Açılınnn ben konu sahibinin tercümanıyım: bacım demek istiyor ki; bize hep çevremiz öğretmenlerimiz dediler ki çalışın, çalışan kadın olun, önce iş sonra aşk dediler, bizde sandık ki çalışınca evde hizmetçiler çocuğa bakıcılar olacak, istediğimiz herşeye sahip olucaz:) ama çalışınca gördük ki, öyle bir hayat yok. Yoksa konu sahibi ev hanımları sürünsün demiyor. Bana yalan söylediler diyor. Ki çoğu çalışan kadın çalışma hayatına başlayınca kandırıldığının farkında vardı ama iş işten geçti .napalım üzerine su içelim :)
Ama kıyaslayarak hayat geçmez. Misal benim şuan konuştuğum adamın eski karısı ev hanımıymış, ben eşek gibi çalışırken ( cidden çok zor koşullarda hem okudum hem çalıştım) ben bunları yaparken kadın sadece evlenmeden bu adama kendini teslim etmiş, beni alacaksın demiş bu adamda bunu almış, lüks bir hayat yaşamış, suan boşanmışlar kadının altındaki araba benimkinden üst model, bir de benim 20 yıl biriktirsem sahip olacağım eve sahip olmuş, ömür boyu da nafaka alıyor alacak, ama değiştirme şansım olsa asla o kadının hayatını istemezdim. Ben babamdan bile para almaya çekinen bir insan oldum. Bu biraz ruh meselesi.ha o kadında sürünsün istemem. Kimse sürünmesin.
Konu sahibi ev hanımlarını küçümsemiyor. Sadece dünya adaletine içerliyor. Ama ister içerle ister içerleme hayat BÖyle , Behzat ç nin bi sözü var ; sorun şu ki; senin gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştığın hayallerini, bir başkası bakkaldan ekmek alır gibi kolayca ulaşması, hem de hiç haketmeden , eyyorlaman bu kadar :)