çalışan küçük çocuklu bayanlar..

Doğrudur. Allahım yardım etsin inşallah.
Bak gelirimiz iyi diyorsun.
O zaman kısacaksın bir yerden yardımcıyı alacaksın.
Önce kendini düşün,sağlığını düşün.

Hani uçaklarda oksijen maskesini önce anne takıyor sonra çocuğu ya..
Bazılarına ters gelse de doğrusu bu bence de..
Önce anne iyi olacak ki sonra kalanları..

Ben veriyorum anahtarı.
Sabahları çok erken çıkıyoruz evden biz.
Yardımcımız istediği saatte gelip gidiyor,karışmıyoruz.
Bizimki yemek,temizlik,ütü yapıyor.
Arada perde,cam hallediyor,karışmıyoruz hiç.

ye peki ne kadr veriyorsunuz ücret olarak??

yok ben yapamıyorum malesef. bakım yok, temizlik çat pat. ama yemeğimi yaparım, çocukla , eşimle ilgilenirim. öyle işte. peki yardımcı gelip neler yapıyor. anahtarı mı veriyorsunuz. ben evde yokum o yüzden bilemedim.

Bana gelen yardımcı bayan 1 seneyi geçti geliyor, ben evden çıkmadan gelmiş oluyor. Bazen anahtarı bıraktığım da oluyor. Zaten evde büyük kızımızın bakıcısı olduğu için, o açıyor kapıyı. Benim evim 2 katlı bir de altta kiler ve çamaşır odası gibi bir oda oldu mu sana 3 kat. O yüzden işi çok oluyor. Çok fazla camım var, cam silmek gerektiği zaman yetişmiyor. Duvar silmek haricinde her işi yapıyor.

Cok tesekkur ederim.
Borc harc hic bitmiyor ki. Ben kizimda aynen dediginiz gibi aman disimi sikayim, aman parayi oralara savurmayalim borcumuz var derken kendimi cok yiprattim.
Hem fiziksel hem psikolojik olarak.
Islere yetisemedikce kendimi paraladim ama yine de olmadi, aglaya zirlaya gunlerim gecti.
Simdi yine borcumuz var ama acikcasi umrumda degil.akillandim:)
Gerekirse baska seylerden kisarim ama kafa rahatligimi baska seye degismem.
Bu surecte mumkun oldugu kadar destek almaya calisin. Yoksa agarmis saclar, tutulmuş bel ve daha kotusu patlamis bir beyinle kalakaliyorsun.

haklısınız. o kadar çalışıyorum biraz da kafam dinç olsun. ben biraz kendimi hırpaladım sanırım. ama artık gücüm çok çok azldı hep yorgunum. ve hiç borç bitmiyor. bitmesini beklemek mantıksız. o bitiyor diğeri başlıyor. ya da bitmeden yenisi başlıyor.. hep döngü.

ewt hanımlar tam da başlıkta ki kişilerden biri benim.
sabah 6.30 da kalkıp çocuğu hazırlayıp, kahvaltısını ettirip yola çıkıyoruz. çocuğu bakıcıya bırakıp saat 8 gibi işte oluyorum.
akşam 17 de işten çıkıyorum. eşim saat 18.30 geceye gidiyor misal bugün. sabah geliyor. eve gidince koştur koştur yemek yapıyorum. sofrayı kaldırmadım eşim çıkıyor ki oğlan yerken gizli kaçıyor. fark edince 1 saat onu sakinleştirmeye çalışıyorum. tabi sofra ortada. sonra zar zor toparlıyorum. azıcık oğlanla oyalanıp uykuya hazırlıyorum onu. saat 9 gibi uyutmaya gidiyorum. onu uyuturken bazen uyuyakalıyorum bazen uyanıp dinleniyorum. kendimi iyi hissedersem de evi toparlıyorum falan.
gelgelelim evi pırıl pırıl olanlardan hiç olamadım. moralim bozuluyor o zamanlar. bazı evler resmen parlıyor. ben kapılarımı en son ne zaman sildim hatırlamıyorum bile. duvarlarda öyle tabi. sabit yaptığım şeyler: yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, etrafı toparlamaca, wc temizliği , (banyoyu bile sık sık temizleyemiyorum), oğlanla ilgilenme ve işe gitme.

