• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışırken evlilik ne zormuş

laleenver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
164
0
116
İstanbul
Akşam 8 e kadar çalışıyorum eve gittiğimde saat 9 oluyor zaten geliyorum yorgun bir şekilde, pratik yemekler hazırlamaya çalışıyorum, haftada bir gün temizlik yapıyorum, yemekti çamaşırdı ütüydü derken hergün birşeyler çıkıyor bir bakmışım saat 11 olmuş zaten, ne bir oje sürebiliyorum, ne eşimle doğru dürüst zaman geçirebiliyorum bir bakmışım uykum gelmiş zaten yatmaya gidiyorum..

O kadar zor durumdayım ki zaman hızla geçiyor sanki ne yapıcam böyle bilemiyorum o kadar geriliyorum ki elimde değil..

Canım durumun çok zor bu şekilde zaten çalışyorsun bir bayan alırsın ütü çamaşır temizlik işlerini yapar 2 haftaya 1 mesela. Kendini bu kadar yorma eşin yardımcı olmuyor mu?

ay canım benim
seni korkutmak istemem ama çocuk olunca bu yoğunluk ikiye katlanıyor
bende çalışıyorum,oğlum var,hamileyim, ohooo halimizi anlatsam acırsın ama biz alıştık
ama eşim çok yardımcı oluyor allah var ve 15 günde bir temizlikçi geliyor genel temizlik yapıyor
yoksa mümkün değil yetişemem..
çok sıkma kendini belli bir düzen oturtunca alışıyorsun aslında o tempoya..
en büyük destekçin eşin olmalı onunla paylaş bu sorununu

Eşim bazı şeylerde yardımcı oluyor tabi ama herşeyi dört dörtlük isteyen biri normalde, yardımcı çağırmayı bende düşünüyorum ama güvenebileceğim biri yok çevremde.

bende yenı evlendıgımde ya evım dagınık olurdu yada mutfagım batık olurdu her aksam bırde onunla ugrasması vardı ve eşim cok ilgi isteyen bır erkek ben mutfakda durup bulasık yıkayamam hemen karnı doyunca saldırıya gecer bulasık sonra der ve ben tabı yorgunlukdan banyo sonrası kolumu bıle kıpırdatamazdım şimdi 2 sene 2 ay oldu evlenelı ve ben alıstım hem kocaya hem eve hem işe yetısıyorum iş yerı bırde abımın buranın butun sorumlulugu bende bazen cok agır gelıyor bak bugun 1e kadar calısıyorum ve sabah 10da yıne iş bası eleman izinli suan düşün halimi ama alıstım 1de eve gıder yemegımı yer bulasıgımıda yıkarım adama da bakarım :D banyomuda yaparım bakımımıda yaparım yatarım sabah 9da ayakta olurum alısıyor zamanla hee daha bebek yok oda belkı basta agır gelır ama emınım onada alısırım hayırlısı:)

Bu saatte hala çalışıyorum. Devlet memuruyum bir de. Eve gidince yemek hazırla, ye. Çay iç, eşinle cilveleş ve bayıl. Bu mu hayat?

İyi ki çocuğum yok. Saat sekizde eve giden anne mi olur :) Kavram kargaşası yaşar cocuk; herkesin babası eve geç gidiyo diye bana da baba der :D

kizlar ben daha evlenmedim henüz nisanliyim, tabiki siz tecrubelisiniz bu konuda cok daha iyi bilirsiniz ancak size bir ip ucu

eyer siz temiz ve titizseniz ve esinizde az da olsa size yardimci olursa temiz olmasa bile temiz olmaya özen gösterirse bu islere yinede yetisirsiniz bence.

tabikide calisma saatleri cok faktörler oynuyor aksam 8 de gelince zaten cok gec olmus oluyor yemekdi bulasikdi kocaydi derken yani ozaman tabiki yetisilemez.

daha erken gelsen eve mesala 4-5 gibi ozaman yetisilirde , aslinda haftada bir temizlik yapiyorsan diyelim pazardan pazara zaten 2 kisisiniz, e camasirda her hafta 1 defa yikayip ütülesen ben anlamiyorum acikcasi nesine yetisilmezki sadece yemek kaliyor , ama iste geldigin saat rol oynuyor 8 cok gec ondan kaynaklaniyor mesala ögle molasi olsa 3 saat eve gelip yemegini pisirsen gelince sade isitsan pratik olurdu
ev islerinde esin yardim etmiyorsa az da olsa ozaman iste isin zor.

