Çalışan, hiçbir şeye yetişemeyen ben

sergerdan

Örtmen hanım
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
726
934
103
Merhaba hanımlar 4 aylık evliyim ve öğretmenim. Sabah 08.30, akşam 15.30 çalışıyorum. Hem okulumda hem evde yeniyim. Hiçbir şeye alışamadım. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp yemeye, haftasonu ev temizliğine, kendime bakmaya kısacası hiçbir şeye yetemiyorum. Düğün öncesi 23 kilo verip fazlalıklarımdan kurtuldum ama şimdi sabah kalkıp kahvaltı yapamıyorum, okul için bir şeyler hazırlayamıyorum bu yüzden 7 kilo geri aldım Ev temizliği desem haftasonunu iple çekiyorum temizlik yapınca kendimle ilgilenemiyorum ayy açıkçası 25 yaşımda hiçbir şeye yetemiyorum
Çalışan ve her şeye yeten hanımlar nasıl beceriyorsunuz? Bu kısır döngüden çok sıkıldım kendi sağlığıma da bakmadığımdan sürekli hastalanıyorum kilo almak da cabası okula ne götürsem ne yapsam ev temizliği kendime vakit ayırma bunlara nasıl yemiyorsunuz yahuu

Ev temizliği icin yardımcı alın.

Haftasonu da hafta içi yiyeceğiniz birkaç yemeği ayarlayın. Ana yemekleri özellikle. Atın dolaba.
Yiyeceğiniz günler yanına pilav, makarna, salata, çorba yarım saatte mukellef sofra hazir.

Ilk yillar oyle olur.tam gun calisiyordum bir bahanem oydu amasonraki yillarda elin alisip hizlaniyorsun.bir rutin duzen olusturuyorsun.birde ikiz kizlarim var.gelen giden de eksik olmaz.onceliklerini belirle.bir rutin olustur ama kendine zaman ayirmak ilk onceligin olsun.

Aslında haklısınız erken geliyorum. Ama okulum çok zor bir okul. Eve geldiğimde baş ağrısından kendime gelip ancak yemek yapıyorum. Sabah kaç alarm çalıyor zor uyanıp okula gidiyorum. Sabah öğle poğaça ile geçiştirince kilo almak, programsız bir hayat.

Çalışan bir kadının ev işinin tüm sorumluluğu almasını yanlış buluyorum
Hadi eskiden erkek çalışır dış işlerine bakarmış kadın evdeymiş ama şimdi kadın da erkekle aynı anda çıkıp hemen hemen aynı zamanda eve giriyor dolayısıyla neden eş destek olmuyor?
Her hafta temizlik yapmayıverin ya da eşiniz süpürsün siz silin ne bileyim iş bölümü yapın evde
Yetişememe durumunu anlıyorum bazen ben de yetişemediğimi hissediyorum (evli değilim tek yaşıyorum) işten çık spora git sonra gel eve yemek yap bir de yemek saatlerim var yetişmiyor haliyle :) tabii bu benm rutinim ama sizi anlayabiliyorum

Benden 2 saat sonra işe gidip, 4 saat önce eve geliyorsunuz eder 6 saat. Neredeyse 1 iş gunü. Üstelik ben cumartesileri de çalışıyorum, hatta çoğu akşam evde de çalışıyorum. Ben öleyim o zaman :)

Biraz eliniz mi yavaş acaba? Sizin saatlerinizde çalışsam hobi niyetine çalışıyorum zannederim.

Eşinden yardım bekleyeceksin. İşleri bölüşeceksiniz ilk kural bu Canım.

Biz iki öğretmeniz. Her gün duşumu alırım. 2 günde bir Duştan Sonra elektrik süpürgesi açar hemen banyoyu etrafı süpürürüm En azından gözle görünen tozları alırım. Kahvaltı hazırlarken akşaö yemeğini hazırlarım. Haftada 2 gün eşim yapar yemeği. Balık ve et ondadır. Tupper aldım okula yemek - çerez - meyve götürürüm. Cumartesileri eşim evi süpürür ben silerim. Vc banyo yıkarım. Toz alım. İki çamaşır telimiz var. Sürekli çamaşır yıkanır. Boş olduğumda ben bi şeyler atarım . Eşim maça gider gelince siyahları atar formalarıyla. İki tel olunca çok rahat oluyo.

Şimdi bebeğimiz yolda. O doğunca nasıl bir düzen olacak hiçbir fikrim yok.

8-19 arası evde yokum. 8 ve 3 yaslarında iki yaramaz oğlum var. Yardımcım yok. Hergün evde kahvaltı hazırlayıp (sandviç) arabada yiyoruz yolda. Büyük oğluma da beslenme hazırlıyorum. Akşam da ya bir gün önceden hazırladığım ya da corba köfte makarna gibi pratik (ama evde haxırlanmıs) yemekler yiyoruz. Temizlik haftasonu 2-3 saatte halloluyor. CAmasırları da genelde haftaiçi biriktirmeden yıkıyorum. Kurutma makinem var. Gayet düzenli bir hayatımız var herseye de zaman ayırıyoruz. O nedenle o kadar erken cikip cocuk da olmadigi halde yetisememeniz ilginc geldi. Zamanla alisirsiniz.

Hem Çalışıp evi dört dörtlük yapacaksın diye birşey yok
Ama planlı olabilirsin
Mesela bir gün yemek günü
Bir gün çamaşır günü
Bir gün kendine ayır
Kahvaltı önemli
Az da olsa yemelisin

İçinden gelmedikçe yapacak bir şey yok. Ben her gün 15:30’da boşa çıksam var ya, evi saray yapar yanına da en az üç çeşit yemek yapardım

Neyse daha yeni evlisin. Adapte olman zaman alacak tabi. Alıştıkça açılırsın :)

Sabah kahvaltısı peynir zeytin degil mi yada bir tost sıcak su ve sallama çay oldu da bitti.Evliliğin ilk zamanları cok yorgun geçer.Zamanla pratikleşeceksin.Yarım saat içinde yemeği hazırlıyorum artık.Düdüklü tencere candır. Bu arada kendini ev işiyle yıpratmaya değmez. Bırak dağınık kalsın.Olduğu kadar

O değil de sen nasıl atandın bana biraz taktik ver

Canım ya aynı 7 sene önceki beni anlatmışsın ama bi farkla benim 8 aylık haraketli mi hareketli kızım vardı ama bi düzen oturuyor merak etme sadece erteleme üşenme ve yardımcı al

Okulda yorgun olunca eve gelince yemek yapınca sabah erken kalkamıyorum. Ama sanırım akşamdan bazı şeyleri hazırlamam lazım. Okulda yemek için ne gibi şeyler götürebilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…