- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İhbar tazmınatınızı verın cıkın.Maasla hiç ugrasmayın.Ne guzel kafanızda rahat olur .Belırsız surelı ıs sozleşmesı mı?Belirli sürelımı?Merhabalar. Şuan mevcut çalıştığım yerle çok sıkıntılıyız. İşe başlarken bahsedilmeyen iş yükleri şuan benim üzerime yıkılmaya çalışılıyor. Başta çok mantığıma yatmayan bir işti ama evde çok bunaldığım için okeyleyip başlamıştım
Sigortama yatan tutar aldığım maaşın 3te 1'i, resmi tatilde çalışılıyor, çalışma saatleri aşırı fazla, servis yok (yol ücretimde karşılanmıyor, hergün arabayla gidip geliyorum külfet oldu bu durum bana). bulunduğum mevkii de firmada en yüksek maaşla çalışan kişiyim bu gözlerine batıyor sanırım, bu kadar parayla bu bekar kız ne yapıyor kafasındalar sürekli, mesela hastaneye gitme durumum oldu, sen özele git tabii sende özele gitmeyeceksen.. falan.
Ben bu aldığım paranın firma içinde patron olsa dahi dile getirilmesinden nefret ediyorum
Bugüne kadar hep kurumsal yerlerde çalıştım, burada ki bu dedikodular, herkesin herşeyi duyması, hergün kavga gürültü, sistem olmamasından artık çok sıkıldım.
Bu süreçte çok iyi bir kurumsal bilindik bir firmadan bir teklif geldi. Şartları buraya nispeten çok çok iyi
Bende görüşmeye gittim, herşey olumlu pazartesi başlayıp başlayamayacağım soruldu. net bişey söylemedim. fakat gerçekten o firmayı kaçırmak istemediğim için biran önce başlamak benim için çok iyi olur, çünkü onalrda acil bir elaman arıyorlar.
Fakat ben bu ay ki maaşımı henüz almadım, daha öncesinde çıkmayı düşündüğümü söylesem ihbar süresi verilecek fakat ben ihbar süresinde burada olmak istemiyorum. Patron o kadar pis karakterli biri ki. İhbar süresinde ki çalışanlara zulüm ediyor resmen. Birde bana çok güveniyor, ben buraya başlamadan birçok kişi gelmiş gitmiş herşey ters gitmiş tam rayına oturdu diye düşünüyor şuan, benim iyice burnumdan getirir. İhbar süresinde çalışmayacağımı dile getirdiğimde ise yarım maaşımı keseceklerini söyleyecekler (daha önce çalışan bir arkadaşta aynısı yaşandı) vergi kaçırıp sigortayı düşükten yatırdıkları için sadece bankaya yatan tutarını verdiler, hakkını vermediler kızın.
Bende o yüzden maaşımı aldıktan sonra konuşacağım
Nasıl bir bahane sunmalıyım ihbara gelmememek için kara kara onu düşünüyorum, maaşını aldı öyle söylüyo diye düşünsünlerde istemiyorum. birde aynı gün söyle işten ayrıl mı olur diyecekler. acil bi durum var gibi mi lanse etsem bilmiyorum kızlar ya bir fikri olan var mı ?
Eşim muhasebeci çıkış veremezler maalesefŞuan işten çıkarmalar durmuş durumda kıdem + ihbar almayı nasıl düşünüyorsun?
İlla kendimi kovduracağım dersen 3 gün arka arkaya işe gitme telefonunu da kapat zaten çıkışını verirler :)
Çıkış verirler tabi ki, adam işe gelmesin, iş etiğine ayrı davranasın ona da mı yasak :) tabi ki değil. Kodları var eşiniz bilir bu nedenle çıkış olurEşim muhasebeci çıkış veremezler maalesef
Eşim muhasebeci çıkış veremezler maalesef
17 kasıma kadar işten çıkarmalar iş veren istesede çıkaramaz ama inşallah çıkarsın kolaylıklaCok az zaman kaldi ya her tarafimi sivilce basti stresten. Yok mu fikri olan
merhaba hayır imzalamadım hiçbir şeyİşe girerken herhangi bir sözleşme imzaladiniz mi ? Ne kadar süredir çalışıyorsunuz bu bilgileri verirseniz ona göre tavsiye vereceğim eski muhasebeci :)
inanın bununla hiç uğraşmak istemiyorum ben çıkıyorum deyip çıkabileyim deNoterden ihtar cekip cikabilirsin. Sigorta ve maas bedelin farkli olmasi yasak sonucta.
