çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ister çalışan ister çalışmayan bayan olsun en önemlisi eşinin nasıl biri olduğu...
bunun ne kazandığın paranın miktarıyla, ne de toplumla alakası var...

Düpedüz kadının emeğine saygısızlık, sen o maaşı kazanmak için yıllarca dirsek çürüt, elin adamı gelsin maaşını sana çok görsün. Kaldı ki hem anayasada, hem de dinimizde evin geçimi erkeğin sorumluluğunda, geçime katkı ise kadının inisiyatifinde olan bir şey.

yakaladımmmm:9:geçen gün ben forumda geline elin kızı dedim diye decemberın tarafını tuttum diye bi dünya laf söylemiştiniz,insanın kocası elin adamı olurmu aaaa ne ayıp:) kadın erkeğin ailesine sonradan girdiği için el kızı,koca kadının ailesine sonradan girdiği için el adamı deniyor işte.bak sen de ağzınla dedin işte.
yoksa iş kadına gelince farklı erkeğe gelince farklı mı?
kadın koca parası yese bile karısı,ama adam karısının parasını yerse elin adamı mı oluyor???

yakaladımmmm:9:geçen gün ben forumda geline elin kızı dedim diye decemberın tarafını tuttum diye bi dünya laf söylemiştiniz,insanın kocası elin adamı olurmu aaaa ne ayıp:) kadın erkeğin ailesine sonradan girdiği için el kızı,koca kadının ailesine sonradan girdiği için el adamı deniyor işte.bak sen de ağzınla dedin işte.
yoksa iş kadına gelince farklı erkeğe gelince farklı mı?
kadın koca parası yese bile karısı,ama adam karısının parasını yerse elin adamı mı oluyor???

Başka birine açıklama yapardım ama size yapmayacağım, benim mesajlarımı mı takip ediyorsunuz siz?

Başka birine açıklama yapardım ama size yapmayacağım, benim mesajlarımı mı takip ediyorsunuz siz?

bak bakalım bu konuda kaç mesajım var senden önce:9:,seni ne takip etcem ya,nickin çok akılda kalıcı sadece(neden acaba?) görür görmez atladım tabi...
açıklama yapmazsın değil yapamazsın,dün ak dediğine bugün kara dedin çünkü.sevgiler:1:

bak bakalım bu konuda kaç mesajım var senden önce:9:,seni ne takip etcem ya,nickin çok akılda kalıcı sadece(neden acaba?) görür görmez atladım tabi...
açıklama yapmazsın değil yapamazsın,dün ak dediğine bugün kara dedin çünkü.sevgiler:1:

Bak arkadaş, bundan birkaç ay önce kendini zeki sanan birinin anlama kapasitesiyle ilgili yorum yaptım diye uyarı almıştım, doğru bile olsa aleni bir şekilde dile getirmek hakaret sayılıyor ne yazık ki, aynı hataya düşmeyeceğim o yüzden, umarım anlamışsındır(!).

çalıştığım dönemlerde ekonomik açıdan özgür olmak güzeldi.Hem düşünerek para harcayıp hemde bi şeyin hayalini kurabiliyorsun.Eşininde saygısı oluyor.Ama ben çok yoruluyordum.Eşime ilgi göstermek zor geliyordu.malum birde ev işleri.ev hanımı oluncada evdesin diye ev daha çok dağılıyor.çalışırken bu kadar işim olmazdı.ilginin direk çalışmakla bağlantısı yok bence.Hatta ben ev kadınlarının çoğunun evliliğinin daha mutlu olduğunu düşünüyorum.çalışanlara kıyasla.Her ikisininde artısı eksisi var.

Bak arkadaş, bundan birkaç ay önce kendini zeki sanan birinin anlama kapasitesiyle ilgili yorum yaptım diye uyarı almıştım, doğru bile olsa aleni bir şekilde dile getirmek hakaret sayılıyor ne yazık ki, aynı hataya düşmeyeceğim o yüzden, umarım anlamışsındır(!).

