• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Calisan kadin olmaktan biktim

Bence siz kendinizi çok yıpratıyorsunuz, öncelikleri değerlendirip bazı isteklerden vaz grçmek gerekir. Örneğin eşiniz mezun olana ve iş bulana kadar ev alma vs fikirlerini unutup evin çalışanı olarak sizin konforunuz düşünülmeli, biraz kese açılabilir bu uğurda, çalıştığınız yere yakına taşının ve kızınızın okulunu değiştirin, yetmediğinde de birikmişinizden harcayın, villa bakabiliyorsanız o birikmiş sizi baya idare eder, sizden kıymetli mi. Tr de olsanız zaten kızınız iyi eğitim alsın diyr özel okullara bayacaksınız o kadar para, yine maaşınız yetmeyecek ki tek kişi çalışacaksanız.
Koca parası yemek istemeniz de anca bunalmışlıktan, yoksa hiç yemediğiniz için o duyguyu bilemeyebilirsiniz, yakın bir akrabam ev hanımı, eşinin de maddi durumu iyi, ama akrabamın babasından kalma küşük bir tarlası var, yıllık çok cüzi bir geliri oluyor oradan, ama her zaman der, o para benim için daha kıymetli, kimse nereye harcadığımı sormadan istediğim şekilde değerlendirebiliyorum diye. Kendim de şu an uzun süreli doğum iznine ayrılıcam, kreş yaşına kadar evde kalacağım, şimdiden eşimden para isteme fikrinden hoşlanmıyorum.

villa bakma kismi esinin kendini bilmezligi cnm, yoksa villa lacak durumumuz yok, anca Turkiyede belki krediyle falan olabilir.
ise yakin bir yere tasinsam direk butun para ev kirasi ve kres parasina gidecek, su an verdigimizin iki kati olacak ve buda beni hem maddi hem ruhen derde sokacak aslinda.
valla bu ara fena takigim pempib gelinlere ordan geliyo bu koca parasi yeme sevdasi, yoksa esim calisma dese bu seferde ona sinir olurum kesin.
suan aslinda ikinci arabayi almak en yakin cozumum gibi, yol uzun sirsede en azindan kendi arabamla milletin kalabaligini cekmem.
en can alici noktada orasi zaten, bu vize belasindan, okulu bile dondurum kizima bakamadim, iki aylikti okula dondum.
simdiki aklim olsa her sarti zorlar izne ciakrdim en az bir yil belkide.
guzelce bebisine bak cnm, zaten kocalardan para isteme durumuna girmemek lazim, kredi kartimi ustunden yuz goz olmadan harcamak lazim :)

villa bakma kismi esinin kendini bilmezligi cnm, yoksa villa lacak durumumuz yok, anca Turkiyede belki krediyle falan olabilir.
ise yakin bir yere tasinsam direk butun para ev kirasi ve kres parasina gidecek, su an verdigimizin iki kati olacak ve buda beni hem maddi hem ruhen derde sokacak aslinda.
valla bu ara fena takigim pempib gelinlere ordan geliyo bu koca parasi yeme sevdasi, yoksa esim calisma dese bu seferde ona sinir olurum kesin.
suan aslinda ikinci arabayi almak en yakin cozumum gibi, yol uzun sirsede en azindan kendi arabamla milletin kalabaligini cekmem.
en can alici noktada orasi zaten, bu vize belasindan, okulu bile dondurum kizima bakamadim, iki aylikti okula dondum.
simdiki aklim olsa her sarti zorlar izne ciakrdim en az bir yil belkide.
guzelce bebisine bak cnm, zaten kocalardan para isteme durumuna girmemek lazim, kredi kartimi ustunden yuz goz olmadan harcamak lazim :)

Ay hiç bilemiyorum.

Çocuk 2 aylıkken işe başlamış olman da kilit bence, ilk oğlumda 9 aylıkken işe döndüm. Ablam aynı dönem oğlu 3 aylıkken işe döndü. Üzerinden bir kaç yıl geçti, ablam çok stresli, doğum+lohusalık+yeni bebek stresini üzerinden atamadan işe başlamasının etkisi çok ağır oldu bence, ben ona göre daha iyiyim.

Bundan böyle atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun. Kumarbazlığı itliği hergeleliği öğreneceğim...

Cinayet sebebi sorumsuz herif.

