çalışmadan evlenmek...

suskun89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
430
39
123
37
Ankara
arklar öncelikle herkese mrblar...ben ilk defa burda bi konu açıyorum.genç kız arkalrımın ve evli bayan arklarımn fikirlerine çok ihtiyacım var.ben 21 yaşında açıköğretim kamu ynt mezunu biriyim.kpss yede girdim 75 puan aldım ama bi umudum yok 2012ye kaldı artık.ben bu yaşıma kdar kimseyle çıkmadım.evden okula okuldan eve derslerimi ön palnda tutttum.bu yaz okul bitti sınavlar bitti.ve benim hayatıma biri girdi.arkş ortamaında tanıştım kendisyle .biz 10 aya yakındır görüşüyorz ve bimle evlenmek istiğini söyedi.bende çalışmadan evlenemiceğimi buna aileminde müsade etmiceğini söyedim.ki annem bu konuda çok tuttarlı.babam bana bırakır ama annem asla müsede etmez çünkü süreki oku kzım benim gibi olma kocanın eline bakama gibi şeyler söyleyerk resmen beynimi yıkadı.bende de artık beynime yerşeti.evleirsek ondan harçlık isitiyicem falan düşündükçe böyle bi geri duruyorum.ama seviyorumda kendisini.o da 25 yaşında doğuya gidicek bu sene onun içinde evlenelim birlkte gidelim diyo.yani napıcam bilmiyorum.bizimkilre daha bişi söylemedim.öyle ark çevremdende kimse bilmiyo.onun için sizin fikirlerinize gerçkten ihyacım var.şimdiden cevap veren arklara çok tşk ediyorum

.
annen yılların tecrübesiyle atnmadan evlenme diyor çünkü o bir kadın ve kocanın eline bakan kadının ne demek olduğunu biliyor. ve gerçekten senin iyiliğini istediği için, onun yaşadığı sıkıntıları yaşama diye öyle söylüyor.
ama baban tabi ki bunları bilemez
bir kadının ekonomik özgürlüğü demek, kendine güvenmek demek. başka söze gerek yok.
sevdiğin adamda seni atanan kadar beklerse en iyisi önce atanman olur bence.
bekler dimi ??

Annem babamla tanıştığında daha üniversitede öğrenciymiş ve annemin okulu biter bitmez evlenmişler. Önce düzenlerini kurmuşlar bir süre sonra da annem çalışmaya başlamış. Bence eminsen ve seviyorsan evliliği erteleme. Ne saçma şey canım yani evlenirsen çalışamayacak mısın? Evliyken çalışmak için illa evlenmeden önce de mi çalışmış olmak lazım? Bence kur yuvanı çünkü okullar sınavlar bitti diyorsun. Herkes okul bitsin bir an önce diye bekler bak sen ne güzel bitirmişsin. Eşine şart koş evlendikten sonra çalışmak istersem karışmayacaksın diye, bu konuda anlaşırsanız neden bekleyesin ki? Neyi bekleyeceksin? Eğer seviyorsan, eminsen ve sevgilinle de her konuda anlaşıyorsan babana söylersin annen müdahale ettiği zaman ağırlığını koyar.

Son düzenleme:
bence yaşın küçük evinde rahat bir şekilde 2012 kpss ye hazırlanırsın ama evlenirsen iş yükün artacak.Evlenmek evi çevirmek kolay değil su an annen ilgileniyordur evin işiyle senin de sınava hazırlanmak için daha çok vaktin olur.Ama evlendiğinde zamanın daralacak.Doğuya gideceğim diyorsun bakalım oranın koşullarına ayak uydurabilecekmisin sınava gir puanını cebine koy sonra evlen derim

bekleyip beklemiceğini henüz tam olarak bilmiyorum.ona çalışmadan evlenemiceğimi söyledğimde güldü sadece komik geldi ona .düşün sen biraz dedi zman verdi.evlendikten sonrada çalışabilirsin yine hazırlanırsın ben engel olmam.çalış yada çalışma sana kalmış tamamen dedi.ama evlendikten sonra rahat ders çalışabilirmiyim.yeni bi hayat sorumluklar vs vs.yani çalışmamdaki ısrarımda şu kendimi güvende hissetmek .onun aldığı maaşla çok rahat geçiniriz.bende memur çocuğum aza kaanat getirmeyi bilirim.dünyanın binbirtürlü hali var .herşey aklıma geliyo.ya bigün beni terkederse ya aldatırsa ozman ne yaparım diyede aklımdan geöiyo.yani kafam çok karışık çokk

su an ki koşullar çok farklı benim annem de evlendikten sonra işe girmiş. Artık eskisi gibi rahat işe girilmiyor yıllar önce devlete girmek için kpss puanları istenmiyordu ya da özelde daha kolay iş bulunuyordu.Şimdi herkes ünv bitirmeye başladı.Ünvteler lise düzeyine indi fark atıp işe girmek istiyorsa çok çalışması gerekiyor.