şimdi iyi zamanların bence.çocuk da olunca zorluk inan ikiye katlanıyor.kadın her zaman daha özverili olduğundan biraz kendi kişisel hayatı ister istemez evlenince çocuk olunca azalıyor.eşin yardımcı olmalı mutlaka yoksa işin zor.erkeklerde yardımcı olurken işini yarıya indirmiyor tabiki ama en azından ufak tefek işleri yapar.balkon yıkamak,çöpleri çıkarmak,bulaşık makinesini boşaltmak eşimin asli görevlerinden:))

bende gece geç saatlere kalıyodum bi pazar günüm vardı eşim ise memur gibi calısıyo saatşeri cok iyidi..
yan yana gelemiyoduk nerdeyse.. ben cogunlukla uyukluyodum :17:

sonra dayanamadım daha fazla eşimde istemedi bende işi bıraktım..

evimin kadını, kocamın karısı oldum inşallah yakındada cocuklarının anası olcam :17:

slm arkadaslar,tabiki cok zor hem evli olmak hem is kadini hemde anne :))bende calsiyorm iki cocugm var ve 3. bebegime hamileyim,ustelik gece calisiyordum bir kac ay once,sabah isten gelip uyumadan cocuklari okula goturuyodum,sonra bi kac saat uyuyordm okuldan geliodu cocukar evin isi yemek derken is saati geliyodu,sonra normal gun içinde calismaya basladim,en azindan yatagimda uyuyabiliyorm,yakinda isi tamamen birakmayi dusunuyorm artik bu kosusturmacadan cok yoruldm.bende evimde yemegimi temizligimi yapip cocuklarimla ilgilenmek istiyorm :))

slm arkadaslar,tabiki cok zor hem evli olmak hem is kadini hemde anne :))bende calsiyorm iki cocugm var ve 3. bebegime hamileyim,ustelik gece calisiyordum bir kac ay once,sabah isten gelip uyumadan cocuklari okula goturuyodum,sonra bi kac saat uyuyordm okuldan geliodu cocukar evin isi yemek derken is saati geliyodu,sonra normal gun içinde calismaya basladim,en azindan yatagimda uyuyabiliyorm,yakinda isi tamamen birakmayi dusunuyorm artik bu kosusturmacadan cok yoruldm.bende evimde yemegimi temizligimi yapip cocuklarimla ilgilenmek istiyorm :))

Allah yardımcınız olsun. Tebrik etmek lazım maşallah.

bende gece geç saatlere kalıyodum bi pazar günüm vardı eşim ise memur gibi calısıyo saatşeri cok iyidi..
yan yana gelemiyoduk nerdeyse.. ben cogunlukla uyukluyodum :17:

sonra dayanamadım daha fazla eşimde istemedi bende işi bıraktım..

evimin kadını, kocamın karısı oldum inşallah yakındada cocuklarının anası olcam :17:

Canım bende aynı senin gibi yaptım :1: Evimin kadını, kocamın karısı oldum, inşallah en kısa zamanda da anne oluruz :49:

Akşam 8 e kadar çalışıyorum eve gittiğimde saat 9 oluyor zaten geliyorum yorgun bir şekilde, pratik yemekler hazırlamaya çalışıyorum, haftada bir gün temizlik yapıyorum, yemekti çamaşırdı ütüydü derken hergün birşeyler çıkıyor bir bakmışım saat 11 olmuş zaten, ne bir oje sürebiliyorum, ne eşimle doğru dürüst zaman geçirebiliyorum bir bakmışım uykum gelmiş zaten yatmaya gidiyorum..

O kadar zor durumdayım ki zaman hızla geçiyor sanki ne yapıcam böyle bilemiyorum o kadar geriliyorum ki elimde değil..
aynen bende senin gibiyim cnm.. akşam 8 de evde oluyorum yemekti,bulaşıktı çamaşırdı derken saat 10-11 oluyo.haftanın 6 günü sabahda erken kalkıyorum zaten.. bi pazarım olurdu onda da temizlik mi yapayım, kayınvalide anne ziyaretine mi gideyim..ev işinde eşim saolsun yardımcı olur ama her zaman değil. canı isterse.öyle yardımcı falanda alamam eve o kadar maddi durumumuzda yok.. isyan ediyorum bazen kendi kendime hayat mı bu diye ama napalım hayat gerçekten çok zor..

Bu saatte hala çalışıyorum. Devlet memuruyum bir de. Eve gidince yemek hazırla, ye. Çay iç, eşinle cilveleş ve bayıl. Bu mu hayat?