Demiyor musun içinden geçenleri yüzüne?

Tamda modum bu iste :)
diyorum, cok kereler konustuk, tartistik, sozde bitiriyor, is basvurusu yapiyor.
ama suda var ben veryansin etmek icin gec kalmisim, en az 3 yil once baslamaliydim is basvurusu yap, staj bul, ek is yap demeye.
ama bendeki manyakca esitlik duygusu, hayat musterektir algisi buralara getirdi.
simdi evlenen herkese tavsiye ediyorum, esin senden en az iki adim onda olsun her konuda, sonra sorun olur diye.

Benim bi arkadaşım var. Kocası çok güzel yemek yapar, çocuklara o bakar, derslerini falan o yaptırır. Temizlikçinin gelmediği günlerde evi süpürür siler. İyi de para kazanır. Geçen gün dedim her şeyi kocan yapıo neye yoruldum diyosun sen bulmuşsun cennetlik adamı. Ya öyle olmasa niye evlenicektim pardon da? Herşeyi kendi yapan kadınları anlamıyorum niye evleniyorlar dedi? Doğru söylüo vala bi sperm koyuyo sadece kendini adamdan sayıyor kuş kadar parayı çocuklar da getirir ışıklarda dilendirsen.

Tembel erkekle zor canım...
Anlıyorum seni, ilk evliliğim de böyle tembel bir adamlaydı, zamanın birinde şans eseri devlet memuru olmuştu yoksa acından ölürdü herhalde. Şimdiki eşim çok çalışkan bir adam şimdi şimdi anlıyorum aradaki farkı...

Senin zoruna giden sen bu kadar perişan olurken kocanın senin emeğin üzerinden tembellik yapması. Mayası böyleyse düzelmez, şu an vize sorunlarından ötürü el mahkum devam edeceksin ama hiç değilse o kadar rahat olmasına izin verme iyi kötü başlasın bir yerden çalışsın! İki birden her zaman fazladır.

Ay hiç bilemiyorum.

Çocuk 2 aylıkken işe başlamış olman da kilit bence, ilk oğlumda 9 aylıkken işe döndüm. Ablam aynı dönem oğlu 3 aylıkken işe döndü. Üzerinden bir kaç yıl geçti, ablam çok stresli, doğum+lohusalık+yeni bebek stresini üzerinden atamadan işe başlamasının etkisi çok ağır oldu bence, ben ona göre daha iyiyim.

dahada dallandiriyor olaylari o kismi zaten,
anasini hic tanimazken yine kendi herkesi kendi annem gibi iyi bilmemden, kadin gelip bakacak bende zaten haftada en fazla 3 4 gun okula gidip islerimi toparliycam, ne varki yaparim dedim.
sonra olaylar oyle bir evrildiki, ben herseyden nefret eder oldum. en az bir yil bebegime sarilip yasasaydim buralara gelmezdik diyorum cogu zmn.
Turkiyeye donmeyi geciktirmemin bir sebebide sorunlu kv ve diger bilimum es ailesidir zaten.

Tamda modum bu iste :)
diyorum, cok kereler konustuk, tartistik, sozde bitiriyor, is basvurusu yapiyor.
ama suda var ben veryansin etmek icin gec kalmisim, en az 3 yil once baslamaliydim is basvurusu yap, staj bul, ek is yap demeye.
ama bendeki manyakca esitlik duygusu, hayat musterektir algisi buralara getirdi.
simdi evlenen herkese tavsiye ediyorum, esin senden en az iki adim onda olsun her konuda, sonra sorun olur diye.

Bebeğim o masallara 30'a kadar inanıyoruz. Belli bi yere kadar savunuyoruz. Eşit falan değiliz. Elin piremsesleri evde ekmeği kurdelelerken biz niye kolları paçaları sıvayıp her işe girişiyoruz anca anca donk ediyor.

Benim bi arkadaşım var. Kocası çok güzel yemek yapar, çocuklara o bakar, derslerini falan o yaptırır. Temizlikçinin gelmediği günlerde evi süpürür siler. İyi de para kazanır. Geçen gün dedim her şeyi kocan yapıo neye yoruldum diyosun sen bulmuşsun cennetlik adamı. Ya öyle olmasa niye evlenicektim pardon da? Herşeyi kendi yapan kadınları anlamıyorum niye evleniyorlar dedi? Doğru söylüo vala bi sperm koyuyo sadece kendini adamdan sayıyor kuş kadar parayı çocuklar da getirir ışıklarda dilendirsen.

supermis :)
benim esimde ev islerinde yardim eder cocuklada ilgilenir, bazen dusunuyorum ev isleri yaptira yaptira adamin disarda calisma azminimi dusurdum acaba...

