çalışan ikiz annelerinin doğum öncesi istirahati

baharinkizi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2010
1.344
5
158
İstanbul
merhaba, 10 haftalık ikiz bebeklere hamileyim. şu an çalıştığım işyerinde 10 yıldır çalışıyorum ve işim masa başı. şu an bir sıkıntım yok fakat bebeklerin ikiz olması ve erken doğum riski beni korkutuyor. pek çok ikiz annesinin gebeliğini yatarak geçirdiğini okuyorum. çalışan ikiz anneleri ya da anne adaylarına bazı sorularım olacak;
1-ikiz gebelikte erken doğum riski ne zaman başlıyor?
2-rahim boyu normal olsa bile belli bir haftadan sonra yatak istirahati gerekiyor mu? sizler gebeliğinizi nasıl geçirdiniz?
3-özel sektörde çalışanıyım bu durumda heyet raporu alabiliyor muyum? heyet raporu alındığı taktirde maaş kesintisi oluyor mu?
4-doğum sonrası izin 4 ay oluyor, ancak bu bebekleri bırakıp, işe dönmek için çok kısa bir süre. sizler bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz/ya da yaptınız? bebeklerinizi kime emanet ettiniz?
bebeklerimin sağlığı için işi bırakmayı bile düşünüyorum, ancak işim de çok rahat. ilk işim ve başka bir yerde bu kadar rahat edebileceğimi düşünmüyorum. tecrübeli ikiz anneleri yanıtlarsa çok sevinirim. yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

merhaba, 10 haftalık ikiz bebeklere hamileyim. şu an çalıştığım işyerinde 10 yıldır çalışıyorum ve işim masa başı. şu an bir sıkıntım yok fakat bebeklerin ikiz olması ve erken doğum riski beni korkutuyor. pek çok ikiz annesinin gebeliğini yatarak geçirdiğini okuyorum. çalışan ikiz anneleri ya da anne adaylarına bazı sorularım olacak;
2-rahim boyu normal olsa bile belli bir haftadan sonra yatak istirahati gerekiyor mu? sizler gebeliğinizi nasıl geçirdiniz?
3-özel sektörde çalışanıyım bu durumda heyet raporu alabiliyor muyum? heyet raporu alındığı taktirde maaş kesintisi oluyor mu?
4-doğum sonrası izin 4 ay oluyor, ancak bu bebekleri bırakıp, işe dönmek için çok kısa bir süre. sizler bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz/ya da yaptınız? bebeklerinizi kime emanet ettiniz?
bebeklerimin sağlığı için işi bırakmayı bile düşünüyorum, ancak işim de çok rahat. ilk işim ve başka bir yerde bu kadar rahat edebileceğimi düşünmüyorum. tecrübeli ikiz anneleri yanıtlarsa çok sevinirim. yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

32. haftama kadar aktif biçimde uzun yolculukla işime ulaşarak çalıştım.
1. Erken doğum riski 26.haftadan itibaren bile başlayabilir,fakat gebeliğin gidişatı açıkçası başından da bellidir kısmen,yani rahat bir hamilelik ilk başlardan itibaren rahat ilerliyor diyebilirim..
2.Ben rahim boyu sıkıntısı yaşamamış biri olarak şunu söyleyebilirim, eğer rahim boyu sıkıntın yoksa 32.haftalardan sonra sadece daha dikkatli ola denebilir ancak bu yatak istirahati demek değildir..
3.Özel sektör çalışanı olarak heyet raporunu hedeflemedeki maksadın erken izne ayrılmak mi?Eğer öyleyse heyet raporu almak gerçekten zor..
DEVAMINI YAZACAĞIM :9:

Doğum sonrası izin nasıl oldu da 4 ay olarak hesapladın onu anlayamadım,4 ay 16-17 hafta eder,
Sanırım doğum öncesi hiç izin kullanmadan doğum sonrasına izini aktarmayı düşündün,ki bence mümkün değil..
Ben 32.haftada izne ayrıldım.37+1 de doğum yaptım ve işimden ayrılarak 2 yıl çocuklarıma kendim baktım,
Şimdi çok daha rahat şartlarda çalışıyorum..
Sen önce çocuklarını düşün,ilerisini Allah kararlar bence..
Zaten ilerleyen hamileliğinde ne demek istediğimi anlayacaksın..

Sağlıklı güzel bir hamilelik ve doğum dilerim..

selam canım..
benimde işim çok rahattı çok iyi bir hamilelik geçiriyordum herşey yolundaydı 2 tane doktora danıştım ciğer geliştirici iğne için erken doğum olur falan diye...
zararlı dediler erken doğum riskin yokki dediler....

bende çalışmayı çok istiyorum benimde istediğim çalışabildiğim yere kadar çalışmaktı...

sonuç cmtesi izne ayrılan ben pazar günü suyumun gelmesiyle birlikte 29+6 da bebeklerimi dünyaya geitrdim...hiçbir sıkıntım yoktu ben öle sanıyordum cuma günkü kontrolümde rahim boyum çok kısalmıştı kendi dokturuma gitmediğim için yeterli bilgi vermedi her hafta iğne vuruluyordum iğnemi 4 hafta daha kulan dedi okadar.....kasılmalrım varmış ....ödemim çokmuş doğumdan sonra halimi düşünüyordumda hamileyken çalışırken anlamamışım deneyimsizlik bu olsa gerek ne kadar çok okusanda araştırsanda....

