CALISMAK CALISMAK CALISMAK.......

Canım benim eşimde istemez çalışmamı ama kıskançlıktan değil öğlen.bile yemeğe eve gelir seni evde bulamak istiyorum böyle düzen kurduk böyle devam etsin diyo ben calıştım ama onu ikna edip bence sende edebilirsin ama eğer okulun varsa okulunu tamamla önce güzel bi ise girersin işkurun çok güzel kursları var onlara katıl sevdiğin.şeyleri yap yavaş yavaş alıştır onu da

Kapanınca kimse bakmayacak mıymış?
Bu devirde sadece saçı açık olanlara mı bakılıyormuş?
Abooooo bana kim bilir kimler bakıyor Tez zamanda istifa etmeliyim
Vallahi anlamıyorum bu mantığı. Zihniyet kötü.

Konunuzla bu yazdıklarınız çok tezat
Olayın aslı farklıymış.
Saçı açık olanlara farklı gözle bakan tiplerden eşi. Tabi başörtü her şeyin önüne geçer onlara göre. Benim de sülalemin çoğu tesettürlü ama hiç böyle bir anlayış hakim değil. İnsan kapanıyorsa kendisi istediği için, Allah rızası için kapanmalı. Birileri bakmasın diye eşinin isteği üzerine değil. Sinirlendim.

Niye çalışan kadinlara erkekler mi bakıyor. Çalışmayanlara sadece kocaları mı bakıyor. Vaaayyy be gerinin de gerisinde bir kafası varmış eşinizin kusura bakmayın ama. Demek eşiniz dışarda bir bayan görünce gözlerini dikip bakiyor. Siz hep evde mi oturuyorsunuz. Markete gidince, alışverişe gidince, gezmeye gidince eve biri gelince sizi kimse görmüyor mu. Siz ışınlanıyor musunuz. Bir de eşiniz istedi diye kapanıyorsunuz. Eşiniz evde küçük bir İran kurmuş anlaşılan ve siz de onun sözünden çıkmıyorsunuz. Vallahi çok sinirlendim.

Kapalılığı bi araç olarak görmemek lazım
Maneviyat içten gelmeli
Kocanız çalışmanızı istemiyosa ve siz çalışırsanız
Kesin sorunlar çıkacak diye düşünüyorum
Eğer evde canınız sıkılıyorsa halk eğitimde kurslar var oraya gidin
Hobiniz olsun

Benim kimsenin başınin örtülü açik olmasıyla derdim yok. Hatta 1- 2 seneye kadar başörtüsü takmayı ben de düşunüyorum. Ama ben çevremde şnu da duydum. Kapalılara da sokakta bakıp laf atıyorlar. Şimdi burda yazmam ne kadar doğru bilmem ama kapalı arkadaşlara kabuklu fıstık dendiğini kendi kulaklarımla duydum. Bu erkek zihniyeti bitmedikçe istersek çarşaf giyip peçeyle dolaşalım. Adam adaam olmalı. Umrumda da değil kimin ne gözle ve ne niyetle baktıği. İnsan olup adam olamayanların olduğu bir dünyadayız malesef. Valla size yazmış oldum ama kastettiğim eşiniz ve onun gibi dar düşnceliler.

Çalışan kadınlara kimse saldırmıyo, eğer eşiniz çok sıkıysa erkeklerin giremediği kadın kuaföründe falan çalışmaya çalışın belki ikna olur

Senin isteklerine saygi duymasi icin bir sebebi yok adamin.
O isterse kapanmayi kabul ediyorsun falan.
Ben olsam ben de ya zorla calistirir elinden parani falan alirim ya da calistirmam.
Dogal. Canim ne isterse.
Calismak ya da calismamak kisinin istegi/mecburiyet durumudur.
Ikna edilecek bir sey degil.

Çalışan kadınlara bakiyolarmıymiş ne saçma bi düşünce nasıl bi zihniyet bu kişi kendinden bilir işi derler

Bir erkek arkadastan duydugumu soyliyim. Aciga (acik kiza) ne bakicam hersey ortada zaten. Ben kapaliya bakarim vs.

Yani kapalilikta hersey degil

Ben olsam yerinizde namusuyla çalışan bir bayana kimse bakamaz sen yoksa başkalarına bakıyorsun da bu yüzden mi böyle düşünüyorsun derdim.

Çok berbat bir zihniyet eşinizdeki.Noldu şimdi niye sözünde durmuyor?Kapattı kafanızı da.Hani bu şartlarda çalıştıracaktı?Çalıştırmak da nasıl bi laf?Zaten bu algı , başlı başına kadına hakaret.Yazık etmişsin sen gençliğine.Zamanla daha iyi anlıyor olacaksın.Senin isteklerinin hiçbir önemi olmadığını , eninde sonunda eşinin kararlarına göre yaşadığını anladığında bi dank sesi duyacaksın , İşte o ses uyanmanın sesi.Sakın korkmayasın.

Nasıl bir işte çalısacaksin? Bi başlasan vazgeçersin zaten oyle milletin agiz kokusunu cekmek kolay değil. Benim yengem de tutturduydu caliscam diye abimi ikna etti sonunda fakat iki hafta dayanamadı

Kurslara falan gitsen ona da mi izin vermez. Mesela Kuran kursuna hayir diyecegini sanmam

Kuran biliyorum canim halk egitimin kurslari var onlara gidebilirim ama tam bilmiyorum ne kursu var burdaki halk egitim merkezinde bu isin uzerine gidecem .olmadi kendi kuaforumde ise baslarim zaten kuaforum ille gel kesin gel diye soylenip duruyor

esınız ne kadar gerı kafalı boyle. Bızım eslerımız bızı sevmıyor kıskanmıyormu da bız calısıyoruz. Isım geregı gunde 100 kıısyle muhattap oluyorum, ben ıstemezsem kımse bana sulanamaz zaten, bence esın senın ozgurlugunu kazanmasnı ıstemıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…