kızlar sağlıklı, aklıllı ve mantıklı bir yola ihtiyacım var

24 yaşında evlenmişsiniz; daha hayattan ne istediğinizi bile tam anlamıyla keşfedememişsiniz. İnsanlar ancak 27’sinden sonra yavaş yavaş kendini tanımaya, arzularını fark etmeye başlıyor. Bence siz eşinize saygı duymuyorsunuz ve bu evliliğin yürümesi pek mümkün görünmüyor.

Her şey para değil elbette. Ama diyelim ki eşiniz daha az kazansaydı; yine de bazı hobileri olsaydı, mesela hafta içi kütüphaneden kitap alıp okusaydı, beğendiklerinden size bahsetseydi… Ya da hafta sonları sizi ve ilişkinizi özel hissettirecek küçük anılar biriktirmeye çalışsaydı —örneğin yeşillik bir alanda bir kekle piknik yapmak, kır çiçeği toplamak, saçınızı okşamak— bunlar ne kadar pahalı olabilir ki? Evlilik iki kişiyle yaşanırdı o zaman. Böyle olsaydı, sanmıyorum ki bu ilişkiyi sorgulamak zorunda kalırdınız.

Evet, severek, hatta aşık olarak evlenmiş olabilirsiniz. Ama sevgi tek başına yeterli değil; manen de bir yere kadar tatmin eder insanı. Kaldı ki eşiniz de sizinle sanki bir görev gibi evlenmiş. Yaşı gelmiş, “vasat aileme bir gelin getireyim, düzenime aynen devam edeyim” demiş gibi.

Evlilikteki o duygusal bağ bir başkasıyla kapatılamaz. Bir tane eşiniz var ve o da sizi mutlu, huzurlu hissettirmiyor. Bekarlıkta mutsuzluk garanti değil; en azından size uygun, saygıdeğer birini bulma umudunuz olur. Hem çocuğunuz da yok. Bence siz zaten boşanmaya karar vermişsiniz ama şu an bu süreci daha az hasarla atlatmak için çevrenizden onay ve öneri toplamaya çalışıyorsunuz.

Yolunuz açık olsun.
Boşandık :)

Ben de aynı şeyi hissederdim sonuna kadar hak verdim, doğru kararı verirsiniz ve mutlu olursunuz inşallah

bunları gerçekten dediğiniz gibi yazıp tek tek konuşacağım bu yöntemi genelde kullanırım , ben her şeyi yazarım zaten :D
bu tüm canımı sıkan durumları annemle konuşuyorum annemin dediği olumsu olumsuz herşeyi teraziye koy adil ol kararını öyle ver

ben sanırım yazıcam sol olumsuz sağ olumlu diye :D

yani ben yemek yaparım o bulaşıkları halleder , ben eksikleri tespit ederim o marketi pazarı halleder, marketlikleri taşır dolaba yerlerine yerleştirir, çamaşırları ben katlayamazsam o katlar , dolaba yerleştirir bile bazen , çöpleri atar

ben evi temizlerim , banyo mutfak detaylı temizlik yaparım, ütü yaparım , yemek yaparım ,toz alırım ev işlerinde de bölüşmemiz böyle

ya atıyorum gece 1 de canım şunu çekti desem alır gelir sesini çıkarmaz

kafasına eser 2 demet çiçek gül birşey alır gelir

böylede garip bi adam

ama sorumsuz ne yaptığını bilmeyen anneye bağlı bi kişilik ..
benide belkide annesi gibi gören bi kişilik
Vah yazık. Böyle bir adamdan mi bosandin? Beklentiyi çok yüksek tutma bundan sonra. Çok üzülürsün. Varsın üç kuruş az kazansın. Ama içgüdüler öyle demiyor.

Vah yazık. Böyle bir adamdan mi bosandin? Beklentiyi çok yüksek tutma bundan sonra. Çok üzülürsün. Varsın üç kuruş az kazansın. Ama içgüdüler öyle demiyor.

