• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan ve çalışmayan bayanlar bir bakarmısınız

30 dk filan ama otobüs saatleri düzenli olmayabiliyor birde annemin inekleri var sabah ve ikindin düzenli bakılması gerekiyor zaten sıkıntıda orada başlıyor yoksa annem seve seve gelip bakıyor..
tabi bir de yazı var kışı var...
sen annene yakın taşınmayı denesen..
en iyi bakıcı bile annen gibi olamaz.
eğer annenin sağlık sorunu yoksa bence 30 yı ne kadar aşağı çekersen o kadar kardasın.

İsten cikinca ilk iki ay mükemmel..

Sonra her gün ayni rutinin içinde kaybolan biri oluyorsunuz....

tek diyebilecegim birsey var imkanlarda el veriyorsa zorunlu bir durum yoksa cocuguna,kendinin bakmasi ve onun buyudugunu gelisimini an an adim adim gormek buna sahit olmak kadar guzel sey yok..hic bir anini kacirmiyorsun.belki fedakarlik belki daha yorucu belkide kariyerin engellenisi.....ama bu boyle...:KK51:

İsten cikinca ilk iki ay mükemmel..

Sonra her gün ayni rutinin içinde kaybolan biri oluyorsunuz....
erkeğin bakış açısı bile değişiyor. ben evde kaldığım 1 haftadan uzun izinlerde ben gelene kadar yemek yapan eşim, yemekten sonra "ben salona geçiyorum" diye kalkıyor masadan..

tek diyebilecegim birsey var imkanlarda el veriyorsa zorunlu bir durum yoksa cocuguna,kendinin bakmasi ve onun buyudugunu gelisimini an an adim adim gormek buna sahit olmak kadar guzel sey yok..hic bir anini kacirmiyorsun.belki fedakarlik belki daha yorucu belkide kariyerin engellenisi.....ama bu boyle...:KK51:
kariyer falan takıldığım şeyler değil aslında alt tarafı maaşlı bir çalışanım.. ama dünya hali deyip işi bırakamıyorum ama çocuğuma kendim bakmayı çok istiyorum, birde hem çalışıp hem eve hem çocuğa bakmak yoruyo insanı haliyle ve daha gergin bir anne oluyorum buda kötü oluyo :(

Bence calismalisin. Maalesef artik yasadigimiz dunyada kendi ayaklari ustunde duran, cocuguna gelecek hazirlayan bir anne olmak daha onemli. 5 yil sonra cocugun buyumus olur ama hayatin ne getirecegi belli olmaz, pisman olursun isi biraktigin icin. Cocugunla gecirdigin kisitli zamanlari en guzel sekilde gecirmeye calisirsan icin de biraz rahat olur.

Bence calismalisin. Maalesef artik yasadigimiz dunyada kendi ayaklari ustunde duran, cocuguna gelecek hazirlayan bir anne olmak daha onemli. 5 yil sonra cocugun buyumus olur ama hayatin ne getirecegi belli olmaz, pisman olursun isi biraktigin icin. Cocugunla gecirdigin kisitli zamanlari en guzel sekilde gecirmeye calisirsan icin de biraz rahat olur.
çalışan anne ile çalışmayan anne konusunda nasıl fark var ki? çalışan anneler eksik mi annelik yapmış oluyor?

İş bulunur.. Evlad Bulunmaz İşin telafisi olur ama evladın olmaz.. Evladının Anne sevgisine kokusuna ihtiyaçı var...

Hep yarın öbür gün ne olur demiş çoğu kişi,
ya eşime birşey olursa, ya işsiz kalırsa, ya şöyle olursa, ya böyle olursa!! Bu nedir ya? Bu nasıl bir mantıktır? Bu taraftan bakanlar bir de öteki taraftn bakıyor mu hayata?
Allah korusun ya çocuğuma birşey olursa yanında olmadım annelik yapamdım diye üzülünmez mi? Ya kendinize birşey olursa çocuğuna doyamadan gitti diyen..
Neden iş için anneliği ertelemek? Düşününce hiçbirşeyin garantisi yok ama hep maddi yönden bakılıyor bu konuya, manevi yönden bakan ne kadar az..Ama yeri gelir herşey para değil denir eeeee hani?
Zor durumda kalınmadıkça çocuğunun yanında olmalı bir anne. Hep maddihep maddi e çocuktan giden maneviyat önemli değil mi?

