• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışanlar, muhasebeciler, istifa için bana bahane üretebilecek olanlar bakabilir miii

benim ne etimden olayım ne sütümden olayım gibi bir kaidem yok yanlış anlaşıldım sanırım. ben o ay çalışıp hakettiğim parayı almaktan bahsediyorum. yoksa kıdemdir tazminattır öyle bir derdim yok. ben istifamı verdiğim günün ertesi günü işe gelmememi sağlayacak bir bahane arıyorum kötü ayrılmamak için. yoksa istifamı verdiğim gün ay başından itibaren çalıştığım günlerin parasını dahi istemeyeceğim, ihbara sayılması için

Bu sizin ilk işiniz mi? Hicbir usulü bilmiosunuz calismazsaniz o parayi zaten hak etmemis oluyosunuz. Dediginiz gibi bi uygulama zaten yok acip isci kanunu bakin gun gün sayip para odemek diye bisi yok. 5 aydir calistiginiz icin yarım maaş ihbar tazminati ödemeniz lazim zaten kıdem falan söz konusu bile degil. Adamlari yari yolda biraktiginiz icin hak etmemis oluyorsunuz onu hukuken. Yapacaginiz en mantikli hamle noterden ihtarname cekerek ayrilmak. O ihtarnameye de yapilan usulsuzlukleri yazmak. Dilekceyi isleme koymayabilirler kotu niyetlilerse zaten ki öyle uzerinde usulsuzluklerimi yazan dilekceyi ben bi isveren olarak anında yakarım gerizekali degilsem :) ya agzinizla tehdit edip efendi gibi bi istifa dilekcesiyle anlasacaksiniz. Ya yarım maaş odeyip gideceksiniz. Ya ise gitmeyip kendinizi attirmaya calisacaksiniz. Ya da noterden ihtarname cekeceksiniz usulsuzluklerin yazili oldugu. Ya da calisma bakanligina ihbar edip siz iş ustundeyken gelmeleri lazim onlari gogusleyip öyle ayrilacaksiniz. Siz ne ayranim dökülsün ne... istiyorsunuz. Öyle bi dünya yok. Hem hicbiseyden haberiniz yok hem cin olmadan adam çarpma pesindesiniz. Normalde isciden yanayimdir. Ama bi sakin olun saglikli dusunemiosunuz su an. Bahane üretmek nedir ilkokul meselesi mi. Dün evde elektrikler kesikti ogretmenim gibi. Sacma sapan bahaneye kim inanir. Hadi diyelim inandi. Bir ay sonra anlayacaklar baska ise girmek için gittigini. O zaman arkandan dava açarlar ihbar icin. Mantıklı olun lütfen. Vekalet masraflari ihbardan daha cok tutar. Sen madem ugrasmak istemiyorum diyosun o zaman yarım maasini birak git. Kafan rahat olsun.

Merhabalar. Şuan mevcut çalıştığım yerle çok sıkıntılıyız. İşe başlarken bahsedilmeyen iş yükleri şuan benim üzerime yıkılmaya çalışılıyor. Başta çok mantığıma yatmayan bir işti ama evde çok bunaldığım için okeyleyip başlamıştım

Sigortama yatan tutar aldığım maaşın 3te 1'i, resmi tatilde çalışılıyor, çalışma saatleri aşırı fazla, servis yok (yol ücretimde karşılanmıyor, hergün arabayla gidip geliyorum külfet oldu bu durum bana). bulunduğum mevkii de firmada en yüksek maaşla çalışan kişiyim bu gözlerine batıyor sanırım, bu kadar parayla bu bekar kız ne yapıyor kafasındalar sürekli, mesela hastaneye gitme durumum oldu, sen özele git tabii sende özele gitmeyeceksen.. falan.
Ben bu aldığım paranın firma içinde patron olsa dahi dile getirilmesinden nefret ediyorum

Bugüne kadar hep kurumsal yerlerde çalıştım, burada ki bu dedikodular, herkesin herşeyi duyması, hergün kavga gürültü, sistem olmamasından artık çok sıkıldım.
Bu süreçte çok iyi bir kurumsal bilindik bir firmadan bir teklif geldi. Şartları buraya nispeten çok çok iyi

Bende görüşmeye gittim, herşey olumlu pazartesi başlayıp başlayamayacağım soruldu. net bişey söylemedim. fakat gerçekten o firmayı kaçırmak istemediğim için biran önce başlamak benim için çok iyi olur, çünkü onalrda acil bir elaman arıyorlar.

Fakat ben bu ay ki maaşımı henüz almadım, daha öncesinde çıkmayı düşündüğümü söylesem ihbar süresi verilecek fakat ben ihbar süresinde burada olmak istemiyorum. Patron o kadar pis karakterli biri ki. İhbar süresinde ki çalışanlara zulüm ediyor resmen. Birde bana çok güveniyor, ben buraya başlamadan birçok kişi gelmiş gitmiş herşey ters gitmiş tam rayına oturdu diye düşünüyor şuan, benim iyice burnumdan getirir. İhbar süresinde çalışmayacağımı dile getirdiğimde ise yarım maaşımı keseceklerini söyleyecekler (daha önce çalışan bir arkadaşta aynısı yaşandı) vergi kaçırıp sigortayı düşükten yatırdıkları için sadece bankaya yatan tutarını verdiler, hakkını vermediler kızın.
Bende o yüzden maaşımı aldıktan sonra konuşacağım

Nasıl bir bahane sunmalıyım ihbara gelmememek için kara kara onu düşünüyorum, maaşını aldı öyle söylüyo diye düşünsünlerde istemiyorum. birde aynı gün söyle işten ayrıl mı olur diyecekler. acil bi durum var gibi mi lanse etsem bilmiyorum kızlar ya bir fikri olan var mı ?
IHbar tazminatini sen onlara ödeyip hemen birakabilrisin istersen.maddi durumun uygunsa tabiiki

O tarz çıkışta zaten tazminat alamaz tazminat alacak sekilde çıkış verilmiyor diye demek istedim ben :KK66:
Tazminatta alır ben yeni ayrıldım tazminatta alıyorum çünkü şirket hukuğa aykırı davranıyor, aynı şekilde bu şirkette maaşı düşük gösteriyor bu nedenle ayrılırsa tazminatını alır

benim ne etimden olayım ne sütümden olayım gibi bir kaidem yok yanlış anlaşıldım sanırım. ben o ay çalışıp hakettiğim parayı almaktan bahsediyorum. yoksa kıdemdir tazminattır öyle bir derdim yok. ben istifamı verdiğim günün ertesi günü işe gelmememi sağlayacak bir bahane arıyorum kötü ayrılmamak için. yoksa istifamı verdiğim gün ay başından itibaren çalıştığım günlerin parasını dahi istemeyeceğim, ihbara sayılması için
Zaten çok iyi niyetli bir kurum olmadığından vicdanen rahat olun bir bahaneye ihtiyacınız yok yasal olarak haklı durumdasiniz ihbara gerek yok bence daha iyi şartlarda iş buldugunuzu açıkça söyleyin ezilip buzulmeye hiç gerek yok herkes iyi şartlarda çalışmak ister işverenin önceliği kendi olduğu gibi işçinin önceliği de kendisidir h
elelili kalifiye eleman iseniz hiç dusunmeyin sizin şartlarımızı iyilestirmek adına herhangi bir adım atmayan bir işyeri için fazla vefakar buldum sizi :)

Back
X