Çalışan gelin farklı mıdır?

Bizim sülalede aşağı yukarı herkes kendi ayaklarının üzerinde duruyor. Ama çalışmayanı da kimse hor görüp karışmıyor. Bence bu ailelerin kafa yapısıyla alakalıdır. Her ailede durum aynı olmaz. Çalışanı da hor gören ve karışan aileler oluyor burada okuyoruz.
Zaten hiçbir şey değiştirmemesi gerekiyor doğru olan bu. Çalışsın çalışmasın bu kimseyi ilgilendirmez bunda hemfikiriz. Zaten iyi niyetli insanlar herkese saygı sevgi gösterir. Ben biraz arızalı insanlar için sormuş oldum aslında, sınırını bilmeyenler vs, yoksa normalinde bu ayrım yapılmaz bile kesinlikle

Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
hiç alakası yok,kendi ayakları üstünde durma terimi ne istediğini bilen insanlar için söylenir,karakterinizle alakalı bir durum bu,calışıp bütün maaşını kocasının eline sayıp şiddet gören kadınlarda var,inanılmaz kariyer yapıp ezilen büzülen kadınlarda var,çalışip çalışmamak şartlara gore değişkenlik gösterebilir,kendinize uygun iş bulamamışsınızdır,işten çıkartılmışsınızdır,yada çalışmayı tercih etmemışsinizdir,bütün bunlar kişiliğinizden ödün vermenizi gerektirmez,kimse siz izin vermediğiniz sürece sizin alanınıza girip size saygısızlık etmez,bu sizin onlara izin vermenizle olur, size çalışiyorsunuz diye saygı duymazlar,sizin işinize saygı duymuş olurlar,yarın birgün iştende çıkartilabilirsiniz o zaman saygılarıda yok olur, oysaki size saygı duymalılar, ne yaptığınıza değil...

Biz ayrıldık. Kimse için sormuyorum. Nedense böyle bir bakış acisi oluştu, kimsenin sahsina sormulmus bir şey degil

Anladim. Adiniza sevindim. Umarim bundan sonra duzgun insanlarla karsilasirsiniz ve cok mutlu olursunuz. Sordugunuz soruya gelince kimsenin size karismasina musade etmezseniz ve ona gore bir es secerseniz kimse size karisma haddini bulamaz.

Burada görüyoruz maaş kartını eşine verip 100 tl harçlıkla haftayı kapatanı.
Kesinlikle👏
Kendi çalıştığı eşi çalışmadığı halde tüm parasını eşine verip kendine hiçbir şey almayan bir yakınım da var ev hanımı olmasına rağmen kocasına jeep aldırıp şehir şehir gezende. Üstelik ikisi gelin görümce :) tamamen size bağlı.

Çalışmayan kadın kocasının ekmeğini yer, çalışan kadın kocasıyla kendi ekmeğini bölüşür. Bu da kayınvalide tarafından kaşınacak kabuk tutmayan bir yara olacaktır haliyle. Çalışan kadının evine zırt pırt gidilmez. Her gün araması sorması beklenmez. Günlere, toplantılara çağırılmaz ya da başka bir ilde yaşıyorsa evine baskın yapılır gibi kalmaya gidilmez. Dolayısıyla yüz göz olunmaz. Ayrıca ekonomik bağımsızlığı olan her kadına çevresi saygı duyar. Eşi ve çocukları da dahil.

Eltim ev hanımı, ben çalışıyorum. Kayınvalidem sınırlarını asla aşmayan etliye sütlüye karışmayan iyi bir insan. İkimize de karışmaz asla.
Biraz gelinlerin ve kayınvalidelerin karakterine bağlı.
Buna kesinlikle katılıyorum. Aslında bu iyi niyetli ve guzel karakterde insanlar için geçerli değil zaten. İyi bir insan herkese aynı saygıyı gösterir, gostermeli

Eşimin ailesinin bakış acisi beni ilgilendirmiyor acikcasi. Calişmiyorum ve bana karışamazlar. 🤷 Onlarin keyfini yerine getirmek için durmuyorum sonucta. Calisip calismamaktan ziyade karakter meselesi.

Ama yine de kadin calismali, o zaman eli daha sağlam olur. Her kadin çalişmiyorken söz hakkina sahip olamiyor.

Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Çok dindar bir aileye gelin gittim. Kayinpederim eşimden özellikle çalışmayan gelin istemiş. Eşime beni kayınvalidem gösterdi. Sırf çalışmayan aldığı için kayinpederim el üstünde tutar. Oyle ki bana arabamı kayinpederim aldı. Eltim calisiyor diye ona kızarlar. Görümcem eczacı o bile çalışıyor diye onun bile burnundan getiriyorlar 😂 bence yani yasinalan toplumdan bolgeye bu durum değişiyor. Yani el üstünde tutulan bizde çalışmayan sadece eşi ve eviyle ilgilenen gelindir.

