Çalışan kadın olmak

Sizin gibi kadınlara kızıyorum
Okuyun, çalışıp didinin atanın sonrada böyle bir hanzoyu önce koca sonra baba yapın, aferin !
Üstelik evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak için elinden geleni yapmış.
Bir ara vajinismus da olmuş.
Enteresan hayatlar.

“İngilizce öğretmeniyim, Türkçem iyi değil” diyen, Türkiye şartlarında gayet iyi bir maaşla, kadrolu memur olarak çalışıp “ Bebeğim var ailem arkamda değil” deyip, kendisine “kadınlığını bil” diyen adamdan ayrılmayan, her türlü hakarete maruz kalırken derdi kötü arabaya binmek olan insanlar çocuklarımızı eğitiyor, Allahım sen aklıma mukayyet ol!! Kaldı ki o bahane ettiğiniz çocuk olmadan önce de eşinizin güvenilir davranmadığından eminim de hadi onu geçelim. Ayakları üzerinde duran, maddiyattan önce dürüstlüğe önem veren, okumuş, aydın insanlar olsun diye çocuk okutuyoruz biz de saf gibi. Kendi çocuklarımın geleceğine üzülmekten sizin derdinize çare düşünemedim, pardon.
Toplaşıp güzel son model bi araba alalım size mutlu mesut yaşayın hocam, başka bi beklentiniz yok yazdıklarınıza bakılırsa. Hakaret, küfür falan işitirsiniz ama dert değil, araba önemli.

Maaşını Eşinin eline vermemelisin. Çok alıştırmışsın ve o yüzsüz de bunu görevin olarak görüyor. Başka çözüm üretmelisin, yaptığı cidden ayıp. Rabbim ona akıl, fikir, vicdan ve merhamet nasip etsin.

soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm

bir küfür olarak feminist🤦🏼‍♀️

keşke gerçekten feminist olsanız da bu adamı şutlasanız.

Düşnmedm mi sanıyorsunuz ama ufak bir bebekle ve aileniz arkanızda değilse işler istedğnz gibi gitmiyor maalesef

Aileniz arkanızda olmasın, ne fark eder? Şu anda da kimse yok zaten arkanızda.
Hani aileniz arkanızda olmaz, sizi ayakta tutan eşiniz olur, o zaman anlarım bu çekincenizi. Ama kimse yok ki zaten.

Mesleğiniz var, işiniz var. 3 binler, 5 binler size zerre saygı duymayan bir adama ve ailesine gitmediğinde bebeğinizle 2 kişi çok rahat geçinirsiniz zaten.
Kimsenin arkanızda durmasına ihtiyacınız yok. Şu an tek başınıza verdiğiniz mücadeleyi daha huzurlu bir ortamda vermiş olacaksınız, tek fark bu. Kendi gücünüzün farkına varın biraz.
Çocuğunuz annesinin tek kelime edemediğini, dayak yediğini görerek mi büyüsün?

Kocan hanzoluğun dibi olunca sende söyle bir kaç tur dayak daha sonrası boşanma.nasıl olsa böyle baba yapılan işçi çavuşu ökzlere gündelikçi gibi tarlaya sürüp elinden parasını alacağı kadın çok.

Öncelikle çalışmayı falan bırakmayın ama maaşınızdan 5 kuruş bile vermeyin. Size vuracak kadar (!) erkekse gitsin baska yerden para bulsun. Ikinci ise girsin.
Biraz dirayetli olun yaaaaaa:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

Çalışan kadınlar da böylesini çekiyorsa çalışmayan kadınlara suç bulmamak lazım...

Hem psikolojik hem de fiziksel şiddet var. Ailem arkamda değil, bebeğim var diye de böyle bir adama katlanmak, bilemedim..
Bunun çalışıp çalışmamakla alakası yok ki. Karşıdakinin insanlığıyla alakalı. Emin olun size hem psikolojik hem de fiziksel şiddet uygulansa(Allah korusun) öz saygınızı, düşünme yeteneğinizi kaybedersiniz. Hatta bir tokatin acısı geçer ama 7 24 psikolojik şiddetin zarari ömür boyu geçmez.

Bence sizin cözmeniz gereken öncelikli sorun saygı sorunu. Eşinizin size karşı saygısı yok ne yazık ki. O ne soylerse söylesin ne yaparsa yapsın siz hiç gitmemişsiniz ve gidemeyeceğinizi de ona hissettirmişsiniz. Ailem arkamda değil derken bunu biraz daha açar mısınız?

Öğretmen olup bu derece yazamamak,çocuğun kucaginizda olmasıyla alakası yok .

Ve yine öğretmen olup evdeki bu ö....z ile bir arada durmak

Ve tek dert bir araba almak öyle mi ? Gerçekten kadın olarak üzülüyorum .Neden yapiyorsunuz bunu kendinize .Mesleğiniz ,geliriniz var kime ihtiyacınız var ki ?