Tembel erkekle zor canım...
Anlıyorum seni, ilk evliliğim de böyle tembel bir adamlaydı, zamanın birinde şans eseri devlet memuru olmuştu yoksa acından ölürdü herhalde. Şimdiki eşim çok çalışkan bir adam şimdi şimdi anlıyorum aradaki farkı...

Senin zoruna giden sen bu kadar perişan olurken kocanın senin emeğin üzerinden tembellik yapması. Mayası böyleyse düzelmez, şu an vize sorunlarından ötürü el mahkum devam edeceksin ama hiç değilse o kadar rahat olmasına izin verme iyi kötü başlasın bir yerden çalışsın! İki birden her zaman fazladır.

su an absvuru asamasinda, bulmasi calsimasi desek en az 3 4 ayi bulur. sonrasi kismet bakalim, ins ele gelir bisey bulurda gonlum razi olur yoksa, cok pis cirkefe yaticam galiba.

Gercekten biktigimi hissediyorum artik, eskiden ideallerim vardi, akademisyen olmak icin canini disine takan gece sabahlara kadar ders calisan, hafta sonu bile laboratuvara giden birisiydim. Ama artik hicbirsey yapasim yok, hersey kulfet gibi geliyor bana. sirf vize durumumdan dolayi calismayi surduruyorum sanki, isle baslantim biterse vizemde bitiyor ve Turkiye'ye donmem gerekiyor. bikac yil daha kalalim, azcik daha kendimizi gelistirelim, cocugum biraz daha biseyler ogrensin diye diye icim sisti. simdiye kadar donemedik, simdiden sonra zaten ulkenin durumu da malum, suan donemyi hic goze alamiyorum. herkesin dedigi milelt birbirinin kuyusunu kazma derdinde, hele akademik ortamlar, aman aman hic girme deniyor nerdeyse.
Velhasil ulkeye de donemiyorum, iside birakamiyorum ama feci biktim.
hergun 3 saate yakin yol cekiyorum, yolun stresiyle ise gergin geliyorum, eve gergin gidiyorum.
yilalrdir tezini bitiremeyen bir adet de koca var elimde, dusundukce deli oluyorum. sallana sallana is bitirmeye calisan bir tip, ben boyle yogun calisamam diyen bir tip.
mileltin evinden yaptigi o cicisli bicisli paylasimlari gordukce zaten beynime kan yuruyor neredeyse.
eskiden ideallerim vardi, onlari da kaybettim artik...
bunca emek veriyorum ama sunun icin bunun icin derdim, simdi hicbir idealimde yok, calisma hevesimde yok, arastirmasi da, akademisi de yerin dibine batsin modundayim, bosuna okumusum bosuna parcalamisim kendimi, kocami rahat ettirip besleyip buyutmek icinmis hepsi. adam beni rahat ettirecegine ben onu rahat ettiriyorum, benim biriktirdigim parayla satilik villa ilanlarina bakiyor beyfendi, sacimi basimi yolasim geliyor bazen cidden.
Aptallikmis benimki, tek kelimeyle olan bu. elin dunyadan haberi olmayan hayatinda iki kitap okumamis, uc kelimeyi yanyana getiremeyen tipleri, prenses gibi yasiyor, ben daha otobus tepelerinde suruneyim.
Ne yazikki boyle gelmis boyle gider bu isler, hicte kurtulusum yok.
siz bence sadece hamallik yapiyorsunuz orada kalin gelmeyin burada sizin gibilerden cok var anlayisli hosgorulu ve mutevazi kisiler lazim bize onemli olan kitap okumak degil okudugunu anlamaktir hayatiniz zor evet ama kibir almis gidiyor

siz bence sadece hamallik yapiyorsunuz orada kalin gelmeyin burada sizin gibilerden cok var anlayisli hosgorulu ve mutevazi kisiler lazim bize onemli olan kitap okumak degil okudugunu anlamaktir hayatiniz zor evet ama kibir almis gidiyor

