 ay önceden bana söyler, şu kadarlık telefon alacağım patron bana para ayarla der.:1:

alışverişe gideriz, eşime bişeyler alırız, sen almazsan bende almam, kendinede bişeyler alacaksın der ve ihtiyacım olmasada banada zorla aldırır, yoksa içi rahat etmez. kızımızdan asla para esirgemez, dünyayı harcasa gözüne görünmez.

annemin apartmanındaki komşuları çok zengin, hepsinin eşlerinin kendi işleri iyi para kazanıyorlar, ama bayanlar ev hanımı. mesela eşleri marlbora sigara içiyor kendileri başka marka, aa siz neden marlbora içmiyorsunuz eşleriniz içiyor dediğimde, e kendileri kazanıyor da ondan içiyorlar demişti birisi.

ben eğer imkanlar el veriyorsa her bayanın çalışmasından ve kendi ayaklarının üstünde durmasından yanayım, dünyanın binbir türlü hali var, bir bayan sırtını sürekli eşine yaslayarak yaşamamalı.

yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla benim msjıma cevaben yazdınız sanırım ama ben onu "kendi adıma" diyerek yazmıştım orasını atlamışsınız.eğer bir kadın evinde mutluysa,bunalmamışsa,kendini yeterli hessediyorsa,o zaman en iyi yapabileceği meslek anneliktir.çocuklarıyla sürekli başbaşa olan ve onlara ne kadar kötü davranan annelerde görüyoruz.iyi anne olmanın kuralı çalışmaktan ya da çalışmamaktan geçmez.mutsuz bir anne mutsuz çocuklar demek bana göre.konuyu bu tür annelik durumlarına getirmesek bence iyi olur.kimse kimsenin anneliğini bilemez!arkadaşın sorduğu şey çalışan anne mi çalışmayan anne mi değil çünkü.bende anneyim ve çocuklarımla geçireceğim vakti dünyanan hiçbir nimetine değişmem.

Niçin size yazayım ki, size yazacak olsam alıntı yapardım aynen şimdi yaptığım gibi. Siz kendi adınıza yazmışsınızda, benim yazdığım niçin kendi adıma olamıyor da illa cevap oluyor ?

Ben çalışan anne kötü (şimdiki ben), çalışmayan anne iyi mi ( gelecekteki ben) demişim, lütfen iyi okuyun. Ben hayalimi yazdım, durumum iyi olursa çıkarım dedim, bir kadının en iyi yapacağı şey anneliktir dedim. Hepsi kendimce hayaller, istekler. Ben orada niçin çalıştığımı açıkladım çalışan bir kadın olarak.

KK da anlayamadım birşeydir , insanlar bence diye yazar ama karşınındakinin bencesini asla kabul etmezler.

Her anne iyidir, bu çalışıp çalışmamakla ilgili değildir bu yürek işidir, kimsenin anneliği sorgulanmaz.

Son düzenleme:
Ben ev hanımı bir annenin kızıyım, annem evde sözü geçen bir kadındır. Kardeşim çalışan bir kadınla evlendi, evde sadece gelinimizin sözü geçer. Ben de çalışıyorum ve evliyim. Bizim evde de tamamen diyemem ama sözüm geçer, eşimle kararları ortak almaya çalışırız. Evin bütün giderleri onun kredi kartından yapılır, o yüzden maaşı ya yetmez ya da ancak yeter. Ben de yetmeyen yerde ona veririm. Harcadığıma hiç karışmaz, ben bazen ona söylenirim gerçi. Bir yandan da birikim yaparım geleceğimiz için. Bu örnekleri verdim çünkü söylemek istediğim kadınına göre de erkeğine göre de değişir bu işler. Ancak en önemlisi şu; yarın birgün eşim 180 derece dönse, beni alsatsa, şiddet uygulasa (Allah korusun ama neler oluyor şu dünyada saf olmamak lazım) o zaman eyvallahım olmaz. Bir kadının ya kendi geliri olacak ya da ona sahip çıkacak maddi gücü de iyi olan bir ailesi olacak. Yoksa çok çekiyor maalesef. Ben sözüm geçsin eşimin yanında diye çalışmıyorum. En başta evimize katkı olsun, sonra da eşim yanımda olmasa bile kimseye muhtaç olmayayım diye çalışıyorum.

