Çalışan hanımlar bi el atın..

Hesap sorar gibi olması hoş değil biz eşimle harcamaları aynı hesaptan yapıyoruz eşim her ay harcama listesini kontrol eder ne yapmisiz falan diye ama bunu normal buluyorum çünkü kredi kartından haberimiz olmadan yapılan işlemler vs olabilir bunu engelleyebilmeliyiz bunun için de hesapbimizi kontrol ediyoruz . Biz internetten çok alışveriş yapıyoruz bu yüzden kontrol şart . Ayrıca ikimizde bir şey alacaksak birbirimize söyleriz fikrimizi alırız . Hesap sorar gibi olması kendimi sürekli denetleniyormuşum gibi hissettirmesi bana kendimi kötü hissettirirdi amacının öyle olmadığını bildiğim için bu sorun değil

asla taviz vermeyin.. nasıl alışırsa öle de gider.. bende de aynı durum bir kaç kez oldu.. her defasında kapadım ağzını.. benim kendi borçlarım ödemelerim harcamalarım var. ha bana de ki,
" her şeyini ben üstlencem .. borçlarını kapatcam.. almak istediğin ne varsa alcam.. peki amenna.. ama kuru kuruya kurban olayım .. yok öyle.. benim sana vereceğim hesap bana ne katacak?? hiç.. ee ??? "dedim ve kapadım her defasında konuyu.. adam hesap sormayacak.. adam imkanları ne ise o doğrultuda elini cebine koyup eşini rahat ettirecek..

o bakımdan kesip atın.. taviz vermeyin.. aslaa.sonra daha çok başınız ağrır.. aldığını verdiğiniz harcamanız her şey daha büyük sorun olur.

Hayır.. Ben ondan çok kazanıyorum.. Mutfak masrafı onda..kira aidat faturalar arabanın vergisi her şey ben de ve bunları aksatmıyorum..
O zaman ben hesap sormasını umursamazdim.Ben belli miktar harçlık belirledim ,maaşın geri kalanını onun hesabına yolluyorum.Onun kredi kartıni da eve yönelik masraflar olduğunda kullanıyorum.Kendi harçlığımı da giysiden ,arkadaşlarımla bulustugumda yaptığım masrafa,lensime kadar her türlü kişisel harcamamda kullanıyorum.(su an ücretsiz izindeyim ve bunları da onun kartıyla yapıyorum) Bunu oturtmak icin esini ikna etmene gerek yok.Soyle ve yap.Eger daha çok para istiyorsa senden daha çok maaşı olan bir kadınla evlenebilir esin ...önünde bir engel yok

ped aldım kocacığım haberin olsun.
ekmek aldım haberin olsun.su aldım haberin olsun.bu kadar ıncık cıncık çok abes ve saçma gelır zaten.
elbise alırım haberin olsun derim,ayakkabı alacağım biraz pahalı onu haber ettim.kardeşime para gönderdim(her ay) söyledim.bunu hesap verme olarak görmüyorum birbirimizden maddi manevi herşeyımızden haberli olmamız gerekır.
oda bana söyler.(senın maaşın benım maaşım yok bizde)

şimdi her ay habersiz 50 tl lık bir fatura ödense eş tarafına herkes çıldırır.nıye haberım yok dıye.ayarında ve dozunda olacak şekılde eşler biribirinden haberdar olmalı her manada.

Çalışmıyorum, kredi kartımı öder ne harcadığımı kontrol edemez! Aşağı yukarı miktar benzerdir zaten her ay onun çok çok üstü bisey olursa tabi ki insan merak eder sorar bisey mi oldu diye. Baştan tavizi vermişsiniz.

Maddi durum kötüdür. Cepten çıkan ekstra 10 tl çok büyük rakamdır o zaman hesabı yapılır ama tavır böyle olmamalı.

İnsan çocuğuna harçlık verip çocuğun tasarrufuna bırakırken maaşı olan insana bunu nasıl söyler anlamıyorum. Bence kabul edilebilir değil.

Çok haklısınız.. Maaş benim ya benim tasarrufumda..hiç bir fuzuli harcamam yok.. Kuaförüm dahi yok bu kadarını hak etmiyorum..Bu insanoğluna elini uzatsan kolunu kapmaya kalkıyor..

Çalışıyorum ama eşim asla sormaz paranı naptın diye. Çünkü bana sorsa bilir ki bende sorarım hiç sesini çıkarmaz :)

Çok haklısınız.. Maaş benim ya benim tasarrufumda..hiç bir fuzuli harcamam yok.. Kuaförüm dahi yok bu kadarını hak etmiyorum..Bu insanoğluna elini uzatsan kolunu kapmaya kalkıyor..