temizlik işine nasıl düzene oturtabilirim. hiç dinlenmesem mi mesela, tv hiç mi izlemesem ya da illa yardımcı çağırmak mı gerekli?? eşim çok çok yoğun tempoda çalışıyor. sadece uyuyabiliyor. bazen o bile zor geçiyor eline. cevapları geç verebilirim
Kimsenin evi öyle sürekli pırıl pırıl olmuyor.Çalışan çocuğu olanb hem de senin gibi yoğun tempolu olan insanların çoğunun eğer ki evi pırıl prıl ise,bil ki temizliğe kadın geliyordur.
Maddi olanaklarını bilemem ama istersen 2-3 ay da bir genel temizliğe kadın alabilirsin.
Senin evladına ve kendine ayırdığın vakit,inan bana evin pırıl pırıl olmasından daha değerli.
Bakıcı eve gelemiyor mu?Gelen bakıcı olursa,sorununun %50 si çözülür

Bana gelen yardımcı bayan 1 seneyi geçti geliyor, ben evden çıkmadan gelmiş oluyor. Bazen anahtarı bıraktığım da oluyor. Zaten evde büyük kızımızın bakıcısı olduğu için, o açıyor kapıyı. Benim evim 2 katlı bir de altta kiler ve çamaşır odası gibi bir oda oldu mu sana 3 kat. O yüzden işi çok oluyor. Çok fazla camım var, cam silmek gerektiği zaman yetişmiyor. Duvar silmek haricinde her işi yapıyor.

sizin ev baya genişmiş. benim ev tek kat ve bazı odaları hiç kullanmıyorum bile. yarım günde halledilir. cam kapı için de 2 gün de hallolur gibi. ewt ewt ben de bu yönde karar verdim saolun.

O bayanlardan biri de benim. Ayni seyi ben de dusunuyorum. Sabah 9 aksam 18.30 calisiyorum. 3 yasinda oglum var. Her aksam eve gelisim saat 7 yi buluyor. Hemen yemek yapmaya basliyorum, sonra sofra topla mutfagi topla, cocukla oyun oyna, temizlik dip bucak ben de yapmak istiyorum herseyi yapmak istiyorum da hem yetisemiyorum hem de acaip derecede yorgunluk çöküyor. Esim cani isterse yardim eder ama genelde etmez. Her gun birer is yapiyorum bi suredir. Mesela bu aksam mutfak temizlersem yarin tuvalet banyo diger gun mobilyalarin tozunu almak diger bi gun buzdolabini silmek baska bi gun kapilari silmek gibi. Plan yapmak ise yariyo gibi geldi. Ama ona bile tam uyamiyorum. İsin kotu tarafi esim bunlarin hepsinin benim gorevim oldugunu dusunmesi. Bi gun laf soktu ev pismis ne ise yariyomusum ben falan diye, tabi cok haklisin butun gun ......mü yayip yattim da temizlik yapmak zor geldi. Dedim. Kendisi ogretmen halbuki butun gun evde yazin. Ben ozel sektordeyim koca gun calisiyorm.

Kimsenin evi öyle sürekli pırıl pırıl olmuyor.Çalışan çocuğu olanb hem de senin gibi yoğun tempolu olan insanların çoğunun eğer ki evi pırıl prıl ise,bil ki temizliğe kadın geliyordur.
Maddi olanaklarını bilemem ama istersen 2-3 ay da bir genel temizliğe kadın alabilirsin.
Senin evladına ve kendine ayırdığın vakit,inan bana evin pırıl pırıl olmasından daha değerli.
Bakıcı eve gelemiyor mu?Gelen bakıcı olursa,sorununun %50 si çözülür

bakıcı eltim. o yüzden böyle daha mesafeli oluyor. eve gelse sanıırm arada ki çizgi kaçar. yardımcı bulmama daha mantıklı sanırım.

