Çalışma korkusu

valla evliyim öğrenciyim 2 yaşında bebem var altta görüldüğü üzere bir bebemde yolda ve çalışıyorum. korkuyor muyum evet çok fazla. yorulmaktan daha çok korktuğum bir şey varsa oda geleceğim. hayat her zaman hayal ettiğimiz gibi gitmez. tamam elbette paranoyak gibi de yaşanmaz ama geleceğimi neden bir adama bağlayayım ya. hemde bebelerimle birlikte. ya çiğ süt emmiş ise. ya bir gün aşkı biterse, allah korusun ömür bu ya ölürse ya sakat kalırsa.önceden diyordum aman bir karnım var elbet doyururum. şimdi 2 çocuğum var sadece karın doyurmakta değil eğitimi giyimi sosyal çevresi vs vs. bence korkmanız gereken temizlik değil. iş bulmak kariyer olmalı. eee bebelerde kendilerini ihmal ettirmiyorlar gerisi olduğu kadar. yada umarım karşınıza iyi bir adam çıkar. ve güvendiğiniz dağlara kar yağmaz.

Fikrim çok kıt bir hayat görüşüne sahip olduğun..
Yazık ailen o kadar emek veriyor, sen o kadar kafa patlatıyorsun ama tek derdin evlenip çocuk doğurup yetişememek.

Çalışmak, üretmek, ekonomik gelir, özgürlük bunların da anlam ifade etmesi lazım bir kadına. Bunlar yoksa evlen, doğur, kocanın eline bak zaten kime ne?

bende universite mezunu ev hanimiyim.bebek bakiyorum...kafayi yedigim cok gunlerim oldu..calisirsan bebek birsekilde baktirilir.kendi ruhsal durumunu dusun.evde kapali kalirsin is bebek. misafir .daha zor

Ben üniversitedeyken 27 yaşında evlenmiş olurum diyordum.
Sonra 27 olmadı 30 yaşında evlenirim ya mesleğim var eh ortalama bir çekiciliğim var, 30 yaşında evli olmuş olurum herhalde diyordum.
Vee sonuç??
31 yaşındayım hala bekarım..
Demem o ki evlilik olayına kesin gözüyle bakıyoruz ama evdeki hesap çarşıya uymuyor.
Siz mesleğinizi elinize alın.
Evlenmek istediğiniz biri de karşınıza çıkarsa o zaman plan yaparsınız.
Belki iş hayatını seveceksiniz yarim gün yardımcı tutup çalışmaya devam edeceksiniz belli olmaz.
Hayatta hiçbirşey kesin değil..

İşsizlik oranının iki haneli sayılarda olduğu bir ülkede çalışmaktan korkmak çok garip Her şeyi etraflıca düşünecek olgunluğa geldiğinizde karar verirsiniz. Önce bir mezun olun, büyük ihtimalle iş bulmayacaksınız zaten

Kendine ev hanimi calismak arasinda bir secenek sunyorsan calismayi sec... calisinca cocuguna bakacak insani da bulursun temizligini yapani ama calismaz ev hanimligi secersen parani istedigin gibi harcayamazsin esinin eline bakarsin... cogu zaman aldigijin hesabini vermek zorunda kalirsin... birde cimriye denk geldinse yandin... once meslek sahibi ol birkac yil calis evlilik kacmiyor...

Bir universite ogrencisinin koca bulup evde oturcam demesini aklim hayalim almiyor, almayacak da. Nedir bu evlilik meraki? Hayatin boyunca başkasinin eline bakmak mi istiyorsun? Ne guzel meslegin olacak, kendi parani kazanip harcamak dururken niye kendini coluk cocuk icinde hayal ediyorsun? Ben nisanliyken istifa etmistim ama ciddi anlamda mobing ve yogunluktan dolayi, evlenince 3 ay issizdim ve evde duvarlar ustume ustume geliyordu, esim para birakinca utaniyordum. Calismaya alisan kadin, ne kadar zor olursa olsun ekonomik ozgurlugun tadina varinca zorunlu olmadikca isinden vazgecmiyor. Gencecik insanlarin evliligi oyun sanmalarindan kaynaklaniyor bu kadar rahat konusmalari.

Bakalım evlenebilecek misin? Ya da çocuğun olacak mı? "Gelin ata binmiş ya nasip demiş" diye bi laf var ya hah işte ondan

Suanki aklim olsa uni.den mezun olur olmaz bir ise girer calisirdim.ama devami olan bir is olurdu gelip gecici islerle zamanimi harcamazdim.evlendigim zamanda calisabilecegim calisma saatleri buna uygun olabilecek islere bakardim.

Evlenecegim zamanda karsimdaki adami buna gore secerdim .cocuk bakiminda ev islerinde en az benim kadar yorulacak birini bulurdum .

Asla ben calismam esim baksin fln diye dusunmeyin.mutlaka kendi paranizi kazanin.hicbirseyin garantisi yok bu dunyada.

Çalışmak yerine tüm ev işi yükünün sana yıkılmasından korksan ???

Çalışan bir çok kadının bile, eve temizlik için yardımcı çağıracak özgürlüğü olmadığı bir toplumda yaşadığımızı varsayarsak, bazı kadınların evliliği kocaya ve ailesine hizmet diye tanımlamasına çok da şaşırmamak lazım..

Çalışıp da eve temizlikçi çağırma özgürlüğü bile olmayan kadın da eminim evliliği kocaya hizmet olarak gördüğü için bu zorbalığa boyun eğiyodur. Yoksa kapı gibi işin, paran, gücün var. Ne katlanacaksın bu hırbolara, vur kapıyı çek git. Ama yok biz seviyoruz ezilmeyi.

Biz bi değişebilsek bütün toplum değişecek de işte...

Niye ev işlerini paylaşmayan bi adamla evlenmeyi hayal ediyorsun?

Bak hayalin şu da olabilir:

İyi bir işim ve iyi bir kazancım olacak; kendimle denk biriyle evleneceğim. Kazancımızın bir kısmıyla evimize bir yardımcı alacağız. Eşimle yemek temizlik derdi olmadan yaşayacağız.
Bu olmaz mı??

Ilerde kocanin parasini yiyip evde sisirmekten iyidir!!! Bu kadari da fazla tembel üsengeclik olmaz önce mezun ol ondan sonra düsünürsün ne bu ya daha ayaklari yere basamadan evlenmeyi düsünmek nerdeb biliyosun ilerdeki kocan seni aldatmayacagi seni dövmeyecegi veya seni payvona vermeyecegi veya seni satmacagi veya anlasamadiysaniz ayrildiniz o zaman nakafa mi almak istiyosun seyma subasi gibi? vallah calis bu hayatta en güzel sey calismak ama ben seni anladigim kadariyla senin sosyal fobisi mi var öyle anladim sanki

bazi kızlarimiz kocayi birsey saniyor.yasamadan ogrenemezler.napcaksin artik

Daha öğrencisin okuluna odaklan öncelikli vazifen bu. Zamamı geldiğinde her güçlü kadın gibi hepsinin üstesinden gelirsin.
Çalışıp ayaklarının üstünde durmaktan güzeli yok. Herşeyin bi zorluğu var tabiki napalım zor diye çalışmayalım, temizlik yapmayalım ömür boyu başkalarından mı birşey bekleyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…