İyi ki çocuğum yok. Saat sekizde eve giden anne mi olur :) Kavram kargaşası yaşar cocuk; herkesin babası eve geç gidiyo diye bana da baba der :D
:1: aynen cnm bende düşünürüm bunu hep. çocuğumuz olsa eşim vardiyalı çalışıyo genelde daha çok evde bense sabah erken, aksam geç geliyorum. çocuk bana baba, eşime anne der bu gidişle.. :1: bi de merak ettim. devlet memuruyum diyorsun bu saate kadar hangi devlet dairesinde çalışılıyor. söyle de ona göre tercih yapalım bizde.. :34:
gerçekten çok zor..hem iş hem ev.. bi de 3 çocuk.. tebrik ederim valla :46: :1:

ay canım benim
seni korkutmak istemem ama çocuk olunca bu yoğunluk ikiye katlanıyor
bende çalışıyorum,oğlum var,hamileyim, ohooo halimizi anlatsam acırsın ama biz alıştık
ama eşim çok yardımcı oluyor allah var ve 15 günde bir temizlikçi geliyor genel temizlik yapıyor
yoksa mümkün değil yetişemem..
çok sıkma kendini belli bir düzen oturtunca alışıyorsun aslında o tempoya..
en büyük destekçin eşin olmalı onunla paylaş bu sorununu

Eminim çocuk olunca çok daha zordur,eşimle de paylaşıyorum sağolsun yardımcı oluyor ama bir yere kadar, zaten şuan düşünmüyoruz hem maddi hemde manevi olarak hazır değiliz çocuğa..

bende yenı evlendıgımde ya evım dagınık olurdu yada mutfagım batık olurdu her aksam bırde onunla ugrasması vardı ve eşim cok ilgi isteyen bır erkek ben mutfakda durup bulasık yıkayamam hemen karnı doyunca saldırıya gecer bulasık sonra der ve ben tabı yorgunlukdan banyo sonrası kolumu bıle kıpırdatamazdım şimdi 2 sene 2 ay oldu evlenelı ve ben alıstım hem kocaya hem eve hem işe yetısıyorum iş yerı bırde abımın buranın butun sorumlulugu bende bazen cok agır gelıyor bak bugun 1e kadar calısıyorum ve sabah 10da yıne iş bası eleman izinli suan düşün halimi ama alıstım 1de eve gıder yemegımı yer bulasıgımıda yıkarım adama da bakarım :D banyomuda yaparım bakımımıda yaparım yatarım sabah 9da ayakta olurum alısıyor zamanla hee daha bebek yok oda belkı basta agır gelır ama emınım onada alısırım hayırlısı:)

Ne güzel o dengeyi kurmaya alışmışsınız darısı benim başıma..

Akşam eve döndüğümde bir Allahın kulu ile karşılaşmıyorum bile apartman da çünkü normal insanlar erkenden evinde oluyor.. Benimde umudum memur olmakta hazırlanıyorum bakalım..

Sabah 8.30 akşam 18.00 arası çalışıyorum cumartesi saat 1 e kadar...evimi 2 günde bir süpürürüm silemesem de haftada bir silebiliyorum o da cumartesi...şimdi işten çıkınca gidip bayram temizligine girişicem...oturdugumuz odadan başlayacagım işe..oooof:10::10: eşim çok yardımcı olur sagolsun..napim hayat müşterek olsun ...

dolabıma da kışlık yiyeceklerimi hazır ettim..kışın zorlanmam yemek konusunda pek sanırım..
ha birde evladım var benim sabah kaldırır kreşe gitmeden önce acıktııııııııııııım anne diye bagırdıgı için kahvaltı ettirir onu da kendimi de giydirir yola düşeriz..onu kreşe bırakır ..akşam alır eve giderim...bu aralar o da ben de hastayız artık halimizi düşünün...evet çalışan anne olmak çok zor ama ben memnunum halimden...para kazanıyorum kızımı kreşe yolluyorum ...eşimden bagımsız harcama yapabiliyorum canımın istedigini ertelemiyorum..elimde çok birşey kalmıyor evet ama geriye kalan paraylada kızıma ve bana kıyafet hatta eşime bile alıp kenara da aylık 100 tl atıyorum :16: çalışın kızlar...evde tam 6 yıl oturdum...bunalıma girdim...sıkıldım ofladım pufladım...evet zor ama insanın guvenini yerine getiriyor..

canım sabah 5:30 gibi kalkar hafif ortalığiı ses yapmayacak şekilde toplarım. çünkü herkez uyur bu esnad. sonra oğlum, kızıma eşime kahvaltı hazırlıyorum.
7:30 oğlumu okula, 8 de kızımı ana okuluna , eşimide metroya bırakakıyor, sabah 8:30 işte oluyorum. akşam 6 çıkıyorum tekrardan çoluk çombalak topluyorum. evin bütün işini kendim yaparım. bu güne kadar temizlikti, ütü ve buna benzer hiçbir yardımcı almadım. kimsenin yaptığın beğenmem. dana külota atlete gelene kadar aklınıza gelecek herşeyi de ütülerim. ha bu arada cumartesi günü de çalışıyorum. öyle uydurmasyon yemekler yapmamaya dikkat ederim. evimden kek börek mutlaka olur, malum çoçuk besleme ister.

gezmeyi de bakımı da unutmaya gayret ediyorum. birazda kokoşumdur.

isteyince oluyor. allah herkeze yardım etsin.
her zaman annemin bir lafını dinlerim ELİN VARSA ENSENİ KAŞI,

Back
X