aynen öyle geleceğin ne getireceği hiç belli olmaz seni yarı yolda da bırakabilir.Hem Allah korusun eşin sağlık problemi nedeniyle çalışma sorunu da yaşayabilir dünyanın binbir türlü hali var yarının ne getireceğini bilemezsin dediğim gibi yaşın küçük yaşını dert etmen içinde bir neden de yok

ben evlenmeden önce çalışıyordum.eşimle tanıştım tayini çıktı falan nişan dönemindeydik.çok küçük bir yerdi..bende çok bunalmıştım çok yoğun bir iş hayatım vardı birden girdim içine
işi bıraktım evlendim taşındık..ilk yıl kafam rahattı kendime zaman ayırdım yıllardır ilk defa sonra çocuğum oldu..şimdi 2. ye hamileyim araları az olsun istedim.ama hiçbir zamaneşimin eline bakıyormuşum gibi hissetmedimçharçlık istemedim zaten çeker parayı bana verir.hesabımıda bilirim kendinden çok bana güvenir.maddi durmumuzda çok şükür iyi..bana çalışmamamın eksikliğini asla hissettirmdi.bende 2. doğsun 2 yaşına falan gelsin sonra çalışmaya başlamak istiyorum
neden bu kadar kendini yormak istiyorsun ki çalışmasanda olur sen çocuklarına vakit ayır yeterki diyor..çalışsamda arkamda çalışmasamda
sadece çalışmadığım için ezilmemi istemiyor o yüzden böyle konuşuyor biliyorum
nişanlıyken bir aile dostumuz hepmizin yanında dediki evlenince çalış adamın elinemi bakacaksın elin ekmek tutsun dedi.eşim o kadar sinirlendiki bu lafa..ne demek o neden karışıyor,çalışmasa ben karıma bakamayacakmıyım dedi..bu tarz yönlendirmelere çok kızıyor.aslında yaşın çok küçükmüş daha 2012 yide bekleyebilirsin.

Ben de çok karşıyım "eşin eline bakmak" lafına. Ne demek yani insanın hayat arkadaşıyla arasında paranın lafı mı olur?

inkar da etseniz evet bu ele bakmaktır, hatta bu işin bir de daha ötesi var , Allah korusun ama eşiniz işini kaybederse bu sefer başkalarının eline bakmak durumunda kalınabilir de .....babam seneler önce öz kardeşine kefil oldu ve ne yazık ki borç üstüne kaldı öyle az bişey de değildi .....gelirinin tamamını kuruşuna kadar o borç için yatırdı 2 sene , ne mutlu ki annem çalışıyordu ve şükür kimselere muhtaç olmadık .......
insanız ve hayatta herşey bizim için , eğer imkanınız varsa değerlendirip çalışmalısınız diye düşünüyorum

İyi de biz de zaten hiç çalışmasın demiyoruz. Tabi ki çalışsın herkes hatta ihtiyacı olmasa da çalışsın çünkü üretmek kadar güzel birşey yok. Bana doğru kişiyi bulunca böyle bir sebepten evliliği geciktirmek mantıksız geliyor çünkü sevgilisi de çalışamazsın zihniyetinde bir adam değilmiş. Sırf bunun için insan neden emin olduğu sevdiği inandığı ve kendini hazır hissettiği bir insana hayır cevabı versin ki

ülke şartlarına göre her kadının iş sahibi olması teknik olarak mümkün olmadığına göre o zaman sadece iş sahibi kadınlar evlenecek..
Erkeğin eline bakmak durumu ise erkeğe göre değişir.Şunu da eklemeden geçemeyeceğim bir kadın evlilikte çalışmıyorsa bile heran çalışabilecek donanıma sahip olmalıdır.
Ben de henüz çalışmıyorum iş bu yıl atanırım.Ama istediğim şartlar ve ücretlerde olmasa da her daim çalışabilecek donanıma sahibim.Eşimin eline falan da baktığım yok.o verirse yerim o vermezse açım.. bu evlilik ile çok bağdaşmayan bir mantık.11 aylık evliyim maaş kartı 11 aydır bendedir.Adam maaş kartını bile görmemiştir.. Hayatlar farklı farklı..

yaşın daha küçükmüş,bence çok acele etme.Sınava konsantre ol,çok iyi bir puanla bir yere atan,sonra evlenirsin.2 yıl bekler seviyorsa.Evlendikten sonra sınava çalışmak zor gelebilir.

