Calisan kadin olmaktan biktim

Ya boşver bu forumda çok var çocuk bakma dışında hayatta hiç bi vasfı olmayan kadınlardan. Sıkma canını. Kibirli de olursun kibirsiz de kimi ne ilgilendirir.
at gozluklerinizi cikarin derim kk da kadinlarin vasiflarini gozluklerinizle goremezsiniz

sakın buraya gelme. sakın. ikincisi bence çalıştığın yerde ev tut eşyaları taşı. eşin seninle gelirse gelir gelmek istemezse boşarsın. empati yapıyorum ben eşimi idare etmeye çalışsam niye evli kalayım ki. yani niye hep çalışan ben olayım. taşı evi ona sormadan

bosamak istesem bosayamam da :) simdi tukiyeye git adami bosa, geri gel, vize problemi.
artik bu vizeler kalksin yedi bitirdi beni bu dert.

Bence kilit konu bu eve gidip gelme mesafesi. İnsanı en en bıktıran şey o. Oraya gidene kadar yorulmuş oluosun çalışacak halin kalmıyor. En önce onu hallet. Akademik camiadayım uzun süredir çok fazla rezillik görmedim ben açıkçası. Sadece bizim ülkede doktora işi sıkıntılı çok şey katamıosun kendine hocaların k.çını toplamaktan. Hangi ülkedesin ki o da önemli gelip gelmeme hususunda?

Eşini biraz sars. Yakın tek başına çalışmaktan. Desteğe ihtiyacım var de. Kendimizi güvene almalıyız tek maaşla bu devirde olmuyor, çocuk var masraf çok iş çok stresli, hayat buhranlarla dolu maddi olarak destek gerek bu aileye de. Sorumluluk duygusunu harekete geçirmen gerekli.

Ne var ülkenin durumda canım nerede bulunuyor iseniz bizi çekemedikleri için mübalağa ediyorlar

Ben bekarken calistim ama evlendigimden beri calismiyorum. Cocukla calismak gercekten zor. Kadinlarin mesaisi bitmiyor eve gel cocukla ugras gece emzir uyumadan işe git bir arkadasim var böyle kocasi evde hic yardim etmez. Eve geliyorum yemek temizlik sabah kahvalti hazirla cocuklari birak hepsi bana bakiyor diyor. Ev aldilar yazlik aldilar bir arabalari var baya lüks ve pahali ama kocasi bir kere bile kullanmasina izin vermiyor.
Kadin calisiyorsa bile degerini bilecek bir adam olmali karsisinda gece uyanan bebegi yeri gelmeli adam susturmali. Yemekte temizlikte her işte adam da kadin kadar aktif olmali ki şartlar eşit olsun. Ama cevremde genelde calisan arkadaslarin yakindigi konu eşlerinin hicbir işte yardim etmemesi. O zaman haksizlik oluyor cunku adam mesaisi bitince hicbirsey yapmiyor hafta sonu yatiyor kadin cocukla ugrasiyor surekli evle yemekle temizlikle vs. O zaman calismanin anlami kalmiyor kölelik gibu oluyor. Eşinizin size yardim etmesi cok onemli. Hele birde calisirken kocasina evine aldigi ev aletinin veya üzerine aldigi kiyafetin hesabini bile veren bayanlar var ki onlarin ki dah kötü bence.

Eşini biraz sars. Yakın tek başına çalışmaktan. Desteğe ihtiyacım var de. Kendimizi güvene almalıyız tek maaşla bu devirde olmuyor, çocuk var masraf çok iş çok stresli, hayat buhranlarla dolu maddi olarak destek gerek bu aileye de. Sorumluluk duygusunu harekete geçirmen gerekli.

sorumluluk duygusunu falan hepsini ara ara sarsiyorum, bi gaza geliyo geri sonuyo :)
aslinda iste son bir yildir falan sarsmaya basladim, en bastan beri sasrmaliymisim.
bide su ornekelr vardi etrafimizda, hem okuyup hem calisan, karisi bilmem ne marka cantayla dolasan tipler.
ben hep ay ne sacma hayat diyip gulup geciyodum, demiyodumki adama nbak ne fedakar. simdi dusundukce delleniyorum o ayri...