arkadasim gercekten nerden anladin kibirli oldugumu bi anlatirmisin?
konuyu butunluk icinde okuyabiliyormusun?
neyden dert yandigimi anlayabiliyormusun?
hamallik yapmissin ne demek ayrica?
bir insanin son 25 yildir emek verdigi bir seye nasil hamallik diyebilirsin?
hadi diyelimki hamallikmis hersey bosmus bunund erdi sanami dustu?
niye saldiriyorsun? niye gocunuyorsun?
ve ever gercekten etrafimda iki kitap okumamis ama kendini dunyanin emrkezi zanneden cok onemli bi ... zanneden tipler, ve hepsini cok guzel assagilamak istiyorum ama ne yazikki yinede iste boyle forumda yazmaktan abska bisey yapamiyorum...

Dip not: golmoyon bordo sozon gobolordon cok vorrr!
evet cunku sana sorucan gelip gelmemeyi,
delirttiniz bee, valla delirttiniz.
kimse gormuyormu, bunca hakaretii Mune Mune
birileri yine beni banlasin, herkes cok normal ben deliyim cunkuuu

dahada dallandiriyor olaylari o kismi zaten,
anasini hic tanimazken yine kendi herkesi kendi annem gibi iyi bilmemden, kadin gelip bakacak bende zaten haftada en fazla 3 4 gun okula gidip islerimi toparliycam, ne varki yaparim dedim.
sonra olaylar oyle bir evrildiki, ben herseyden nefret eder oldum. en az bir yil bebegime sarilip yasasaydim buralara gelmezdik diyorum cogu zmn.
Turkiyeye donmeyi geciktirmemin bir sebebide sorunlu kv ve diger bilimum es ailesidir zaten.

Offf, kötü birikmiş sende olaylar, keşke işe ara vermek gibi bir şansın olsaydı...

gercekten o kadar kotumu ya :KK43:
ben 8 senedir yurt disindayim, daha once Turkiye'de yuksek lisans yaptim guzel bir universitenin oldukta aktif bir bolumunda, inanin ne birbirinin yolunu tikamaya calisanlara ne de asiri derecede kiskanclik yapip ortam gerenlere rastlamadim.
simdi birbirinin projesini calmaya calisnalarmi dersiniz, projeyi onaylatmayi reddeden bolum baskanimi dersiniz herseyi duyup deli oluyorum. zaten son oalylari hic saymiyorum bile.
inanin gercekten donmek istiyorum, gercekten calsimak istiyorum ulkemizde. ama dondugume pisman olmayida goze alamiyorum. hickimse donmesin o zmn nerde kaldi bunca sene cabalamaklar.
diyorumya eskiden ideallerim vardi, suan hicbiris kalmadi, kedni rahatimi dusunuyor hallerindeyim. onuda bulamiyorum birde o var tabi.
kuzenim akademik ortamda.. coook kotu anlatiyor. millet birbirinin kuyusunu kaziyor diyor..

arkadasim gercekten nerden anladin kibirli oldugumu bi anlatirmisin?
konuyu butunluk icinde okuyabiliyormusun?
neyden dert yandigimi anlayabiliyormusun?
hamallik yapmissin ne demek ayrica?
bir insanin son 25 yildir emek verdigi bir seye nasil hamallik diyebilirsin?
hadi diyelimki hamallikmis hersey bosmus bunund erdi sanami dustu?
niye saldiriyorsun? niye gocunuyorsun?
ve ever gercekten etrafimda iki kitap okumamis ama kendini dunyanin emrkezi zanneden cok onemli bi ... zanneden tipler, ve hepsini cok guzel assagilamak istiyorum ama ne yazikki yinede iste boyle forumda yazmaktan abska bisey yapamiyorum...

Dip not: golmoyon bordo sozon gobolordon cok vorrr!
evet cunku sana sorucan gelip gelmemeyi,
delirttiniz bee, valla delirttiniz.
kimse gormuyormu, bunca hakaretii Mune Mune
birileri yine beni banlasin, herkes cok normal ben deliyim cunkuuu

Ya boşver bu forumda çok var çocuk bakma dışında hayatta hiç bi vasfı olmayan kadınlardan. Sıkma canını. Kibirli de olursun kibirsiz de kimi ne ilgilendirir.

