Ben de koparmak istiyorum ama huzursuzluk tan bunaldım.. Şu an konuşmuyoruz zaten..Alın teri döküp bide 50 milyonun hesabını vericeksiniz. Kıyameti kopartırım sanki kazandığınızı kumarda yiyorsunuz
İşte ben eşime sizin verdiğiniz cevabı versem kıyamet kopar bunu daha yumuşak yapıyorum.. Evliliğimiz boyunca da yaptım bu konularda ama adam pes etmiyor, anca maaş kartımı kurtarabildim sorgu sual devam.. Sinir oluyorum ya dk başı maaşın yattı mı diye soruyor.. Sanane benim maaşımdan ben zaten evin çoğu ihtiyacını karşılıyorum..Başta bir düzen nasıl kurulursa öyle gider malesef ki.
Siz en başta yapacaktınız bu ayrımı.
Ben eşime tüm maaşımı gönderirim, kendime bir miktar ayırarak.
Ama istediğim gibi harcamamı da yaparım, bir gün bana sormaz bunu niye aldın? Kime aldın? Nereye harcadın? diye.
Bir defa bunu yapmaya yeltendi, ben de kendi emeğimle kazandığım paranın hesabını sana verecek değilim, dedim.
Bir daha asla 2. ye sormadı.
Ama ben de sormam. Çünkü ikimizde mantıklı insanlarız, fuzuli harcamalardan, gereksiz şeylerden kaçınırız.
Bu yüzden bir birimize güvenimiz tam.
Dediğim gibi, ben de maaşımı eşime veriyorum zaten, finans konuları onda...
Tuhaf geldi bana.
Bu güne kadar ne ben eşimi ne de eşim beni sık boğaz etmedi bu konularda.
Doğru tespit.. Bakış açısı sakat... Ve bir türlü düzelmiyor..Böyle bir tavrı kabul etmem sözkonusu bile olamaz.
Ne kadar saygısızca.
Ay boyunca çalışıp kazanacağım,
sırf o erkek diye 50 TL'nin hesabını vereceğim.
Eşinizle bu sorunu konuşarak çözmeniz mümkün görünmüyor çünkü adamın bakış açısı sakat.
Bir de buna kılıf uyduruyor,
aile babası tavırlarına bürünerek.
Ya ikiniz de her ay belli bir miktarı kişisel harcamalarınıza ayırmak üzere anlaşın ya da bu konuda taviz vermeyin.
Ayrılan miktarı isteyen istediği gibi harcasın,harcamayan birikim yapsın.
Hayır.. Ben ondan çok kazanıyorum.. Mutfak masrafı onda..kira aidat faturalar arabanın vergisi her şey ben de ve bunları aksatmıyorum..Eşinle senin maaşlarıniz nasıl? İkinizin maaşı ile ancak mi geciniyorsunuz? Yani 50 TL eksiklik kiranizin odenememesine filan mı yol açıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?