Ben nişanlandığım da sınavlardan felan yeni çıkmış hayattan bunalmış bir haldeydim ve evlenince asla çalışmam öğlen 1e kadar uyurum yatarım diyordum :1: Evet evlendim saat 1 de kalkıyordum hergün o koltuktan o koltuğa Birde DOKTORLARı izliyordum bütün gün arada bir entel olayım bari kişliğimi kaybetmeyim diye kitap okuyordum :1:

Ama mesela sabah 8de kalkayım hemen işlerimi yapayım banyoya gireym makyajımı saçımı başımı tarayıp şıkır şıkır oturayım olmuyo.. ama istenen bu :ssz:

Paspal pasaklı pis bir hale geliyorsun yavaş yavaş ( Benim yaşadığım buydu ) Adam beni kıskanmıyor neyden kıskancak ki koltuklardan dolaplardan mı :27:

4 ay dayanabildim ve hemen çalışmaya başladım süslen püslen çık evden çok güzel.. ( Geri dönüşü güzel olmasa da ) :1: Birde ilk evlendiğimde yani evde bulunduğum sürelerde çocuk istiyordum deli gibi çünkü sıkılıyordum çok. ama şimdi aklımın ucundan bile geçmiyo çok rahatım böyle.. 3 4 yıl düşünmem yani :51:
Çalışmak güzeldir.. :72:

Son düzenleme:
kızlar çalışan belli bi kariyere sahip kadınların evde söz hakkı daha mı fazla oluyor erkek daha mı ilgi alaka özen gösteriyor yoksa erkek yine bildiğini mi yapıyor;? yorumlarınızı bekliyorum başlığı yanlış yazmısım ev hanımı diyecektim arkadaşlar:)

arkadaslar çalışan kadının esinin yanında daha bir havası oluyor bu tabi kişiden kişiye degişir hele hele bu kadın devleteysee daha bir ballı oluyor

En uzun çalışmadığım süre doğum izniydi. İşe başlayınca tek söylediğim şu iyi ki ev hanımı değilim.
Bebeğimle öğlene kadar uyurdum ne ortalık temizlerdim ne saç tarardım pörsük gibi saçlar sabah kalktığım pijamayla akşam ederdim
Süreskli bir depresyon hali

Son düzenleme:
arkadaslar çalışan kadının esinin yanında daha bir havası oluyor bu tabi kişiden kişiye degişir hele hele bu kadın devleteysee daha bir ballı oluyor

Bu her erkek için geçerli değil canım ben doğumdan sonra birim değiştirmiştim insanlarla daha içli dışlı bir birim görüştüğüm kişiler devletin üst düzey yöneticileri bu durum yüzünden çok kavga etmiştik hala bu aramızda sorundur.

evli değilim, bilemem ama bence adamına göre değişir.
en baştan sağlam yontmak, bunun içinde kendi ayaklarının üstünde ve güçlü durmak lazım..

erkek dediğin höt dedim mi sönmeli :)

bence erkek her yerde erkek...bu kadının kariyeri var eve para getriyor akıllı diye artistliğinden geri kalıcanı sanmıyorum :))

erkek nankör olmadıktan, emeğinizin kıymetini bildikten sonra ister evde, ister işte çalışın önemi yok.

yeterki erkek kıymet bilsin...

bu yorumlara katılıyorum erkek heryerde erkektir baştan yontmak lazm iyice

Son düzenleme:
En uzun çalışmadığım süre doğum izniydi. İşe başlayınca tek söylediğim şu iyi ki ev hanımı değilim.
Bebeğimle öğlene kadar uyurdum ne ortalık temizlerdim ne saç tarardım sabah kalktığım pijamayla akşam ederdim
Süreskli bir depresyon hali

Çok doğru, doğum izninde bende öyleydim.

gerçekten iş hayatı farklı bir hayat, düzen, tertip, şıklık ne ararsan hepsini katıyor insana.

benim kayınvalidem ev hanımı, saat 11 de kalktığını söylüyor, sonrada tv de kadın programları eşliğinde kahvaltı yapıyorum diyor, birde bakmışım akşam olmuş diyor.

bende diyorum valla bize gün seninki kadar çabuk geçmiyor, her sabah 6,30 da kalkınca günü doya doya yaşama imkanımız oluyor.

Çok doğru, doğum izninde bende öyleydim.

gerçekten iş hayatı farklı bir hayat, düzen, tertip, şıklık ne ararsan hepsini katıyor insana.

benim kayınvalidem ev hanımı, saat 11 de kalktığını söylüyor, sonrada tv de kadın programları eşliğinde kahvaltı yapıyorum diyor, birde bakmışım akşam olmuş diyor.

bende diyorum valla bize gün seninki kadar çabuk geçmiyor, her sabah 6,30 da kalkınca günü doya doya yaşama imkanımız oluyor.