Senin tek ve en birinci cozumun kocanin derhal bir is bulmasi. Ancak bu cozum seni rahatlatir, isinden ayrilmak ya da pahalli fakat isine yakin muhite tasinmak degil. O sekilde dertlerinin adi degisir sadece.. Isinden memnunmussun. Bir eksisi yol ve trafik.. Aynisi Turkiyede de cogu insanin basinda.. Oradan yeni dondum. Kesinlikle 8 yil onceki Turkiye degil. Trafik bir kesmekes, insanlar direksiyon basinda akrobasi yapiyorlar, kimsenin kimseye saygisi kalmamis. Trafik lambalari kimi yerde sus vazifesi goruyor. Kirmizi isikta gecen arabalar, yayalar, ustelik yesilde gecen durmamis diye arkasindan saydiranlar..:olamaz: Ustelik bu trafik cilesinin sonunda varacagin iste memnuniyet garantisi de yok.

Evde oturup koca parasi yiyenlerden cogu mutsuzlar kategorisinde.. Koca kahri, kaynana kahri, bir bogaz tokluluguna.. Ekonomik ozgurlugu olmadigindan bosanamayip siddet, aldatma, her turlu illete boyun egen kadinlar.. Zengin ve comert kocaya gitmek piyangodan buyuk ikramiyeyi tutturmakla esdeger. Hayalle mutlu olunuyorsa boyle hayaller kurmak serbest, her nerde yasarsan yasa..

sakın buraya gelme. sakın. ikincisi bence çalıştığın yerde ev tut eşyaları taşı. eşin seninle gelirse gelir gelmek istemezse boşarsın. empati yapıyorum ben eşimi idare etmeye çalışsam niye evli kalayım ki. yani niye hep çalışan ben olayım. taşı evi ona sormadan

Ya boşver bu forumda çok var çocuk bakma dışında hayatta hiç bi vasfı olmayan kadınlardan. Sıkma canını. Kibirli de olursun kibirsiz de kimi ne ilgilendirir.
bu yoruma katılıyorum. bazı üyelerimiz çok mikemmel.
konu sahibi sinirlenme. ben de çalışıyorum. çok iyi anladım seni hak da verdim

Senin tek ve en birinci cozumun kocanin derhal bir is bulmasi. Ancak bu cozum seni rahatlatir, isinden ayrilmak ya da pahalli fakat isine yakin muhite tasinmak degil. O sekilde dertlerinin adi degisir sadece.. Isinden memnunmussun. Bir eksisi yol ve trafik.. Aynisi Turkiyede de cogu insanin basinda.. Oradan yeni dondum. Kesinlikle 8 yil onceki Turkiye degil. Trafik bir kesmekes, insanlar direksiyon basinda akrobasi yapiyorlar, kimsenin kimseye saygisi kalmamis. Trafik lambalari kimi yerde sus vazifesi goruyor. Kirmizi isikta gecen arabalar, yayalar, ustelik yesilde gecen durmamis diye arkasindan saydiranlar..:olamaz: Ustelik bu trafik cilesinin sonunda varacagin iste memnuniyet garantisi de yok.

Evde oturup koca parasi yiyenlerden cogu mutsuzlar kategorisinde.. Koca kahri, kaynana kahri, bir bogaz tokluluguna.. Ekonomik ozgurlugu olmadigindan bosanamayip siddet, aldatma, her turlu illete boyun egen kadinlar.. Zengin ve comert kocaya gitmek piyangodan buyuk ikramiyeyi tutturmakla esdeger. Hayalle mutlu olunuyorsa boyle hayaller kurmak serbest, her nerde yasarsan yasa..

dusundugum istedigim tamda bu, ama dile geitrip esimi zorlamakta gec kalmisim.
oda beni mutlu ve dolgun (!) hissettirecek bir iste calissa gerisini hicte takmam belkide, zaten hep zor yasadim, hicte kolay olmadi hicbirsey ama simdi tek basina cabalamak, hatta cogu zmn deger bile gormemek deli ediyor beni.
valla diyorumya koca parasi yeme kismina yolda dadandigim ig'den sonra iyide sardim :) kocam evde otur calisma ben sana bakarim dese o daha da buyuk sorun olabilir.
Herkese kaldirabilecegi yuk veriliyor belkide ne diyim.

Back
X