• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇALIŞAN KADIN OLMAK..

çalışmak bana enerji veriyor. meslekten dolayı çok dinamik zamanlar geçiriyorum. monoton bir yaşam tarzım yok. neyi nasıl yapacağını bilmek hayatı kolaylaştırıyor ve kendin için de zaman ayırabiliyorsun. her şey zamanı iyi planlamada yatıyor aslında. bazen elbetteki dibe çöktüğüm zamanlar yaşıyorum. ama onları da yaşamam gerekiyor diye düşünüyorum çünkü arkasından daha güçlü ve azimli bir kız duruyor aynada.

Ben de atanamadığım için mutsuzum üniversite mezunuyum iyi bir iş bulamadım sadece evde oturmak çok sıkıcı sosyal hayatla alakan kalmıyor paslanıyorsun kendine güvenin azalıyor özellikle okumuşsan böyle oluyor insanlar kariyer ve statüne bakıyor benim bazı komşularım var oo dünyanın bilgisini yutmuşlar da kendilerigibi yok sanıyorlar dudak buken selamımı bile almayan var ama çalışsam bunları kafama takmam ekonomik özgürlüğüm olur hem kendime hem çevreme daha fazla faydam olur şimdi sadece eşimin verdiği harçlığı bekliyorum o da yine evin eksiklerine gidiyor

söylediklerin cok dogru ama eklemek istediklerim var isyeri ortamlari cok acimasiz kadinlar birbirini cekemiyor cok probliler en azindan benim karsilastigim ortam öyleydi ve sevmedim calistigim dönem daha farkli bakiyolardi simdi daha farkli cünkü simdi calismiyorum tabi..
akrabalarin sacma sapan bakislari bile insani gicik etmeye yetiyor

benm henüz 1 aylık çalışanım şu an için sana mutluyum diyebilirim ama 3 -5 yıla ne değişir bilemem :p

herşeyden önce kadının her zaman ekonomik özgürlüğü olmasını savunurum. çünkü sadece maddiyat değil, sosyal çevre, değişik bir ortam, özgüveni de beraberinde getirir

çalışan kadınların annelerin çalışma saatleri yeniden düzenlensin ben devlet memuruyum 8buçuk beş çalışıyoruz ama istanbul trafiği sabah altıbuçukta evden çıkıp akşam altıbuçukta eve giriyorum oğlumu eşim servise bindiriyor kahvaltısınıda eşim yaptırıyor bayan çalışanlara pozitif ayrımcılık evden çalışabilme yada çalışma saatlerimizin yeniden düzenlenmesini istiyorum ama nerdee izini bile zor alıyoruz müdürlerimizden yazık kadın düşmanı bizim toplumumuz özel sektörde çalışıp bebeği kırk günlük bile olmadan işe dönmek zorunda kalan arkadaşlarım var bu devirde kadın olmak ne zor

12 yıldır aynı şirkette bi fiil aralıksız çalışan bu arada bir evlat büyüten bir anneyim.
Çokda muıtluyum.
Çalışmak,üretmek çok erdemli bir davranıştır.
Elbette çalışma hayatınızda karşınıza olumsuzluklar çıkacaktır ,hayatın her alanında olduğu gibi.
Ama sağlam duruş,güçlü tavrın üstesinden gelemiyceği hiçbirşey yoltur.
Ekonomik güç kadını özgür ve kuvvetli kılar.
Karşınıza çıkan olumsuzluklardan yılmayın hepsi geçecektir.

Çalışıyorum mutluyummm:Diki gün izinli olsam sıkılıyorum evde olsam ne yapardım bilmiyorum

Yoruluyormuyum evett ama maaşımı alıp bi alışverişe çıkınca ohh değme keyfime:KK31::KK31:

Kadinlar esitlikten bahsedip, ama yok erkek calisin kadin sabah kocasini yolcu ettikten sonra geri yatsin diyemez. Hem neden kadinlarin tek isi esini mutlu etmek, eve cocuklara bakmak olsun hic anlamamisimdir. Birde para yönü var tabi, kendi parasini kazanan kadin kolay kolay ezilemez. Esimede sürprizlerim oluyor hediyeler aliyorum, neden hep erkekden bekleniyor bu gibi seyler.
Hem isi olay insan ufak tefek seyleri dert edemiyor, vakit olmadigi icin...