Kendimi iyi hissetmediğim

Evliliğin çoğu karar ve sorumluluğu taşıdığım bi evliliği bitirdim

Evlilik sadece adamın 2 çiçek alması
Markete gitmesi mi?
Onda bile bi alışveriş yapacak 5-10 kez beni arardı 😂
Beceremezdi

Umarım siz sadece yukarda yazanlarla yetinir
Hislerinizi ve duygularınızı bir kenara bırakıp o şekilde yaşarsınız:)

kızlar merhaba eski konum olduğu için yeniden gündeme gelmesini istedim

boşandık.

psikolog evliliğimizde ebeveynleştiğimi aktardı . + rolleri değiştiğimizi

eşini ebeveyn olarak gören adamlar düzelebilir miydi ? bu içimde kalacaktı. ve hep düşüneceğim

bir erkek beceri ve sorumluluk kazanabilir miydi ?

ve bundan sonra beni ne bekliyor tecrübeli arkadaşlar bana lütfen deneyimlerinizi yazın .
Öncelikle yeni hayatınız size huzur ve mutluluk getirsin.O kadar gençsiniz ki önünüzde harika bir hayat var sizin adınıza eminim.Ben hep duyguya inanırım bir kadın mutsuzsa huzursuzsa vardır bir sebebi.Hic bir ilişki durduk yerde huzursuzluk vermez. İlla ki çok spesifik sebepler gerekmiyor bazen.Siz yazarken o ilişkiden gitmişsiniz onu hissettim ben.Sonunda bunu resmiyete dökmüşsünüz.
Ben eşimle çok aşık olarak evlendim.O zaman çok karşı çıkan oldu.Ama hiçbirini önemsemedim.Çünkü mutluydum şüphem yoktu.Kimsenin dediği beni eşimden uzaklaştırmıyordu.Evlendik zamanla farklı bir adama dönüştü eşim evliliğimiz gariplesti.Baksan adam aynı gibi ama ben huzursuzum.Bavulum hep kapının yanındaydı.Gelecegimde onunla ilgili bir hayalim yoktu.Bende güvenmiyordum ona.Hep yalnız hissettirdi bana sırtımı hiç dayayamadım mesela.Bana istediği sevgi gösterisini yapsın çiçekler alsın markete gitsin vs.O güven olmayınca inanç bitince neler yapsa gözünde zerre kıymeti olmuyor.Ben çocuk var diye çok sabrettim.Şuan bakınca çok gereksizmiş diyorum.Evlilik güvenmiş.Benim hiç sahip olmadığım güven 😊 içinize düşen sizi kemiren o kurdun peşinden gitme cesaretiniz olduğu için sizi tebrik ederim.Mutlu olmadığınız bir durumun içinden kendinizi çekip çıkarmışsınız.

Kızlar herkese selam ,
hali hazırda bir süredir boşanmayı düşünen bir kadın olarak
26 yaşındayım 2 yıldır evliyim , çocuğumuz yok

eşimin aile ile çok sık görüşüyoruz ve bu durumdan çok rahatsızım , kocamla hiç özel bir alanımız yokmuş gibi hissediyorum
eşim tüm aktivitelerini onlar ile birlikte yapmak istiyor , yani sadece çekirdek aileside değil amcaları , halaları vs vs de dahil sürekli görüşmek istiyorlar haftada 3-4 gün

ben zaten çalışan bi kadınım

ben bu kadar kalabalığa belki alışık olmadığım için bana çok gergin geliyor ortam
herkes bağırıyor , saçma sapan konular konuşuyor

eşim bana beni sevdiğini söylediğinde , yada davranışlarından beni seviyormuş gibi hissetmiyorum
boşanmayı uzunca bir süredir düşünüyoruz

maddi ve manevi olarak eşim bana kendimi güvende hissettirmiyor

bense maddi +manevi + cinsel olarak adamın tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir robot gibi hissediyorum

asgari üücretin az bir üstünde kazancı var , aslında aşırı lüks harcamalarıda yok ama bir türlü tutumlu olamıyor
bense ondan daha yüksek gelirli bir işteyim yani bana gelip sürekli onu alalım bunu alalım şunu alalım diyor

kendimi evlilikte erkek gibi hissediyorum

eve bir şey lazım olunca ben kocama gidemiyorum , kocam bana geliyor

yada insan kocasından hayatım bana bunu alır mısın diyemez mi ya ?

