Bir bayan bencede kesinlikle çalışmalı, 18 yaşında işe girdim, şükür çok iyi bir işim var. Hiç bir zaman çalışmaktan gocunmadım, aksine evde otursam ne olurdu diye düşünüp durdum hep.
Çoğumda var, asla işten çıkmak için çocuğumuda bahane etmedim, annannesi baktı 3 yaş 8 aylıkken de anaokuluna başladı, şimdi 5 yaşında.
Çalışmamın kızımada artısı var, banada artısı var, evimede artısı var, eşimede artısı var.
Ben çalışmamış olsaydım eğer kızım bu kadar sosyal olmazdı (çünkü nasıl olsa evedeyim diye o kadar erken yaşta okula göndermez dizimin dibinde oturturdum ki annesinin dizinin dibinde oturan çocuklarımız daha çok içine kapanıklar), şimdi ben çalışıyorum, kızımın mutlu ve huzurlu olduğu bir okulu var, bir sürü arkadaşları var, bir sürü daldan bu küçücük yaşında bilgi sahibi (santranç, halk oyunu ingilizce, bilgisayar, vs. vs. evde olsaydı eğer bunların bir çoğunu öğrenemeyecekti) bunlar manevi kısımları, maddi kısmıda var eğer ben çalışmamış olsaydım kızımı özel bir koleje gönderecek kadar paramız olmazdı tek maaşla, her istediğini yerine getiremezdim.
Artı çocuğu bahane edenler için, bir çocuk zaten 6 yaşına geldiğinde okul hayatı başlıyor, doğal olarak kendine farklı bir yaşam kuruyor, eeee o okula gidince evde ne yapılır, temizlik-yemek, temizlik-yemek, oda bir yere kadar.
Çalışamamın bana karlarına gelince, her sabah düzenli olarak aynı saatte kalkıyorum daha canlı ve dinç hissediyorum kendimi, en azından gün boyu pijalarımla oturmak yerine her sabah üstümü değiştirip,hafif bir makyaj yapıyorum buda beni daha huzurlu hissettiriyor. Maddi kısmına gelince de gözüm çok şükür bişeyde kalmıyor, istediğimi alıp giyebiliyor ve yiyebiliyorum. Verimli olmaktan kısacası mutlu oluyorum.
Eşime ve evime olan karlarıda buna benzer, tüm yükü eşime yüklemekten se hayatı birlikte göğüslüyoruz.
Birde bazı arkadaşlarında dediği gibi, yarının bize ne getireceği belli olmaz, Allah korusun boşanma durumunda, yatalak hastalık durumunda, eşlerin vefati durumunda elimi kime açıpta para isteyebilirim, hayatımı idame ettirmek için olsada.
Kısacası bence bir bayan ne olursa olsun çalışmalı.
Bence sende çalışmalısın.