Çalışmayan kadın kocasının ekmeğini yer, çalışan kadın kocasıyla kendi ekmeğini bölüşür. Bu da kayınvalide tarafından kaşınacak kabuk tutmayan bir yara olacaktır haliyle. Çalışan kadının evine zırt pırt gidilmez. Her gün araması sorması beklenmez. Günlere, toplantılara çağırılmaz ya da başka bir ilde yaşıyorsa evine baskın yapılır gibi kalmaya gidilmez. Dolayısıyla yüz göz olunmaz. Ayrıca ekonomik bağımsızlığı olan her kadına çevresi saygı duyar. Eşi ve çocukları da dahil.
çalışmayan yada eğitim durumu musait olmayan cok fazla kadın var,saygı herkese duyulmalı,iş para için lazım varsa zaten çalismazsınız,çalişan yada calısmayan herkese saygı duyulmalı,çalısan insan kendisi icin calışıyor,durduk yere neden calısıyor diye bir insana saygı duyayımki,bende uzun zaman önce işten çıkartildım calışmıyorum ama kimse evime zırt pirt gelmiyor,yada sürekli aramıyorlar yada gun gibi sacma sapan şeylere gitmiyorum,evimede kimse çat kapı gelip kalamaz, kitap okuyorum,geziyorum,çocuğumla ilgileniyorum,çalışmayan insan butün vasıflarını yitirmiş gibi davranılmamalı,kayınvalidem kişisi evimin yolunu bilmez, hemcinslerimize karşı daha duyarlı daha cesaretlendirici olursak sanki daha iyi olur gibi

çalışmayan yada eğitim durumu musait olmayan cok fazla kadın var,saygı herkese duyulmalı
Vallahi bana kalırsa ben de aynı fikirdeyim. Ben olması gerekeni değil maalesef ki olanı dile getirdim. Keşke dediğiniz gibi olsa.
hemcinslerimize karşı daha duyarlı daha cesaretlendirici olursak sanki daha iyi olur gibi
Bir hemcinsime çalışmanın, iş hayatının artılarından yalnızca birkaçını sayarak zaten cesaretlendirici davrandığımı düşünüyorum. Bu demek değil ki ev hanımı olmak kötü bir şey. Sadece yanlış kişilere düşülürse eksileri yok değil. Burada tonlarca konu var ekonomik bağımsızlığı olmadığı için eşinden ayrılamayan kadınların açtıkları.

Aylar önce burada bir konu vardı öğretmen bir hanımdı ama eşi ve kayınvalidesi maaşını ondan alıp eşte kalmasını istiyorlardı. Yani sizin sorunuza gelecek olursak bana göre daha çok insanlarla alakalı bir durum. Ama çalışan kadınalara daha saygı duyulduğu da bir gerçek.

Tamamen gelinin eziklik seviyesiyle ilgili. Kendini ezdiren bir kadın (benim yakın arkadaşım öyle mesela) hem eve koca kadar para getirir, hem ailesi kredilerine yüklü miktar katkıda bulundugu için ev bark araba sahibi olurlar, hem yemek, temizlik o yapar, hem çocuk bakar, eşi yerdeki çorabını bile kaldırmaz, es ailesinun durumu olmadığı için hiç katkıda bulunmaz. Ama yine de kadını hep eleştirirler, kadınlığına- ev hanimligina- anneligine her saniye laf ederler. Asla yaranamaz. 'kiza da masallah' demezler yani, on sene oldu. İmkanı yok .
Öte yandan kendini ezdirmeyen kadın asla ezilmez. Benim annem-ablam-anne tarafından kuzenim de evlendikten sonra calimadi. En ufak kötü söz de duymadan, sadece takdir alarak evliliklerini sürdürüyorlar. Bu saydığım biri 30+ - biri 20 - diğeri 10 yıllık evli.
İs Tamamen kadının iyi bir koca seçmesinde ve kendini ezdirmemesinde

Vallahi bana kalırsa ben de aynı fikirdeyim. Ben olması gerekeni değil maalesef ki olanı dile getirdim. Keşke dediğiniz gibi olsa.

Bir hemcinsime çalışmanın, iş hayatının artılarından yalnızca birkaçını sayarak zaten cesaretlendirici davrandığımı düşünüyorum. Bu demek değil ki ev hanımı olmak kötü bir şey. Sadece yanlış kişilere düşülürse eksileri yok değil. Burada tonlarca konu var ekonomik bağımsızlığı olmadığı için eşinden ayrılamayan kadınların açtıkları.
bu olay dünyanin her yerinde var ama bizim ulkemizde calışmayan kadın bir ayagı sakat at muamelesi görüyor,bende hep şunu söylüyorum çalışmak bir lüks yada ayrıcalık değil yada cesaret gerektiren bir durum değil kaç yaşıniza gelirseniz gelin çalisabilirsiniz,eşinden ayrılmak isteyen kadında gidip iş bulup sonrada ayrılabilir,çalışan kadın mola verip dinlenmek isteyebilir,bunların hepsi kişisel tercih ve saygı duyulmalı,bu bağımsızlık yada güç değilki,iş yani epi topu nolacakki,bugun calışırsin yarın birakırsın sonra yine çalışırsın olur böyle şeyler,sizde haklısınız calışmayan kadın pasif görüyor kendini ama bununda sebebi çevresinin hor gormesinden oysaki 3 günlük dünya yaşa gitsin(genel olarak konuştum lutfen yanlis anlamayın)...

Back
X