kafanı şimdiden bunlara takma şimdiki aklım olsa çalışmazdım...yatardım zaten doğumdan sonra 2 ay çalışabildim kendi annem kayınv. idare okadar edebildi problemler kavgalar neyse......

bebeklerim erken doğumun en kötü risklerini yaşadı ameliyatlar v.s v.s...

bunları gözün korsun diye yazmıyorum sakın yanlış anlama herkes benim yaşadıklarımı yaşayacak değil ama risk çok bunuda es geçemezsin.....

doğumdan sonrada ne kadar zor olursa olsun bebeklerinin başında sen dur bakım açısından herşey senin kontrolünde olsun yardımcı daha çok iş karıştıran kimse seni dinlemiyor sen bebekmi büyüttün tarzda konuşmalar zaten yedikleri içtikleri saati sen düzene soktuktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor....

ALLAH vakti saatinde doğumlar nasip etsin çok şükür şuan iyiyiz ama ilk 1 yıl hastanelerden eve gelemedik şuan 20 aylığız hala ayda 2-3 kere hast. gideriz .....

32. haftama kadar aktif biçimde uzun yolculukla işime ulaşarak çalıştım.
1. Erken doğum riski 26.haftadan itibaren bile başlayabilir,fakat gebeliğin gidişatı açıkçası başından da bellidir kısmen,yani rahat bir hamilelik ilk başlardan itibaren rahat ilerliyor diyebilirim..
2.Ben rahim boyu sıkıntısı yaşamamış biri olarak şunu söyleyebilirim, eğer rahim boyu sıkıntın yoksa 32.haftalardan sonra sadece daha dikkatli ola denebilir ancak bu yatak istirahati demek değildir..
3.Özel sektör çalışanı olarak heyet raporunu hedeflemedeki maksadın erken izne ayrılmak mi?Eğer öyleyse heyet raporu almak gerçekten zor..
DEVAMINI YAZACAĞIM :9:

Doğum sonrası izin nasıl oldu da 4 ay olarak hesapladın onu anlayamadım,4 ay 16-17 hafta eder,
Sanırım doğum öncesi hiç izin kullanmadan doğum sonrasına izini aktarmayı düşündün,ki bence mümkün değil..
Ben 32.haftada izne ayrıldım.37+1 de doğum yaptım ve işimden ayrılarak 2 yıl çocuklarıma kendim baktım,
Şimdi çok daha rahat şartlarda çalışıyorum..
Sen önce çocuklarını düşün,ilerisini Allah kararlar bence..
Zaten ilerleyen hamileliğinde ne demek istediğimi anlayacaksın..

Sağlıklı güzel bir hamilelik ve doğum dilerim..

canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. ikiz gebelik çok farklı gerçekten. ne güzel rahat bir hamilelik geçirmişsin. inşallah 36-37.haftaları görmek bize de nasip olur. heyet raporu almak istememdeki amaç izin süresini uzatmak. önceden 16 hafta olan doğum izni süresi doğum öncesi 6 hafta, doğum sonrası 4 ay olmak üzere yeniden düzenleniyor. o yüzden doğum sonrası 4 ay dedim. doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarmayı şu durumda kesinlikle düşünmem. malum bizim durumumuz oldukça riskli.

selam canım..
benimde işim çok rahattı çok iyi bir hamilelik geçiriyordum herşey yolundaydı 2 tane doktora danıştım ciğer geliştirici iğne için erken doğum olur falan diye...
zararlı dediler erken doğum riskin yokki dediler....

bende çalışmayı çok istiyorum benimde istediğim çalışabildiğim yere kadar çalışmaktı...

sonuç cmtesi izne ayrılan ben pazar günü suyumun gelmesiyle birlikte 29+6 da bebeklerimi dünyaya geitrdim...hiçbir sıkıntım yoktu ben öle sanıyordum cuma günkü kontrolümde rahim boyum çok kısalmıştı kendi dokturuma gitmediğim için yeterli bilgi vermedi her hafta iğne vuruluyordum iğnemi 4 hafta daha kulan dedi okadar.....kasılmalrım varmış ....ödemim çokmuş doğumdan sonra halimi düşünüyordumda hamileyken çalışırken anlamamışım deneyimsizlik bu olsa gerek ne kadar çok okusanda araştırsanda....

kafanı şimdiden bunlara takma şimdiki aklım olsa çalışmazdım...yatardım zaten doğumdan sonra 2 ay çalışabildim kendi annem kayınv. idare okadar edebildi problemler kavgalar neyse......

bebeklerim erken doğumun en kötü risklerini yaşadı ameliyatlar v.s v.s...

bunları gözün korsun diye yazmıyorum sakın yanlış anlama herkes benim yaşadıklarımı yaşayacak değil ama risk çok bunuda es geçemezsin.....

doğumdan sonrada ne kadar zor olursa olsun bebeklerinin başında sen dur bakım açısından herşey senin kontrolünde olsun yardımcı daha çok iş karıştıran kimse seni dinlemiyor sen bebekmi büyüttün tarzda konuşmalar zaten yedikleri içtikleri saati sen düzene soktuktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor....