hayır hiçbir şey imzaalamadım burada, herhangi bir eğitim de almadım. beni ihbar süresince burda tutmasınlar tek dileğim o yüz göz olup uğraşmak istemiyorum hiçKendini gitmeyerek attir en garantisi o. Onun dışında senin zaten zibilyon tane fesih nedenin var ispat edebilirsen tabi ama dava yoluna giderlerse ugrasirsin. Elden para aldigini calisma bakanligina sikayet edecegini söyle tehdit et her ay parayi sizden aldigim gibi bankaya yatirdim düzenli olarak ispatim var de. Ya da direkt ihbar hattini ara sen ordayken gelsinler tutanak tutulsun ceza kesilsin firmaya ve çık işten. Haklı nedenle fesihtir bu. Sigortanin düştükten yatmasi yani. +Mesai saatlerini ödememeleri. Sözleşme imzaladin mi? O da tek tarafliysa sıkıntı çıkmaz. Ispatli yuksek miktarda egitimler falan almadiysan rahat olabilirsin.
Millet ne rahat yapio bu isi zamaninda birini bir gun gec baslattim diye bir maasa yakın para ödedim.
5 aaydır çalışıyorum. keşke dedğiniz gibi büyütmesem ama çok gerginim ya hiç yapamıyorum böyle şeyleriNe kadardır çalışıyorsunuz ? 3 aydan kısa ise ihbara gerek yok. Fazla ise maaşı alın ihbar için resmiyete gidemezler açıkları çok var.artık bu işi yapmak istemiyorum diyip çıkın. Nolcak karşılıklı bı alışveriş bu çok büyütmeyin.
henüz 5 aydır çalışıyorum içeride zaten kayda değer bir kıdemim olduğunu sanmıyorum. uzatmakta istemiyorum sadecce bir bahane olup, istifamı verdiğim gün işimin son olduğuna onları inandırmam gerek. öyle bir bahane bulmalıyımtüm bu şikayetleri maddeler halinde yazın
Notere gidip ihtarname çekin
Kıdem tazminatının tarafınıza ödenmesini de talep edin ödenmediği durumda iş mahkemesine gideceğinizi de ihtarda bildirin
Ertesi gün de işe gitmeyin
İnceldiği yerden kopar o zaman
Ne kadar süredir çalışıyorsunuz, ihbar için çalışma süresi çok önemli. İstifa dilekçenizi biraz sert yazın eğer tüm ödemelerinizi alamazsanız dava açacağınızı söyleyin. Usulsüzlüklerden de bahsedin korksunlar. Ayrıca kurumsal yer beklemeli kendilerinden de biliyorlar mevzuatı çok sıkıştırmasınlar sizi.
5 ay ise bir şey yokmuş yahumerhaba hayır imzalamadım hiçbir şey
inanın bununla hiç uğraşmak istemiyorum ben çıkıyorum deyip çıkabileyim de
hayır hiçbir şey imzaalamadım burada, herhangi bir eğitim de almadım. beni ihbar süresince burda tutmasınlar tek dileğim o yüz göz olup uğraşmak istemiyorum hiç
5 aaydır çalışıyorum. keşke dedğiniz gibi büyütmesem ama çok gerginim ya hiç yapamıyorum böyle şeyleri
henüz 5 aydır çalışıyorum içeride zaten kayda değer bir kıdemim olduğunu sanmıyorum. uzatmakta istemiyorum sadecce bir bahane olup, istifamı verdiğim gün işimin son olduğuna onları inandırmam gerek. öyle bir bahane bulmalıyım
5 aydır çalışıyorum, istifamdan önce konuşacağım. eğer ihbar süresini ücretten düşmeyi teklif ederlerse söylediğinizi yapabilirim. ama istifa dilekçesine o şekilde usülsüzlükler yazılabiliyor muydu? hiç bilmiyordum . acaba nasıl yazabilirim birde?