bir sorun oluyor herhangi bir sorun gözümün içine bakıyor ben çözeyim de hallolsun diye yada hiç umursamıyor

insan biraz kadın olarak korunmak kollanmak , bazen kıskanılmak bile istiyor dozunda , sahiplenilmek hiç birini hissetmiyorum
kendisi başı boş şekilde ne yaptığını bilmiyor , anasının ağzından çıkana bakarak yaşıyor

gerçekten şuan kocam bana değil , ben kocama maddi manevi bakıyormuşum gibi hissediyorum
adamın ne maddi anlamda ne de manevi anlamda herhangi bir gelişmeye yada 1 adım öteye gitmeye dahi çabası yok

elinden genel anlamda bir beceri de gelmiyor , kadın olarak insan bekliyor yani bir şey olunca kocam halletsin

kadın erkeğe bir hayranlık duymak istiyor , içgüdüsel olarak ama bende yok hiç bir hayranlığım yok

evlenmeden önce farketmedin mi diyenleriniz olacaktır. Bende şunu söylüyorum farketseydim evlenir miydim sizce :)

boşanınca pişman olacakmışım gibide hissediyorum , çok daha mutlu olacakmışım gibide ne yapmalıyım , bu saydıklarım boşanmak için geçerli bi sebep mi bilmiyorum.

sanki boşanınca müthiş bi hayatım da olacakmış gibide , berbatta olacakmış gibi bilmiyorum. Karmakarışık darmadağınım

Kadını kadın sözünden anlar , kelimesinden cümlesinden anlar. Sizlerden bir dost sıcaklığında yorumlar bekliyorum
Sizin bu adama saygınız ve güveniniz kalmamış. Çok gençsiniz ve çocuğunuz yok, hayat yolunun başındasınız. İnşallah doğru bir karar verirsiniz. Not: şimdi gördüm boşanmışsınız, hayırlı olsun yolunuz açık olsun

Öncelikle yeni hayatınız size huzur ve mutluluk getirsin.O kadar gençsiniz ki önünüzde harika bir hayat var sizin adınıza eminim.Ben hep duyguya inanırım bir kadın mutsuzsa huzursuzsa vardır bir sebebi.Hic bir ilişki durduk yerde huzursuzluk vermez. İlla ki çok spesifik sebepler gerekmiyor bazen.Siz yazarken o ilişkiden gitmişsiniz onu hissettim ben.Sonunda bunu resmiyete dökmüşsünüz.
Ben eşimle çok aşık olarak evlendim.O zaman çok karşı çıkan oldu.Ama hiçbirini önemsemedim.Çünkü mutluydum şüphem yoktu.Kimsenin dediği beni eşimden uzaklaştırmıyordu.Evlendik zamanla farklı bir adama dönüştü eşim evliliğimiz gariplesti.Baksan adam aynı gibi ama ben huzursuzum.Bavulum hep kapının yanındaydı.Gelecegimde onunla ilgili bir hayalim yoktu.Bende güvenmiyordum ona.Hep yalnız hissettirdi bana sırtımı hiç dayayamadım mesela.Bana istediği sevgi gösterisini yapsın çiçekler alsın markete gitsin vs.O güven olmayınca inanç bitince neler yapsa gözünde zerre kıymeti olmuyor.Ben çocuk var diye çok sabrettim.Şuan bakınca çok gereksizmiş diyorum.Evlilik güvenmiş.Benim hiç sahip olmadığım güven 😊 içinize düşen sizi kemiren o kurdun peşinden gitme cesaretiniz olduğu için sizi tebrik ederim.Mutlu olmadığınız bir durumun içinden kendinizi çekip çıkarmışsınız.
Anlaşılmak çok güzel öncelikle teşekkür ederim 🙏🏻
Evliliğin somut ve soyut boyutta bir çok boyutu var
Kimse ve hiçbir evlilik mükemmel değil
Ama evliliğe devam edebilmek için artıların , eksilerden çok olması şart

Çiçek alırdı ama ben başım sıkıştığında maddi manevi kendimi güvende hissedemez onu arayamazdım

Markete giderdi ama bana aidiyet yada sahiplenilme hissettirmezdi

Çamaşırların katlanmasına yardım ederdi ama beni koruyup kollamazdı

Gibi onlarca örnek

Böyle adama zor bulursun diyen hanımefendiyede ayrıca , çamaşırımı kendim katlayabilirim , marketide görebilirim ama bana hissettirmesi gereken güven ve duyguları nasıl tek başıma halledebilirim demek istiyorum