ALLAH vakti saatinde doğumlar nasip etsin çok şükür şuan iyiyiz ama ilk 1 yıl hastanelerden eve gelemedik şuan 20 aylığız hala ayda 2-3 kere hast. gideriz .....

canım zor günler geçirmişsin gerçekten. bende tam senin anlattığın durumdan korkuyorum aslında. ya doktorum gebeliğimde risk ve çalışmamda sakınca görmezse ve ben erken doğum yaparsam... allah herkese vakitli sağlıklı doğumlar nasip etsin. bebeklerinizi de sizlere bağışlasın. herkes bir olmuyor tabii rahat hamilelik geçirip, 38.haftayı gören de var ama sanırım doktorlar risk görmese de 20.haftalardan itibaren istirahat etmekte fayda var. bu arada bebeklerin kaç kilo doğdu ve ne kadar küvezde kaldılar canım?

Herhangi bir takvim yok altta ne kadarlık hamile olduğunu bilemiyorum ama bu yıl meclis çalışmalarından geçemez bence,
Yani bu uzun süreli izinler bence şuan sadece tasarı,
Yani sen bu duruma göre kendini ayarlama derim arkadaşım..
Bir de daha önceden de belirttiğim gibi tedavi ve takip sürecin devlette ilerliyorsa bile heyet raporu almak gerçekten tek bir kadındoğumcuyla olan bir iş değil,adı üstünde pek çok dalda sıkıntılı bir hamilelik süreci geçirmen gerekir -ki ben hamilelik sürecinde verilmiş bir heyet raporunu hiç duymadım- zaten devlette değilsen hiç vermezler o raporu..
Kendini olumsuz güdülerle işleme,çünkü ne düşünürsen o olur,,Allah muhafaza..

evet çok zor günlerdi gerçekten rabbim hiç kimseyi bu durumda sınamasın...
kızım 1260 kg dğdu 43 gün küvezde kaldı...oğlum 1465 kg 84 gün küvezde kaldı ben tuttum başında sıvı çekiyolardı hergün sabah akşam....beyin kanamsı geçirmişti baş büyümesi vardı ...dahada ilerlemsin diye...evet en iyisi 20.haftadan itibaren dinlenmek...ciğer geliştirici iğnenide muhakkak yaptır 28.haftadan itibaren....
canım zor günler geçirmişsin gerçekten. bende tam senin anlattığın durumdan korkuyorum aslında. ya doktorum gebeliğimde risk ve çalışmamda sakınca görmezse ve ben erken doğum yaparsam... allah herkese vakitli sağlıklı doğumlar nasip etsin. bebeklerinizi de sizlere bağışlasın. herkes bir olmuyor tabii rahat hamilelik geçirip, 38.haftayı gören de var ama sanırım doktorlar risk görmese de 20.haftalardan itibaren istirahat etmekte fayda var. bu arada bebeklerin kaç kilo doğdu ve ne kadar küvezde kaldılar canım?

Açıkcası bu kadar erken haftalardan bunları düşünüp de güzel günleri kaçırma derim. Ben de bir dönem(24. Hafta civarı) özellikle heyet raporunalıp dinlenmek gerekir mi ki diye düşünenlerdenim. Nitekim araştırdım ettim, heyet raporu almak zor hem de çok zor hatta aldım diyenler ne tip hastanelerden ve hangi doktorlardan alıyorlar çok merak ediyorum. Ben Türkiye'nin en iyi doktorlarından birine gidiyorum ve en iyi hastanelerinden birinde tüm sürecim takip ediliyor. Doktorum asla böyle birşeye ihtiyacım olmadığını bana izah etti ve doktoruna güvenmek çok önemli. Ben çok güvendim, çok şükür ki hala da çalışıyorum( bu hafta izne ayrılıcam) 30. Haftayı bitiriyorum. Rahim boyu konusunda risk almıyor doktorlar zaten buna da emin olabilirsin. Bu sitede birçok insan çok kısa rahim boyları ile uzun haftalara taşıdılar. O yüzden demem o ki kafanı rahat tut, hep olumlu düşün . Sevgiler

bende ikizlerime hamileyim ve heyet raporluyum..hamilelikte özellikle çoğul gebelikte sorun olmuyor..zaten çoğul gebelik riskli gebelik sınıfına giriyor..

ben 2 dr a gidiyorum ikiside rapor verelim demişti bana..

benm dr um eski dr um hamile kalınca istemedim ama 8. haftada lekelenmem olunca korktum aldım valla..

iş yerime yolum uzun kıyamadım kuzularıma ne olur ne olmaz..

ben kamudayım ama özelede geçer heyet raporu..zaten nerdeyse sadece gebelikte alınabiliniyor ya da ameliyatta falan..

Back
X