Ben bekarken calistim ama evlendigimden beri calismiyorum. Cocukla calismak gercekten zor. Kadinlarin mesaisi bitmiyor eve gel cocukla ugras gece emzir uyumadan işe git bir arkadasim var böyle kocasi evde hic yardim etmez. Eve geliyorum yemek temizlik sabah kahvalti hazirla cocuklari birak hepsi bana bakiyor diyor. Ev aldilar yazlik aldilar bir arabalari var baya lüks ve pahali ama kocasi bir kere bile kullanmasina izin vermiyor.
Kadin calisiyorsa bile degerini bilecek bir adam olmali karsisinda gece uyanan bebegi yeri gelmeli adam susturmali. Yemekte temizlikte her işte adam da kadin kadar aktif olmali ki şartlar eşit olsun. Ama cevremde genelde calisan arkadaslarin yakindigi konu eşlerinin hicbir işte yardim etmemesi. O zaman haksizlik oluyor cunku adam mesaisi bitince hicbirsey yapmiyor hafta sonu yatiyor kadin cocukla ugrasiyor surekli evle yemekle temizlikle vs. O zaman calismanin anlami kalmiyor kölelik gibu oluyor. Eşinizin size yardim etmesi cok onemli. Hele birde calisirken kocasina evine aldigi ev aletinin veya üzerine aldigi kiyafetin hesabini bile veren bayanlar var ki onlarin ki dah kötü bence.

bizimkide original ayarlarinda ev isini kadin yapar mantiginda aslinda, anasi gelip bir ara ayarlarini bozdu bile..
zmnla ogrendi bence, her isi yapar evde, hic gocunmaz, simdilerde cocugu okula getir gotur isi de onda hic ses ciakrmaz.
ama gel gorki suda var, yatarilistan gelen ozelligimizde sanirim erkegin calismasi kadinin ev isi yapmasi varmis, bu durum bana gitgide batmaya basladi.

Kadının çalışması ya da en azından bir gelirinin olması günümüzde şart, dünyanın binbir türlü hali var.

Yine de bunu doğanın binlerce yıllık dengesini bozmadan yapmak lazım. Erkek avlanır, kadın o avla yemek yapar, hayatın müşterek olması bu demek. Halbuki günümüzde kadınların eve gelen avla yemek yapması katma değerden sayılmıyor, ille kadın da avlanacak deniyor. Sonuç rahata bindirmiş erkekler ve tükenen kadınlar.

Siz iyi kötü bir araba alın, en azından uzun yolu daha konforlu hale getirirsiniz. Son iki yılda ben de çok yol çektim ve resmen psikolojim bozulmuştu.

Eşiniz konusunda bir tavsiyem yok malesef, keşke olsa. Belki de sizin bu kadar tırmalamanızdan dolayı rahata bindirmiştir eşiniz? Şartlarınızı bişmiyorum ama biraz salsanız da onu teşvik etseniz?

Ne var ülkenin durumda canım nerede bulunuyor iseniz bizi çekemedikleri için mübalağa ediyorlar

ya aslinda boyle de dusundugum cok oluyo benimde, neyi varmis ulkenin, mis gibi cekemiyorlar diyesim var.
hayya umidim vve idealist hayallerim bile var.
ama bu aralar feci sekilde kendi rahatimin derdindeymisin onu anladim, neresi rahatsa orasi olsun hic ugrasmiyim biel diyorum.

sorumluluk duygusunu falan hepsini ara ara sarsiyorum, bi gaza geliyo geri sonuyo :)
aslinda iste son bir yildir falan sarsmaya basladim, en bastan beri sasrmaliymisim.
bide su ornekelr vardi etrafimizda, hem okuyup hem calisan, karisi bilmem ne marka cantayla dolasan tipler.
ben hep ay ne sacma hayat diyip gulup geciyodum, demiyodumki adama nbak ne fedakar. simdi dusundukce delleniyorum o ayri...
Bu durumlarda işin sırrı eşinin senin maddi desteğine olan inancını sarsmak. Yapamiyorsun, bunalimdaymissin, yumurta kapıya dayanmak uzereymisde önlem alması gerekiyormus gibi davranacaksin. İşten çıkarsa biz ne yaparız diye dusunecek ya da işte çalışamayacak kadar psikolojisi bozulursa ne olur benim çalışıyor olmam gerek diyecek.

at gozluklerinizi cikarin derim kk da kadinlarin vasiflarini gozluklerinizle goremezsiniz

gizliden gizliye cevaplari okudugunu gormem iyi oldu, benimde neremden kibrimi ve hamallik yaptigimi anladigini aciklarmisin lutfen.???

