Çalışan gelin farklı mıdır?

Tabi ki çalışan ne istediğini bilen kişiliği oturmuş bir kadın daha çok saygı görür. Karakter çok önemli olsa da ne yazık ki evleneceğiniz kişi iyi biri değilse hele bir de arkanızda iyi bir aile yoksa siz istediğiniz kadar mükemmel olun karşılarında sesinizi cıkaramasınız anında sizi ezer ve ezdirir. ne yazık ki para, meslek güçtür.
çok karakterli güzel kadınların sırf kendi ayakları üzerinde durmadığı için ne kadar ezildiğine bir zat şahit oldum.

Sınır çizmek ile ilgili.
Eltim çalışmıyor kimse çöpüne karışamaz.
Evine gidemezler.
Arasalar açmaz. Hatta numaralar engelli bile olabilir. Hatta bir dönem çalıştı yoğunluktan eşi annesi kv evini temizlemeye yemek yapmaya çocuk bakmaya gittiler. Ev hanımı olup bir anda işe başlayınca yardım eden çok oldu ama. O da çok kısa sürdü zaten. Zor geldi bıraktı.
Bana da karışamazlar. Dinler he he der geçerim. Zaten uzaktayım.

Yüksek mevkilerde çalıştım. Özel sektörde de , kamuda da görev yaptım. Yeri geldi kendi isteğim ile yıllarca çalışmadığım da oldu.

Her koşulda eşim de , kvdem de aynıydı.
Eşim evlenirken "ben, sen çalışmayacakmışsın gibi plan yaparak bu evliliği yapıyorum " dedi.
Dediği gibi de ne çalışırken, ne üst mevkiilerden istifa ederken, ne çalışmıyorken de karışmadı. Benim çalışmama veya çalışmamama güvenerek iş yapmadı. Kimseye de söz hakkı vermedi. Kvdem de her durumda aynıydı.

Bence tamamen karşıdaki insanın karakteriyle ve kişinin kendi sınırları ile alakalı.

Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Ben çalışan kendi ayağının üzerinde durur sanıyordum.Fakat gene öyle olmuyor kendi kayinvalidemi baz alarak ve buradaki yorumları okuyarak gelinlerinin kazandığı parada da kendilerini hak sahibi görüyorlar.

Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Benim kv hep çalışan gelin çalışmayan geline benzemiyor diye.
Çünkü çalışmayan gelin. İle altşı üstlü oturup tüm işleri geline yaptırıp tüm misafirlerini geline ağırlatma gibi bir hayali var
Bir de çalışmayınca aldığın herşeye karışma hakkı var gibi davranabiliyorlar çünkü oğlumun parası gözüyle bakabiliyorlar
Çalışınca gözüne batsa bile laf edemiyorlar
Tabi bu herkes yapıyor demek değil

Çalışan geline saygının yanı sıra, bir de çocuk doğuran geline ayrı saygı duyuyorlar benim çevremde. Ne kadar üzücü. Zaten çocuğum olmuyor diye dertlenirken, eş ailesinin bunu bir kusur gibi gözüne sokması gerçekten tahammül zorluyor.
Benim kv bizim eve adımını atmadı daha. Başka şehirdeki eltime koşa koşa gidiyor aylarca kalmaya. Torununu anlatıyor saatlerce. Doktorun yazdığı reçetenin ilacını alıp eve getirdi diye öve öve anlatıyor. X gelinim bana şöyle iyi bakıyor, ilaçlarımı alıyor falan. X gelini de sağlık ocağında hemşire. Ne var ilaç alıp getirmekte sanki. bize gelse biz de alırız, bakarız ama olay o değil. Tavrım eltim olan kadına da değil. Tamamen kayınvalidenin çiğliği.
Bunu yapmayan insan evladı aileler de var ama. Tamamen şans işi belki de.

Sınır çizmek ile ilgili.
Eltim çalışmıyor kimse çöpüne karışamaz.
Evine gidemezler.
Arasalar açmaz. Hatta numaralar engelli bile olabilir. Hatta bir dönem çalıştı yoğunluktan eşi annesi kv evini temizlemeye yemek yapmaya çocuk bakmaya gittiler. Ev hanımı olup bir anda işe başlayınca yardım eden çok oldu ama. O da çok kısa sürdü zaten. Zor geldi bıraktı.
Bana da karışamazlar. Dinler he he der geçerim. Zaten uzaktayım.
Eltinizin eşi ona destek çıktığı için sınır çizebilyor yada arkasında onu destekleyen bir ailesi vardır, bir diğer ihtimal ise eş ailesi iyi insanlardır karışmıyorlardır yoksa bu saydığım şeylerden biri olmasa isteği kadar sınır çizin o sınırları anında yok edibiliyor yüzsüz insanlar.

