eğer eşinin maaşı yeterliyse ve sen de çalışmaktan yana değilsen bence çalışma.Ben de 14 aylık evliyim son 2 aydır çalışıyorum, farkını kısaca anlatayım.
çalışmıyorsan;
evin kesinlikle dağılmıyor, kim gelirse gelsin herkes seni düzeninle tertibinle anıyor.
değişik yemek seçenekleri sunabiliyorsun çünkü yemek yapmak için çook zamanın oluyo.
İstediğin zaman dışarı çıkabiliyor, istediğin zaman yataktan kalkabiliyorsun (hele bu kış dönemlerinde)
Gün içerisinde bütün işini hallettiğin için eşin eve geldiğinde sadece onunla ilgileniyorsun.
Eşinden sürekli "ya bi işin ucundan da sen tut" demek zorunda olmadığın için huzurunuzda bozulmuyo :))
Kendine bol bol zaman ayırabiliyorsun.
para kazanmadığından rahat harcama yapamıyorsun (benim için tek eksi yanı bu)
sürekli evde olduğun için kv' nin ya da ne bileyim görümcenin bi işi olduğunda ilk senin koşman gerekiyor.iki gün gitmezsen surart asıyolar çünkü
eşinle istediğinde istediğin yere gidebiliyorsun.
çalışıyorsan;
mantık çerçevesinde istediğini alabiliyorsun,
ne kv ne de bi başkası çalıştığın için senden fazla beklenti halinde olamıyorlar
gitmek istemediğin (mesela aile gezmeleri falan) yerlere hep bi bahanen oluyo.
dışarı çıkıyosun bi hava alıyosun, insanlarla muhattap oluyosun, bişiler üretiyosun öz güvenin artıyor.
Sende para kazandığın için evde dile gelmeyen ama hissettirilen bi ağırlığın oluyor.
bu kadar..
karar senin :)
ama benim bu kadar borcum olmasaydı herhalde asla çalışmazdım.