ben sadece ''şu şu tarihte girdiğim işimden, şu şu tarihte kendirızamla ayrılmaya karar verdim'' diye biliyorum. bana bir örnek yazarsanız harika oluristifamı yazarken sizin mesajınızı yazarım direkt
![]()
benim ne etimden olayım ne sütümden olayım gibi bir kaidem yok yanlış anlaşıldım sanırım. ben o ay çalışıp hakettiğim parayı almaktan bahsediyorum. yoksa kıdemdir tazminattır öyle bir derdim yok. ben istifamı verdiğim günün ertesi günü işe gelmememi sağlayacak bir bahane arıyorum kötü ayrılmamak için. yoksa istifamı verdiğim gün ay başından itibaren çalıştığım günlerin parasını dahi istemeyeceğim, ihbara sayılması içinKonu sahibi siz de hem istifa edeyim hem mayışımı tam alayım hem yeni işi kacırmıyım hem o hem bu.
Birinden vazgecin.
Bence güzelce gidiyorum diyin naası kessinler. Vedalasın ayrılın. İşinizin rast gitmesi için yine de kötü olan siz olmayın.
ne zaman çıktı bu karar hiç söylemedin olur mu öyle şey diyeceklerdir.herkes herşeyini konuştuğu için, böyle bişey varsa neden önceden duymadık diyecekler.5 ay ise bir şey yokmuş yahu
Ben Salı günü ayrılıyorum il dışına taşınacağız de mecbur Salı’dan sonra gelmeyeceğim de yeter
Evet verirler. 3 gün üst üste gitmez ise. Pandemi mandemi ile alakası yok dediğiniz gibi.Çıkış verirler tabi ki, adam işe gelmesin, iş etiğine ayrı davranasın ona da mı yasak :) tabi ki değil. Kodları var eşiniz bilir bu nedenle çıkış olur
………………………..’nin ……………………… adresindeki işimden net maaşımın bordroma doğru yansıtılmamasından ötürü ../../…. tarihi itibariyle ayrılmak istiyorum. Minvalinde bir şey yazabilirsiniz. 6 ayınızı doldurmadığınız için 2 haftalık bir süre görünüyor ihbar için, belki sorunsuz gönderirler.5 aydır çalışıyorum, istifamdan önce konuşacağım. eğer ihbar süresini ücretten düşmeyi teklif ederlerse söylediğinizi yapabilirim. ama istifa dilekçesine o şekilde usülsüzlükler yazılabiliyor muydu? hiç bilmiyordum . acaba nasıl yazabilirim birde?
ben sadece ''şu şu tarihte girdiğim işimden, şu şu tarihte kendirızamla ayrılmaya karar verdim'' diye biliyorum. bana bir örnek yazarsanız harika oluristifamı yazarken sizin mesajınızı yazarım direkt
![]()
o zaman yeni yerden bir hafta süre iste sonraki hafta Pazartesi başlayayım dene zaman çıktı bu karar hiç söylemedin olur mu öyle şey diyeceklerdir.herkes herşeyini konuştuğu için, böyle bişey varsa neden önceden duymadık diyecekler.
başka bir bahane bulmalıyım gibi sanki biranda olmuş bişey gibi![]()
O tarz çıkışta zaten tazminat alamaz tazminat alacak sekilde çıkış verilmiyor diye demek istedim benÇıkış verirler tabi ki, adam işe gelmesin, iş etiğine ayrı davranasın ona da mı yasak :) tabi ki değil. Kodları var eşiniz bilir bu nedenle çıkış olur
Bi üst mesajda şey ettimBibi günaydın.
İşe 3 gün haklı sebep göstermeden yada haber vermeden işe gitmemek işveren tarafınca çıkarılma sebebidir.
5-6 ay önce yaşadım.
Bir çalışan vardı gönderdim.