Yemek yerine küçük küçük haplar, temizlik yerine de robotlar olsa hayat daha güzel olacak değil mi? Yaşadığımızın farkına varacağız.... Yemeği yetiştireceğiz derken eve gelen eşle sohbet bile edemiyoruz :) Ben corbayı karıştırayım, sen salata yap, sonra anlatırsın neler yaptığını, şeklinde geciyor akşamlar :)

bencede insanin iyi bir meslegi varsa calismali, ben calismiyorum ama evde benim sözüm gecer. esim bana yardim eder evde oldugu sürece tabi. hafta sonlari benden erken kalkar cocuga bakar. para konusunda cok bonkürdür zaten cimri olan taraf benim :27: evde oldugum icin beni hor görmez , kücük cocugum var yani mantikli olarak ben bakiyorum , evde canim sikiliyor diye ( kücük bebegi olanin nasil cani sikilir orasida baksa bir panel konusu)bu sürecte calisma gibi bir niyetim yok, simdlik kariyerim cocugum.
cocugumu kendi kariyerm ugruna baska elllere birakmam. Tabi maddi imkansizliklardan ötürü calisanlar ayri, onlar icin diyecegim yok.

Es acisindan herkesin yazidigi gibi kisiye bagli benim esim calissam da ayni olur, calismadigim halde her konuda yardimci olur calissam nasil olur bilmem.
Erkeklerin dünya görüsüde önemli bazisi kiskandigindan istemez, bazisi esi yorulsun istemez. Bazisi calisip eve para getirmenin kendi vazifesi oldugunu düsünür.

Ben üniversite sinalarina hazirlanirken birgün arkadisimi dersanesinde ziyaret etmistim, kendisi rehber hocasiyla sohbet ediyordu. Arkadasim üniversite konusunda cok hirsliydi.
- hocam , okuyup meslek sahibi olacagim, kendi parami kazanip kocama muhtac olmayacagim . demisti hoca buna mukabil.
- kocana muhtac olmayipta patronuna mi muhtac olacaksin ! demisti

o zaman yas itibariyle kücük oldugum icin cevap vermemistim.

Yemek yerine küçük küçük haplar, temizlik yerine de robotlar olsa hayat daha güzel olacak değil mi? Yaşadığımızın farkına varacağız.... Yemeği yetiştireceğiz derken eve gelen eşle sohbet bile edemiyoruz :) Ben corbayı karıştırayım, sen salata yap, sonra anlatırsın neler yaptığını, şeklinde geciyor akşamlar :)

Orası öyle, bazı şeylere zamanımız olmuyor ama en azından işleyen demir pas tutmuyor.

Niçin size yazayım ki, size yazacak olsam alıntı yapardım aynen şimdi yaptığım gibi. Siz kendi adınıza yazmışsınızda, benim yazdığım niçin kendi adıma olamıyor da illa cevap oluyor ?

Ben çalışan anne kötü (şimdiki ben), çalışmayan anne iyi mi ( gelecekteki ben) demişim, lütfen iyi okuyun. Ben hayalimi yazdım, durumum iyi olursa çıkarım dedim, bir kadının en iyi yapacağı şey anneliktir dedim. Hepsi kendimce hayaller, istekler. Ben orada niçin çalıştığımı açıkladım çalışan bir kadın olarak.

KK da anlayamadım birşeydir , insanlar bence diye yazar ama karşınındakinin bencesini asla kabul etmezler.

Her anne iyidir, bu çalışıp çalışmamakla ilgili değildir bu yürek işidir, kimsenin anneliği sorgulanmaz.

iki msj üstte benim msjımda yazılanları aynen sizin msjınızda eleştirel ve sorgular bir biçimde görünce tesadüf olacağını düşünemedim,yanlış anlamışım demek ki kusura bakmayın.ben sizin "bencenizi" kabul ediyorum zaten,sizinde benimkini kabul ettiğiniz gibi.sadece nedense üzerime alındığım için cevap yazdım,alıngan bir günümdeyim sanırım. "Her anne iyidir, bu çalışıp çalışmamakla ilgili değildir bu yürek işidir, kimsenin anneliği sorgulanmaz" cümlenize de aynen katılıyorum.demek istediğim de buydu,aynı fikirdeyiz.iyi günler diliyorum size.

Son düzenleme:

özellikle yemek yerine hap fikri süper:32:

Back
X