Çalışan hanımlar bi el atın..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
İyi geceler kızlar... Eşim her ay maaşın yattı mı der sonra eser kuruş kuruş hesaplar neyi nereye harcamışım, sinir oluyorum ya tepki gösterince de trio atar madem öyle sormuyorum bundan sonra farklı davranırım bilmem ne der yani habersiz elli lira bile harcayamayacak mıyım, yeğenlerime harçlık verdim belki söylemek istemiyorum.. Zaten yediğim içtiğim görünüyor ne bu şimdi.. O da ev dışında bi şeye harcamaz bilirim ama ben ona kuruş kuruş hesaplatmıyorum.. Tamam illa hesapla diye ısrar etmez ama trio atar.. Ben erkeğim her şeyi bilmem lazım havaları var, gelen giden benden sorulur, habersiz harcamamalısın falan, tepki gösterdiğimde de tiriplerini çekiyorum dediğim gibi.. Siz de durumlar nasıl bırakayım kendi tribinde boğulsun en azından bir daha sormaz mı ya da başka şekil mi davranmam lazım.. Bilemedim..

Eğer ben de emek verip kazaniyorsam tabiki harcadığimin hesabını vermem. Çok uçuk rakamlar harcarim evin ekonomik dengesini bozarim o zaman sorabilir. Eşim için de aynı şey geçerlidir. Eğer ihtiyacı dışında ciddi harcama varsa sorulur nedeni. Ama kuruşuna kadar hesaplamak haksızlık olur.

Harcamak icin kazanmiyor muyuz biz bu mereti? Kesinlikle taviz vermeyin. Bizde herkes kimin ne harcadigini bilir ama niye harcadin kime harcadin gibi sacma sapan sorular sorulup kurusuna kadar hesaplanmaz. Bence bu ayip zaten.

Ben boyle islerde kadina hesap sorulmasi kismina gicigim. Ortak hesap yapilmasi lazim. Bir ay basi da siz alin elinize kagit kalem, o da soylesin, siz de soyleyin. Sonra cep harcligi diye bir miktar ayirin ve onun detayini vermeyin.

Başta bir düzen nasıl kurulursa öyle gider malesef ki.
Siz en başta yapacaktınız bu ayrımı.

Ben eşime tüm maaşımı gönderirim, kendime bir miktar ayırarak.
Ama istediğim gibi harcamamı da yaparım, bir gün bana sormaz bunu niye aldın? Kime aldın? Nereye harcadın? diye.

Bir defa bunu yapmaya yeltendi, ben de kendi emeğimle kazandığım paranın hesabını sana verecek değilim, dedim.
Bir daha asla 2. ye sormadı.
Ama ben de sormam. Çünkü ikimizde mantıklı insanlarız, fuzuli harcamalardan, gereksiz şeylerden kaçınırız.
Bu yüzden bir birimize güvenimiz tam.
Dediğim gibi, ben de maaşımı eşime veriyorum zaten, finans konuları onda...

Tuhaf geldi bana.
Bu güne kadar ne ben eşimi ne de eşim beni sık boğaz etmedi bu konularda.

Böyle bir tavrı kabul etmem sözkonusu bile olamaz.
Ne kadar saygısızca.
Ay boyunca çalışıp kazanacağım,
sırf o erkek diye 50 TL'nin hesabını vereceğim.
Eşinizle bu sorunu konuşarak çözmeniz mümkün görünmüyor çünkü adamın bakış açısı sakat.
Bir de buna kılıf uyduruyor,
aile babası tavırlarına bürünerek.
Ya ikiniz de her ay belli bir miktarı kişisel harcamalarınıza ayırmak üzere anlaşın ya da bu konuda taviz vermeyin.
Ayrılan miktarı isteyen istediği gibi harcasın,harcamayan birikim yapsın.

İşte ben eşime sizin verdiğiniz cevabı versem kıyamet kopar bunu daha yumuşak yapıyorum.. Evliliğimiz boyunca da yaptım bu konularda ama adam pes etmiyor, anca maaş kartımı kurtarabildim sorgu sual devam.. Sinir oluyorum ya dk başı maaşın yattı mı diye soruyor.. Sanane benim maaşımdan ben zaten evin çoğu ihtiyacını karşılıyorum..

Doğru tespit.. Bakış açısı sakat... Ve bir türlü düzelmiyor..

Ha harcayıp söylesem asla karışmaz.. Ama bu kadar sorması beni sinir ediyor belki 100 lira yeğenime verdim.. Her şeyi de bilme.. Yarın öbür gün verdin diye başıma kakacak..Bilsin istemiyorum..

Eşinle senin maaşlarıniz nasıl? İkinizin maaşı ile ancak mi geciniyorsunuz? Yani 50 TL eksiklik kiranizin odenememesine filan mı yol açıyor?

Valla bu konular baştan nasılsa öyle gidiyor.
eşimin maaşından ödemeleri yaparız bendende alınır ödemelere kalan benim hesapta kalır biriktirmek için eşim kendisinde kalmasını istemez çünkü elinin ayarı yok asla birikim yapamaz gereksiz harcama yaparım der. maaşımdan her ay kendime de ayırırım hesabını da eşime vermem nereye harcadığımın sonuçta benim emeğim var içinde oda kendisine bir şey aldı mı karışmam
Ama o ay sıkışıksak asla ikimizde gereksiz harcama yapmayız. Doğum iznindeyken çıkamazdım eşim çekerdi parayı kalanı gene bana verirdi biriktirirdim ücretsiz izne ayrıldım sonra iki yıl işe başlayınca kartım eşimdeydi çok rahatsız oldum o dönem tamam nereye ne gidiyon biliyorsun ama olmaz öyle sonra yine aldım eşinde emeğe saygısı olması lazım evlendik diye maaşa da el koyacak halleri yok ama okusun okumasın bütün eşlerde bu mantık var evlenilince sanki maaşlarda onların oluyor gibi kendi harcama planlarına göre yönetmek istiyorlar erkeklere bunun olmayacağı baştan anlatılmalı sonra çok sıkıntı oluyor çünkü.

Eşinle senin maaşlarıniz nasıl? İkinizin maaşı ile ancak mi geciniyorsunuz? Yani 50 TL eksiklik kiranizin odenememesine filan mı yol açıyor?
Hayır.. Ben ondan çok kazanıyorum.. Mutfak masrafı onda..kira aidat faturalar arabanın vergisi her şey ben de ve bunları aksatmıyorum..

Bir kadının eşinden habersiz 3 5 kuruşu bi kenarda olmalı.Eşiniz trip atıyorsa atsın.Kuruşu kuruşuna bilmesıne gerek yok

Bırakın trip atsın. Hesap vermekte hesap sormakta kötü bir şeydir, ancak siz biraz hesap sorun sık boğaz edin eşinizi. Yaptığının yanlış olduğunu anca öyle anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…