- 23 Ağustos 2012
- 51.392
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.300
- 898
yurtdışında da yaşıyorsunuz sanırım değil mi? orada da durumlar bu şekilde mi? yani türkiye'deki gibi mi?
Vallahi değil
Burdaki rezillik türleri başka, startup denen maddi olarak garantisi olmayan batan patlayan, hire-fire yapan, ne yaptığını bilmeyen tiplerle dolu şirketler türedi Almanya'da. Ciddi bir ülke gibi duruyor ama çok saçmalıklar var burda da. İş piyasası da hiç güzel değil, insanlar da bir mal gibi zaten. Profesyonel olarak daha ciddi işlerin yapıldığı, daha iyi şirketlerin olduğu, refah seviyesi daha yüksek, bir de mümkünse Almanların olmadığı bir ülkeye göç etmek istiyorum bu yıl, Belçika ve İrlanda radarımda.
Bu garip şirketleri geçersek düzgün yerler de var tabi, düzgün bir yerdeysen işini adam gibi yapıp evine gidiyorsun
Ben takım lideriyim , gayet profesyonelce, sadece iş iyi gidiyor mu gitmiyor mu buna bakarak takımımı yönetiyorum, herkes halinden mutlu. Sosyal hayatta saygı görmeyen adam yerine konmayan ezik insanlar işyerinde ego merkezli yönetim yapıyor zaten.
Kadın-erkek ayrımcılığı bizim memleketteki kadar olmasa da var.
Lakin şu var ki burda torpil/adam kayırma yok. Ankara'dayken bir savunma sanayi şirketinin davetine gitmiştim. Direktör abiyle tanıştım ama adamın hiçbir niteliği yok nasıl diyeyim bomboş. Meğer babası paşaymış oğlunu oraya koymuş işte devleti sağdıkça sağsın diye. Aynı kurumda mühendis olarak çalışmak da safi torpil dediler bana, torpilsiz bir eleman bana nasıl girdim anlamadım paşa oğlu da değiliz ki alla alla demişti. Yani doktoralı mühendis olsan bile paşa oğlu, milletvekili yeğeninin altında çalışmaya mahkumsun bileğinin hakkıyla yükselme şansın hiç yok. Burda durum farklı, bileğinin gücüyle alıp yürüyorsun bana öyle oldu mesela
Yani saçmalık her yerde var. Lakin şu gerçek ki, yolsuzluk ve adam kayırma türkiye'de zirveye çıkmış durumda artık torpilsiz memurluk hayal. Beni rahatsız eden yer burası aslında, yoksa zırvalıklara zamanla alışıyorsun. Torpil çok korkunç bir kul hakkı bana göre. Bunca iyi üniversite mezunu, canavar gibi genç dururken boş beleş adamlar önemli yerlere getirilip devletin milletin parasını ziyan ediyorlar. Gerçekten yazık.
Son düzenleme: