• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışma fobisi

Freyja94

Ubi dubium ibi libertas
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2017
326
360
23
merhabalar. hayatımı mahveden bir sorunum var size danışmak istedim. benim iş fobim var. çalışmaktan korkuyorum. bunun sebebinini açıklıyım. 15 yaşındayken annemler beni bir günlüğüne iş hayatını öğreniyim diye ufak bir tekstil fabrikasına göndermişti. hala kabuslarıma girer o ortam o makinaların gürültüsü. kıyafet katlama, paketleme, etiketleme falan yapıyorduk. zaten utangaç ve alıngan birisiyim bir de ilk günüm beceremedim tabi. oradaki patron sürekli elimden çekmişti bırak bırak, yapamıyorsun, beceremiyorsun diye bağıran bir ses tonuyla. insanlar zaten daha da korkunçtu nasıl anlatılır bilmiyorum aşiret gibiydi, şiveler, arabesk şarkılar hiç alışık olmadığım bir ortam. hani halk arasında kıro, keko tarzı laflar vardır ya aynen öyle tipler. bir tane kız vardı yirmilerinde üniversiteye gidicem bir günlüğüne geldim buraya deyince patronla beraber benle dalga geçmişlerdi. az çok kafanızda canlanmıştır umarım nasıl insanlar oldukları. o gün yemek yiyememiştim bile, günü gözlerim dolu dolu bitirdim.

eve gelince evdekilere anlattım durumu. babamlar demesinler mi sen çok şımarıksın gerekirse bağırırlar da küfür de ederler, küçümserler de iş hayatı böyle bir şey alışmak zorundasın diye. neyse bana öğüt vere vere bu sefer bir tanıdıkla beraber başka bir yere göndermeye karar verdiler, alıştırcaklar ya sözde. kapıdan içeri adım attığım gibi tutamadım kendimi deli gibi ağlamaya başladım. şu an 23 yaşındayım o gün bu gündür iş lafı açılsa sinirlerime hakim olamıyorum, düşündükçe ellerim titriyor, kriz geçirecek gibi oluyorum. okulum bitecek staj yapmam lazım ama korkudan başvuramıyorum bile. ya yine beceremezem, bağırırlarsa diye :KK43:

ben ne yapıcam, nasıl aşıcam bu sorunumu :KK43: kusura bakmayın uzun oldu biraz

Valla iş hayatı bu kadar abartı olmasa da aşağı yukarı bu tiplerden bolca bulunan bi yer...o yüzden pek teselli veremicem yani.Alışsan iyi edersin çalışamam diyosan da zengin koca bul madem.

Ben mesela okuduğum ve dereceyle bitirdiğim Türkiye'nin sayılı iki üniversitesinden sonra yarın gidip açıköğretim mezunu gecekondu gülü bi ablamızın bana yaptığı terbiyesizlikler yüzünden birim değişikliği isticem...maalesef Türkiye şartları bu işte..

merhabalar. hayatımı mahveden bir sorunum var size danışmak istedim. benim iş fobim var. çalışmaktan korkuyorum. bunun sebebinini açıklıyım. 15 yaşındayken annemler beni bir günlüğüne iş hayatını öğreniyim diye ufak bir tekstil fabrikasına göndermişti. hala kabuslarıma girer o ortam o makinaların gürültüsü. kıyafet katlama, paketleme, etiketleme falan yapıyorduk. zaten utangaç ve alıngan birisiyim bir de ilk günüm beceremedim tabi. oradaki patron sürekli elimden çekmişti bırak bırak, yapamıyorsun, beceremiyorsun diye bağıran bir ses tonuyla. insanlar zaten daha da korkunçtu nasıl anlatılır bilmiyorum aşiret gibiydi, şiveler, arabesk şarkılar hiç alışık olmadığım bir ortam. hani halk arasında kıro, keko tarzı laflar vardır ya aynen öyle tipler. bir tane kız vardı yirmilerinde üniversiteye gidicem bir günlüğüne geldim buraya deyince patronla beraber benle dalga geçmişlerdi. az çok kafanızda canlanmıştır umarım nasıl insanlar oldukları. o gün yemek yiyememiştim bile, günü gözlerim dolu dolu bitirdim.