Allah kolaylık versin, her çalışan annenin ortak derdi evin düzeni.

Bir süre evin "şıkır şıkır" olmasını unutun zaten.
Kendim için söylüyorum ben bir 5 sene daha unutacağım :-)
2. geliyor ne de olsa.

Ben genelde Cumartesi günleri eşimin de desteği ile yapıyorum temizliğimi.
Hafta arası bir akşam da süpürge ile alıyoruz evi, çünkü illa ev tozlu paslı oluyor.
Hele ki yaz günü, cam açmadan durulmadığı için daha bir kirleniyor evler sanki.

Bazen hafta arası oğlumla beraber toz alıyoruz. :-)
Beni rahat bırakmadığı için eline kuru bir bez veriyorum rast gele sürüyor mobilyalara.
Haftasonu ayda 1 defa yardımcı almak zorunda kalıyorum, yoksa ev çığırından çıkıyor.
1 günüm gidiyor ama en azından 1 ay sadece üzerinden geçerek temizliğim halloluyor bir şekilde.

Kısaca imkan varsa muhakkak ayda bir sefer yardımcı edinin.
Onun haricinde de çok aşırı kafaya takmayın.
2 hafta nevresim değiştiremediğim oldu, çıldırıyorum o zamanlar.
Ama yapacak birşey yok, insanız, gücümüz ve zamanımız bir noktaya kadar yetiyor.
Biz de yoruluyoruz.
Eşinizin de destek olması önemli, ortak yaşam alanı nihayetinde sadece kadın sorumluluğunda olacak diye birşey de yok... :KK39:

O bayanlardan biri de benim. Ayni seyi ben de dusunuyorum. Sabah 9 aksam 18.30 calisiyorum. 3 yasinda oglum var. Her aksam eve gelisim saat 7 yi buluyor. Hemen yemek yapmaya basliyorum, sonra sofra topla mutfagi topla, cocukla oyun oyna, temizlik dip bucak ben de yapmak istiyorum herseyi yapmak istiyorum da hem yetisemiyorum hem de acaip derecede yorgunluk çöküyor. Esim cani isterse yardim eder ama genelde etmez. Her gun birer is yapiyorum bi suredir. Mesela bu aksam mutfak temizlersem yarin tuvalet banyo diger gun mobilyalarin tozunu almak diger bi gun buzdolabini silmek baska bi gun kapilari silmek gibi. Plan yapmak ise yariyo gibi geldi. Ama ona bile tam uyamiyorum. İsin kotu tarafi esim bunlarin hepsinin benim gorevim oldugunu dusunmesi. Bi gun laf soktu ev pismis ne ise yariyomusum ben falan diye, tabi cok haklisin butun gun ......mü yayip yattim da temizlik yapmak zor geldi. Dedim. Kendisi ogretmen halbuki butun gun evde yazin. Ben ozel sektordeyim koca gun calisiyorm.

eşin ayıp etmiş.. 3 yaşında bir oğlanla valla gayet iyisin bir de özel sektör. benim oğlan da 2,5 yaşında fırtına maşallah. ben inan senin kadar değilim. bezen uyuyakalıyorum bazen tv izliyorum. bazen de toplayıp sıradan işleri yapıyorum. eşin öğretmenmiş de keşke a yardımcı olabilse. benim eşim polis gece gündüz birbirine girmiş durumda.

Okurken yoruldum valla, bu kadar yıpratmayın kendinizi 15 günde bir yardımcı alsanız en azından ayda 1 , benim eşimde gece gidiyordu bu ara bittik çok zor Zaten eşlee böyle çalışıyorken , sizde o kadar koşturuyorsun bu da ödülünüz olsun ,kendinize Zaman ayırırsınız sizde

Allah kolaylık versin, her çalışan annenin ortak derdi evin düzeni.

Bir süre evin "şıkır şıkır" olmasını unutun zaten.
Kendim için söylüyorum ben bir 5 sene daha unutacağım :-)
2. geliyor ne de olsa.