Hep yarın öbür gün ne olur demiş çoğu kişi,
ya eşime birşey olursa, ya işsiz kalırsa, ya şöyle olursa, ya böyle olursa!! Bu nedir ya? Bu nasıl bir mantıktır? Bu taraftan bakanlar bir de öteki taraftn bakıyor mu hayata?
Allah korusun ya çocuğuma birşey olursa yanında olmadım annelik yapamdım diye üzülünmez mi? Ya kendinize birşey olursa çocuğuna doyamadan gitti diyen..
Neden iş için anneliği ertelemek? Düşününce hiçbirşeyin garantisi yok ama hep maddi yönden bakılıyor bu konuya, manevi yönden bakan ne kadar az..Ama yeri gelir herşey para değil denir eeeee hani?
Zor durumda kalınmadıkça çocuğunun yanında olmalı bir anne. Hep maddihep maddi e çocuktan giden maneviyat önemli değil mi?
bunlar benimde aklıma geliyor ama başkasının dillendirmesi çok daha farklı oluyor, yarınımızın olduğunu kim bilebilir ki teşekkür ederim ...

Ben öğretmenim bugün iş başı yaptım 3 buçuk aylık ikizlerim i anneme ve bakıcıya bırakarak senin çocuğun 16 aylık olmuş kreş te olur bakıcıda olur bence çalış

Ben öğretmenim bugün iş başı yaptım 3 buçuk aylık ikizlerim i anneme ve bakıcıya bırakarak senin çocuğun 16 aylık olmuş kreş te olur bakıcıda olur bence çalış

Allah size sabır versin ne diyim iş arkadaşımın bebeğini bırakıpta ilk iş günü geldi aklıma dokunsan ağlayacak gibiydi..

Sayın konu sahibi henüz yeni evliyim çocuğum olmasını çok istiyorum ama mali müşavirlik stajım ve maddiyat engel şuanda kazara hamile kalırsam ne yaparım diye düşünüyorumda eğer maddiyat engelim olmasa sizin gibi çocuğumla ilgilenmeyi tercih ederim belkide bu sahip olduğum mesleğin güveninden kaynaklı 2 sene işimi yapmasam çalışacak yer bulamasam açarım ofis bakarım yoluma.. siz ne işle meşgulsünüz en azından 1-2yıl bebeğiniz bezden kurtulana kendini biraz bilene kadar evde kalabilirsiniz

bir insanın evladı her şeyden önce gelmeli bence...anne kokusu almadan büyüyen bebeklere çok acıyorum :KK43:

Merhabalar canım;
Benim kızıma da annem bakıyordu.14. ayında kreşe başlamak durumunda kaldık.
Memnun musun diye soracak olursan ben çok memnunum.20. ayında kızım ve maşallah 5 kelimelik cümleler kurabiliyor.

memur olmama rağmen hergün işi bıraksam nasıl olur die düşünüyorum.

özel sektörde olsam kesinlikle çalışmazdım çocuğumu kendim büyütürdüm.

memur olmama rağmen hergün işi bıraksam nasıl olur die düşünüyorum.

özel sektörde olsam kesinlikle çalışmazdım çocuğumu kendim büyütürdüm.
memur olsam ücretsiz izin filan alırdım ama özel sektörde öyle bir şansımızda yok maalesef..

Merhabalar canım;
Benim kızıma da annem bakıyordu.14. ayında kreşe başlamak durumunda kaldık.
Memnun musun diye soracak olursan ben çok memnunum.20. ayında kızım ve maşallah 5 kelimelik cümleler kurabiliyor.
benim kreşe verme şansım yok şimdilik burada bez bağlanan çocukları kreşe kabul etmiyorlar..

Back
X