eve gelince evdekilere anlattım durumu. babamlar demesinler mi sen çok şımarıksın gerekirse bağırırlar da küfür de ederler, küçümserler de iş hayatı böyle bir şey alışmak zorundasın diye. neyse bana öğüt vere vere bu sefer bir tanıdıkla beraber başka bir yere göndermeye karar verdiler, alıştırcaklar ya sözde. kapıdan içeri adım attığım gibi tutamadım kendimi deli gibi ağlamaya başladım. şu an 23 yaşındayım o gün bu gündür iş lafı açılsa sinirlerime hakim olamıyorum, düşündükçe ellerim titriyor, kriz geçirecek gibi oluyorum. okulum bitecek staj yapmam lazım ama korkudan başvuramıyorum bile. ya yine beceremezem, bağırırlarsa diye :KK43:

ben ne yapıcam, nasıl aşıcam bu sorunumu :KK43: kusura bakmayın uzun oldu biraz

Bildiğiniz ciddi ciddi bir fobi olmuş, mümkünse bir psikoloğa gidin bence, psikoterapi epey etkili olacaktır. Çok hassas bir insan gibisiniz, bana öyle şeyler demiş olsalar elimdeki şeyleri fırlatıp giderdim sanırım ancak yaşınız da küçükmüş... Şu an hangi sektörde çalışacaksınız? Ayrıca babanızın lafını ciddiye almayın, babalar bazen çok sığ laflar edebiliyorlar...

Okudugun bolum nedir.
Kotu is tecruben olmus soyle dusun sonucta is yerien nikah atmiyorsun begenmezssen cikarsin.
iktisat okuyorum ytü'de.

başvurmaya bile korkuyorum. babamdan bir yer bulma konusunda yardımcı olmasını istedim. bana dedi ki: şimdi ben sana bir yer bulurum sonra sen yapamazsın ya da çıkarsın ben rezil olurum. o yüzden ben karışmıyorum dedi :(

Risk almadan bu korkunu aşamazsın . Ayni şeyleri yasayabilirsin elbette ama nasıl tepki vereceğini nasıl kendini ezdirmeyecegini zamanla öğreneceksin. Para kazanmak çok güzel bi duygu. Artıları eksilerinden daha fazla

Bildiğiniz ciddi ciddi bir fobi olmuş, mümkünse bir psikoloğa gidin bence, psikoterapi epey etkili olacaktır. Çok hassas bir insan gibisiniz, bana öyle şeyler demiş olsalar elimdeki şeyleri fırlatıp giderdim sanırım ancak yaşınız da küçükmüş... Şu an hangi sektörde çalışacaksınız? Ayrıca babanızın lafını ciddiye almayın, babalar bazen çok sığ laflar edebiliyorlar...
15 yaşındaydım o zaman. çok hassasım gerçekten öyle böyle değil hala da öyleyim :KK43: birisi hafif sesini yükseltse hemen ağlarım normalde hiç alışık değilim. iktisat okuyorum

her korku bi yasanmisliktan dolayi olusur zaten ,evet o zaman kotu seyler yasamissin ama simdi yirmili yaslarda daha cesur bi kizsin evet belki yine olumsuz bi patron olacak ama sen ona kesndini ispatliycaksin o iste cok basaeili oldugunu gisterceksin sonra kendin de fark edecksin ayaklarin yere saglam bastikca sana duyulan sagi artacak ama once bi adim at kucum bi ise sonrasi gelir

Bazı insanlar nekadarda hassas.kusura bakma ama neler yasıyoruzda yine kaldığımız yerden devam ediyoruz.çünkü hayat bunu gerektiriyo.okadar psiklojin bozulduysa terapi al daha kolay atlatırsın.hem üniversite okuyormuşsun konfeksiyon gibi bi yerde başlamazsan sanırım ortam öyle olmaz merak etme

Ne güzel öğrenciymissin ben de ilk işimde bu tarz patronum dahi olmayan patronun kardeşinden hakeret işitmiştim.O zaman çok kırılmıştım.Zamanla tecrube kazandıkça geçti bu durum .İlla ki çalışmak istiyorsan sevebilecegin bir iş dalında çalışmayı deneyebilirsin.O zaman daha cazip gelecektir.