Çalışmasan kafayı yerim evde heralde.. Yada küçük yaştan beri çalıştığım için olabilir kendi paramı harcamayı çok seviyorum.. Yıprandığım yorulduğum doğrudur ama uyuyunca geçiyor :))

bende çalışmayı düşünüyorum hatta uygulama sınavına çalışıyorum başarmak için. davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ama benim çalışmam şart. ailemin durumu kötü ve aldığım maaşin büyük kısmını onlara yollamam lazım. öyle böyle değil yani. ve ailemle anlaşamıyorum. görüş farklılıklarımız var ve onlar bana veya kimseye saygı duymuyor. o yüzden bu sınavı kazanmam şart bile demiyorum artık. bu sınavı elime aldım ve kazanacağım gözüyle bakıyorum allahın izniyle.

Ne kadar yorulsam da,stres sahibi olsam da çalışmayı çok seviyorum.
Allahım sağlık verdiği sürece de çalışırım.

ARKADAŞAR ÇALIŞAN mutllu kadın var mıdır .açıkcası ben bir avantajını yaşamıyrum.Çevremde çalışan kadınlarına bakıyorum herkes mutsuz .çALIŞMA HAYATI kadınları çok mu yıpratıyor.Ben 5 yıldır Çalışıyrum ve inanın bir yasa çıksada kadınların çalışması yasaklansa diyorum bazen.çALIŞAN kadınlardan mutlu yorumlar bekliyorm.:KK47:

yani özel sektörde 10 yılımı veren biri olarak mutluyum parayı kazandığım zaman ayrı bir mutlu oluyorum çünkü :) bunun dışında 2 bebeğim var küçük birde bu kalan vakitte onlara ayrı ev temizliğine ayrı eşime ayrı bir vakit aşırı zor oluyo ve ben son zamanlarımda yıprandığımı hissediyorum :( ama olsun genede mutluyum çok şükür ... :) rabbim tüm çalışanlara kuvvet ve dayanma gücü versin inşallahhhhh....

Ben gayet mutluyum. İşimi seviyorum belki de o yüzden. Hem yolda gelip giderken de çok vakit harcamıyorum, otobüs dolmuş çilesi çekmiyorum. Yürüme mesafesinde işim. Bunlar da etken olabilir. :KK54:

Şu anki işim bana daha çok serbest zaman tanıdığı için evet çalışıyorum ve çok ama çok mutluyum. Oysaki bundan önceki işimde, gerçekten çok yıpranıyor eve ve işe yetişsem kendimi unutuyordum... Çalışan kadın olmak zor, ama ayakları üzerinde duran kadın olmak, üreten olmak güzel şey.
Tabii, kadınların çalışma saatleri azaltılsa bence de hoş olur. :)

bende mutsuzum.sevmediğim bir işi mecburen yapıyorum...Keşke elimde imkanım olsaydı tv kanalında çalışmak istedim hep ama olmadı..spiker olsaydım bende çok mutlu olurdum diyorum ama işteeeee :(

Ben hem mutlu hem mutsuzum.
Her ay maaşım yatıyor mutluluk sebebim.
Kendime evime uykuma yeterince vakit ayıramıyorum buda mutsuzluk sebebim.

Ben hem mutlu hem mutsuzum.
Her ay maaşım yatıyor mutluluk sebebim.
Kendime evime uykuma yeterince vakit ayıramıyorum buda mutsuzluk sebebim.
al benden de o kadar hem mutlu hem mutsuzum birde iş yerindeki dedikoducu insanlardan çok bunaldım...

Bende hem mutluyum hem mutsuzum bazen çok yoruluyorum bırakıcam diyorum ama ne mümkün yeni evliyiz tabi borçlar var eşimle çalışmak zorundayız ... Keşke mutlu olduğum bir iş yapsam ..

Bence çalışmak 8-9 saat 11 saat haftanın 6 günü veya 5 günü insanın doğasına aykırı.Bazen robot gibi hissediyorum kendimi sanayileşen insandan daha fazla verimlilik daha fazla iş güçü bekleniyor.Kadın iş sektöründe çok yoruluyor ve genelde hak ettiğin değeri bulamıyor.Kısacası günümüzde çalışmak çok zor ve bence insanın doğasınada aykırı.:)

al benden de o kadar hem mutlu hem mutsuzum birde iş yerindeki dedikoducu insanlardan çok bunaldım...

Bir bakıma mecburuz kendimiz için, evde oturup koca yolu beklesen ne olacak. Çok şükür patronalr dışında kimse yok benim ofiste. O konu da çok sıkıcıdır eminim

Back
X