Çalışan kadın mı, Çalışmayan mı daha mutlu?

Hem kadın hem erkek baksın ütopya bir durum değil ki

Ben PhD deyken postdoc bir abinin kızı oldu
Kendisi biraz izin aldı, karısı biraz izin aldı, biraz babaanne geldi derken çocuk zaten büyüyüp kreşlik oldu
Baba hiçbir zaman anne gibi olamaz, yani şu sistemin anne-bebek arasındaki bağı koparmasına izin vermeyin en azından. Ondan sonra hiç sevgi ve ilgi görmedim diye ağlayan yetişkin çocuklar doluyor etraf...(Kadın sadece çocukla ilgilensin demiyorum yanlış anlaşılmasın)

Baba hiçbir zaman anne gibi olamaz, yani şu sistemin anne-bebek arasındaki bağı koparmasına izin vermeyin en azından. Ondan sonra hiç sevgi ve ilgi görmedim diye ağlayan yetişkin çocuklar doluyor etraf...(Kadın sadece çocukla ilgilensin demiyorum yanlış anlaşılmasın)

Yok ona ben de katılıyorum
Anne çocuk bağı bambaşka bir şey
Ama erkeklerin de çocuktan sorumlu hissetmesi gerek, sorumluluk alması gerek diye düşünüyorum

Valla ben konu bile açmıyorum bende baya eski üyeyim burdaki dertleri görünce benim ki dert mi yahu deyip konu açmaya utanıyorum cidden yok valla ben zaten bebek olayını tahmin etmiştim hiç dert değil ama burda bu empatiyi kuramayan bir sürü kişi var hayret ettim o yüzden ben de çokk uzun zaman ne girdim ne bişe yazdım şimdi çalıştığım yer de konumum değişti daha sakin bir ortamda çalışıyorum yıllarca yonca masada 50 kişiyle aynı ortam da çalışan ben artık kendi odamda takılıyorum :) bana herşey serbest artık :KK70: bebişinizi öpün benim için lütfen :)
Ohh misss:) hayırlı uğurlu olsun yeni biriminizde:) öptüm valla az önce:) mutlu günler yine gorüsürüz forumda:)

bi tanıdık vardı
2. çocuktan sonra eşi işi bıramış
ama büyük oğlu küçüğüne hep eziyet edermiş dövermiş
çocuğu pedagoga götürmüşler ve demişki
ben küçükken annem hiç yanımda yoktu ama şimdi hep kardeşimin yanında

c şıkkı hiçbiri:olamaz:

Şaka şaka

Şöyle bir düşündüm de çalışmamı gerektirmeyecek bir servet kalsa bana, dikkat koca parası değil, 1 gün daha çalışmazdım köpek gibi hayatımı yaşardım

Hemen Londra/New York a taşınırdım

Yazın Marmaris, Çeşmede baharı Lizbonda geçirirdim. Her akşam mis gibi bahar havasında dışarı çıkardım taze balık meze şarap takılırdım

Diyeceğim o ki sizlerin ruhu fakir. :olamaz:Çalışmamak diyince aklınıza evde oturup kirli don çorap yıkamak yemek yapmak bebek kakası temizlemek geliyor:ruh: Ruhunuz fakir:olamaz::KK48::KK48:
Hahaha:) hakketen düşünceler komple fakir:)) bende bazen düsünurum koca bir servet kalsa memuriyetimden istifamı verirdim.ve bir yiğin daire alir onlarin kirasiyla gecinirdim:))sadece keyif için tablolarımı yapar(resim ögretmeniyim) ülke ülke gezerdim.
Ruh fakir hayaller ütopik

Kadınlar erkekleri başlarına çıkartıyor o yüzden
Kadınlarımız çok kocadelisi
Önce adam nikah yapsın diye 40 takla atıyorlar
Evlendikten sonra aman adam elden kaçmasın diye yemek temizlik her işi yapıyorlar
Adam kral gibi yaşıyor sofradan tabak kaldırmıyor ohhhh. Çocuk kadında evişi kadında her şey kadında adam da varlığıyla evi onurlandırıyor işte!
Sen bunları bu şekilde yapmasan da çoğu erkeği anası böyle yetiştiriyor.kocasından göremediği ilgiyi oğlundan görmeye çalışanlar özellikle paşa muamelesi yapıyor oğluna, Eminim onca cilveyi kocasına yapmadığından. Eşimin en birinci lafıdır mesela “kocana saygın yok.” Kendisi beni el üstünde tutmaz baştacı etmez ama kendisi saygı bekler. Oldu beyim başka ???