:9::9::9::9:
anlatsaydın anlardım ama anlatamadın:9:

neyse konuya geri dönelim,erkeğe göre değişiyor o,annem ev hanımı, babam paşalar gibi yaşatmaya çalışır hep, komşumuz çalışıyordu kocası dayak hakaret herşeyi yapıyordu.erkekte bitiyo iş.

bence kadının çalışmasının şöyle farkı var adam iyiyse kadın çalışsa da çalışmasa da karısının kıymetını bilir ama adam kötüyse çalışan kadın o adamın kahrını mı çekcem işim var param var der ve eziyete son verir

evlilik olarakta çalışan kadından ziyade eğitim ve kültür bir evliliği diğerlerinden farklı kılar...

canım 100% fark oluyor tabiki kariyerin çok çok ii olmasa da o ekonomik özgürlük bambaşka. insanın kendi duruşu bile değişiyo yoksa bi süre sonra eşin seni hizmetçi olarak görüyo sanki evde akşama kadar ne yapıyosun ki diye. kendi beyimiz çalışılıp geliyo yoruluyo sanki sen akşama kadar yatıyosun.ona göre tabi ki

hizmetçiyiz biz :d
yoruluyorlar yazık be
öylene kadar çıt yok herkes uyuyo,yapsınlar nolcek.
çalışıkende yapmanı beklerler bunlar anadolu çocuğu.
arada bir el atarlar biraz törpülersek.
ev hanımı yada çalışan bayan için.

baslıgınızı yenı gordum.ben de hem calısan hem de hamıle bır bayan olarak yazmak ıstedım...
evet,calısan bayanın evlılıgı her zaman calısmayan da farklıdır.ısten gelırsın helekı esın yardımcı olmuyorsa butun yuk uzerındedır.bu yuzden ıs este bıtıyor mantıgı dogru aslında.benım esım her turlu ısımde yardımcı olur bana.bu yuzden aslında calısmak keyıf verıcı bır sey.her turlu kendını mutlu hıssetmenın yolu.
yalnız soyle bır durum da vardırkı calısmayan bayanlara da ben pek calısmıyor demek ıstemıyorum.sabahtan aksama kadar evde kosturmak da kolay ıs degıl dogrusu....
yenı evlenecek veya evlenmeyı dusunen arkadasların dıkkatıne.bızım toplumumuzda evlılık denılen seyı hepımız mumkunse bır defa tek ve ılk olacak sekılde yapmak ıstıyoruz.bu nedenle evlenecegınız kısıyı ıyı tanıyın.hayat boyu aynı evde yasamak kolay degıl dogrusu...o kısı yanlıs kısıyse omur de gecmez.bunun dısında ıyı ınsanla bırlıkte calısaan bır bayan olmak en guzelı.kımseye kocan dahı olsa el acmadan kendı ayaklarınızın uzerınde durmak en guzelı...

bu bence erkeğin yetişme tarzı ve kişiliğiyle çok alakalı.
annelerimiz erkek evlatlarını paşalar gibi büyütüyor.
yemeği önüne geliyor,ütüsü jilet gibi,yatağı döküntüsü ardından hemen toplanıveriyor.
çogu erkek annesi evde yokken dolaptan yemeği çıkarıp ısıtmaktan aciz.
ev işlerine ellerini sürmüyorlar.
yani tamamen yan gel yat halindeler.
bu erkekler evlenince ne oluyor aynı hizmeti eşlerinden bekliyor.
eee eşleride haklı olarak hayat müşterek yardım edeceksin diyor.
ortalık karışıyor.
bazıları hanımlarına yavaş yavaş yardım ediyor bazısı resti çekip ben yapmam diyor.
çalışan bir hanıma böyle rest çeken bir adamın denk geldiğini düşünün.
kadın 40 parça oluyor.
o yüzden geleceğin anneleri olarak sadece kız değil erkek çocuklarımızı da kendi kendine yeten bireyler haline getirmeliyiz.
yataklarını kendileri toplasınlar.
siz yokken bir kaç yemek yapmayı bilsinler.
bulaşık-çamaşır makinelerini elektrik süpürgesini çalıştırmayı bilsinler.
çift çizgide olsa ütü yapabilsinler.
bu zihniyette yetiştirilen erkeklerin ileride eşlerine yardım etmekten gocunacağını zannetmiyorum.
dünyanın binbir türlü hali var herşeyden bir gıdımda olsun anlasınlar.