İş hayatı aşağı yukarı böyle

Beyaz yaka olunca da patron (paralı bir kro)nun ağız kokusunu çekiyorsun

Memur olursan da dayısının, babasının işe koyduğu dandik bir okuldan mezun bir kronun (şef, müdür) ağız kokusunu çekiyorsun

Neden memlekete dönmüyordun diyorlar sebeplerinden biri de bu

Gerçekler acı ufaklık

Bazı insanlar nekadarda hassas.kusura bakma ama neler yasıyoruzda yine kaldığımız yerden devam ediyoruz.çünkü hayat bunu gerektiriyo.okadar psiklojin bozulduysa terapi al daha kolay atlatırsın.hem üniversite okuyormuşsun konfeksiyon gibi bi yerde başlamazsan sanırım ortam öyle olmaz merak etme
ya tamam herkes bir şeyler yaşıyor da, herkes eşit derecede atlatamıyor bazı şeyleri. hiçbirimiz aynı değiliz sonuçta. hassas olduğumu biliyorum zaten, nasıl aşabilirim diye fikirlerinizi istedim sadece. umarım aşabilirim yine de:(

İş hayatı aşağı yukarı böyle

Beyaz yaka olunca da patron (paralı bir kro)nun ağız kokusunu çekiyorsun

Memur olursan da dayısının işe koyduğu dandik bir okuldan mezun bir kronun (şef, müdür) ağız kokusunu çekiyorsun

Gerçekler acı ufaklık
yurtdışında da yaşıyorsunuz sanırım değil mi? orada da durumlar bu şekilde mi? yani türkiye'deki gibi mi?

ya tamam herkes bir şeyler yaşıyor da, herkes eşit derecede atlatamıyor bazı şeyleri. hiçbirimiz aynı değiliz sonuçta. hassas olduğumu biliyorum zaten, nasıl aşabilirim diye fikirlerinizi istedim sadece. umarım aşabilirim yine de:KK43:
Aşman için üstüne gitmen lazım denemen lazım.gerekirse tekrar tekrar deniceksin belki onlar seni begenmicek belki iş senin kafana yatmıcak sen begenmiceksin.olmadı başka iş bakarsın.yaşadıgın şeyleri bukadar büyütme gözünde ozaman işin içinden çıkamazsın.

Aşman için üstüne gitmen lazım denemen lazım.gerekirse tekrar tekrar deniceksin belki onlar seni begenmicek belki iş senin kafana yatmıcak sen begenmiceksin.olmadı başka iş bakarsın.yaşadıgın şeyleri bukadar büyütme gözünde ozaman işin içinden çıkamazsın.
keşke yazmak kadar kolay olsa benim için de:(

Canım zaten babanın bulduğu yere gitme. Sen kendin git başvurunu yap ve içine sinen yerlerde ısrarcı ol.
Stajer de olunca bu tavırlarla tekrar karşılaşma ihtimalin çok yüksek ne yazık ki.
Ülkemizde gelende eğitimsiz patronlat mevcut ve bunlar okuyan insanları ezerek eksiklerini giderip kendini tatmin etmeye bayılıyor. İş hayatı evet genelde böyle ama böyle olmamalı. Kimse kimseye iş karşılığı para veriyor diye insan olduğunu unutmamalı.
Yani mesela iş görüşmesine gidince az buçuk kendini belli ediyor patronlar. İş tanımını tam olarak öğren ki şunu neden yapmadın bunu neden yapmadın gibi şeylerle karşılaşma. Daha önce hiç twcrüben olmadığını öğrenmeye ne kadar açık ve azimli olduğunu belirt.

Back
X