Calisiyorum ve anne olmak istiyorum

kaldem

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2008
373
177
303
İzmir
Hepinize merhaba;
Yaklasik 3 yildir ozel bir formada sekreter olarak calisiyorum. Ise ilk girdigimde asgari ucretin uzerinde bir maas aliyordum fakat asgarin ucret zamlaninca maasimi ona denklestirdiler. Sekreterlikten cok her isi yapiyorum. Yoneticilerimin yapmasi gereken isleri bile ben yapiyorum onlar raporluyor. Bu durumdan ve maasimdam bahsettigimde sanki onlara kufur ediyormusum gibi davrandilar ki cok saygili ve is disiplini olan biriyimdir. Bir konu oldugunda uzamasin diye cebap bile vermem. Suan hamile kalmak icin ugrasiyorum. Pko hastasiyim. Calismam gerekli cunku ben calismadigimda odememizin cok zor olacagi banka borcumuz var. Benim derdim hamileligimi ve dogum sonrasi izinlerimi rahatca alabilmek. O kadar emek vermisim is yerine. Bu is yerine girerken 1.5 yil hamile kalmamalisin diye anlastilar. Baska bir is bulsam bu konu yine basima gelecek. Sonrasinda haklarim nasil olur yeni ise girmisim hamileyim mesela cikartirlarsa bilmedigim bir yere ise iade davasi acsam gecen sure zarfinda zaten maas alamamam cok sikinti olur. Bir cikis yolu ne olur bilmiyorum. Boyle bir durum basina gelen oldu mu. Ne yapmaliyim? Dua, akil- fikir akliniza ne geliyorsa acigim. Cunku suan kafayi yemek uzereyim. Sabahlari anksiyete geciriyorum resmen.

Bu is yerine girerken 1.5 yil hamile kalmamalisin diye anlastilar.

nasıl oldu, konuşma oraya nasıl geldi?

x hanım yalnız 1,5 sene çocuk mocuk yok.
peki tamam.

böyle bişey olabilir mi yahu? neyse bi geçerliliği yokda yine 3 sene olmuş artık hamile kalabilirsiniz heralde.

soruyu tam olarak anlamadım. hamile kalayım burada haklarımı kullanayım mı diyosunuz iş değiştirsem mi maaşım az mı diyosunuz?

Bıldıgım kadarıyla ıse yenı bıle baslamıs olsanız hamıle kalınca haklarınızı kullanabılıyorsunuz ama burda tecrubelı arkadaslar bılgı verırler daha ıyı

Her yerde benzer seyler olabilir. Ama dogum izni standart bir sey. Dogumdan sonra ucretsiz izni bazi isveren 6 ay veriyor,bazisi 4. Ben 4ay altinda veren hic duymadim. Ve basindan 1,5 yil hamile kalma derken onlarin da haklilik payi var. kim ister ki ise al birini iki ay sonra hamile kalip ben gidiyorum desin? Onun icin demislerdir ama zaten siz uzun suredir calisiyormussunuz. Yaptiginiz iste daha fazla maas alabileceginiz yer bence yoktur,ama sansinizi deneyin en kotu ihtimal dogum izniniz bitince is degistirirsiniz. Bu isyerinde uzun zaman gecirmissiniz,ucretsiz izin almaniz daha kolay olur baska bir isyerine gecip aninda hamile kalsaniz elbette ki ucretsiz izin vermezler ama dogum iznini devlet veriyor zaten ondan kisamazlar

İş sözleşmenizde 1.5 sene çocuk yok diye mi yazıyor? Ee 3 yıl olmuş zaten. Bence siz hamile kalın, işten atmaya çalışırlarsa da bir güzel davanızı açarsınız. Hamile kaldı diye çalışan işten çıkartılamaz.

Sizle aynı şartlarda aynı işi yaptim.maasta aynıydı.aynidq banka borcumuz var.hamile kaldım işten çıkardılar çalışmak istemiyoruz sizle dediler.dava maça açmadım ben birde onla uğraşıp stres olamam.anlastik halklarını alacağım ihbar ve kıdem tazminatı ve işsizlik maasi(bunları banka borcuna yatırıp kapatacağım ama tam yetmiyor)eşimin maaşı kit kanaat yeter zor gecinecegiz.ve ben eşime sorumluluk sahibi değil güvenemiyorum.bebekten sonra çalışmama lazım ve bebeğime kimse bakmaz kimsem yok yardımcı olacak ne yapacağım nasıl büyüyeceğini çocuklarımı nasıl gecinecegiz inan bilmiyorum iyi düşün iyi karar ver der az çok senle aynı şeyleri yaşadım

Sana verilen "hamile kalmama" şartının geçerliliği artık yok doğru anladıysam.
Yani buradan seni çıkaramazlar. Çıkarırlarsa tazminatını ve ihbar tazminatını öderler. Ek olarak işsizlik maaşı da olur.

Ablamın bir arkadaşını 10 yıllık çalıştığı yerden bu şart yüzünden çıkardılar. Malesef istemeyen işveren şartı sunuyor kabul eden paşa paşa çalışıyor. Ama artık seni bağlayan bir şey kalmamış..

