çalışan haziran anneleri

aman aman zor işler sabah ateşi vardı.37.3 çıktı sanırım dişler geliyor yine.ben cumartesi günü çıktım yine işteyim.Her haliyle çalışan olmak çok zor.Birde ben eşimle aynı işyerinde çalışıyorum.ıkimizde saat 7 de evde olucaz artık.Oda bir zorluk.Bari birimiz erken evde olabilseydik.

nevercim biizmkide bu ara öyleydi.. galiab diş geliyor. ama birazda burnu akıyor üşütütk galiba bizde.. sorma çalışan anne olmak çok zor.. çok:((

merhaba kızlar benim de kaynana yanımızdaydı o baktı ama eylülde bakıcı tutucaz aynı dert bizde de var herkes evine istiyo eve gelecek güvenilri birini arıyoruz

Alllah hepimizin yardımcısı olsun kızlar....yavrularımızı bırakıp gidiyoruz....her gelişmesine ilk biz şahit olamıyoruz....aklımız fikrimiz onlar...Ama bizde onlar için çalışıyoruz yarınları için...

Evet yine bir pazartesi aynı üzgünlükle yine çıktım kapıdan.Anneme diyorum bu bebek annesizliği hakediyor mu,nefret ediyorum çalışmaktan.Annemde tek çalışan sen misin diyor.Bu kadar imkanı nasıl sağlıycan tek maaşla diyor

Evet yine bir pazartesi aynı üzgünlükle yine çıktım kapıdan.Anneme diyorum bu bebek annesizliği hakediyor mu,nefret ediyorum çalışmaktan.Annemde tek çalışan sen misin diyor.Bu kadar imkanı nasıl sağlıycan tek maaşla diyor

annen haklı canım
bana kalsa bende istifa dilekçemi yazacam ama babam izin vermiyo işte
ben okadar okuttum seni yarı yolda bırakamazsın diyo elimi ayağımı bağlıyo

Canım bence böyle düşünme.Bende şimdiden bu şekilde düşünüyorum bazen ama tek maaşla imkan denen bişey kalmaz.Zaten kim için çalışıyoruz ki başta kendimiz içindi ama sonra çocuklarımız için.Sen içini ferah tut olumlu bak.

Bu arada canım bak arkadaşımın annesi 8 ay baktı bebişe sonra aldı yanına götürdü.Arkadaşım her haftasonu bebeğinin yanındaydı ve bebek 2 yaşına geldi böyle şimdi 2 buçuk yaşına gelince yanına alacalk kreşe vereck.ben dedim böyle asla yapamam haftasonları görmekle .Ama o annem baktığı için içim rahat dedi bende ayrı kalmak istemiyorum ama yapacak bişey yok dedi böyle cnım.

Son düzenleme:
never özel sektördesin galiba, çalışmaktanda bu denli nefret ediyorsun ara vermeyi denesen çok mu zorlanırsın.

canım mesele sadece maddi zorlukta değil.ben 2004 te üniversiteyi bitirdim.2005 te yüksek lisans yaparken çalışmaya başladım.Hala da çalışıyorum.Sevdiğimden mi çalışıyorum diycen.%80 hayır.Bir yandan verdiğim emek boşa gitmesin bir yandan da şartlarım daha iyileşsin istiyorum.Mesela evim yok.Daha doğrusu eşimin bir evi var,babasından kalma ben orda yaşamak istemiyorum.Herşeyin dört dörtlük olmasını isteyen ama yapamayan arada kalan biri oldum çıktım.

Kendim istifa etsem zaman gelipte çocuğum okula başladığında ben işsiz güçsüz sadece ev işi yaparken neden istifa ettim derim diye korkuyorum.Şirkette beni atmak istemiyor.Bana olabildiğince toleranslı davranıyorlar.Mesela ben yıllık izin olarak -10 dayım şuan.Ama izin istediğim zaman yine de veriyorlar.

Yani böyle 2 arada 1 derede 1 yıl geçti Elhamdülillah darısı artık diğer senelere.Ama son kararım evimi alayım Allah ın izniyle 2.çocuğumu yapıcam o zaman işten ayrılmak bana dokunmaz.gönlümce onu büyütücem.Hayırlısıyla kızımı okuluna götürüp getiricem okuluyla ilgilenicem,sosyal faaliyetlerinde gösterilerinde yanında olucam.Bebekliğinde yaşadığı anne mahrumiyeti çocukluk ve genç kızlığında yaşamayacak benim minik kuzum inşallah:lepi:

canım mesele sadece maddi zorlukta değil.ben 2004 te üniversiteyi bitirdim.2005 te yüksek lisans yaparken çalışmaya başladım.Hala da çalışıyorum.Sevdiğimden mi çalışıyorum diycen.%80 hayır.Bir yandan verdiğim emek boşa gitmesin bir yandan da şartlarım daha iyileşsin istiyorum.Mesela evim yok.Daha doğrusu eşimin bir evi var,babasından kalma ben orda yaşamak istemiyorum.Herşeyin dört dörtlük olmasını isteyen ama yapamayan arada kalan biri oldum çıktım.