haklısınız,tabıkı de yetişme tarzı,bı erkek bekar evınde tek kalırken gurbetteyken evını temızlemıyokı,kuzenlerımden bılıyorum resmen çöplukte yaşıyorlar ve rahatsız olmuyorlar :52:
onlara normal gelıyor :53: tabı genellemıyorum
bıde şu var,çok fazla ev içi eğitim verınce de gay olup çıkıyorlar,dengeyı ıyı kurmak lazım erkek çocuk yetıstırırken :52::52::52::52:

haklısınız,tabıkı de yetişme tarzı,bı erkek bekar evınde tek kalırken gurbetteyken evını temızlemıyokı,kuzenlerımden bılıyorum resmen çöplukte yaşıyorlar ve rahatsız olmuyorlar :52:
bıde şu var,çok fazla ev içi eğitim verınce de gay olup çıkıyorlar,dengeyı ıyı kurmak lazım erkek çocuk yetıstırırken :52::52::52::52:

Nerden çıkardın canım ya, alt tarafı ruhları inceliyor yani ne var gay olunacak:23:

bu erkekten erkeğe değişir, hele çalışmayan hanımların sadece dizi izleyip onları yorumladığını düşünen kişiler var ki bu düşüncedeki insanın evliliği eminim çok farklıdır.
işyerinde çalışırken twtter dan '' ayyyyyy gözün çıksın hürrem'' diye cıvıldaşan çok kişiler gördük.
insanların kültür seviyelerini hayat görüşlerini çalışıyor çalışmıyora göre kategorilendirmek çok komikmiş doğrusu. (not çalışan biri)

:D EV HANIMIYIM.Nietzsche okuyorum.ödüllü filmleri sıra ile izliyorum.fuar sergi tiyatro .param yetmiyor yoksa uçacam.yinede gidiyorum bazılarına.Dizide izliyorum ama sınırlı.tel .seçerek izlemek mühim.
çalışanlarında kısır bir hayatı olabilir.sonuçta orda bulunmak zorundalar.ve gündemleri aynı olabilir.kendini yetiştiren,meraklı insan boş durmaz.

gay mi ? enteresan:53:

sevgilim her şeyini kendi yapar ama gay değil

gay olunmaz gay doğulur bence

bu bence erkeğin yetişme tarzı ve kişiliğiyle çok alakalı.
annelerimiz erkek evlatlarını paşalar gibi büyütüyor.
yemeği önüne geliyor,ütüsü jilet gibi,yatağı döküntüsü ardından hemen toplanıveriyor.
çogu erkek annesi evde yokken dolaptan yemeği çıkarıp ısıtmaktan aciz.
ev işlerine ellerini sürmüyorlar.
yani tamamen yan gel yat halindeler.
bu erkekler evlenince ne oluyor aynı hizmeti eşlerinden bekliyor.
eee eşleride haklı olarak hayat müşterek yardım edeceksin diyor.
ortalık karışıyor.
bazıları hanımlarına yavaş yavaş yardım ediyor bazısı resti çekip ben yapmam diyor.
çalışan bir hanıma böyle rest çeken bir adamın denk geldiğini düşünün.
kadın 40 parça oluyor.
o yüzden geleceğin anneleri olarak sadece kız değil erkek çocuklarımızı da kendi kendine yeten bireyler haline getirmeliyiz.
yataklarını kendileri toplasınlar.
siz yokken bir kaç yemek yapmayı bilsinler.
bulaşık-çamaşır makinelerini elektrik süpürgesini çalıştırmayı bilsinler.
çift çizgide olsa ütü yapabilsinler.
bu zihniyette yetiştirilen erkeklerin ileride eşlerine yardım etmekten gocunacağını zannetmiyorum.
dünyanın binbir türlü hali var herşeyden bir gıdımda olsun anlasınlar.