Bende düzenli kuaföre bile gitmem ayda yılda bir sacımı kestirmeye giderim, görümcem calısmaz her ay kuaföre gider düzenli ve eşimden para ister o yüzden bizde kimse kimseye hesap soramaz

Erkekler sustukça tepene çıkıyo maalesef

İkiniz de maaşı ortaya koyun, gelirinize göre harçlıklarınızı alın. Harçlıkları isteyen istediği gibi harcasın. Bu sayede nereye ne harcandı karmaşası olmaz. Siz de isterseniz kendinize kıyafet alın, isterseniz yeğeninize harçlık verin, eşinize söylemenize gerek kalmaz.

Allah allah tmm ortak butcemiz var ama ne o oyle kendi kazandigim parayi harcamasinoda bilirim elbet sorarsa ne aldin diye don aldim munasip bi yerime diyin. Yuz vermeyin bunun sonu maas kartin bende kalsin yada ortak hesaba atalim kartida bende olsuna gider. Sizde ona sorun nereye harcadin diye

Madem 50 tl yi gönlünce harcayamayacaksın ne diye çalışıyorsun ki? Maaş insanın özgürce harcayabilmesi için var. Niye böyle kuruş kuruş hesaplamasına izin verdin ki.

Bu ay ne maaş yatmış sorar hesaplar falan kendi maaşıyla birleştirir. Ama harcamalarıma karışmaz ne münasebet , ama ben karışırım ona .

7

Bizim evde bunu ben yapardim. Esim rahatsiz oldugunu soyledi. Sadece kira fatura vs hesapliyorum. Kalan paraya harclik dedik. Ister harca ister kenara koy, kisinin kendisine kalmis. Artik ben sormuygorum, o keendisi suraya buraya harcama yaptim diye soyluyor:))) Acikca rahatsiz olfugunuzu soyleyin.

Ha harcayıp söylesem asla karışmaz.. Ama bu kadar sorması beni sinir ediyor belki 100 lira yeğenime verdim.. Her şeyi de bilme.. Yarın öbür gün verdin diye başıma kakacak..Bilsin istemiyorum..

ibadette gizli kabahatte demisler

esiniz fazla rahat bence. eve harciyomussunuz maasi, siz baska şeyler alıp ona kalirsa aylik masraflar diye bozuluyodur belki.

benim aylık belli bi miktar vardi kendime ayirdigim. 300 tl ydi. ben bunla bir ay idare edicem ama tek kuruşunu dahi sorarsan elimi ayağımı çekerim bütün masraflardan derdim.

esim meraktan sorardi ama ben sorulmasini sevmem. ben de ona sormam.
su an alıştı. ev borcumuz bitsin ben herseyi oderim kendi maasini kendine harca karismicam sana diyo.

siz de kendinize aylik 500 1000 ne ayirirsaniz soyleyin bunu bana sorma kendimi kötü hissediyorum deyin.

ayrıca yaptığınız yardim, iyilik de onu ilgilendirmez. çok ayıp ne demek basa kakmak. cocuk sevindirmek birinin ihtiyacını gidermek nasil basa kakilir?? hangi hakla??

Biz de kimse kimseye sormaz genelde nereye ne harcadin diye... Ben hele hiç...Zaten kira ödeme suna buna da karışmam hepsini eşim halleder 15inden sonra. Ben sadece maaşımı gönderirim. Çoğunu da gönderirim ama bazen hepsini. Zaten kredi kartı var...Bazen sorunca da gıcık olurum..geçen hafta sordu mesela cevap vermedin 10 tane laf söyledim. İyi ya dedi bir soru sordum bir sürü konuştun dedi:)) eee öyle tabii.

Bizim evimizde bütçe ortaktır. Benim de maaşım eşiminkinden fazla, sizdeki gibi. Bu yüzden büyük ödemeler benim maaşımdan karşılanıyor (ev kredisi, bakıcı, kreş ücreti gibi). Olur da param kalırsa eşime gönderirim. Bizim evde hesap kitap işleri ondadır, ben sevmem para işini. Maaşlarımız onun hesabında birleşir, bana bir miktar verir. Eğer o parayı çok hızlı tükettiysem ben söylerim, böyle böyle bir harcama çıktı param bitti diye. Ama o sormaz.

İlk evlendiğimizde bir kere bana 100 TL hesabını sormaya kalktı, alenen de yapamadı başka şeyleri bahane edip huzursuzluk çıkardı. Ben senin ne yapmaya çalıştığını biliyorum, sen de farkındasın terbiyesizlik bu yaptığın, ayıp dedim. Konu orda kapandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…