Teşekkür ederim bilgi için. Ben de KPSS ye hazırlanıyorum araştırıyorum ve az çok biliyorum anlattıklarınızı

tabii memurluk statüsü de önemli arkadaş ne olarak görev yapıyor bilemem ancak bulunduğu bakanlığa göre çok daha fazlasını da kazanıyor olabilir, en az 4000 dedim. Aileden uzak olmak zor tabi ki ama normal bir insan en fazla 1 yılda alışır. Benim etrafımda memur tanıdıklarım (hemşire ve öğretmen olanlar) o kadar rahat ve memnunlar ki. Hele hemşire olan, zaten maaşları var, döner sermaye var, ama ek döner az diye yakınıyorlar :) tabi bahsettiğim insalar yıllardır memurluk yapmış insanlar fazlasını istiyorlar kendilerince haklı sebepleri vardır ama ülkede özel sektör denen bir bela var, insanı sömüren, döner ek döner de neymiş haberleri yok. Mesela siz 2500 lira maaş 3000 olur iyiymiş diyorsunuz ama olay sadece maaş olsa keşke, anlattığım çalışma şartları bir kadın için o kadar zor ki. Nerden biliyorum çünkü 5 gün yaptım bu işi ve bu 5 gün hayatımın en berbat 5 günüydü. Aslen fizyoterapistim bu arada, bu işin içinde de sizin benim veya bir başkasının meslektaşı çok. Sadece kpssye hazırlanmamışlar ve iş bulamadıkları için bu işi yapıyorlar, yani kimseden aşağı konumda değiller.
Neyse, hal höyleyken bu durumda memurların “bazı” şikayetleri bana şımarıkça geliyor. Genel olarak devlet memurluğu özel sektöre göre rahat bu yüzden bu kadar sinirlendim arkadaşın madur havası yaratmasına :)