Doğum iznin, istersen 6 ay ücretsiz iznin, 1 sene süt iznin, 60 gün yarım gün iznin var. Oldu ki kabul etmediler yeni iş bulana kadar verecekleri tazminat seni bir süre idare eder. Hemen en kötüsünü düşünme. Hayatını komple bu işyerine göre ayarlayamazsın sonuçta..

Burda fikir veren bayanları dinle borç varken asla hamile kalma inan hayat çocukla daha zor sorumluluk sahibi olucaksin.cokkkkkkkk iyi dusunnn.su an hamileyim evde sikil pikil oturuyorum.ciksqm dışarı çıkacak param yok.hamileyim her istediğimi alamıyorum.yiyemiyorum.surekli nasıl çocuklarıma bakacağız diye düşünüp sahada üzülüyorum.bu sahada yıpratıcı unutma

pko varsa işi mişi borcu harcı herşeyi boşverin. korunmayın. zaten zor oluyor. bir de siz zorlaştırmayın. kaç pko hastası kadın çocuk olsun diye ölüyor... rızkıyla gelir çocuk. lütfen korunmayın.

borcunuz biraz hafiflesin, iş değişikliği yapmadan hamile kalın, izinlerinizi kullandıktan sonra (vermek zorundalar) pazarlığa oturursunuz, şartlarınızı kabul etmezlerse bikaç ay daha çocuğunuza bakıp yeni iş bulursunuz, şimdi iş değişikliği yapıp bikaç ay içinde hamile kalırsanız yeni işvereniniz tarafından hiç hoş karşılanmayacak...

siz bi hamile kalın da gerisi hallolur. şimdiden düşünüp boşa strese girmeyin. dün girmemişsiniz ya bu işe

Bedavadan biraz fazla maaşınız, yaptığınız işe göre. Hem ağız kokuların çekin, hem az maaş alın, hemde hadsiz hadsiz çocuk yapmama şartı koşsunlar. Yahu kadına, aile hayatına, çocuğa saygısı olmayan bir firmaya niye para kazandırıyorsunuz? Evde yapabileceğiniz işler arayın. Zaten aşağı yukarı o parayı kzanırsınız.

o nasıl anlaşma yaa tapunu mu aldılar, kaza olmuş dersin olur biter hamile kaldım diye işten çıkarırlarsa zaten dava açar alırsın ne varsa.
Korunma yöntemleri de önerdiler mi terbiyesizler
ama borcunuz çoksa acele etmeyin bence de bebekle daha çok sıkıntı yaşayacaksınız

Hepinize merhaba;
Yaklasik 3 yildir ozel bir formada sekreter olarak calisiyorum. Ise ilk girdigimde asgari ucretin uzerinde bir maas aliyordum fakat asgarin ucret zamlaninca maasimi ona denklestirdiler. Sekreterlikten cok her isi yapiyorum. Yoneticilerimin yapmasi gereken isleri bile ben yapiyorum onlar raporluyor. Bu durumdan ve maasimdam bahsettigimde sanki onlara kufur ediyormusum gibi davrandilar ki cok saygili ve is disiplini olan biriyimdir. Bir konu oldugunda uzamasin diye cebap bile vermem. Suan hamile kalmak icin ugrasiyorum. Pko hastasiyim. Calismam gerekli cunku ben calismadigimda odememizin cok zor olacagi banka borcumuz var. Benim derdim hamileligimi ve dogum sonrasi izinlerimi rahatca alabilmek. O kadar emek vermisim is yerine. Bu is yerine girerken 1.5 yil hamile kalmamalisin diye anlastilar. Baska bir is bulsam bu konu yine basima gelecek. Sonrasinda haklarim nasil olur yeni ise girmisim hamileyim mesela cikartirlarsa bilmedigim bir yere ise iade davasi acsam gecen sure zarfinda zaten maas alamamam cok sikinti olur. Bir cikis yolu ne olur bilmiyorum. Boyle bir durum basina gelen oldu mu. Ne yapmaliyim? Dua, akil- fikir akliniza ne geliyorsa acigim. Cunku suan kafayi yemek uzereyim. Sabahlari anksiyete geciriyorum resmen.

Dualarimiz Sizinle bolumunde bebek icin dua topigi var, girin bi bakin derim

Bugün hamile kalmış olsanız bile doğum izniniz bittiğinde 1 yıl geçmiş olacak. Üstelik henüz olmamış olaylar için neden bu kadar strese giriyorsunuz. Başka işe girsem ordan hamileyim diye çıkartılsam işe iade davası açsam filan. Bu işyerinden size çık diyen mi var bebeğiniz oldu diye çıkartırlarsa o zaman düşünürsünüz. Bebeğinize bakacak biri varsa hiç düşünmeyin. Yoksa da borcunuz bitince düşünün bebeği. Ayrıca doğum izni iş yerinizin verdiği bir hak değil kanun gereği her kadın bu haktan faydalanır.

Özel firmalar çocuğa sıcak bakmıyor gerçekten. Bende hamile kalsam işi bırakmak zorunda kalabilirim. Teknik çizim yapıyorum 6 ay işe gelmesem yerime birini almak zorunda sonra beni ne yapsın ki?? Kamu kadar rahat değiliz malesef.

Back
X