Kendim istifa etsem zaman gelipte çocuğum okula başladığında ben işsiz güçsüz sadece ev işi yaparken neden istifa ettim derim diye korkuyorum.Şirkette beni atmak istemiyor.Bana olabildiğince toleranslı davranıyorlar.Mesela ben yıllık izin olarak -10 dayım şuan.Ama izin istediğim zaman yine de veriyorlar.

Yani böyle 2 arada 1 derede 1 yıl geçti Elhamdülillah darısı artık diğer senelere.Ama son kararım evimi alayım Allah ın izniyle 2.çocuğumu yapıcam o zaman işten ayrılmak bana dokunmaz.gönlümce onu büyütücem.Hayırlısıyla kızımı okuluna götürüp getiricem okuluyla ilgilenicem,sosyal faaliyetlerinde gösterilerinde yanında olucam.Bebekliğinde yaşadığı anne mahrumiyeti çocukluk ve genç kızlığında yaşamayacak benim minik kuzum inşallah:lepi:

Eminim annen senin yokluğunu hissettirmiyordur, şanslısınki annen bakıyor senin varlığını çocuğuna her daim hissetiriyordur.
Birde bizimde ev alma düşüncemiz var benim evim var ama satıp daha güzelini almak istiyorum ama mümkün olmuyor para birikmiyor, iyi para kazandıkça ihtiyaçlar dahada artıyor. Eşim iyi para alıyor ama bir türlü biriktiremedik, bankadan kredi çekmeyi düşünüyoruz artık yoksa kenara atılmıyor. Sen kenara atabiliyormusun, biz yapamıyoruz yapan varsa tebrik etmek istiyorum.

kızlar bu sabah evden çıktık kızım arabada kollarımda tekrar uyudu kayınvalidemlerde beşiğine koyduk 5 dk durdum yanında derin uykuya geçti o uyuduktan sonra makyajımı falan yapim dedim tam işim bitti evden çıkmama 5 dk vardı birden şiddetli bir gök gürültüsüyle kızım çığlık attı yavrum çok korkmuş yanına gittim kucağıma aldım hemen sustu kollarımın altına girdi resmen korkudan yüzü endişeli dudakları büzülmüştü bir yandanda saatime bakıyorum geç kalmak üzereyim çıkmam lazım.Ama yavrum beni sımsıkı tutmuş o kadar üzüldümkü anlatamam kayınvalideme seslendim geldi onu görünce iyice ağladı kızım gidiceğimi anladı heralde...ne yapacağımızı şaşırdık resmen kıpırdamama bile izin vermiyor yavrum.Kayın validem Zeynebi aldım diğer odaya götürdü gel dedeye bakalım diye o ara koştum çantamı alıp benim kapıdan çıkmamla kızımın ağlaması iyce arttı o merdivenleri nasıl indim anlatamam size çok kötüydü kulağımda hala kızımın sesi..Çok zor kızlar ya çok zor....

canım artık herşeyin farkındalar kaçarak gitmekte iyi değilmiş ben hergün bay bay diyip çıkıyorum alıştı çok şükür bebeğim.Zorki ne zor bebeğini bırakıp gitmek ama napıcan işte

of sormayın ben de geçen salı 15 hazıranda iş başı yaptım.gerçi ben 1 temmuzda tekrar 2 ay kızımla olucam ama 1 eylulde okullar açıldı mı tamamen başlıycam.şu 1 hafta bıle yettı bize.gerçi annem ablam baktığı için şu n kafam rahat.kadının bırıyle yalnız bırakıp gıtmıyorum alllahtan.yavrum hersabah uyanıyo onu yedırıp gıydırıp göturuyoruz anneme.öğlen 1 deçıkıp alıyorum.ama bu ayrılık bıle etkıledı onu.eve geldığımızde 5 dk ayrılmıyor benden.bacaklarıma sarılıp ağlıyor al benı dıye.çok şükür ağlamıo el saalyıp gönderıyo benı ama ben hele ılk gın ağlaya ağlaya gittim işe.gerçekten çok zor neslıhancım ama herşey onlara daha iyi bı gelecek verebılmek için işte.

Meraba kızlar bebişim doğalı 5 gün oldu.Ve şimdiden kara kara düşünmeye başladım eylülde başlayacağım çalışmaya onu bırakıp nasıl giderim ben üffffffffffffffffffffff mafoldumben

Back
X