bu durumda ne akdar tanıdığım varsa ücretsiz izinden sonra işten çıkardılar ne yazıkkı
6 ay ücretsiz izin yasal hakkınız, vermeme şansı yok, ben de kullandım üstelik ölsen 3 gün sonra işe dön diyecek bir firmada çalışırken.
İşverenin ücretsiz izin vermeme diye bir hakkı/şansı yok. Sen kaale alma onu. Hukuken ücretsiz izin hakkın senin.
işte bende onu anlayamadım izin vermiyorlarsa dava açıp tazminat alabilir miyim ? 6 senemin yanmasını istemiyorum..
İnsanlar ne kadar cahiller hakları konusunda...Hiç mi araştırmıyorlar, hiç mi birine danışmıyorlar, internete girmiyorlar hayret ediyorum.bu durumda ne akdar tanıdığım varsa ücretsiz izinden sonra işten çıkardılar ne yazıkkı
İşveren kabul etmiyor 2 kere konuşmama rağmen. Ama tabi ben tazminat davasını bilmiyordum yeni öğrendim ve sizlere soruyorum gerçekten tazminat alabilir miyim?
cnm bende çalışıyorum ben 5 hafta dha çalışablir raporu aldım çünkü ücretsiz izin kullanamıcam iş yeri yüzünden... o yuzden bari doğum sonrası iznim 3 ay olsun dye 37. haftamda ayrılcam izne bu konuda bende iş yerimde tek muhasebeciyim 4 aylık olmamam zaten buyuk sorun zora giricekler kımse yaptığım işi bilmiyor çünkü izin verme imkanları olsa verirler eminim tek çarem ya işten çıkcam ya ücretsiz izin kullanmıcam. ben işimden memnun olduğum için çıkmaya niyetim yok 3 ay sonra işe geri dönücem.
sgk nın danışma hattı var arayıp onlardan net bilgi alabilirsiniz.sürekli değişiyor uygulamalar. benim aldığım dönemde şirketin hakedilen izni kullandırmaması işçi için haklı iş akdi feshi nedeniydi, yani tazminat alınabiliyordu, şu anki net uygulamayı iş kanunundan ya da sgk nın danışma hattından öğrenin.
doğum yüzünden işten ayrılan bayan tazminat alabilir doğum evlilik gbi şartlarla ayrılırsan tazminat alırsın netten araştırırmsın bayan için tazminat alma hakkını ben üniverstede derste görmüştüm . yalnış hatırlıyosam yalnış yönlendirmiş olmiyim seniBende 37 haftama kadar çalışmaya düşünüyorum cmt günü doktora gidip 37 haftaya kadar çalışabilir raporu alacağım dr izin verirse.. Sonrada 16 hafta doğum iznini kullancam doğum izni bitince ücretsiz çalışmak istedim vermiyorlarki ben tek değilim 4 kişiyiz ihracat bölümde arkadaşlarım biz idare ederiz diyor ama genel müdürümüz onaylamıyor. Eşimde çıkarsın işten diyor kolay mı 6 seneyi çöpe atıp çıkmak çıkacaksam tazminat isterim. Ücretsiz izin vermemeleri sebebiyle ayrılırsam tazminatı alabilir miyim?
Bende özel sektördeyim 4 ay kadar izin kullanır sonra dönersin gibi bi konuşma yaptı geçenlerde müdürüm ''patronla öyle konuşmuşlar'' Dava - tazminat vs çok bilgim yok ama bu şeklide işten çıkarılan bir çok bayan gördüm.
Sen yokken yerine bakabilecek başka bir çalışan var mı işyerinde bu çok önemli bence. Benim yerime bakabilecek başka elemanları yok. Satınalma bölümüne tek başıma bakıyorum çünkü. Şartlarım ve işim iyi olduğu için doğumdan 4 - 4,5 ay sonra kuzu kuzu dönücem işime artık.
İnsanlar ne kadar cahiller hakları konusunda...Hiç mi araştırmıyorlar, hiç mi birine danışmıyorlar, internete girmiyorlar hayret ediyorum.
Ücretsiz izin vermeme şansı yok işverenin. 6 ay sonra işe geri dönünce işe başlatmak zorunda; başlatmama gibi bir şansı da yok. Kanun da şöyle: Doğumda kullandığı 16 haftadan sonra bir de altı aya kadar (işçi ne kadar isterse) ücretsiz izin vermek zorunda olan işveren, bu izin süresinin bitiminden itibaren işçisini işe başlatmak zorundadır. Şayet, altı aylık ücretsiz izin sonrasında işçinin başvurusuna rağmen işveren işe başlatmaz ise bu kere de 4857/24'üncü madde gereğince, işçinin haklı sebeple işi bırakma hakkı ortaya çıkar. Yani işe başlatmıyorum derse de tazminatını alır kadın çatır çatır.
doğum yüzünden işten ayrılan bayan tazminat alabilir doğum evlilik gbi şartlarla ayrılırsan tazminat alırsın netten araştırırmsın bayan için tazminat alma hakkını ben üniverstede derste görmüştüm . yalnış hatırlıyosam yalnış yönlendirmiş olmiyim seni
bizim şirkete kurban olayım o zaman . doğum iznine çıkan arkadaşımın 1 yıl olacak nerdeyse izni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?