Ben genelde Cumartesi günleri eşimin de desteği ile yapıyorum temizliğimi.
Hafta arası bir akşam da süpürge ile alıyoruz evi, çünkü illa ev tozlu paslı oluyor.
Hele ki yaz günü, cam açmadan durulmadığı için daha bir kirleniyor evler sanki.

Bazen hafta arası oğlumla beraber toz alıyoruz. :-)
Beni rahat bırakmadığı için eline kuru bir bez veriyorum rast gele sürüyor mobilyalara.
Haftasonu ayda 1 defa yardımcı almak zorunda kalıyorum, yoksa ev çığırından çıkıyor.
1 günüm gidiyor ama en azından 1 ay sadece üzerinden geçerek temizliğim halloluyor bir şekilde.

Kısaca imkan varsa muhakkak ayda bir sefer yardımcı edinin.
Onun haricinde de çok aşırı kafaya takmayın.
2 hafta nevresim değiştiremediğim oldu, çıldırıyorum o zamanlar.
Ama yapacak birşey yok, insanız, gücümüz ve zamanımız bir noktaya kadar yetiyor.
Biz de yoruluyoruz.
Eşinizin de destek olması önemli, ortak yaşam alanı nihayetinde sadece kadın sorumluluğunda olacak diye birşey de yok... :KK39:

2. inş sağlılla gelir hayırlı doğumlar. ya işte iannın bir aniden gelse kapıyı açmam sanıırm :D en azından o durum olmasın diye napabilirm diye düşündüm açtım konuyu. eşim çok çok yoğun ancak uyuyabiliyor. onu anlıyorum. evde olsa herşeyi yapar eminim. hatta çocukla ilgilenir ben yaparım. ama o da mümkün olmuyor. dediğiniz gibi yardımcı alıcam. demek ki genel bir sorun bu durum.

Okurken yoruldum valla, bu kadar yıpratmayın kendinizi 15 günde bir yardımcı alsanız en azından ayda 1 , benim eşimde gece gidiyordu bu ara bittik çok zor Zaten eşlee böyle çalışıyorken , sizde o kadar koşturuyorsun bu da ödülünüz olsun ,kendinize Zaman ayırırsınız sizde

ewt tek çıkar yolu bu. zaten ortak düşüncede bu oldu. ben kesin bir yardımcıyla anlaşmalıyım. cidden vücut yorgunluğunu geçtim psikolojim bozulmaya başladı.

2. inş sağlılla gelir hayırlı doğumlar. ya işte iannın bir aniden gelse kapıyı açmam sanıırm :KK70: en azından o durum olmasın diye napabilirm diye düşündüm açtım konuyu. eşim çok çok yoğun ancak uyuyabiliyor. onu anlıyorum. evde olsa herşeyi yapar eminim. hatta çocukla ilgilenir ben yaparım. ama o da mümkün olmuyor. dediğiniz gibi yardımcı alıcam. demek ki genel bir sorun bu durum.
Geçen gün benim başıma aynısı geldi.
Ev dandini, tesadüfen de bir yere davetliyiz, eşimin iş yerinden arkadaşı ve eşi ile gideceğiz aynı yere.
Onlarda dediler sizin evin oraya gelelim beraber gitmiş olalım.
Sonrada tek araba gidilmesine karar verildi.

Gittik davete döndük bizim evin önüne.
Eh gel desem ev müsait değil, birşey demesem çok ayıp.
Mecburen dedim "gelin buyrun isterseniz birer kahve içelim" sonra dediler yok biz gidelim onların da bir kızı var onun uykusu geldi diye. Bizimki zaten sızmıştı yolda babasının kucağındaydı o esnada.
Bizde girdik eve, ama soğuk terler döktüm resmen. :-)

Sonra karar verdim, haftasonu dip temizlik yapamasamda evi toplu bırakacağıma dair.
İnsan çok zor durumda kalıyor böyle olunca.

Back
X