- Konu Sahibi Meltemmisin
-
o ne demek ya. her kadın çalışmalı taş toprak mı yiyeceksin. kocan sana bakmak zorunda değil. hayat müşterekNeden calismak istiyorsunuz ki cok sukur geciniyormussunuz calismak kendini skntiya sokmaktan baska bisey degil kadin icin sklmakta bana tuhaf geliyor kitap okurum is temizlik yemek niye skilayim ki evimde
çok afedersiniz ama bundan size ne? Türkiye'de yaşayan herkes Müslüman olmak zorunda mı?Onlarin inanisi derken sizin mi farkli mi?
Eşim bizim dinimzde kadın çalıştırılmaz diyor
Herkes kendi inancının kitabını okusun,bir başkasına zorla böyle dayatma yapılmaz ki...Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
akıl veren üyenin kendi memur bu aradao ne demek ya. her kadın çalışmalı taş toprak mı yiyeceksin. kocan sana bakmak zorunda değil. hayat müşterek
Yazdığınız üyenin yorumlarını okudum da ağzım açık kaldı.Her şeyi geçtim bir yerde çocuk yetiştirmek görevim,başka görev verilmemiş ki yazmış.Şoke oldum resmen.Sonra kadına niye değer verilmiyor?Kadının kendisi kendine değer vermiyor ki..Eskiden tüp kuyruğu vardı ne yaa şaka mı bu, o zaman ülke harekat savaşı veriyordu yalnız şimdi saraylarda oturuyorlar ama halk bu bolluk çağında üç kuruş ucuz diye halk ekmek kuyruğunda, ona ne diyeceksin?
Böylelerini gördükçe
"Zenginler fakirlere Tanrı’dan başka bir şey bırakmadılar..."
"Sana öteki dünyada bir cennet vaad edenlerin hayatlarına bak bu dünyada cenneti yaşadıklarını göreceksin."
"Dinler, fakirler zenginleri öldürmesin diyedir."
Bu sözler gerçekten ışık tutuyor hayatıma.
Ayrıca @Tubaa9533 seni görünce dün "çocuğum et yemese de olur, güzel giyinmese de olur, tatile ve sinemaya gitmese de olur, güzel okula gitmese de olur peygamberimiz de yiyemedi karnına taş bağladı önemli olan annesinin çalışmayıp evde ona sevgi vermesi, dindar olması" mesajlarıyla bizi şoktan şok sokan @susukunhatun geldi aklıma.
Arkadaş olun bence. Ne de olsa aynı çağın, aynı zihniyetin, aynı vizyonların insanlarısınız, birlikte çok yakışırsınız.
İkiniz bir wp grubu kurun orada bol bol fakirliğinizle ne kadar mutlu olduğunuzu anlatırsınız birbirinize. Bu sayfa sizler için fazla aydınlık, gözlerinizi alır, siz karanlığınızda daha mutlusunuz çünkü.
O zmanda sartlar zormus ama bu kadar luks yoktu
2021 yılındayız hani? Mars'ta yaşam planlanıyor falan? Neden geçmişle mukayese ediyorsunuz? Mukayese edecekseniz günümüz şartlarını diğer ülkelerle mukayese edin. Geçmişe bakıp ay eskiden şu yoktu bu yoktu demek ne kadar saçma bir şey. Bir ülkenin iyi durumda olup olmadığını anlamak için AYNI DÖNEM içerisindeki diğer ülkelerle karşılaştırırsınız hanımefendi.eskiden de insanlar karneyle sirayla aliyolarmis yiyeckleri o gunleride unutmayalim
çalışan anneler çocuklarını layıkıyla yetiştiremiyor yani?bir cocuga bakip guzel yetistirebilmek butun islerden daha kiymetili bana gore
2021 yılındayız hani? Mars'ta yaşam planlanıyor falan? Neden geçmişle mukayese ediyorsunuz? Mukayese edecekseniz günümüz şartlarını diğer ülkelerle mukayese edin. Geçmişe bakıp ay eskiden şu yoktu bu yoktu demek ne kadar saçma bir şey. Bir ülkenin iyi durumda olup olmadığını anlamak için AYNI DÖNEM içerisindeki diğer ülkelerle karşılaştırırsınız hanımefendi.