Eltinizin eşi ona destek çıktığı için sınır çizebilyor yada arkasında onu destekleyen bir ailesi vardır, bir diğer ihtimal ise eş ailesi iyi insanlardır karışmıyorlardır yoksa bu saydığım şeylerden biri olmasa isteği kadar sınır çizin o sınırları anında yok edibiliyor yüzsüz insanlar.
Eş ailesi kötü insanlar değil.
Yuvasında huzurlu olsun çocuğuna baksın kafasındalar.
İnatçıdır kendisi. Öyle yumşamaz kolay kolay. Sınır baştan çiziliyor. Kadın baştan çizmiş bence.

Benim kv hep çalışan gelin çalışmayan geline benzemiyor diye.
Çünkü çalışmayan gelin. İle altşı üstlü oturup tüm işleri geline yaptırıp tüm misafirlerini geline ağırlatma gibi bir hayali var
Bir de çalışmayınca aldığın herşeye karışma hakkı var gibi davranabiliyorlar çünkü oğlumun parası gözüyle bakabiliyorlar
Çalışınca gözüne batsa bile laf edemiyorlar
Tabi bu herkes yapıyor demek değil
Benim kaynanam karisacaga benziyor.Eve giren para ortaktır diyor.Nisan masrafını biz yaptık.Kiz tarafından gelen takıları sordu bana.

Benim eski sevgilimin eski eşi çalışan bir kadınmış. Sorun yaşayıp boşanmak istemesine rağmen ailesi "o çalışan kız her şeyin en iyisini ister mazur gör idare et" diyerek boşanmasını engellemeye çalışmışlar.

Bunu duyduğumda şaşırmıştım.
Ne yapıcan bacım ye kürküm ye devri. Kaz gelen yerden tavuk esirgenmiyor.
Kaz yemekle tavukla hiç alakası yok bu konunun kendinizi böyle avutmayin.

Kaz yemekle tavukla hiç alakası yok bu konunun kendinizi böyle avutmayin.
Ben neden kendimi avutayım isteyen istediğini düşünsün, yaşasın. Duyduğum bir şeyi paylaştım. Besssssbekar çalışan bir insanım 🧿😁

Evet farklıdır. Saygı duyulur/ duyulmaz orası aileyle alakalı bir durum ama çalışan insana daha az müdahale ediliyor. En basiti çalışan insanın evine pat diye gidilmez veya boş vaktin var şunu yap bunı yap denmiyor. Çalışmayan kadın evde kös kös oturuyor gibi bir algı var maalesef insanların çoğunda. En basiti kayınvalideme iş çıkışı giderim masa kurulu her şey hazır beni bekliyor olurlar eğer çalışmıyor olsaydım tam yemek saati gitsem ayıp olurdu. Benim annem de çalışan kadındı yapı olarakta daha dişli bir karakterdi orası ayrı ama Babannem çalışmayan yengeme hep oğlumun parası, oğlumun evi vurgusu yapardı

Bu kontrolü elinizde tutmakla ilgili. Parayı sizde kazanıyorsunuz sizde çalıştığıınız için zaman olmuyor. Ama konu tamamen eşinizde bitiyor. Çalışsanızda çalışmasanızda eşiniz karıştırmak istemese karıştırmıyor. Çalışıp bir de maaşınızla ilgili icazet vermek zorunda kalabilirsin.

Var kesinlikle öyle birsey . Benim gördüğüm çalışandan beklenti yok ne yapsa takdir ediyorlar çay yaptı vauv tarzi. Ev hanımı yemekler vs ama ona gorevi gibi davraniyorlar.

Ben iki türlüsünün olduğunuda düşünüyorum. Ben çalışan kadınım ama o kadar pasiftim ki ilk evlendiğimde kayınvalidem ve görümcem her izin günümü sabote edip iş çıkışlarımada plan yaparlardı. Anlayış sıfırdı eşimin parasınıda sömürürlerdi. Şuan ben daha güçlü olduğum için onlara çalışan kadınım enerjisni yayıyorum ve ona göre davranıyorlar. He çalışmasamda o saygıyı anlayışı göstermek zorundalar. Yinede kadınların çalışması gerektiğini eşiyle iletişimine ve evdeki durumuna olumlu yansıdığını farkediyorum. Belki yanlış ama ben evde olan arkadaşlarıma da çalışmıyorlar müsaitlerdir gözüyle bakabiliyorum.
Doğru arkadasım çalışan kadın ama kendi ailesi de es ailesi de her hizmeti bekler o da canla başla hizmet eder

Kesinlikle dimi. Sizin kimsenin hatasını sineye çekip kabullenmeyeceginizi biliyorlardir,ekonomik olarak bağımsız olmak insanlara duracaklari yeri bilmelerini sağlıyor gibi geliyordu bana da
Ah kardeşim sadece aileye karşı mı duracağı yeri bilmesini sağlıyor sanıyorsun bizzat eşine bile duracaği yeri hatırlatıyor çalışıyor olman. Hem çalışmayıp hem de eşi duracağı yeri bilen kadın yok mu tabi ki var ama onlar aşmış artık bence aşırı özgüvenli ve bu enerjiyi etrafa yayan kadınlar. Genele bakarsan çalışmayan karısını ezmeye çalışan çok erkek var bunu inkar edemeyiz.

Back
X