Hiç meslek sahibi olmayan kadınlar bile bir şekilde hayata tutunuyor ve çekmiyor bu tarz adamları .

“Bir kadın nasıl olmamalı?” sorusunun cevabı gibisiniz. Burada bozuk imlanız için sizi uyaranlara atarlandığınız kadar eşinize karşı da dik bir duruş gösterseniz ne iyi olurdu. İtilmiş’le Kakılmış gibisiniz. Mesleğiniz, maaşınız varken bile böyle ezik bir muameleyi kendinize reva görüyorsanız bizim size söyleyebilecek hiçbir şeyimiz olamaz. Yiyin dayağınızı, oturun aşağı.

Merhaba arkadaşlar hem içimi biraz buraya dökmek hem de sizlerin fikrini almak için yazmak istedim..Ben 5yıldr öğretmenlik yapan 5aylk da bebeği olan bir kadınım.Eşimlw 5/yldr gurbettryiz ailelermzden çok uzakta ben bebeğim 2 aylıkken maddi skntlardsn çalşmak zorunda kaldm çok kötü nır arabamz var ve kyk borçlarmz var o yüzden..Asıl mesele şudur ki eşimle başta araba alacğz borçları ödeyelm dye konşmamaza rağmen 2yldr parayı toparlayıp araba bile alamadık ..Kendisi brktrdğmz parayı 3000tlyi babasna bana sormadan yine babasna cep telefonu 1200/tlye ...Sonra gidip kar eddceğm dye 5000liraya inek alma gbi maceralara gryor.Bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor ..Oysaki Benm istediğm sadece bebeğimz ufakken önce araba almak borçları silmek sonra ev alabilmek ..Ben ufackk bebeğimi bırakp çalşyorm o ise paraları sürekli bi yerlere dsğtyor soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm

Allah bir gün belasını verir İnşallah diyorum...

Bebek Nisan yada mayısta doğarsa ancak 2 ay sonrası yaz tatiline gelir 😂diğer aylarda doğum öncesini herhangi biri sebeple aktaramamışsa 2 aylık olunca mecbur başlar yani. Düşünceniz gerçekten ilginç🤪 tüm öğretmenler yaz tatilinden 2 ay önce mi doğum yapar fizyolojik olarak😂😂

Kasım ayında 5 aylıkmış 3 ay geri git bakalım nereye geliyor.Ağustosta okullar mı açık! Hem sana mı sordum soruyu pardon da!

Kasım ayında 5 aylıkmış 3 ay geri git bakalım nereye geliyor.Ağustosta okullar mı açık! Hem sana mı sordum soruyu pardon da!
Sana denmez size denir 🤨 ben sizli bizli yazı dilini kullandıysam SİZ de öyle kullanmalısınız. Ayrıca bilmediğiniz biz şeyi öğretmekti amacım😉Kasımda 5 aylıksa bebek 6.ayda yani haziranda doğmuş dolayısıyla doğum izni yaz tatiline denk gelmiş 2 ay doğum iznini ekstra kullanamamıştır.Bebek 2 aynı doldurun a başlamış olması olağandır.

İngilizce öğretmenlerinin Türkçesinin bozuk olması gibi bir kural mı var? Bende iş yerinde İngilizce kullanıyorum ama bu bana Türkçeyi yanlış kullanma yetkisi vermiyor.
Neyse benim takıldığım diğer konu doğumdan sonra 16 haftalık doğum raporu veriliyor diye biliyorum bu durumda neden 8 hafta sonra işe dönmüş konu sahibi? Bir de bebek o kadar küçükken kadrolu öğretmen olduğu için rapor da alabilirdi neden hemen işe dönmüş? 2 ay sonra işe dönmesi tabi ki kendi hatası?
Ayrıca bu kadar eğitimli olup bu öküz adamları nasıl buluyorsunuz? İnsan evlenmeden önce azcık sorgular yahu. Neyse ailem arkamda değil diye konu sahibi devam edecek galiba kendisine bol bol sabır diliyorum başka ne diyebiliriz?

Calisan kadin olmakla konunun her hangi bir alakasi yok ki.
Siz daha yetiskin bir birey olamamissiniz.

Annem ilkokul terk. Calistigi donem de oldu, ev hanimi oldugu donem de. 3 de cocugu var, buyudu hepsi suan ama. Babam bu sozleri bizim kucuklugumuzde soylese kendini kapida bulurdy. Hele ki 2 aylik cocugu birakip calisacaksin diye mecbur birakacak, ne adamligini birakir ne insanligini. Tum ahali de duyar. Babam annemin bir istedigini yapmadi diye bir gun annem kapiyi acmamisti hatirlarim, bizde on yas civarindayiz, nasil mort olmustu babam hala aklimda. Babami da cok severim, ama kadin sozu dinleyecek bir erkek En Büyük KK

Back
X