Bölümüm banka ama orda calisirsam mutsuz olucami düsünüp hiç başvurmadim.bebegimle evdeyim aktivitemiz gezmemiz çok.sıkılmıyoruz şimdilik

Çalışmak ya da çalışmamak tamamen kişinin isteği ile alakalı bir durum (olmalı). Ama maalesef günümüz şartlarında hayalindeki işte çalışan oranı çok çok az. Bunun yanında kredi vb borç yükü ile çoğu kadın inanılmaz yıpranarak çalışmak istemedikleri halde çalışıyorlar. Diğer yandan şu var ki insan olan erkek oranı da pek fazla değil eğer birikiminiz ya da babadan kalma bir mal varlığınız yoksa sadece koca eline bakarak karşılaşacağınız durumlar ve olaylar da şans ve kader olarak tanımlayacağınız şeylerden oluşuyor. Karşınızdakinin insafına kalıyorsunuz ve burada da eş kişisi önemli. Yine başka bir yandan ben kendini ezdiren ya da ezdirmeyen kadınların oranının meslek ya da maddi durumla da çok alakalı olmadığını düşünüyorum hatta biliyorum. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu)'in verilerini incelemiştim zamanında bu konuda.İsteyen inceleyebilir. Maalesef ülkemizde kadınların gördükleri şiddet oranları açısından okuyan-okumayan, çalışan-çalışmayan kadınlar arasında bir fark yok. (Evet ben de epey şaşırmıştım) Hatta küsurat olarak çalışan ve okumuş kadınların daha fazla fiziki ve sözlü şiddete uğradıkları tespit edilmiş. Bunun farklı sebepleri olabilir ama genel durum bu şekilde. Aynı şekilde erkeklerin eğitim durumları da uyguladıkları şiddet oranını pek değiştirmiyor. İnsanın kendini ezdirmemesi biraz da karakteriyle alakalı bir durumdur .(bir de psikopata denk gelmemek lazım tabi) Kadınlar çalışmasın diyen zihniyete de kadınları kapitalizmin 1. neferi gören esasında daha fazla tüketim için çocukları bile annelerinden ayıran bu sisteme de karşıyım. Herkesin farklı şartları ve bu şartlardan etkilenerek oluşan kendi doğruları var.

Okuyan , çalışan kadının daha çok şiddet gördüğüne dair veriyi paylaş. Bence uyduruyor gibisin.

Saçmalık. Baba anne gibi olur. Türkiye'de çocuklar babadan ilgi görmüyor. Emzirmek dışında erkeklerin yapamayacağı hiçbir şey yok. Tabi sorumluluk sahibi erkeklerden bahsediyorum.

Okuyan , çalışan kadının daha çok şiddet gördüğüne dair veriyi paylaş. Bence uyduruyor gibisin.
Hanımefendi uydurmak için ne gibi bir nedenim olabilir. Sizi de anlamak gerçekten güç yani.
Eğitim konusunda yanlış hatırlamışım çalışma durumuna göre olarak düzeltiyorum, şimdi yeniden baktım,

http://rapory.tuik.gov.tr/23-03-2018-15:34:11-1275915281979261668294338081.html?

Eşi veya birlikte olduğu kişi(ler)den fiziksel veya cinsel şiddet yaşamış kadınların yüzdesi

Yaşamın herhangi bir döneminde
Son 12 ayda Evlenmiş kadın sayısı
Eğitim Eğitimi yok/ilköğretimi bitirmemiş 55.8 17.4 2,741
İlköğretim birinci kademe 42.2 13.1 5,237
İlköğretim ikinci kademe 38.4 15.4 872
Lise ve üzeri 27.2 10.0 1,948
Çalışma durumu Çalışmıyor 41.1 13.9 7,922
Çalışıyor 44.1 12.8 2,876
Türkiye 41.9 13.7 10,798

Saçmalık. Baba anne gibi olur. Türkiye'de çocuklar babadan ilgi görmüyor. Emzirmek dışında erkeklerin yapamayacağı hiçbir şey yok. Tabi sorumluluk sahibi erkeklerden bahsediyorum.
Üslubunuza dikkat eder misiniz? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın, ne yazdığımı anlamamışsınız.