bence günün yorumu buydu,çok çok beğendim..eşim ilk evlendiğimiz zamanlar hiçbir işe elini sürmezdi.ikmizde okuldan gelirdik o yan gelip yatardı ben evde de koştururdum.ama birgün çok fena patladım ve o gün bugündür her işi ortak yapıyoruz.annesi onu öyle yetiştirmiş,3 erkek kardeşler hepsini kral gibi büyütmüş.hiçbir işe el sürdürmemiş.k.validem bize geldiğinde eşimi bana yardım ederken görünce ilk zamanlar çok bozuluyordu hatta laf çarpıp duruyordu.ama doğrusunun bu olduğunu anlayınca bana hak verdi ve şimdi o da k.pederime iş yaptırıyor:1:..benim de ikiz oğullarım var.daha 2 yaşına bile girmediler ama bezlerini çöpe kendileri atıyor,sofrayı kurarken yadım ediyorlar,bulaşıkları birlikte topluyoruz,odalarını birlikte düzeltiyoruz,oyuncaklarını topluyorlar,kirlilerini kirli sepetine onlar atıyor(en çok sevdikleri şey bu),çamaşır katlarken onlar veriyor ben katlıyorum:))evi süpürürken bile peşimdeler birlikte yapıyoruz...şimdiden alıştırıyorum.evet onlar benim minik şehzadelerim ama bizim ev Topkapı Sarayı değil:9:.İnşallah büyüyüncede böyle devam ederler,tek temennim bu:))

Nerden çıkardın canım ya, alt tarafı ruhları inceliyor yani ne var gay olunacak:23:

gay mi ? enteresan:53:

sevgilim her şeyini kendi yapar ama gay değil

gay olunmaz gay doğulur bence

gay sonradan olunuyor,ya bıkaç tanıdıgım var erkek,annelerı ıle cok fazla vakıt gecırıp ev işi yapmaktan oldular,doktor onaylı :53: ya tabı espıryle karışık soyledım herkes olacak dıye bişe yok,ama ıhtımalı de var :53: abovv

:D EV HANIMIYIM.Nietzsche okuyorum.ödüllü filmleri sıra ile izliyorum.fuar sergi tiyatro .param yetmiyor yoksa uçacam.yinede gidiyorum bazılarına.Dizide izliyorum ama sınırlı.tel .seçerek izlemek mühim.
çalışanlarında kısır bir hayatı olabilir.sonuçta orda bulunmak zorundalar.ve gündemleri aynı olabilir.kendini yetiştiren,meraklı insan boş durmaz.

haklısınız,ya ne alakası var,benım ev hanımı arkadaşım var,lise mzunu,kadın on numara kültürlü,harıka bı ınsan,yazıları şiirlerı var,kıtap bile çıkardı..insanların kategorıze edılmesıne uyuz oluyorum beya :56:

Ev hanımı olan arkadaşların evlilik hayatları nasıldır bilemem ama, ben çalışıyorum ve çok şükür yolunda gidiyor.
Ama bir bayan arkadaştan duymuştum, doğum iznine ayrılmış ve eşinden 20 lira istemiş. Daha geçen verdim ne çabuk bitti demesi zoruna gittiği için doğum iznini kısa tutup işine dönmüş tekrar.. Kendi kazandığın parayı afiyetle harcamanın zevki bambaşka :)) Tabii çalışan bayanların eşleri daha yardımcı olabiliyor evde..

Ben 7 yıllık evliyim.Evliliğimin yaklaşık 4 yılını çalışarak son 3 yılınıda çalışmayarak geçirdim.

Eşimin bana davranışları açısıdan hayatımızda hiçbir değişiklik olmadı.

Benim çalıştığım dönemde de hiçbir zaman senin paran benim param muhabbeti geçmedi aramızda halada aynı.Eşimin kredi kartıyla alışeriş yaparım.Hiç bu zamana dek ne aldın ne kadar aldın dediğini duymadım.Hatta ona hediye alırım ben aldım derim:27:Halbuki çalışan eşim kazanan eşim ama ben almış oluyorum.Hatta eşim kendi kredi kartıyla ona hediye aldığımda sevinir teşekkür eder:1:

Eşim ne de olsa ben çalışıyorum ben kazanıyorum diye başına buyruk harcamalar yapmaz.En ufak şeyde benim fikrimi alır bunu almayı düşünüyorum ne dersin diye.

Ben çalıştığım dönemde eşim bana her konuda yardımcı olurdu yine öyle.

İşten eve geldiğinde yemek yapmamışsam akşama kadar evde yatıyorsun neden yapmadın demez asla.

Mesela birçok yapılacak işi tek başına yapma beni bekle der.Yani akşama kadar yatıyorsun yapsaydın demez beni bekle beraber yaparız yorma kendini der.

Ayrıca tek muhabbetimizde diziler değil.Böyle bir hayat düşünmek bile istemiyorum:30:

Yani bizim hayatımızda hiçbir değişiklik yaratmadı bu durum.

Son düzenleme:
Back
X