- 4 Eylül 2013
- 1.513
- 1.560
- 83
Bence siz kendinizi çok yıpratıyorsunuz, öncelikleri değerlendirip bazı isteklerden vaz grçmek gerekir. Örneğin eşiniz mezun olana ve iş bulana kadar ev alma vs fikirlerini unutup evin çalışanı olarak sizin konforunuz düşünülmeli, biraz kese açılabilir bu uğurda, çalıştığınız yere yakına taşının ve kızınızın okulunu değiştirin, yetmediğinde de birikmişinizden harcayın, villa bakabiliyorsanız o birikmiş sizi baya idare eder, sizden kıymetli mi. Tr de olsanız zaten kızınız iyi eğitim alsın diyr özel okullara bayacaksınız o kadar para, yine maaşınız yetmeyecek ki tek kişi çalışacaksanız.
Koca parası yemek istemeniz de anca bunalmışlıktan, yoksa hiç yemediğiniz için o duyguyu bilemeyebilirsiniz, yakın bir akrabam ev hanımı, eşinin de maddi durumu iyi, ama akrabamın babasından kalma küşük bir tarlası var, yıllık çok cüzi bir geliri oluyor oradan, ama her zaman der, o para benim için daha kıymetli, kimse nereye harcadığımı sormadan istediğim şekilde değerlendirebiliyorum diye. Kendim de şu an uzun süreli doğum iznine ayrılıcam, kreş yaşına kadar evde kalacağım, şimdiden eşimden para isteme fikrinden hoşlanmıyorum.
villa bakma kismi esinin kendini bilmezligi cnm, yoksa villa lacak durumumuz yok, anca Turkiyede belki krediyle falan olabilir.
ise yakin bir yere tasinsam direk butun para ev kirasi ve kres parasina gidecek, su an verdigimizin iki kati olacak ve buda beni hem maddi hem ruhen derde sokacak aslinda.
valla bu ara fena takigim pempib gelinlere ordan geliyo bu koca parasi yeme sevdasi, yoksa esim calisma dese bu seferde ona sinir olurum kesin.
suan aslinda ikinci arabayi almak en yakin cozumum gibi, yol uzun sirsede en azindan kendi arabamla milletin kalabaligini cekmem.
en can alici noktada orasi zaten, bu vize belasindan, okulu bile dondurum kizima bakamadim, iki aylikti okula dondum.
simdiki aklim olsa her sarti zorlar izne ciakrdim en az bir yil belkide.
guzelce bebisine bak cnm, zaten kocalardan para isteme durumuna girmemek lazim, kredi kartimi ustunden yuz goz olmadan harcamak lazim :)