Ben de çalışıyorum ama şükürler olsun ki eşim yemek yapar, mutfağı temizler, ev süpürür. Kızımızla da ilgilenir. Sadece ütü çamaşır tuvalet banyo temizliği ile ilgilenmez. Markete de gider. Bunu bana yardım olsun diye yapmaz, hayat müşterektir lafına inandığı için yapar.
Ama eşim evde hizmet bekleyen birisi olsaydı, ben işten gelip yemek bulaşık çamaşır ütü çocuk bakımı ile ilgilenecek olsaydım çalışmaktan şikayetçi olabilirdim belki. Ama aslında burda şikayetçi olunan şey çalışmak değil evde eşle beraber hayatı göğüslememek.
Çocuk ilgi ister elbet doğru ama anne de işten geldiğinde çocuğu ile yeteri kadar ilgilenebiliyorsa ne ala. Yoksa kadın çalışmaz çocuk bisiklet istiyorum dediğinde dur kızım dur oğlum babanın maaşı ile kredi kartının asgarisini anca ödeyebiliyoruz sonra alalım dediğinde annenin canı acımayacaksa kadın çalışmasın o zaman.

Valla bizim evde ben çalışmasam eşimin aldığı maaş kızımın bebek bezine yetmez

Hanımefendi uydurmak için ne gibi bir nedenim olabilir. Sizi de anlamak gerçekten güç yani.
Eğitim konusunda yanlış hatırlamışım çalışma durumuna göre olarak düzeltiyorum, şimdi yeniden baktım,

http://rapory.tuik.gov.tr/23-03-2018-15:34:11-1275915281979261668294338081.html?

Eşi veya birlikte olduğu kişi(ler)den fiziksel veya cinsel şiddet yaşamış kadınların yüzdesi

Yaşamın herhangi bir döneminde
Son 12 ayda Evlenmiş kadın sayısı
Eğitim Eğitimi yok/ilköğretimi bitirmemiş 55.8 17.4 2,741
İlköğretim birinci kademe 42.2 13.1 5,237
İlköğretim ikinci kademe 38.4 15.4 872
Lise ve üzeri 27.2 10.0 1,948
Çalışma durumu Çalışmıyor 41.1 13.9 7,922
Çalışıyor 44.1 12.8 2,876
Türkiye 41.9 13.7 10,798

İstatistiği yanlış okumuşsunuz sanırım. Çalışan kadın 2.800 küsür çalışmayan 7.900 küsür. O yüzde dilimi daha fazla kadını içeriyor yani.

İstatistiği yanlış okumuşsunuz sanırım. Çalışan kadın 2.800 küsür çalışmayan 7.900 küsür. O yüzde dilimi daha fazla kadını içeriyor yani.

Çalışmayan şiddet gören kadınların %38'i çalışan şiddet gören kadının %40'ından fazla.

Hamileliğe kadar çalışıyordum
Hemde tabiri caizse köpek gibi derler ya öyle
Türkiyede ünide asistan olmak bunu gerektirir çünkü
Çanta taşımaktan ,parasını hocanın aldığı derslerin tümüne girmek, laboratuvarda çalışmak bunların yanında kendi derslerin , sınavların bekleyen bir tezin var tabi
Ne saati vardı ne haftasonu
Ama mutluydum

Riskli hamilelik doğum derken bir yıldır çalışmıyorum yine mutluyum

Ama geçerli sebebim olduğu için mutluyum
Çalışmadan mutlu olacaksam oğlum gibi güzel bir sebebim olmalıydı bunun tek alternatifide vur patlasın çal oynasın bir dünya turu olabilirdi :)

Miras kalırsa inşallah onuda oğlumla yaparım artık :KK45:

O kadar da değil. Anneyle 0-4 yaş arası kurulan ilişki yetişkinlikte bile sahip olunan psikolojinin temelidir. Freud’dan Adem Güneş’e kadar doktorlar bunu söyler.olması gereken anne çocuğuyla beraberken ev işleri konusunda yardım almak, ayrıca çalışan annelerin de mümkünse minimum mesai yapması. 4 yaşında kreşe verdikten sonra daha rahat olunur

Çalışmayan şiddet gören kadınların %38'i çalışan şiddet gören kadının %40'ından fazla.
Burada önemli olan oransal durum bence, çalışan kadınların %40'ı çalışmayan kadınların %38'i ; açıkçası neyi yarıştırdığımızı da anlayamadım. Türkiye gerçeklerinden kaçmanın bir manası yok

Burada önemli olan oransal durum bence, çalışan kadınların %40'ı çalışmayan kadınların %38'i ; açıkçası neyi yarıştırdığımızı da anlayamadım. Türkiye gerçeklerinden kaçmanın bir manası yok
Ve çalışmayan kadınların şiddeti saklaması calısan kadınların darp raporu almaya daha yatkın olması durumunu da hesaplayın.

Back
X