Bundan sonra umarım mutlu olabilirim , tekte mutlu olabilmeli insan , hayatın ne çıkaracağını bilemiyorum

Gelecekle ilgili tek kaygım anne olamamak şuanda bir daha evlilik vs sıkıntı zor durumlar

Tabi derin bir boşluk ve yalnızlık huzursuzluk da yaşıyorum ama bazende aşırı huzurlu ve mutlu oluyorum

Sizin içinde hayat karşınıza güzellikler çıkarsın 🌸

İyi yapmışsın. Boşanmayı hemen kabul etti mi?
Burda yazdığım olaysan öncede bir kaç kez ciddi kavgalar neticesinde boşanmalar konuşulduğu için
burda bahse geçen zamanlarda son kez denemek istemiştik denedik olmadı

Kabul etti sorunsuz anlaşmalı şekilde 1 ay gibi bir sürede boşandık

Hayırlı olsunnnn soru sahibi, kesinlikle çok doğru bir karar vermişsin böyle bir adamdan boşanmakla :KK200:
Teşekkür ederim
Duygusal yorgunluk , fiziksel yorgunluktan saha kötü

Ev işi yapıp çalışıyorsun bedenin yoruluyor
Ama duygusal eksik kalınca o geçmiyor…

Sizin bu adama saygınız ve güveniniz kalmamış. Çok gençsiniz ve çocuğunuz yok, hayat yolunun başındasınız. İnşallah doğru bir karar verirsiniz. Not: şimdi gördüm boşanmışsınız, hayırlı olsun yolunuz açık olsun
Evet
Saygı , sevgi , güven yitirdiğimi hissediyordum

Şuan ne hissediyorum tam anlamlandıramıyorum boşanma sonrası

Olmayacağına emindim zaten bir düzelme
Ama bile bile şuan kötü hissetmek çok saçma geliyor ve ben bu durumu yaşıyorum

Net olarak mutsuz ve boşlukta hissediyorsunuz o yüzden bosanmaniz daha iyi olacak gibi. Bilmiyorum belki geri kafalı olduğumu düşünenler olacaktır ama evlilik içerisinde erkeğin kazancının kadından daha iyi olması veya en azından eşit olması gerektiğini düşünüyorum. Aksi durumlarda sizin yaşadığıniz gibi bir durum ve bunun dışında da erkeğin komplekse girip kadına hayatı zindan etmesi, hatta aşağılık kompleksinden dolayı aldatması gibi durumlar yaşanabiliyor. Maddi konular dışında da zaten size verdiği değeri hissettiremedigi için sizde bir degersizlik duygusu oluşmuş ayrıca sizin sevginiz de bitme noktasına gelmiş. Saygı da çok kalmamis gibi. Ayrıldıginiz takdirde pişman olacağınızi sanmıyorum.

Ay ben yine konuların tarihine bakmadan yazdım üstte görünce ya :-) bosanmışsıniz sanırım doğru kararı vermişsiniz. Bundan sonraki hayatınız inşallah daha iyi olur.

Evet
Saygı , sevgi , güven yitirdiğimi hissediyordum

Şuan ne hissediyorum tam anlamlandıramıyorum boşanma sonrası

Olmayacağına emindim zaten bir düzelme
Ama bile bile şuan kötü hissetmek çok saçma geliyor ve ben bu durumu yaşıyorum
Düzen bozmak kolay değil mutlaka ama katlanmak için fazlasıyla gençsiniz. En doğru kafarı verdiniz bana göre, zamanla alışacaksınız.

kızlar merhaba eski konum olduğu için yeniden gündeme gelmesini istedim

boşandık.

psikolog evliliğimizde ebeveynleştiğimi aktardı . + rolleri değiştiğimizi

eşini ebeveyn olarak gören adamlar düzelebilir miydi ? bu içimde kalacaktı. ve hep düşüneceğim

bir erkek beceri ve sorumluluk kazanabilir miydi ?

ve bundan sonra beni ne bekliyor tecrübeli arkadaşlar bana lütfen deneyimlerinizi yazın .
Konunuzu baştan okudum. Forumda nadiren boşandık diye güncelleme veren kişilerdensiniz, hem de birkaç ay gibi kısa bi süre içerisinde. Verdiğiniz kararlar size güzellikler getirsin hep

Back
X