Bu durumlarda işin sırrı eşinin senin maddi desteğine olan inancını sarsmak. Yapamiyorsun, bunalimdaymissin, yumurta kapıya dayanmak uzereymisde önlem alması gerekiyormus gibi davranacaksin. İşten çıkarsa biz ne yaparız diye dusunecek ya da işte çalışamayacak kadar psikolojisi bozulursa ne olur benim çalışıyor olmam gerek diyecek.

gecen bi olaydan sonra psikolojimin her an bozulacagini gordu aslinda, daha onceki sacma planlarini unutup, sen enrde rahat edeceksen orda yasariz demeye basladi. bunu dememsi bile beni baya bir sure mutlu yasatti aslinda.
isi birakmayacagimi da birakamayacagimi da biliyor aslinda, o yonde bir blof yapamiyorum ne yazikki :KK43:

Bende işsizlikten sıkıldım yaa:KK53:

iyice olcup bicip bilincli ise gir cnm, aceleye getirme.
benim butun hayatim biraz kosusturmayla gecti aslinda, biri bitti biri basladi. hep bi mecburiyetten ara veremedim hic. ve asiri yordu bu beni.,

ya aslinda boyle de dusundugum cok oluyo benimde, neyi varmis ulkenin, mis gibi cekemiyorlar diyesim var.
hayya umidim vve idealist hayallerim bile var.
ama bu aralar feci sekilde kendi rahatimin derdindeymisin onu anladim, neresi rahatsa orasi olsun hic ugrasmiyim biel diyorum.
Aynen bizi çekemedikleri aşikar bizdeki ademisyen gazeteci egitimciye verilen değer hiç bir yerde yok
Ama gene de siz dönmeyi biraz erteleyin

iyice olcup bicip bilincli ise gir cnm, aceleye getirme.
benim butun hayatim biraz kosusturmayla gecti aslinda, biri bitti biri basladi. hep bi mecburiyetten ara veremedim hic. ve asiri yordu bu beni.,
Çalışanlar yorgunluktan şikayetçi ev hanımları da boş zamandan aslında boş zaman çok yok ama iş hayatı daha iyi bence maddi manevi insanı rahatlatıyor yıllık iznin yok mu bisüre izin kullan istersen oyi olur

kararimiz olaylarin gelismesine bagli, esim okulu bitirip is bulma becerisi gosterirse bir sure daha kalabiliriz, yoksa zaten donmek zorundayiz.
arabamiz var ama is yerine arabayla gitmek daha da yorucu olabiliyor, araba kizimin krese goturup getirilme isi icinde lazim ne yazikki, ikinci bir araba alacak durumumuzda pek yok gibi.
ise yakin ev bakiyordum bir ara ama ben bakiyordum ne yazikki, her eve sacma salak yorumlar yapan esim sinirlerimi bozdukca sogudum zaten, ise yakin ev arti kizimza yine bu taraflarda anaokulu bulmak, usteklik bu muhitin daha pahali olmasi, kazandigim butun parayi zaten bu ikisine verecek olmam.. derken yine cikmazda kaldim.
esimle bazen konusuruz bazen deliririm kavga ederiz, ama firimi bir sekilde biliyor.
suan mutlu olmami birtek maddiyata endekslemis durumdayim, disardan bakan eminim kafayi parayla bozmussun diyebilir. ama 5 yildir bu adamin ciddi anlamda zugurtlugunu cekiyorum, benden tek kurus fazla kazanamadi, herseyi beraber yaptik. ama artik ciddi anlamda rahat etmek istiyorum, mumkunse birazda ben koca parasi yemek istiyorum.

Koca parası yemek istiyorsan istifa et ye...

Back
X