Ya bu üye acaba bu röportajdaki kişi olabilir mi? Yorumlarını okurken tamamen bu kadın canlanıyor çünkü kafamda.
Marsa bunları dünya da bırakıp gidebiliyor muyuz
Ya bu üye acaba bu röportajdaki kişi olabilir mi? Yorumlarını okurken tamamen bu kadın canlanıyor çünkü kafamda.
ben tüüüm yorumlarınızı okudum hanımefendi,o yüzden rahatlıkla söyleyebilirim ki kendinizle çelişiyorsunuz ve insanlar da buna kızıyor. yoksa çalışana veya çalışmayana laf eden yok burada. kendiniz çalışıp da çalışmayana boş ver kocan sana bakmakla yükümlü Allah rızkını verir ,çalışma diyorsunuz. anlatabildim mi?Tum yorumlari okumadan yorum yapmaaa muhalefet pesindesn bana yazma.
1) demek ki eşinizin maaşı yetmiyor ki çalışmak zorundasınız. hani erkek çalışsa yeterdi?.idare etmekte zorlaniyorm hem bu sebepten hem baska sebepten hemde ailevi bazi seylerden dolayi haka calisiyorm ama aklimin hep bir kosesinde var isi birakmak..yillar yili calisamam..ama dedigim gibi calisanlara da saygi duyuyorm hayat sartlari zor ama ben birakinca parayi dusunmicm bisekilde gecinirz
tamam o zaman eşiniz evi geçindirsin siz işi bırakın,evle ilgilenin. ama demek ki eşinizin maaşı yetmiyor ki çalışıyorsunuz.Erkegin gorevi evi gecindirmek hanimefendi kadin da ic isleri idare eder niye bu kadar sasiriyorsunuz
bende calisam biri olarak soyluyorum
2)Rabbim rizkiniza kefilim ben diyor yetinmeyi bilirsek Rabbim yardim eder..her sey para degil
Sanırım ben de ilkimi yaşayacağımKızlar,
SabahaMune abla cımbızıyla gelir
Ben çok banlandığım için banlarım uzun sürüyor.
1 aya dönerim heralde, Allah'a emanet olun, kendinize iyi bakın.
Yetse bile şuan için yeter, hayatta ne olacaği belli olmaz. Hem insan çalışınca kendini daha sağlıklı hissediyor. Siz de çalışıp birikim yaparsınız. Bunda küsecek bir durum yok, kendini yetersiz hissetmesi dokunuyor sanırım ama maalesef abartılacak bir durum yok. Ha şundan dolayı olabilir, siz calisinca yorulacaksiniz ve istedigi gibi hizmet edemeyeceginiz icin buna icerlemis olabilir :)Ben bundan bir yıl öncesine kadar çalısıyordum 14 yaşımdan beri okula giderken dahi çalıştım hep .7 ay önce evlendim .1 yıl öncesinde ise aşçılık yaptıgım yerde erkek eleman almadıkları 80kiloluk agır cuvallar taşıdıgım için belimi incittim dayanmadım işin agırlıgına ve ayrılmak zorunda kaldım bunun yanı sıra çalışırken silahlı güvenlik sınavlarına girdim ve kazandım çalışma belgem var.eşim cok iyi bir insan tek kötü yanı asla asla çalışmamı istemiyor,ben ilk aylarda sıkılmıyordum evimin düzeniyle oyalanıyordum haliyle artık sıkılmaya başladım kendisinin maaşı 3100 tl iyi kötü yetiyor .ama ben çalıstıgım günleri cok özledim bana her çalısmak istdgimde ben sana bakamıyormuyum neye ihtiyacın varsa almıyormuyum diye cevaplar veriyor,ondan gizli başvuru yaptıgımı öğrendi ve bana trip atıyor küs gerçekten ne yapcam bilmiyorum
Geldiğiniz yere geri dönün bence ..umarim öyledir, turkiyede halen erkek egemenli var gibime geliyor, yani geldim zaman gördüm kadarila
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?