çalışma hayatınız da ki yaşadığınız sıkıntılar neler?

Yalnız değilsin bir çok kişi işe başladığında sizin gibidir zaten hatta şuan sizi ezip azarlamaya çalışanlarda bir zamanlar sizin gibi ezilmiş azarlanmış kişilerdir. Ben de yapı olarak sessiz sakin biriyimdir yada en azından dışarıdan öyle görünürüm. Bu sebeple işe başladığımda bende sorunlar yaşadım. Nerdeyse 3 yıl olucak ve şuan herkese kafa tutabiliyorum, bana ters gelen bişey varsa rahatlıkla söyleyebiliyorum. Demem o ki rahat ol alışırsın :KK14:
daha öncede çalıştım da ben 5 yıla yakın ama hiç bir zaman ezmedim kimseyi ve yırtık olamadım iyi niyetimden kimseye hayır diyemiyorum ve bu huyumu sevmiyorum ya:KK51:

bende aynı senin gibiyim:KK12: aman kimseyi kırmayım dedikçe ben üzülüyorum ama sana tek bir şey söyleyeceğim POLİTİK olacaksın asla uç fikirlerini kimseyle paylaşma .insanları uzun bir süre izle sonra samimi ol ilk başlarda ezileceksin seni ezmeye çalışacakllar ama bir süre ...uzun sürmemeli bu seferde ezik olablirsin benim başıma neler neler geldi Allah kötüye çattırmasın ama bu tip insanlarla karşılaşa karşılaşa artık sende dik durmaya başlıyosun helede işine hakimsen gerisi teferruat..benimde sıkıntı yaşadığım zamanlar oluyor hala ama umursamıyorum:63::63: en önemlisi ne biliyomusun evinde sıkıntı olmasın çünkü işten eve geldiğinde herşey kapının dışında kalıyor hiç kimseyi takma takıyorsan bile takmıyormuş gibi görün rahat izlenimi ver insanlara :KK75:
cevap için teşekkür ederim. ben ilk çalıştığım yerde de böyleydim malesef yapım gereği yırtık bir insan olamadım hiç bir zaman iyi niyetim kullanılıyor diye düşünüyorum

ilk işinde sabredip bir iki yıl çalış yukarıdkai arkadaşın dediği gibi. o sürede hem pişersin hem de daha güzel işler ararsın ama tecrüben olsun.
yırtık olma konusunda da illa insanların arkasından iş çevirip politik olmaya gerek yok diye düşünüyorum hakkını savunacak, kendini ezdirmeyecek ve çalışmanı gösterebilecek kadar özgüven sahibi ol yeter bu da zamanla gelişir başlarda çekinirsin ama sonradan eğer yeteneğin varsa herkes senin çalışmanı görür. seni ezmeye çalışanlara da ağzının payını vermeyi öğrenmen lazım , ama haksızlık yapmamayı da öğrenmek lazım yoksa kötü olana uyup kötü olsak bu dünya pislik bir yer hale gelir
insanlar çok kötü olmuş artık kimseye güvenemiyorum da artık kimseyle samimi de olamıyorum ilk işim değil daha öncede çalıştım 5 yıl kadar ama ben kimseyi ezmedim hep iyi oldum herkese iyi davrandım ama böyle insanlar oldukça çok üzülüyorum moralim bozuluyor. yapım değişmiyor malesef ya hayır diyemiyorum kimseye nasıl değiştirebilirim bunu bilmiyorum

Dersane mudurunun bana takmis olmasi,akilli tahtada internetten soru cozuyorum diye beni tum ogretmenlerin icinde bagirarak azarlamasi,derslerimi gozetleyip durmasi ve bazen sinifa dalmasi,kucuk de olsa bir hatami yakalamaya calismasi,onumde calisma kagitlarimin bulunmasina ragmen derse hazirliksiz giriyorum diye firca cekmesi vs vs... Bu liste daha uzayip gider.Henuz bir ayda bu kadarsa.:KK20::cry:

ben yeni başladım işe bi de çok sessiz biriyim yırtık öyle lafını söyleyen biri değilimdir. o kadar kötü insanlar var ki ben iyi niyetli oldukça azarlayıp ezmeye çalışıyorlar egolarını tatmin ediyor bazı insanlar çok canımı sıkıyor bu durum :KK43:siz de yaşıyor musunuz böyle durumlar yada benzer sıkıntılar çalışma hayatınız da ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz? işimde çok mutluyum diyen var mı aranızda:110:
ego dolu insanlar, üstlere yalakalık yapmaktan başka bir görevi olmadığını benimseyenler, işi kendinden astına atmak için her şeyi yapanlar...tavsiyem politik ol, kendini ezdirme, saf görünme, bilmiyorum havasına girme..

Alisirsin canim bende sessiz pasiftim hak yemeye basladiklarinda tirnaklarimi gostermeye baslamistim bende. Birde şirkette isinma sorunu vardi sagligimdan da kaybettim maalesef

Ne zaman yeni bir okula başlasam, sıkıntılı sınıfları, aralıklı ders programlarını yıkmaya çalıştılar. Ben iyi niyetli oldukça baktım ki eziliyorum, şimdi ne zaman yeni bir okula gitsem ilk hafta örnek olsun diye, ezmeye çalışanlardan birini gözüme kestirip, gerekeni yapıyorum, sonrasında da sıkıntı yaşamıyorum. Gayet de normal, uyumlu biriyim. Hergün yüz yüze bakacağımız insanlarla, ezen de olsan ezilen de sıkıntı yaşamak hoş değil ki.

ya ben bugun kurumun aşçısından azar işittim ya , adam tabağımdaki yemeği niye yemiyorumda döküyorum diye vıdı vıdı konuştu bana , büyüğüm olduğu için gülerek olsun köpekler yesin ne olcak dedim ama daha büyük tepki vermek geldi içimden , baya yüz bulmuşlar müdürden falan hademeler bile küçük gösteriyorum diye beni azarlamaya çalışıyo, tekrar kpss ye girip başka yeri tercih edicem , iyisini bulana kadar artık.
hangi kurumdasınız özelden yazabilirmisiniz

Tavırlarını kabul etmeyeceğimi ve hakkımı yedirmeyeceğimi gerektiği kadar yüksek bir sesle ve tonla ifade ediyorum. Açıkçası en başından biraz çirkef olup sonrasında rahat etmek yada sürekli ezilen olmak arasında tercih yapmak gerekiyorsa, ben ilkini seçiyorum.

Bence çok fazla muhattap olmamak herkesle arana bir sınır koymak önemli. İşte işini yapıcan dedikodu vs yapıolarsa olumlu yada olumsuz hiç kimse hakkında kötü bir şey demicen. Nabza göre şerbet vermeyi bilmezsen ezerler,arkandan dedikodunu yaparlar,kıskanırlar belki ama arkanda izin her zaman kalır!

Back
X