Bende bankada çalışıyordum eşim evlenme teklif ettiğinde
tam nişan dönemine geldik ve ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarıldım
bütün hayallerim yıkıldı sandım yaklaşık 1,5 sene iş bulamadım.İş arayışım devam etti ama biz hızımızdan bişey kaybetmedik,işsiz bi şekilde evlendim.evlendikten 5 ay sonra iş buldum 1 yılı geçti çalışıyorum hala çok memnunum allah bozmasın ama eşim maddi anlamda herşeyi hazırlamıştı o sayede rahat evlendim.
eğer sende maddi yönden rahatsan erk.ark.şın hazırlamışsa bazı şeyleri evlen tabi ki
evlendikten sonra da iş bulabilirsin.için nasıl rahat edecekse öyle davranmalısın...
mutluluklar dilerim...

Seni simdiden taktir ettim, simdiden bunlari dusunmen sorumlu biri oldugunu gosteriyr. Keske sevgilind e biraz anlayis gosterse..
Benim fikrim keske sevgilin sana calismak icin zaman gosterse cunku annenin dedigi cok dogru. Ben evli dglm ama calisiyrm ve yasimda senin gibi. Simdiden yani bekar iken calisman her zmn ve her yonde avantajlidir cunku is hayatinin sorumluluklarini goruyrsun, bir nevi olgunlasiyrsun ve rahatca gucluklerin ardinda gecebiliyrsun cunku bekar iken eve geldiginde koca tasasi yok, rahatsin, annen'e yemek icin temizlik icin yardim edersin ve boyle hem is hemde ev isi hayatini daha iyi gormus olursun. Kendini bu tur (evliligine) hazirlamis olursun BENCE.. Boylece evlendiginde calisacak olurssan evini nsl cekip duzene sokacagin konusunda fikir ve tecrube edinmis olursun, koca'na karsida daha cok sorumlu ve ilgili olursun. Hem ayni anda biriktirirsin, evlendiginde kina, dugun, ev esylarina vs gibi seylere daha rahat harcama yaparsin mesela. Veya kenarda birikmisin olursa evlendiginde zor durumlarda kullanirsin. HEm Ekonomik Hem manevi olarak kendin icin avantajli dir. Sevigilin aslinda bunlari dusunmelidir..

Sevigilin evelndiginizde calisirsin diyor ama ozmn ne olacagini hic kimse bilmiyr ve fikir degistirip degismeyecegi de belirsiz..
Birde simdiden calisirsan ilerde hem ev hem koca hemde is ve kendi hayatina bakabilme kabiliyetini gosterir.

okurken evlenip çocuk yapıp daha sonra kairyerine devam eden kişileri tanıdığım için evlenmen ne gibi bir eski getirebilirki hayatına. ben okulu bitirdim senelerce aileme ayrdımım olsun diye evlenmedim de ne oldu şimdi annem mi yoksa babam mı var yanımda onalr kendi keyiflerindeler beni hiç düşünmüyorlar sende nasılsın demiyorlar. ama sadece eşim yanımda destekçim tüm dertlerimi dinliyor derdime ortak oluyor. anlaşabilecğein birisini kolay kolay bulamıyor insan iyice düşün kararını ver. hem doğuya gidecekmiş ve doğuya atanman daha kolay olur diye düşünüyorum. yinede karar senin ama bu senin hayatın.

güzel bir düşünce eğer belirli bir eğitim aldıysan çalışmak başda kendini garantiye almak

her bayanın isteyeceği bir şey sen alt yapıyı hazırladıkdan sonra elinde diploman oldukdan sonra

istediğinde çalışman daha kolay olur malesef ha deyince iş bulunmuyor,

artık kpss ve atanma bile çok zorlaştı ,bunları halledip evlenmek mantıklı ama şartlar sürekli uygun

olmuyor evlendikden sonra da

bunları yapabilirsin sınava hazırlanırsın veya iş arayabilirsin ,önemli olan istemek ...

şuna inanıyorum ki kimsenin kimseye garantisi yok hayatta ne eş ne anne ne baba önemli olan

insanın geleceğini güvene altına alması,size de bol şanslar...

canım kusura bakma da elini sallasan açık öğretim kamuya çarpıyor.atanman çok çok zor.seneye kesin atanırsın gibi yazmışsın da onun için yazdım.benim atanmayı bekleye bekleye evde kalan arkadaşım çok oldu.bence yuvanı kur yoksa hem evlilikten hem işten olursun.evliyken 1-2 yıl çocuk yapmaz şansını denersin.

bence 75 alması bile iyi aşamada olduğunu gösteriyor.Örgün öğretimde okuyup da 60 ı aşamayanlar biliyorum.Ayrıca bir tanıdığım açıköğretim işletme bitirdi gercekten cok çalıştı 89 aldı ve ilk atamada atandı bu çalışmaya ve azime bağlı.Zaten devlet okullar arası ayrım yapmıyor.yaşın küçükken dene 23 yaşında evlensen bişey kaybetmezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…